Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   644 / 727
(#) P_Laszlo válasza VePe00 hozzászólására (») Feb 4, 2019 /
 
Ez sem dobozba építhető hangszóró, hanem freeair. Mint a régi csöves rádiók, szellős, nagy méretű, hátrafelé nyitott dobozai.

B-reflexben működésképtelen (elviselhető hang mellett). Erősen csillapított zártban jó lehet. De mélytartománya ennek sincs. 120Hz-es alaprezonancia mellett ne akard 80-ra hangolni. Egyébként T-S arányát nézve, ugyanaz a kategória, mint az előző BEAG, csak attól is kisebb méretű => még kevesebb mélytartományban.

A 20W erős túlzás, ennek a névleges terhelhetősége 5W körül van. Nagyon picike a lengőcséve.

Ha mindenképp sok mélyhangot szeretnél, akkor lehet b-reflex, és akkor dögösebb, kiemelős (rezonáns) lesz. De a 10 liter nagyon sok. 5-től többet nem tud kezelni a lengőrendszer.
(#) VePe00 válasza P_Laszlo hozzászólására (») Feb 5, 2019 /
 
Nagyon szépen köszönöm a választ!

Akkor, ha esetleg beépítem egy 5l-es b-reflexbe a párt, akkor az elvileg jó lehet (adott kereteken belül...néztem normálisabbat, de nem akartam olyan komolyat anyagilag sem, egyébként WS 165 vagy WS 200+TW70-es párral szemeztem, de hangrendszerem van).

Kerestem passzív radiátorokat itthon, de reális áron nem találtam, viszont méretben meg nem nagyon volt a kínaiaknál.

Néhány kérdésem még maradt:

1. Amit "szimuláltam", kb az történne? Durván kiemelt basszus tartomány...nem tudom mennyire reális ez, esetleg csak búgna?
2. A magas port frekvencia okoz valami problémát vagy csak magasabb legyen, mint a hangolási frekvencia? (valahol legalább dupla értéket ajánloatt, persze a levegő sebességre, membránkitérésre is figyeltem)
3. Passzív radiátor segítene a mélyben? (Zárt doboz)
4. A 10l felesleges vagy segítene a mélytartományban? (bármi, ami 5 liternél több?) Gondolom a mechanikai rendszerére gondoltál (ideális működés stb)
5. Van jobb ár/érték arányú márka/gyártó? Nekem eléggé tetszenek az árai, minőségre "jól néz ki" (tartósságát nem ismerem). Kipróbáltam csak úgy légszerelve egy D osztályú meghajtóval (THD10% 2*15W, ezt nem akarom elérni, így csökkentem a THD-t) és meglepően jó hangja van a méretéhez képest. A magas kicsit zavaróan irányított és aránylag hangos, ezért próbálok valami morgósabb dobozt ráhúzni (nem a lehetetlent akarom, hanem a maximumot kihozni belőle)

Otthon megnézem még azt a BEAG-ot, amire utaltál!
(#) P_Laszlo válasza VePe00 hozzászólására (») Feb 5, 2019 /
 
Alapszabály, Visaton hangszórókkal nem szabad szemezni, mert nem jók, legalábbis annyiért nem, amennyiért árulják.

Mihez kell a passzív membrán?

Ezzel a hangszóróval mindenképp ez történik, annyira gyenge a mágnes. Rezonáns kiemelés a vége mélytartományban (is).

B-reflex dobozban egy hangolási frekvencia van mélytartományban, fb. Nincs külön port frekvencia, bármit is jelentsen az.

Passzív membránt főleg, de reflexcsövet is, csak impedanciamérésekkel lehet pontosan behangolni. Előbbi akkor lehet jó választás, ha reflexcsővel a kiválasztott frekvencia nem megközelíthető, a legnagyobb használható dobozméretben. Egyébként a kettő szinte teljesen ugyanarra jó, annyi különbséggel, hogy passzív membránnál a lengőrendszer problémái is ott vannak.

A Visatontól szinte csak jobb ár/használati érték arányú hangszórókat ismerek. A minőség hogyan látszik kívülről? A tartósság ennél a hangszórónál annyi, amennyit a membránszél kibír, az 10-15 év, illetve, ha nem vigyázol a lengőcsévére, akkor hirtelen vége lesz. Az 5W körüli elektromos terhelhetőség ugye nagyon picike.

Ilyesmi célokra, pl. nagyon valószínű, hogy ezt a 103-as Sonyt használnám:
Bővebben: Link
És mellé egy olcsó magasat. Biztos, hogy sokkal jobb, mint a Visaton szélessávú.

Fura, hogy azt írod, irányított, 10 centinél ez még nem kellene, hogy annyira zavaró legyen.

Doboz. Alapból, 2-3 liter közötti zárt, lazán, de teljesen feltöltve csillapítóanyaggal. Ez viszonylag biztonságos, akár 7W is lehet a terhelhetőség.

B-reflexnél józan ész szerint maximum 5l. De mivel annyira picike a lineáris tartomány, hogy 2W után mindenképp elfogy, jobban megnézve, akár 10l is lehet, azzal valamivel kiterjesztetteb a mélytartomány, és szinte ugyanaz, a max. 1,5-2W mechanikai terhelhetőség megmarad. Persze erre nem vállal senki garanciát, hogy a valóságban is ez lesz, a modellezés a megadott adatok mellett érvényes, a valódi hangszóró pedig szinte 100% hogy nem olyan, mint amit az adatlapon látsz.

Van még egy ötletem, hogy mit kellett volna. Készen megvenni ezt: Bővebben: Link Egy ezressel többért kapsz magashangszórót és dobozt is.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2019
(#) VePe00 válasza P_Laszlo hozzászólására (») Feb 5, 2019 /
 
A passzív membránt úgy használtam volna, ahogyan ezeken a bluetooth-os cuccokon van, de nem akarok már annyit gányolni.

A dolog úgy néz ki, hogy imádom a zenét, de túl sok pénzem soha nem volt és vagy helyem, tehát audiofil cuccok soha nem voltak. Helyette nagyon jó ár/érték arányú dolgokat sikerült kifognom.

Ezért is nem akarok "rendes" hangdobozt vagy túl komoly dolgot építeni (értsd=nagyot és drágát), mert van, amivel tökéletesen elégedett vagyok és inkább az alkotás öröme lenne a lényeg (persze szemetet vagy hülyeséget sem akarok csinálni, arany középút lenne a cél).

Ezt is elektronikai oldalról közelítettem, mert szeretnék majd AB és D osztályú, kisebb erősítőket építeni.
A válasz alapján szerintem elfogadom ezt olyannak, amilyen. Beleteszem egy zárt, 10l-es dobozba, aztán kiderül. Az irányítottságot úgy értettem, hogy van rajta egy kúp és azzal pont szembe nézve kellemetlen volt a különbség a magas és a mélyebb tartományok között, valahogy a közép kicsit el volt tűnve.

Tény, hogy célszerű lenne készen venni, ezzel nem is vitázom
Megnéztem a Sony-t, egy másik boltban lehet is kapni kb ennyiért (a linken nem rendelhető a státusz). A magas milyen legyen? Membrános, piezó, dome? SONY 0-937-746?

Tannoy hangsugárzók?

Egyszer kaptam kölcsön egy könyvet, amiben a teljes elmélet volt, kis, kék zsebkönyv, de nem találtam sehol és jó régi. Komplett leírás hogyan és miért kell úgy méretezni, ahogyan. Amilyen könyveket találtam, mind abból hozott példát, jut eszembe hátha meg is említik a címét.

A port rezonancián valószínűleg a program a cső hangolását érti (programban "1st port resonance").

Esetleg asztali 2.1? (majd a következő projektnek). 2 normál sztereo és egy bridge erősítő monoban a mélyhez?

Mi különbözteti meg a free air hangsugárzókat? A szélessávúak mind azok, vagy van valamilyen tipikus paramétere?

Van valamilyen segédlet valahol a hangdobozok aránylag korrekt tervezésére? Mert a könyvekben, amiket néztem, minden "túl volt tolva". 50-150 literes dobozok, 30 kg fa anyag, nagyon drága hangszórók. Tudom, minőség meg minden, értem én, de a hangszerek óta tudom, hogy azért sok dolog túl van árazva és lehet egy ideális pontot találni (mert igénytelen sem vagyok, a fülem is jó, de rá vagyok kényszerítve a kompromisszumokra).

Például a pici projektre

vent.PNG
    
(#) P_Laszlo válasza VePe00 hozzászólására (») Feb 6, 2019 /
 
Tőlem gányolhatsz nyugodtan, engem nem zavar.

10l zárt miért? Azt senki nem ajánlotta. 10 literben ugyanúgy csökken a terhelhetőség zártként is, és túl sokat a mélytartomány sem javul. Azért ezek nem ilyen, beépítem és kiderül dolgok. Elég jól modellezhetőek előre. Nem kell találomra dobozba építeni a hangszórókat.

A Sonyt mindenki onnan szerzi, ahonnan linkeltem. Rá kell kérdezni, hogy tényleg van-e. Én csak jövőhéten tudom megnézni, hogy mi ezzel a helyzet épp. Magasnak, amire pénzed van. Pl. ezek a legáltalánosabb magashangszórók Bővebben: Link Bővebben: Link De ide megfelelnek. Ha több pénzed van, lehet rendesebb dóm, de az már drágább, mint a mélyközép. Akkor nyilván nem egy olcsó 125mm-es Sonyt fogsz használni.

Tannoy hangszórók biztosan nem kaphatók, csak egy kivétel, az M1 dóm van most.

Ha a zsebkönyv jó régi, akkor az elmélet is hiányos lehet benne.

Nem azt érti rajta, hanem a félhullámút.

Freeair = gyenge mágnes, kis együttmozgó tömeg. Olcsó vagy oldschool szélessávúk és autóhangszórók tartoznak ide főleg.

Milyen segédletre gondolsz? Tervezéshez meg kell tanulni mérni (elektromos és akusztikai mérések), és elég pontosan (nagyon pontosan) ismerni az elméleti hátteret.
Kezdésnek Bővebben: Link

Szerintem amit linkeltél, az rosszabb lett, mint az eredeti állapot volt. De legalábbis műszaki szempontból kevésbé korrekt.
(#) VePe00 válasza P_Laszlo hozzászólására (») Feb 6, 2019 /
 
Elírtam, már kapkodtam. Reflexre gondoltam, az volt az utolsó részen a hozzászólásban.

Ha jól modellezhetőek előre, akkor amit először mellékeltem képet a reflexről, az talán helyes (nem úgy értem, hogy "jó", hanem mint szimuláció az-e, ergo azt fogom kapni, amit látok?)? WinISD-vel készült. Esetleg linkeljem a teljes eredményt?

Az egy dolog, hogy nem kapható a Tannoy, de jó minőségűek? Nem nagyon találtam róluk semmit, de más fórumokon (talán itt is) ajánlották.

Akkor a cső hangolását érdemes kutatnom vagy azt honnan fogom tudni, ha az a félhullám resonanciája? Meg fogom nézni az összes anyagot a programhoz, de általában olyan faék egyszerű példákat találtam, hogy nem volt benne semmi komplex (beraktak egy sub-ot, kiköpte a láda méretét, kb akkorát gyártottak, kész...hát...ez nem egy korrekt példa nekem, mert ebből nem tudom meg, hogy kell igazán használni).

Az a fotó a linkelt Philipsen elég érdekes, mintha egy öt éves, óvodás kente volna össze ragasztóval, ráadásul mintha el is vált volna egy részen az egyik (rés van a membránnál) és 6 Ohmos. A Sharp "jól néz ki", természetesen ezt sem ismerem

Ez saját oldal? Ismerem, olvastam több cikket is innen

A linkelt példával csak a méretet gondoltam szemléltetni, ezekben a pici hangszórókban nem igazán hiszek, bár annyit el tudok mondani, hogy a kb 11 éves MSI "gamer" szériás laptopomban olyan hangkártya van és úgy van összelőve minden, hogy nagyon szép hangja van, nem torz vagy recseg/kínlódik maxon sem..
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2019
(#) mek-elek válasza VePe00 hozzászólására (») Feb 6, 2019 /
 
Annak idején a Te hangfaladnak találta ki a Videoton a minimaxot.
(#) P_Laszlo válasza VePe00 hozzászólására (») Feb 6, 2019 /
 
Hja értem. Reflex. És kettőre jut 10 liter térfogat, vagy egyre?

Ha minden paraméteret úgy adtál meg, ahogy a későbbi dobozban lesz, és a hangszóród is pont olyan, mint az adatlapon, akkor pontos a modellezés. Természetesen a kettő közül egyik sem valószínű. Nem is férsz hozzá minden beállításhoz a WinISD-ben, és a hasonló hangszórók gyártási eltérései úgy 30%-os határon belül vannak, legalább.

Arra jók a Tannoyok, amire készültek. Átlag mozis felhasználásra.

A csőnek nincs hangolása (mélytartományban). A cső+doboznak együtt van. Ha olvastad a subvoice-os weblapot, ezek egyértelműek kell, hogy legyenek.
Pedig a program nem erre való.

És a vágott-ragasztott membrános éppen attól lesz jobb, mint a másik, hagyományos.

Nem saját, csak én ellenőriztem az elméleti részeket.

Nem a méret a baja, hanem a második doboz. A hajtogatás nem (úgy) működik.
(#) P_Laszlo válasza mek-elek hozzászólására (») Feb 6, 2019 /
 
De a minimaxnak semmi köze ehhez. Az egy egyszerű, jól csillapított zárt doboz, mélytartományban korrekt, dobozhoz megfelelő T-S arányú hangszóróval.
(#) VePe00 válasza P_Laszlo hozzászólására (») Feb 6, 2019 /
 
A kettőt szeretném 10 literbe tenni a méretei miatt. Gondolom el kellene választanom, akkor 2*5l. Szerintem az egyik videoban rosszul magyarázta a srác (kicsit fogalmatlan a videoi alapján) a driver példányszámot, így tippelek, hogy a WinISD egy hangsugárzó (vagy több ugyanolyan sorba/párhuzamosan kötött) vagy meghajtást/fázist (nem értek hozzá, bocs ) számol. Tehát sztereo (két külön meghajtott) hangsugárzó számítására alkalmatlan (ha jól értem)
Ez alapján gondolom meg kellene növelnem a méretet vagy betenni a Sony mélyet és egy 2.1-es dobozt faragni a dologból (de az már nagy "boombox" lenne, elvesztené a mobil lényegét)

Mobilra szeretném a dolgot, tehát nem "rendszert" szeretnék a konyhába, hanem egy olyan hangdobozt, amit (most az aktuális) adott hangsugárzókhoz a legjobban illik. Az, hogy reflex, már tisztáztuk

Ha ezt sikerül valamennyi elméleti háttérrel megépítenem (tanulás "munka" által), a következő majd lehet még jobb és jobb. Nem akarom ipari szinten űzni, annak a cél elérésének örülnék, hogy magabiztosan tudjak hangsugárzókat válogatni és ahhoz megfelelő (elején egyszerűbb) dobozokat/kialakításokat méretezni/szimulálni/megvalósítani. Semmi TL meg egyéb "csoda" dolgok.
Két max három utasban gondolkodom, de inkább a kettő lenne kényelmesebb.
(#) P_Laszlo válasza VePe00 hozzászólására (») Feb 6, 2019 /
 
Hát, azokra az esetekre, amikor nem egyezik a sztereó két oldalán a mélytartomány, akkor jobb, ha el van választva. Egyébként semmi különös. A modellezés egy hangszóróra szól, de attól, hogy kettőt használsz, alapvetően nem változik a módszer és a dobozméret sem.

Már csak a következő lehet jobb. De ahhoz jobb hangszóró is kell. A cél amit kitűztél nem kevés. Ha nem főállásban csinálod, két-három év munka van abban, amíg tudsz egy jó hangváltót készíteni. Az adatlapokból modellezés nem számít jónak (doboznál sem).
(#) P_Laszlo válasza VePe00 hozzászólására (») Feb 6, 2019 /
 
A Sony mélyközép maximum 10 literrel működik, ehhez jönne még hozzá 2*1,5-2l zárt dobozrész, a szélessávúknak. Ez lenne a 2.1, sokkal nagyobb terhelhetőséggel, és 50Hz alatti alsó határfrekvenciával.
(#) VePe00 válasza P_Laszlo hozzászólására (») Feb 6, 2019 /
 
Ez jól hangzik, köszönöm a számokat, ezzel már valami elképzelést is lehet alakítani!

A hangváltóhoz valószínűleg igyekszem majd biztonságos ráhagyással számolgatni. Ehhez a csillió kalkulátorból megpróbálok majd egy népszerűbb és jónak ítéltet használni. Tudom, ettől még nem értek hozzá, de valahol el kell indulnom.

Amint lesz valami doboz tervem, még jelentkezem! (ez nem fenyegetés )
Köszönöm a segítséget!
(#) P_Laszlo válasza VePe00 hozzászólására (») Feb 7, 2019 /
 
Váltóval kapcsoaltban inkább kérdezz. Nem a kalkulátoron múlik, hanem azon, amivel nem tud számolni. És a ráhagyás mint olyan, ebben a műfajban nem létező fogalom.
(#) VePe00 válasza P_Laszlo hozzászólására (») Feb 7, 2019 /
 
A "ráhagyást" nem a szokványos értelmében írtam (tudom, ez írásban nem jön át, én hibám...ezért szeretek szóban beszélgetni ). Biztosan visszatérek még a kérdéseimmel!

Köszönöm a segítséget!
(#) P_Laszlo válasza VePe00 hozzászólására (») Feb 7, 2019 /
 
Rendben. Nincsen mit igazán.
(#) Aladdin25 válasza gyuszo hozzászólására (») Feb 7, 2019 /
 
Kicsit későn irok elnézést, köszönöm szépen a segítségét hasonlot fogok építeni más dizájnnal.
(#) P_Laszlo válasza Aladdin25 hozzászólására (») Feb 7, 2019 /
 
Azt azért vedd figyelembe, hogy a felújított biztosan nem olyan, mint a régi hangszóró volt. De b-reflex dobozhoz tényleg nem jó sehogy, a zárt jobb ötlet. Egyébként ez is inkább freeair lenne.
(#) kisfuni hozzászólása Feb 17, 2019 /
 
Sziasztok! Remélem tudtok segíteni. A problémám a következő lenne. Zenét hallgattam a hangfalamon és egyszer csak hatalmas recsegés/zaj. Gyorsan kihúztam a hangfalat. Szétszedve az alábbi kép fogadott. Jól gondolom, hogy a kondenzátor(ok) haltak meg? Amennyiben igen honnan érdemes beszereznem másikat hozzá? Köszi előre is a válaszokat!
(#) elektrorudi válasza kisfuni hozzászólására (») Feb 18, 2019 1 /
 
Szia!
Nem igazán jó topic-ba írtál.
Ettől függetlenül nem biztos, hogy csak a kondenzátor hibásodott meg. Lehet egy dióda is, amitől a kondenzátorra váltófeszültség jutott. Vagy indulhatott az egész az erősítő meghibásodásából, ami után a dióda, ... stb. Egy kép alapján, csak kevesen tudnak erősítőt javítani.
(#) zsoika hozzászólása Feb 18, 2019 /
 
Sziasztok!

Szerintetek mi történne ha 2db 8Ohm -os hangfalat párhuzamosan kötök egy erősítő center kimenetére? Azt tudom hogy kb. feleződne az impedancia (de a lejátszott frekvenciától függően az nem is egy konstans érték) ,de nem nyírná ki az AVR-t?
A többi kimenetre(front és hátsók) is 8Ohm-os sugárzót tennék, de egy-egy darabot.
Esetleg a ketesztváltóba tenni kéne illesztő ellenállást ,vagy mivel a center csatorna nem szimmetrikus ....így mehetne eltérő impedanciával.
Ha sorba kötném akkor esetleg a hangváltóból ki kéne venni ellenállást,de annyit hogy jó legyen szerintem nem lehet.

A mostani hangfalaim 65W -tal terhelhetőek és a frontok helyére azonos hangszórókészletű, de "erősebb" frontot vennék és az így megmaradt mostani frontokat duplázva tenném centernek ....hogy a hangnyomást duplázzam. Tudom egyszerűbb lenne venni egy centert ,de ha van rá mód inkább így oldanám meg , mert tapasztalatom szerint csak a high-end centerek érnek v.mit...a többi alsó-közép kategóriában messze elmaradnak a front dobozoktól és ez zavaró. Tehát Én most is front sugárzót használok centernek , (nagy megelégedéssel) csak szeretném jobban feltekerni a hangerőt.
Ha nem ide ebbe a topikba tartozik a kérdés akkor bocsánat és kérnék egy útba igazítást.
Köszönöm
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2019
(#) Kovidivi válasza zsoika hozzászólására (») Feb 18, 2019 /
 
Ha a centert meghajtó erősítő bírja a 4Ohm-ot, vagy jók a védelmei, akkor rárakhatod. Legrosszabb esetben lekapcsol a center erősítője. Ha védelem nélküli, akkor túlmelegedhet, túláram miatt tönkremehet.
(#) zsoika válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 18, 2019 /
 
Szia! Köszönöm a választ.
Igen bírja ...egy Onkyo TX-NR838-ról van szó és van a menüben 4 vagy 6Ohm beállítási lehetőség.
Valószínűleg nem fogok küzdeni ezzel, csak tisztán akartam látni mik a lehetőségeim. Ha már így is, úgy is vennem kell egy pár front sugárzót akkor inkább megpróbálok kintről venni egy Canton Chrono 501, 502, 505 szettet és kész.
Köszönet még egyszer.
(#) meszi_1985 válasza P_Laszlo hozzászólására (») Feb 18, 2019 /
 
26cm szélesX49cm magasX25cm mély. 20cm a kivágás a mély hangszórónak.
A piezot hanyagolom is mert éppenhogy nem esik bele a doboz kivágásába.
A felső magas hangszóró benne volt, azzal kaptam a dobozt.
Egy közép és mély hangszóró párra kérnék javaslatot hogy mit vegyek bele.
Lehet buta gondolat de a hangszóró vásárlás előtt azt is figyelembe kell venni hogy hány ohmos az erősítő kimenete?
Köszönöm!
(#) lóri hozzászólása Feb 18, 2019 /
 
Sziasztok!

Csinálnék egy hangládát, amiben lenne 2db 8 Ohm-os mélysugárzó, és 1db 8 Ohm-os magassugárzó.
Sorbaköthetem a mélyeket 16 Ohm-ra? Az erősítő 8 Ohm-ot vár. Hogyan kell megoldani?
(#) lóri válasza lóri hozzászólására (») Feb 19, 2019 /
 
Esetleg tekertessem át a mélysugárzókat 4 Ohm-ra? Vagy rakjak két 8 Ohm-os magasat bele? A 16 Ohm-hoz mit fog szólni az erősítő?
(#) reloop válasza lóri hozzászólására (») Feb 19, 2019 /
 
A névleges impedancián kívül milyen adatok ismertek még a hangszóróidról? Terhelhetőség, átvitel, méret, érzékenység, gyártó vagy kép esetleg róluk?
(#) lóri válasza reloop hozzászólására (») Feb 19, 2019 /
 
A mélysugárzók Somogyi féle srp 1620 játékszerek (40W), adatlapnélküliek. Gondolom nem lett volna semmi bíztató Ts paraméter. A magas MNC 33513 (100W (?)). Oszlopdobozt szeretnék csinálni, valami pofásat, azért gondoltam kettő mélyre, egy magassal. De használhatok kettő magasat is, akkor mindenképpen 16 Ohm lesz alul-felül. De jó ez így? Nem valami komoly hangszórók tudom.
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2019
(#) lóri válasza lóri hozzászólására (») Feb 19, 2019 /
 
Az srp1620-al csináltam már dobozt, nekem megfelel a hangja. Stk 496-090-hez lenne (hobbyelektronikás), az mehetne 4Ohm-on is, de a kapcsolási rajza már nincs meg, hogy mekkora fesz kell 4 Ohm-ra.
Akkor lehetne párhuzamosan kötni a mélyeket, a magas 4 Ohm-osban is van.

DSC02311.JPG
    
(#) P_Laszlo válasza lóri hozzászólására (») Feb 20, 2019 /
 
Az SRP csak zárt dobozban működik tűrhetően, a T-S paraméterei ezt mondanák, és a középtartománya nem szép. Nem jó hangszórók, de ha szólnak, valami lehet belőle. Párhuzamos-soros kapcsolás elvethető, csak 2,5 utasként lehet értelmesen váltani ilyen hangsugárzót, és így megmarad a 8 ohmos névleges impedancia párszáz Hz fölött. Ez lehet a megoldás. De ehhez hangváltót készíteni, csak pontos mérésekkel lehet.

A magas névleges terhelhetősége 5W körüli, a 100W azt jelenti, hogy ekkora terhelhetőségű rendszerbe illeszthető maximum. De csak 5kHz fölött használható, ide (és más kétutashoz) nem igazán jó választás.
A két magas még rosszabb ötlet.
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2019
Következő: »»   644 / 727
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem