Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszórójavítás (otthon)
 
Témaindító: weasels, idő: Márc 18, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   26 / 120
(#) Flatlander válasza kistehenke hozzászólására (») Okt 30, 2010 /
 
Már lényegtelen próbáltam akármit ez akkoris súrol leszedtem a porvédőt de sehol nemlátok kopást hol érne hozzá viszont szerintem a tekercset borító papír megvan hólyagosodva és az a problem szval ez kuka Vagy megpróbálom rásózni valakire rutse ládástól együtt
(#) kistehenke válasza Flatlander hozzászólására (») Okt 30, 2010 /
 
Ezt írtam Hogy ,lehet meg van hólyagosodva és mindegy hogy 8 órát vagy 5 percet ment ha túl volt hajtva.A reflexet amúgy se nehéz széthajtani
(#) Flatlander válasza kistehenke hozzászólására (») Okt 30, 2010 /
 
Lehet viszont mi nembírtuk meggyilkolni pedig füstölt is az előző szóró de utána még fél évig kegyetlenül hajtottuk de a végén a papírt repedezett be de a tekercs bírta Tekercset lehet valahogy cserélni? Mert papírral mindennel vagy egy 20as minimum a két szóró meg ez a műanyag cséve valami komolyabb is lehetne.
(#) karpi válasza Flatlander hozzászólására (») Nov 3, 2010 /
 
Leszeded a porvedot ( higitoval turelmessen egy ecsettel kenegeted a ragasztas menten mig szejjel lehet szedni karosodas nelkul.).

Lehet hogy elferdult a tekercs es nem koaxialis a magnessel... a nagy terheles miatt ...( melegedes...felpuhul a ragaszto es a nem "szimetrikus" magneses ter elhuzza a tekercset ....meg ilyenek)

Bekened jol .felpuhitod a tekercs beragasztas menten , majd film csikokat teszel korbe korbe a legres es a tekercs koze szorossan ami odakenyszeriti a helyere ( koaxialis) a tekercset aztan hagyod hogy a ragaszto ujra megkemenyedjen .

Ha felfujodotta csevetest meg lehet probalni finom csiszolopapirral a legresbe dugva lecsiszolni .


Neha sikerul csak enyivel meguszni.
(#) shalafi.66 válasza karpi hozzászólására (») Nov 3, 2010 /
 
Már megnézte, hogy mi a hangszóró gondja.

De én pl. továbbra is úgy gondolom, hogy a tákolgatás nem sokat segít az alap hibákon, mert ugyanide lyukadna ki egy-két hét, vagy hónap múlva.
(#) karpi válasza shalafi.66 hozzászólására (») Nov 3, 2010 /
 
Az igy van , egy hibas magneskoru hangszorot addig hoztak minden lagzi utan ujra es ujra oszpontositani mig meguntam ,Igy a vegen megtanitottam a basszusgitarost hogy csinalja maga.Egy 18"-os szep Goodmans volt .

De modjuk szukseg eseten meg elehet probalni mig nem lehet jobban megoldani a javitast.
Egy fesztivalon egy JBL 18" melynyomonak a tekercskivezeteset megforrasztottam ( odacineztem) eredetileg ponthegesztessel volt gyarilag csakhogy hibas hegesztes elengedte .Aztan ugy mukodott sokaig.
A hangszorot szejjel lehetett szedni darabokra ,minden csavarozva nem volt semmi odaragasztva a sasszihoz .
(#) uzletember22 hozzászólása Nov 6, 2010 /
 
sziasztok. Valaki segítsen már nekem van egy hangszoróm és a középen a porvédő vagy hogy hívják az teljesen bevan nyomódva hogy lehetne azt kijavítani.
a porvédő az műanyag nem papír és porszívó nem hozott siekrt.

ha valaki tud valamilyen tanácsot adni megköszönném.
(#) shalafi.66 válasza uzletember22 hozzászólására (») Nov 6, 2010 /
 
Ilyenkor szokás kicserélni a pv-t. Persze érdemes párban megtenni, hogy a bal- és jobboldal is egyforma maradjon.
(#) Flatlander válasza karpi hozzászólására (») Nov 6, 2010 /
 
Hát köszi, én simán kivágtam a közepét körben ennek már ugyis mindegy nem nagyon akarok szórakozni itthon vele,szóval ha nemviszik így el hibásan akkor következő hónapban mennek shalafi kollégához kezelésre
(#) hatnor hozzászólása Nov 20, 2010 /
 
Hello

adott egy 30cmes mélnyomo, és az egész úgy felkeményedett h alig bír mozogni, recseg alig ad ki hangot. Mitől mehet így tönkre? Ez a probléma orvosolható?

üdv.
(#) lacek29 válasza hatnor hozzászólására (») Nov 20, 2010 /
 
Valószínü beszorult a lengőtekercs.Ez attol lehet,hogy nekiütődött a mágnese valaminek és elmozdult,vagy lepörgött a cséveteströl a tekercselés,vagy megégett a tekercs,és azért szorul.
(#) Cellosion hozzászólása Nov 21, 2010 /
 
Üdv!
Úgy tűnik végleg megadta magát a hangszóróimnak a gumipereme (ha hozzáérek, szétmállik). Már néztem is egy boltot, ahol foglalkoznak ennek cseréjével, méghozzá itt: Budapest, Bajcsy-Zs. út. 41.
Bővebben: Link
Van valakinek esetleg ezzel a bolttal tapasztalata? Ha tud valaki jobbat ajánlani, szívesen fogadom.

Viszont nem ilyen egyszerű a dolog. Jelenlegi rendszerem: Yamaha A-500 (ha jól tudom 2*110 W) erősítő és 2*2 Videoton Preludium B31 (60 W) kétutas hangfal, páronként sorba kötve (sztereóban).
A problémám az, hogy a javítási határidő (amit írnak a honlapon) 7-10 nap. Ha elviszem a hangszóróimat, addig ugye nem tudom használni őket.
Kérdésem: meg lehet-e oldani valamilyen módon, hogy egy-egy hangfalból kiveszem a javítandó hangszórót, és a helyére kötök vagy ellenállást (vagy valami mást). Így marad még csatornánként egy-egy hangfal, amit tudok használni. Persze sem az erősítőt sem a maradék hangfalakat nem szeretném tönkretenni.
Előre is köszönöm a választ.
(#) shalafi.66 válasza Cellosion hozzászólására (») Nov 21, 2010 /
 
Az adott helyen nem nagyon értenek a javításhoz, és a Preludium, vagy HB1 mélyközepéhez (M21WG0908) nincs igazán jó membránszélük sem, csak a SAL-féle kínait tudják rátenni, azzal meg kb. 50%-kal romlanak a hangszóró tulajdonságai. Bővebben: Link


Inkább a komplett hangsugárzót válaszd le az erősítőtől, mert mélyközép nélkül a váltó másodrendű szűrője produkál egy 0,3-0,5ohm körüli impedanciaminimumot középtartományban.
(#) Cellosion hozzászólása Nov 21, 2010 /
 
1. Köszi szépen, elég meggyőző történet.
Esetleg valami helyett tudtok ajánlani (amivel pozitív tapasztalat van), ahol értenek Videoton hangszóróhoz, és van hozzá gumiszélük is?

2. Gondoltam a komplett hangfal leválasztására is, de mivel az erősítő 110 W-os, egy hangfal pedig csak 60, így veszélyes lenne a dolog. Gondolom a konstans ellenállás bekötése nem jelenhet megoldást? Esetleg valami javaslat?
(#) petemazi válasza Cellosion hozzászólására (») Nov 21, 2010 /
 
Az jelenthet megoldást, ha nem vezéreled ki az erősítőt 110W-ig.
(#) skero válasza Cellosion hozzászólására (») Nov 21, 2010 /
 
Ha megbírod állni ,hogy csak kisebb hangerőn hallgatod addig az erősítőt akkor a hangsugárzók sem sínylik meg!
(#) shalafi.66 válasza petemazi hozzászólására (») Nov 21, 2010 /
 
Másrészt ha a hangsugárzók párhuzamosan vannak kapcsolva, akkor teljesen mindegy, hogy egy, vagy kettő szól egy oldalon.
(#) shalafi.66 válasza Cellosion hozzászólására (») Nov 21, 2010 /
 
A hangszóró nem Videoton, hanem Vifa, egy akkor még a dánoknál gyártott 21 centis mélyközép. A napokban készítek membránszélt hozzá.
(#) Cellosion hozzászólása Nov 23, 2010 /
 
Se ***
(#) shalafi.66 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
A szóban forgó javítás olyan, amit elfogadható minőségben nem tudsz kivitelezni otthon. Igazából csak ketten tudják jól megoldani, két különböző módszerrel, nagyjából problémamentesen.
(#) potenciameter hozzászólása Nov 23, 2010 /
 
Sziasztok. Van 2darab Proel 15colos hangszorom, mind a kettő volt már tekercselve. Az egyik megdöglött, vagyis nem tudom, hogy mi lehet vele, miután megtekerte egy srác, aki nagyon profi ilyen téren, ment mind a kettő elég jól, az egyik picit súrolt, de nem-nagyon lehetett észrevenni, nagyon minimális volt.De egy kis idő múlva elkezdett kopogó hangot kiadni. Ezután szétszedtem vagyis csak a külső membránt szedtem le (az alsó sárgát ugy hagytam ahogy volt) a lemezkosárról és újból visszaragasztottam, nagyon jól sikerült, ezután nem súrolt tovább, de a kopogás még mindig megvan. Nem tudom, hogy mi okozhatja, mert kis hangerőn nem vehető észre, de nagyobb hangon eléggé hallatszik, és minél jobban felhangositom annál jobban kopog, nem nyomja el a zene. Szerintetek mi lehet a baja?
(#) sound.man válasza potenciameter hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Az hogy olyan csinálta aki nem értett hozzá.
(#) kistehenke válasza sound.man hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Talán túl hosszúra sikerült a lengő és verődik. Vagy talán kicsit keményíteni kéne rajta de ez nem a legjobb út de talán segít.
(#) potenciameter válasza sound.man hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Szerintem értett hozzá, mert szervizben dolgozott, most is ebből él egész nap hangszórókat tekercsel, hangváltókat készit, erősitőket javit és épit, és néha szokott élőzenét is hangositani.
Senki sem tudja, hogy mi lehet vele a gond?
(#) potenciameter válasza kistehenke hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Próbáltam keményiteni, de nem sokat segitett.
(#) shalafi.66 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Bocsánat, én nem láthattam, hogy mi volt korábban az átszerkesztett hozzászólásban.
(#) shalafi.66 válasza potenciameter hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Lehet lengőrendszer, kivezetőszál probléma, vagy az is lehet, amit a többiek is írtak, hogy a membrán valóban leér a fedőlapig. Meg kell nézni, hogy mi a gond okozója.
De esetleg az erősítő is lehet a problémaforrás, pl. az áramkorlát miatt.

Attól, hogy valaki teker lengőcsévét, vagy rak össze hangváltót, még semmi nem garantálja, hogy ért is hozzá.
(#) sound.man válasza kistehenke hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Vagy túl mélyen van benne és beleütközik a vasmag végébe. Nem tudom biztos értett hozzá a srác, de ha már kicsit súrolt meg kopog is akkor nem hiszem, hogy annyira profi lenne.
(#) potenciameter válasza shalafi.66 hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
A kivezetőszál miatt nem hiszem hogy kopogna ennyire. Az itt emlitettek közzül, csak azt tudom elképzelni hogy leér a membrán a fedőlapig. De akkor eleinte miért nem ért le? :eek2: Az erősitő miatt nem csinálhatja, mert már több erősitővel is kiprobáltam.
(#) shalafi.66 válasza potenciameter hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Én bármelyiket el tudom képzelni.
Következő: »»   26 / 120
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem