Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Harman/kardon erősítő
 
Témaindító: pmisi, idő: Szept 29, 2008
Lapozás: OK   2 / 7
(#) Master_of_the_web válasza pmisi hozzászólására (») Szept 30, 2008 /
 
Így nem is szólhat mert az a leválasztó (lehet van neki szakszerűbb neve is) kondi. Tegyél helyette egy újat!
(#) pmisi válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Szept 30, 2008 /
 
átcseréltem a másik csatornán lévővel. a helyzet ugyanaz. pattogás megmaradt ugyanott. újat sajna nemtok venni mert bezárt a bolt...
(#) Master_of_the_web válasza pmisi hozzászólására (») Szept 30, 2008 /
 
De egy már biztos, még pedig az, hogy a pattanás nem a végfokból jön, vagyis az jó. A pattogás a bemenő jelben van. Lehet, hogy a mute (némító) tranzisztor nem testeli a bemenetet bekapcsoláskor. És valami áramkörben induláskor keletkező zaj kerül oda.
(#) pmisi válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Szept 30, 2008 /
 
és az melyik?az a tranzisztor?
(#) Master_of_the_web válasza pmisi hozzászólására (») Szept 30, 2008 /
 
A Q971 ott a kondi előtt.
(#) pmisi válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Szept 30, 2008 /
 
kivettem az r971áes ellenállást meg a Q971-es tranzit és most jó. nem pattog. de akkor most mi nem jó? a tranzi, vagy ha nincs benne akkor mi van?
(#) lapose válasza pmisi hozzászólására (») Szept 30, 2008 /
 
Szia! Ez az egyik csatorna némító áramköre. így szól rendesen?
(#) Master_of_the_web válasza pmisi hozzászólására (») Szept 30, 2008 /
 
Hát érdekes, hogy most jó, ha zárlatos is lenne akkor is max. nem szólna. De megpróbálhatod kicserélni, nem tudom mien típus, de megpróbálhatod kicserélni. De ha raksz oda semmit akkor sem lesz nagy baja. Szerintem a legtöbb kis áramú tranyó jó oda. A lábkiosztás leygen
E-C-B. Bár tényleg nem tudom hogy tud az oda zajt keverni. Bár lehet, hogy a bázis feszültség kerül a kollektorra. (esetleg próbáld meg, hogy visszarakod, és ha a némító gombot megnyomod, akkor pukkan-e)
(#) Master_of_the_web válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Szept 30, 2008 / 4
 
Egyébként a csatornák közti váltáskori pukkanás a tranyó B-C közti zárlatára utal. Ugyanis mód váltáskor némítani szokták a végfok bemenetet, hogy ne kerüljön rá zaj.
(#) Lacika001 válasza pmisi hozzászólására (») Szept 30, 2008 /
 
Az a probléma akkor a némítóval van tuti,
ugyanis amikor csatornát váltassz az előerősítőben zaj keletkezik(pattan),ezt a többi csatornánál a némító megszűnteti
A q971es tranzisztor jó?
(#) Lacika001 válasza Lacika001 hozzászólására (») Szept 30, 2008 /
 
Kicsit módosítok (az előbb nem olvastam végig mindent)
Ha a q971es cseréje nem oldja meg a problémát,akkor bár nem néztem át az egész kapcs rajzot de szerintem a képen lévő megoldás jó lesz.
(persze csak akkor ha minden csatornának külön némítója van)
(#) pmisi válasza Lacika001 hozzászólására (») Szept 30, 2008 /
 
így kiszerelve müxik a némitás. most megpróbálom megcserélni a másik csatornán lévő tranzisztorral és kipróbálom. bár a tranzit jónak mértem... akkor ez csak arra szolgál h amikor a hangzások között váltogatás van akkor elnémitja a csatornákat? de akkor most hogy hogy rendesen müxik amikor nincs benne? esetleg ahonnan jön az a némitó szál az nem egy prociból jön? mert akkor az is lehet a baj nem?
(#) pmisi hozzászólása Szept 30, 2008 /
 
az m mute meg a p mute között mi a különbség?
(#) pmisi hozzászólása Szept 30, 2008 /
 
Na megvan. A Q 971es a hibás. Átcseréltem a másik csatornáéval és most az pattog pedig mérve meg jó volt... mind1 holnap irány a bolt aztán csere köszönöm a segítséget mindenkinek! nélkületek nem ment volna.
(#) Master_of_the_web válasza pmisi hozzászólására (») Szept 30, 2008 /
 
Nagyon szívesen! Szerencsére nem volt akkor komolyabb baja.
(#) pmisi válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Okt 1, 2008 /
 
Hogy mégse menjen olyan simán a dolog... égen földön nincs ilyen tranzisztor és nem is lehet kapni helyette másikat. Felhívtam pesten a szervizt és onnan kellett megrendelnem. kb 1000 ft lesz egy darab és minimum 2 hét mire idér.. de legalább kapni valahol amerikában...
(#) Master_of_the_web válasza pmisi hozzászólására (») Okt 1, 2008 /
 
Hát szerintem ez egy egyáltalán nem kényes alkatrész, úgyhogy bármilyen E-C-B tranzisztorral helyettesítheted. Ha vannak rossz vagy régi PC tápjaid abból bonthatsz pl C945 feliratú tranyókat, amiknek a lábkiosztásuk egyezik ezzel, vagy boltból vehetsz BD139 -et, bár ez nagy teljesítményű, de ezzel a lábkiosztással nem jutott eszembe kis tranzisztor. A bd139 biztos kapható mindenhol, és a lábkiosztás is egyezik, meg olcsó is.
Bár szerintem a c945 egy PC tápból bőven megfelel.
(#) pmisi válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Okt 1, 2008 /
 
hát egy bc639-el próbálkoztam de nem jártam sikerrel.mind1 megrendeltem hozzá legalább az jó lesz. de majd lehet kipróbálom amit mondtál. most egy picit élvezem hogy szól mert amióta nálam van csak szét volt szedve
(#) alex89434 hozzászólása Dec 12, 2010 /
 
Sziasztok, nemtudtok véletlenül Szegeden valakit aki nagyon bennevan a szakmában?Egy Harman Kardon DPR 2005ös erősítő végfokait kellene javítani, SMD benne minden, nekem ez már magasiskola, előre is köszönöm, mégegy kérdés, ezt: Bővebben: Link az alkatrészt valahogy belehet szerezni?Itthon egyik alkatrészesnél se találtam.
(#) luigi000 hozzászólása Ápr 20, 2011 /
 
Sziasztok!!
Egyik ismerősőmnek van egy Harman Kardon HK330VI erősítője, van vele némi gond, amiben erősítés javításban jártasabb kollégák segítségét kérném.

A tünetek: zene hallgatás közben, a tiszta hang átvállik sistergésbe, recsegésbe hol az egyik hol a másik csatornán, de sokkal inkább a bal csatornán. Aztán hogy a zenében lévő dinamikusabb részektől, vagy valami mástól, de teljesen visszajön a hang, mintha mise történt volna. A forrasztások át lettek nézve, abban hibát nem találtam, kivéve a teljesítmény szabályozó potinál ahol, vélhetően egy korábbi "baleset miatt le volt törve panelból egy rész, amivel egy vezetősáv is eltávozott, amit valami korábbi szervizelés alatt egy kis vezetékkel átkötöttek, viszont az egyik pad még így is sérült volt, amit némi lakk kapargálással, és ónozással elhárítottam. A probléma továbbra is fenn áll, menetközben próbáltam előidézni a tüneteket, további mechanikai problémára gyanakodva, de semmi. Így aki tapasztaltabb, úgy a márkán belüli szervizelésben, mint az erősítő javításban, azok komolyabb válaszát várnám.
(#) bundibacsi válasza luigi000 hozzászólására (») Ápr 21, 2011 /
 
Hello!

Bemenetválasztó vagy potméter kontakthibát keresnék.
(#) sancy0814 hozzászólása Máj 8, 2011 /
 
Üdvözlök mindenkit! Van egy kis gondom Harman kardon AVR2500 erősítővel ,világít a power de onnan semmi méregettem feszültségeket de azt se tudom mit mérek mivel kapcsolásom sincsen hozzá.Ha valaki tudna segíteni rajzot találni megköszönném.
Üdv mindenkinek!
(#) Bandii85 hozzászólása Szept 2, 2012 /
 
Sziasztok!

Van egy H/K AVR18 RDS erősítőm. A problémám a következő: Sztereo módban a bal oldal elhallgat, majd amikor üzemmódot váltok, pl. Surround-ra, szól rendesen minden. Csak sztereo módban csinálja ezt, és csak a bal oldal. Más módban minden rendesen szól. Mi lehet a baj?
Először a mute tranyóra gondoltam, de az közös, minden csatornát ez némít el. Szóval nem tudom mihez nyúljak. Mi lehet a baj?

Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2012
(#) Daveeboy hozzászólása Jún 8, 2013 /
 
Sziasztok!
Próba szerencse alapon rákérdezek.
AVR 300 erősítőm azt csinálja hogy bekapcsolás után a ball oldal kb. 2mp-ig szól aztán elhalgat.
Ha ezután ki-be kapcsolom nincs 2mp-sem, de ha kikapcsolom és csak pár óra múlva kapcsolom be, ismét 2mp szól és elhallgat. A pre out szól és minden más csatorna is rendben. Mivel néha szól 2 mp-et így maga az erősítő fokozat működőképes. A védelem azért gyanús mert miért csak a bal oldalt tiltaná. Valakinek ötlet, észrevétel? Mit nézzek?
(#) kinai99 hozzászólása Nov 22, 2013 /
 
Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy van egy H/K AVR135-öm és minden ok de a sub kimenetnél ha rádugom a Jamo 1008 subot nem ad ki hangot.A menüben már próbáltam lfe és lr-lfe menüvel is de nem működik. A sub lfe kimenetére van dugva az rca.A sub kap áramot mert a piros led világit de zöldre már nem vált.A subot rádugtam a dvd audio-jára és onnan stereo-ban jól működik van valakinek ötlet esetleg.
(#) daniel1234 hozzászólása Nov 23, 2013 /
 
Sziasztok.

Van egy AVR-170-es HK erősítőm, aminek a hátlapján van RS232-es port.
Sehogy sem találok hozzá leírást, amit találtam 2005-ös, és elavult, nem működik:
Bővebben: Link

Bővebben: Link

Van valakinek infója arról, hogyan kell ezen a porton keresztül ezeket az újabb erősítőket vezérelni?

Csatolok egy 38400-as bauddal rögzített logot, ez akkor keletkezik, ha a távirányítóról kikapcsolom az erősítőt. (mindig ugyanez jön).

Üdv!
D.

off.dat
    
(#) Tomi111 hozzászólása Jan 15, 2014 /
 
Sziasztok!
Egy Harman Kardon AVR-142-es erősítő magyar nyelvű használati utasítását keresem. A neten nem találtam magyart. Nem tudom létezik-e, gondolom amit itt forgalmaztak, ahhoz az volt. Ha valakinek van, legyen szíves szkennelje be és küldje el vagy letölthető valahonnan? Előre is köszi!
Üdv! Tomi
(#) hammer14 hozzászólása Jún 6, 2014 /
 
Sziasztok !

Régről ismét visszatértem jó öreg He-re, Elakadtam elsőnek ott hogy erősítőmhöz szerelőt kerestem bp-en,de senki nem tolongott,szervízt fölhívva ha azt akarom nyomjak 1-es gombot vagy 2-est stb stb emberrel nem tudtam beszélni ez a lényeg,így minden tudásom összeszedve neki áltam én,mert felkúrta az agyam, aktív hangváltót 3 utast már építettem,de kb ennyi,a nagy tudásom

NA szóval Harman Kardon Avr 130-ról van szó, meg vettem kis hibával,néha kikapcsol magától,találtam okosokat elvileg proci resetelése megoldja a gondot,ez megtörtént,de hiba maradt, néha gondolt egyet 1-2-3 óra zenehalgátas után kikapcsolt készenlétbe, odamentem bekapcsoltam ismét jó volt, egyszer kihúztam hosszabbítóból,na utána 2 óráig nem is akart bekapcsolni csak a készenléti piros led világított,majd egyszer csak reagált rám, költözés után a bekapcsolási intervalluma kb 2-3 másodperci lett a 2-3 óra helyett. Youtub-on találtam egy csávót aki javítja, ott tápkondikat cserélt, ezt megtettem én is,de már kiforrasztáskor multimeterel dióda állásba ahogy mértem a kondikat rövidzárlat nem volt,és szépen töltődött föl tudom nem egy hiteles mérés,de hogy nem teljesen kuka arra enged következtetni a feltöltődés ideje, Ha már megvettem hát kicseréltem,hiba maradt bár számítottam is rá,azaz a hiba odáig fajult hogy egyánltalán nem regaál a készenlétből való ébresztgetésre...kómába van szegény. Én laikusként úgy gondoltam megmérem a táp feszkót hát az nincs, jah na meg a 230v se megy ki a nagy trafójához. Valahogy úgy van megoldva,hogy van egy pici pár w os trafó ott egy relé na az kapcsolná a nagy trafónak a kakaót,de ez ugye nem kapcsol. Laikus ként gondolva,tehát készenléti feszkónak kell lennie, ez meg is van esetemben 5v. 5v-ot mérek a az előlapon lévő panel tranyójai környékén 3 kis tranyó van egymás után,ezt kihámoztam. A kis tápnál 16v környéki feszkót tudok mérni nevezzük alaplapnak, a kettő közti szakaszban van fesz stabilizáló rész,és itt lettem én tanácstalan,pár zener-t kiforrasztotam megmértem azok jók,de mivel nem értem a működést,és a kapcsolási rajzon sem tudom lekövetni a készenléti kört így picit tanácstalan lettem.

Na most engem ez úgy fölhúzott hogy már csak azért sem viszem el szerelőhöz,mert valami piszlicsáré baja van és a fizetség nem csupán az lenne ha megtalálnám a bajt,hogy tudom használni a remek kis erősítőt hanem hogy saját kezűleg,még ha segítséggel is,de megcsinálom.

Annyi érdekesség,amíg használatba volt folyton és nem volt kihúzva működött,aztán áramtalanítás után cseszekedet,majd hosszabb áramtalanítás után kb 1 nap,már üzemképessé se vált,ekkor föltettem szekrény tetejére dobozába,eltelt vagy 6 hónap,ugye most már semennyi időre nem ébred föl, most megnézek még pár kondit mert ez tipikusan olyan mintha az fáradt volna el.

Minden segítő öltetett megköszönök,ami nem helyesírási könyv,és mondat szerkesztéssel kapcsolatos!
(#) wolfi hozzászólása Okt 3, 2014 /
 
Sziasztok!
Nem rég vásároltam használtan egy Harman kardon PM635 erősítőt.
Az a gondom vele, hogy úgy néz ki átvertek, ugyanis az erősítő azt produkálja, hogy mikor áll egy napot, és utána bekapcsolom, egyszerűen nincs hang, egyik bemenetről sem, egyik hangszóróra sem.
Viszont ha hagyom, akkor álltalában egyet gondol 10 -15 perc után és elindul, nem értem.
Amit még észre vettem, hogy egyik sáv hangosabb mint a másik, azt ennél is lehet gondolom állítani?
Kérlek ha tudtok segítsetek, régebben, még építettem kisebb erősítőt is, de ez meghalad.
Köszönöm erőre is!
(#) Orbán József hozzászólása Okt 3, 2014 /
 
Üdv!
Nekem egy PM665-öm van, végül is rájöttem, mi a hiba, de azért megírom, orvosolni még nem volt időm. A balansz potméter kontakthibás, emiatt néha nem szól, csak halkan az egyik oldal. Ugyanezt a jelenséget produkálja pre-out kis kapcsoló is. Csak ne kéne ripittyára szedni, hogy lekezelhesse az ember ezeket a kezelőszerveket... Majd, egyszer csak.
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2014
Következő: »»   2 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem