Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Háromfázisú aggregátor
 
Témaindító: tibcsi, idő: Aug 19, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   10 / 12
(#) Marty McFly hozzászólása Dec 11, 2022 /
 
Üdv
Bővebben: Link ilyen forrásból mennyire veszélyes szinkrongenerátort beszerezni? Valakinek van tapasztalata esetleg?
(#) Marty McFly hozzászólása Dec 11, 2022 /
 
Először rosszul másoltam a linket ez a helyes.Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2022
(#) erbe válasza Marty McFly hozzászólására (») Dec 11, 2022 /
 
Mekkora kell, miért kell, mire kell?
(#) Marty McFly válasza erbe hozzászólására (») Dec 11, 2022 /
 
3 db villanymotort indítanék róla egy gépen 1,5kW 2,2kW ezek frekvenciaváltóval mennek, és van egy 4kW os szivattyú mellé.
(#) Marty McFly hozzászólása Dec 11, 2022 /
 
10-12kW ban gondolkodom hogy maradjon tartalék.
(#) erbe válasza Marty McFly hozzászólására (») Dec 11, 2022 /
 
Mivel hajtanád?
Miért nem jó egy dízeles gyári aggregátor?
(#) Marty McFly hozzászólása Dec 11, 2022 /
 
1 millió forint. Olcsóbb megoldást keresek. Így 100-150 ből lenne generátorom, másik max 100 ból megvan hozzá egy bontott diesel motor.
(#) Bakman válasza Marty McFly hozzászólására (») Dec 11, 2022 /
 
Szállítási díj, VÁM, ÁFA már nincs?
(#) erbe válasza Marty McFly hozzászólására (») Dec 11, 2022 /
 
Hogyan tartod a fordulatszámot?
(#) Marty McFly válasza erbe hozzászólására (») Dec 11, 2022 /
 
Gobdoltam rá tempomatos motort kellene szerezni de ha 110 ért veszek egy univerzális firdulatszabályozót még akkor is távol vagyok az 1 milliotol.
(#) Marty McFly válasza Bakman hozzászólására (») Dec 11, 2022 /
 
Ez egy jó kérdés de egy 12kVA szinkron generátor nálunk 438 ezer. Ha az eladó 80-120 ezer Ft ért hirdeti remélem nem csinálnak belőle itt 4x es árat.
(#) erbe válasza Marty McFly hozzászólására (») Dec 11, 2022 /
 
Nincs ott villany, ahol használnád?
(#) Marty McFly válasza erbe hozzászólására (») Dec 11, 2022 /
 
Egy elektromos kútfuró géphez kell. Nem mindenhol van 3 fazis és mezőgazdasági területeken szántókon még nehezebb áramhoz jutni.
(#) Marty McFly hozzászólása Dec 12, 2022 /
 
Ezt ajánlotta a kínai figura. Szerintetek jó lehet?
(#) Marty McFly hozzászólása Dec 12, 2022 /
 
258$ de a szállítás és a vám még nincs benne
(#) klenósanyi válasza Marty McFly hozzászólására (») Dec 13, 2022 /
 
Ha a kínai kVA megegyezik az európaival, akkor jó. Az 1500-as fordulatszám az autómotorhoz előnyös, nem kell áttételekkel vacakolni, szemből hajtható. Ezen a fordulaton egy 50-60 LE-s motor röhögve tudja ezt a generátort hajtani. Én egy dízel VW golf motorból építettem, sajnos nem sikerült csak kétpólusú generátort szereznem, így kénytelen voltam szíjjal hajtani.
(#) Marty McFly hozzászólása Dec 13, 2022 /
 
874$ ra jön ki szállítással vámmal áfával, full réz. A súlya ugyanúgy 107 kg mint a magyarországon kapható modell.
(#) pont válasza Marty McFly hozzászólására (») Dec 13, 2022 /
 
Vegyél két db. 2-3Kw-os aggregátort, a két kisebb motornak, 100+100 ezerért, plusz 200-ért a szivattyút (Hondát) lehet kapni benzinest akármekkorát. Egyrészt biztos jó lesz, lesz számla, garancia, szerviz, és nem utolsó sorban megfelel a munkavédelmi és érintésvédelmi előírásoknak, ja és olcsóbb is lesz....
(#) moltam válasza Marty McFly hozzászólására (») Dec 13, 2022 /
 
Nézz fel face marketplacere, érdekes dolgokat lehet néha találni. Pl most én rákerestem kíváncsiságból és találtam egy összetört nagy futós 4hengeres Deutz motorost 250ért, elég rossz bőrben van szegény de ha csak a villamos gép része épségbenmaradt már olcsóbb, kitudja lehet a blokk is menthető.
(#) Marty McFly válasza pont hozzászólására (») Dec 14, 2022 /
 
Azért ez jó nagy dikicselés lenne. Egy kezelőpultról indítok mindent, nem nagyon opció hogy a berántóhoz rohangálok minden szivattyú indításnál, ráadásul egy helyett 3 gépet tankolni kifogy az üzemanyag a leglehetetlenebb alkalmaknál. Ezenkívül hol marad az alkotás öröme? Ez itt a HOBBI ELEKTRONIKA fórum. Az örömöt mi abban leljük hogy alkotunk valamit és nem abban hogy készen megvesszük. És a kényelem hogy odaviszek egy megtankolt aggregátort ami minden szükségletet ellát, felteszek rá 30 méter hosszabbítót hogy ne a fülembe zúgjon egész nap és a kezelőpultról szépen kezelem a gépet nem pedig 3 benzin motor hangoskodik körülöttem. Még ha a két aggregátort el is vihetem távolabbra a szivattyú akkor is ottmarad mellettem. A fordulattartás kérdését is sokan felteszik nekem. Biztosan létezik rá megoldás házilag elkészíthető is és nem gondolnám hogy pont ezen a fórumon ahol rengeteg igen okos és találékony ember van összehozva ne lenne valaki aki nem tud egy frappáns megoldást vagy nem épített már ilyesmit. A kínai generátorról letettem a túl magas szállítási költség miatt. Hozzá teszek 90 ezer FT ot és egy magyar forgalmazónál kapható garanciával rendelkező és európai szabványoknak megfelelő gépet kapok. Az hogy földeléssel kell ellátni és szükség lesz 3db kismegszakítóra és esetleg egy fí relére is, az már részletkérdés. Egyetlen achilles sarka van a dolognak az pedig a fordulatszám tartása, amire legrosszabb esetben van gyári megoldás is 110 ezerért. Ezt a költséget kellene redukálni egy kis találékonysággal.
(#) klenósanyi válasza Marty McFly hozzászólására (») Dec 15, 2022 /
 
Én készítettem egy mechanikus röpsúlyosat:
https://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1823172.html#1823172
Kell mellé némi forgácsoló háttér, de nem megoldhatatlan.
Egy régi dízel adagoló röpsúlyos fordulatszám korlátozója jó kiindulási alap, csak egy házba kell belebrüggyenteni. Az eredeti kicsontozott házban is maradhat, de nagy helyet foglal, illetve egy csomó felesleges nyílást kell ledugózni.
(#) moltam válasza klenósanyi hozzászólására (») Dec 15, 2022 /
 
Én szervomotor+mikrovezérlő módszerrel oldanám meg, ha "elektromos" adagolós a motor (pl vw csoport 1.9sdi szívódé, turbós ide túlzás) még szervomotor sem kell, a gázpedált kell szimulálni.
(#) Marty McFly válasza moltam hozzászólására (») Dec 15, 2022 /
 
Erre én is gondoltam, az elvileg egy potméter lenne aminek az állását tranzisztorral lehetne szimulálni. Itt a fórumon a "belsőégésű motor fordulatszám szabályozása" topikban nagyon favorizálták az analóg megoldást. A jeladó lehetne egy bicikli dinamó aminek a feszültsége fordulatfüggő. Erre kerülne egy hiszterézises komparátor és végül egy teljesítményfokozat. Ha mechanikus a gázpedál akkor pedig lenne nekem erre a célra itthon léptetőmotorom.
(#) Marty McFly válasza klenósanyi hozzászólására (») Dec 15, 2022 /
 
Ez is jó megoldásnak tűnik
(#) moltam válasza Marty McFly hozzászólására (») Dec 15, 2022 /
 
Szerintem felesleges analóggal szenvedni, egy digitális sokkal egyszerűbben megvalósítható, de kinek mi. Fordulatszámjelet ad ki a gyári ecu is a műszerfal számára, de le lehet még venni a főtengely jeladóról/generátor w pontjáról. Ide szabályzás kell, a komparátor csak rángatná neked a gázt, precízen kell tartani az 1500 fordulat per percet.
(#) klenósanyi hozzászólása Dec 15, 2022 /
 
Nagyon kíváncsi vagyok a végső megoldásra. Itt és a többi hasonló topikban már többen nekifutottak az elektronikus szabályozásnak, de még nem csinálták meg, vagy nem tették közkincsé. Jó lenne ha valaki konkrét tervvel állna elő, egy ilyen szabályozó más célra is jó lenne.
(#) pont válasza klenósanyi hozzászólására (») Dec 15, 2022 /
 
Az a probléma, hogy a kilengésmentes szabályzáshoz PID szabályzás kellene. Azt meg fel kell paraméterezni, az adott feladatra, mert minden szabályzás más és más, és kevesen értenek hozzá, nem hobbielektronika kategória.
(#) klenósanyi válasza pont hozzászólására (») Dec 15, 2022 /
 
Teljesen egyetértek. Az áramfejlesztőnél még az is sózza a történetet, hogy mindig más terhelést kapcsolnak rá, a PID szabályozás sem fog mindig lengés mentesen működni, nem "tudja" éppen mekkora lesz a terhelés vége, mennyit kompenzáljon.
Kb. ezek miatt maradtam a röpsúlynál. A másik oka az, hogy mostoha, vizes üzemi körülmények közötti működéshez minél kevesebb elektronika.
(#) Marty McFly hozzászólása Dec 15, 2022 /
 
Ha összejön az egész projektet közkincsé teszem.
(#) moltam válasza pont hozzászólására (») Dec 15, 2022 /
 
Nem olyan bonyolult az, arduinoval a legegyszerűbb és leggyorsabb. Van kész pid libary mondjuk megírni sem nehéz. Serial plotteren lehet nézni hogy alakul a szabályozás és próbálgatással is simán be lehet hangolni. Amúgy elvileg az edc15+ ecu gyárilag tudja a fix fordulat tartását (egyes vw lt k ben volt pto kardán ezért így Írták a programot) és akkor semmi más nem kéne, csak legyen aki megcsippeli olyanra. Diagnosztikával az alapjárati fordulatszám chip nélkül is simán állítható, kérdés fel lehet e húzni 1500ig és hogy mit szól nagyobb terheléshez.
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2022
Következő: »»   10 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem