Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házimozi erősítő
 
Témaindító: Bukall, idő: Jan 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 9
(#) boris92 hozzászólása Dec 11, 2013 /
 
Üdv, van egy Yamada HTS-3500 lejátszóm. Olyan Problémám van vele hogy az 'R' kimenet valamivel halkabb mint az 'L', valami ötlet?
(#) szantoaty hozzászólása Feb 22, 2014 /
 
Sziasztok! Hazimozi erosito vasarlas elott allok es segitseget szeretnek kerni a dontesben hogy melyiket valasszam nagyjabol egy arban yamaha rx-v3800 onkyo tx-nr709 onkyo tx-sr876 . Hazimozira ey zenehalgatasra egyarant! Segitsegeteket elore is koszonom!!!
(#) recon666 hozzászólása Márc 11, 2014 /
 
Sziasztok.
Van egy Onkyo TX-sv535 házimozi erősítőm. Pár napja bekapcsolásnál adott egy recsegő hangot és azóta vannak problémák. Szóval be tudom kapcsolni, de általában ki-be kapcsolja magát és kiirja a kijelzőn hogy errordsp. Na olvastam ezt a hajszáritős panel melegtést, de nem reagált rá. Utánna egyszer megszólalt. Az viszont az feltünt, hogy a hangerőgombon lévő led nem világít, akkor nem szól, ha bekapcsol sem, de a hiba után még vagy 2-3x világított a kis led rajta és akkor szólt.

Valami tipp, hogy mitől? :/
(#) djbenyyy hozzászólása Ápr 23, 2014 /
 
Üdvözlet!
Van egy (technika) márkájú 5.1-es házimozi erősítőm észrevételem szerint nagyon hamar forrósodik a végfog hűtőbordája kb(5 8 perc) és tűzforró de ettől függetlenül szépen szól..
a gyári hűtőbordája ami nagyon kicsi fogattam rá 1 kétszerakkora hűtőbordát és ahogy bekapcsoltam 2perc után elszált benne a trafó ami (a szekunderen 2x 14volt AC) mindenre ügyeltem hogy ne érjen a borda semmihez hozzá ugy ahogy agyári van azután kicseréltem a trafót 1 ugyanilyenre visszatettem a bordát bekapcsoltam és lecsapta a firelét! a trafó müködik külön kipróbáltam kimértem a szekundert ugyanugy 14v
azlenne a kérdésem hogy a nagy hűtőborda miatt a trafó "gerjed" vagy zavarhatja mert közelvannak egymáshoz és ezért égett le a gyária meg a második ezért vágta le a firelét??
(#) zozo1990 hozzászólása Máj 24, 2014 /
 
Sziasztok. Olvasgatom a témákat már napok óta... rengeteg van fent! Eszméletlenül sok.....
De egy érdekes hibára nem találtam gyógyszert.
Egy Daewoo házimoziról lenne szó. 3 hete kaptam ( azóta olvasgatok itt ) egy buta embertől.
Kivette belőle a hűtőt, mondván hogy zörög. A házimozi működött tovább.
Bedugom a konnektorba levágja a bisztit, zárlatos. Kikötöttem hogy csak a táp legyen, úgy is ez a helyzet. Nézegettem, és csak a hűtőbordáknál van túlmelegedés. Nem látok egy alkatrészt sem leégve. Nincs büdös szaga, a forrasztások és a nyák jó, nincs elégve. Érdekes.....

Megszereztem a kapcsrajzát hogy tudjatok segíteni nekem, megnézegettem, de nem tudok hogy elindulni a hibakeresési úton.
Feltöltöm egy fájlmegosztóra, és csatolok képeket is a tápról meg a teljes egységről.

A kapcsolási rajz itt tölthető le.
http://data.hu/get/7734842/daewoo_hc-4130_4150_4160_4180_4230_4250_...sm.zip

( Köszönöm a segítségét annak aki segít, akinek ezt javítom annak nincs pénze másikat venni... és ez mind az alkoholista férj miatt kötött ki nálam.... )
(#) zozo1990 válasza djbenyyy hozzászólására (») Máj 24, 2014 /
 
Az én meglátásom szerint ezért nem vághatná le. Nincs köze egymáshoz... Valamit szerintem benéztél mikor kicserélted. Csak gondolj bele egy számítógépbe... nagyobb hűtőborda és már be se kapcsol? Vagy éppen zavarná a PCI-ket?
Nem hinném hogy ez a baj, de lehet hogy tévedek!
(#) reloop válasza zozo1990 hozzászólására (») Máj 25, 2014 /
 
Szia! Tápegységet nem szerencsés a kismegszakítón keresztül tesztelni
A hálózati feszültség egyik ágát meg kell szakítani és beiktatni egy 40-60W-os 230V-os izzószálas égőt. Durva zárlatnál simán világít, a hideg izzószálon keresztül pedig működik a készülék, ha nem is adja le ilyenkor a csúcsteljesítményt.
Lapozz az 51. oldalra!
Szerintem az F901 biztosíték már kiolvadt, akár ennek a helyére is mehet az előbb említett izzó.
Mielőtt áram alá helyeznéd pár mérés: VA901 varisztor zárlat?, D901 egyenirányító diódái?
A kapcsolóüzemű táp IC901, IC902 vizsgálatát nem nagyon ismerem, kapcsitápos témában rákérdezhetnél. HQ árlistáján szerepelnek
(#) zozo1990 válasza reloop hozzászólására (») Máj 26, 2014 /
 
Köszönöm a segítséget. A lámpás megoldás egy nagyon jó ötlet. De mindezek előtt még tegnap kipróbáltam hogy az egyenirányítás utáni részt kikötöttem. ( Vagyis a D901 utáni részt. ) Így működött a dolog, nem okozott zárlatot. Mivel az általad említett VA901 ezen híd előtt van, így az én elgondolásom szerint nem lehet hibás.
Ma megpróbálom az égős megoldást beiktatni a biztosíték helyére. ( F901 ) és meglátjuk hogy mi történik. Ha ez esetleg beválna, és működne a tápegység, akkor hogy léphetnék tovább?
Abban az esetben ha nem működik, rákérdezek az IC901 és IC902 vizsgálatára.

Megnézem az árlistát is, mert ha ezen alkatrészek cseréje megoldja a problémát, lehet megérné kicserélni őket.

Még egyszer köszönöm a választ és a segítőkészséget!
(#) zozo1990 válasza zozo1990 hozzászólására (») Máj 26, 2014 /
 
Kipróbáltam a lámpás megoldást. A lámpa pont úgy világít mintha simán tekerném be a foglalatba a falon.
Hol tehetném fel az IC901 és IC902 vizsgálatára vonatkozó kérdésemet?
Mert ha abba gondolunk bele hogy kivették belőle a hűtőt, és hogy ezek az IC-k egy nagy hűtőbordán vannak, lehet azok sültek meg.

Előre is köszönöm a választ.
(#) reloop válasza zozo1990 hozzászólására (») Máj 26, 2014 /
 
Ezt a témát ajánlom. A rajz ide vonatkozó részét (51. oldal) mellékelhetnéd képi formátumban, hogy a ne kelljen a letöltéssel bajlódni.
(#) zozo1990 válasza reloop hozzászólására (») Máj 26, 2014 /
 
Köszönöm a segítségedet, és kellemes szép estét kívánok!
(#) meszes92 hozzászólása Júl 17, 2014 /
 
Üdv Mindenkinek!

Kaptam egy Nortek Palco Home Theatre 5.1-es házimozim.
A probléma a következő: Nem szól a mély láda, csak búg. Setupon belül próbálgattam mindenféle opciót, de sajnos sikertelenül.
Mi okozhatja a problémát? ...amúgy a magasak, szólnak rendesen.
Ui.: a távirányító pedig nem mindig működik rendesen, pl.: a menüben csak felfelé tudok menni és néha a funkciókat is keveri...
(#) meszes92 hozzászólása Júl 17, 2014 /
 
... kimaradt még a leírásomból az hogy, kimértem a mélynomót, nincs szakadás, megvan mind a 8 Ohm.
(#) meszes92 válasza meszes92 hozzászólására (») Júl 18, 2014 /
 
...furcsa mód, egy elemcsere mindent megoldott
(#) Inhouse válasza meszes92 hozzászólására (») Júl 19, 2014 /
 
Elemes készülékeknél illik azzal kezdeni. Mindig.
(#) rabai hozzászólása Szept 9, 2014 /
 
Sziasztok!

Van egy Logitech X-210 hangfal szettem, aminek hibás a trafója.
(más trafóval minden rendben)
Tudnátok abban segíteni, hogy milyen tápegységgel tudnám pótolni, illetve, hogy hol tudnék venni hozzá?
Akár külsővel, mindegy, a lényeg, hogy újra működjön.

Hibás táp adatai:
Input: AC 230V 50Hz
Output: AC 13,5V 1600mA

Előre köszi a segítséget!

trafó.jpg
    
(#) Gabó hozzászólása Szept 9, 2014 /
 
Leírtad az adatait a trafónak. Na egy olyan trafó kell... ha nagyobb mint 1600mA az nem baj, a többi érték legyen ugyan az.
(#) -Thomson- hozzászólása Okt 27, 2014 /
 
Üdvözlök mindenkit!
Egy olyan problémával küzdök egy Philips 5700D (kép) típusú házimozival, hogy nincs auxom, se tv bemenetnél erősítés, csak nagyon halkan szól ha fullra felviszem (ezek szerint van csak nem úgy ahogy kellene). Na most kicsit gyakorlatoztam vele és rájöttem, hogyha egy darab szalagkábelt lehúzok a CD lejátszó vezérlő paneljáról (amit leragasztottam egy kis cellux-al, hogy nehogy hozzáérjen valamihez), akkor van aux-nál és van a TV scart csatlakozójánál is erősítésem, tehát azok ketten hibátlanul szólnak, de így viszont CD lejátszóm nincs! Ezzel még úgy ahogy kibékülnék, ha működne a CD lejátszó, ha rádugom a kábelt, na most ha visszadugom akkor egyből bebukom az aux-ot a TV-t és a CD lejátszót is! A CD lejátszót csak akkor tudom "szóra" bírni, ha, és most nem hülyéskedem, benyálazom kicsit az ujjam és egy másik lehúzott szalagkábelt csak simán megfogok, egyszerűen nem tudom mit csináljak mert ilyennel még nem találkoztam! Tehát a legelsőnek említett szalagkábel visszadug, egy másik (amit fogok a képen) lehúz azt megfog kicsit nedves kézzel (nem úgy ahogyan a képen, hanem rendesen lapjával) és a CD lejátszótól már megy is a zene! Ha auxot akarunk, akkor a legelsőnek említett (képen a leragasztott kábel) lehúz, amit meg kell fogni kézzel annak mind1, és akkor van aux és TV erősítés! Fantasztikus.... Ja igen a rádió rész, nos az szerencsémre hibátlanul működik, teljesen mind1, hogy az említett szalagkábelek hogy s mint vannak!Nos gőzöm sincs mi lehet a baja! :O
A segítséget előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2014
(#) Greksa Attila hozzászólása Jan 10, 2015 /
 
Van egy kb.8éves Yamaha RX-350V házimozierősítőm!Aminél az utóbbi 1-2 évben lecsökkent/elvesztek a magas ill. a mélyhangok!A +10-es állásnál is magas hang hiányt tapasztalok,érzéketlenné vált a halk zörejekre..a mélyhangok is jelentősen lecsökkentek..
Okozhatja-e ezt alkatrész meghibásodás?Forduljak ezzel a hibával szervizhez?Köszi
(#) Gabó hozzászólása Jan 16, 2015 /
 
Ismerős a kezembe nyomott egy panasonic sa-ht75 házimozi erősítőt, hogy nem jó. Állítólag ha nyomta a hűtőbordát jó lett. Átforrasztottam a végfokot meg a táp IC-t de nálam csak F61el indul, és ki is kapcsol. Igaz, nem tettem rá hangszórókat, de erre kellene, hogy elinduljon? Eddig nem találkoztam olyan erősítővel aminek ilyen igényei lennének. Több dolgot is találtam erre az F61re, pontosan mi is lehet ez?
(#) norbi9519 hozzászólása Jan 16, 2015 /
 
Üdv!
Van egy Genius sw-hf 5.1 5100-as hangfalszettem. A tünete az, hogy ha rá van kötve valami, ha nincs akkor hangerőtől függetlenül bekapcsolt állapotban egy halkabb sípolást lehet hallani az összes hangszóróból. Kéne egy kis segítség, hogy mit kellene benne kicserélni/megigazítani vagy egyéb beavatkozást végrehajtani.
(#) reloop válasza norbi9519 hozzászólására (») Jan 16, 2015 /
 
Szia! Ez kapcsoló-üzemű tápos? Nem tudom most a rajzát megnézni.
(#) norbi9519 válasza reloop hozzászólására (») Jan 17, 2015 /
 
Fogalmam sincs, de van egy angolnyelvű szervízkönyv amit innen le tudsz tölteni (én nem értek sajna hozzá) http://elektrotanya.com/genius_sw-hf5.1-5100.pdf/download.html
(#) reloop válasza norbi9519 hozzászólására (») Jan 17, 2015 /
 
Időközben megnéztem.
A doksiban trafós táp szerepel, ez még nem garantálja, hogy a te példányod is ilyen.
Kapcsolóüzemű tápnál kondi kiszáradás szokott ilyen hibát okozni.
A hangerő, vagy a bemenetválasztó milyen hatással van a sípolásra?
(#) norbi9519 válasza reloop hozzászólására (») Jan 17, 2015 /
 
A sípolás semmitől nem függ. Ha be van kapcsolva akkor sípol akármit csinálok egyforma hangerőn, hangmagasságon stb.
(#) kasas hozzászólása Feb 8, 2015 /
 
Hogy állítsam a kapcsolót? 4db 8ohmos hanfalam van. Azt írja a szöveg If you used two sets of main speakers,the impedance of each speaker must be 16ohm or higher.

Szóval ebben az állásban minden hangszóróm 16 ohm ? De hát a hangszóróim nem lettek 16ohmosak attól hogy A+B gombot is benyomtam az erősítőn .

A másik állásban ugyan ezt játsza el csak 4ohmra ott meg A+B 8ohm .

A hátlapon is így írja AorB 8ohm/speaker ,A+B 16ohm/speaker . De ennek a szövegnek semmi logikai értelme mert ha követem akkor mindíg csak az egyik állapotra lehet helyes betkötést csinálni ha megnyomom az előlapon az A t vagy csak a B t akkor hátul is át kell kapcsolnom a csúszkát csak A ra vagy B re hiszen a hangszórók ellenálása nem változik attól hogy én AorB vagy A+B használom. Miért van ilyen hülyén írva ez a dolog miért per/ hangszóró?
(#) reloop válasza kasas hozzászólására (») Feb 8, 2015 / 1
 
Az A+B esetén párhuzamosan kapcsolja a hangsugárzókat, mely esetedben 4 ohm-ra jön ki. Ezt ne válaszd!
(#) kasas válasza reloop hozzászólására (») Feb 8, 2015 /
 
Hát ez az hogy akkor mit válasszak ? Ez az egész egy paradoxon vagy csak az angol szövegértelmezés távoli a magyartól.

Ha betartanám az utasításokat akkor semelyik állásban nem köthetek rá négy hangfalat anélkül a veszélyhelyzet nélkül hogy az előlapon megnyomhatnám az A B gombokat és vagy az egyik vagy a másik állítás ne sérüljön . Ezt magyarázom,ennek az egész védelemnek a szöveg alapján semmi értelme mert az a védő kapcsoló pont azért van a hátlapon hogy akárhogy is nyomkodod a hanfal választó gombokat az előlapon minden esetben helyesen ossza le a teljesítményt .

Szóval az egész egy hülyeség ,valószínűleg úgy értik hogy A+B tehát adjam össze a hangfalak értékét is és akkor 16ohm csak akkor miért úgy van a hátlapon is hogy per/ speaker .

De még a kézikönyvében is így írja ,arról már ne is beszéljünk hogy magában az A és B szett ben is két hangszóró van mivel bal és jobb oldal így ha tényleg szó szerint vesszük hogy A+B az 4*8=32ohm mivel A és B nem egy csatornát jelöl. Mégsem 32 ohm/ speaker mert nem per de akkor minek van ott az a per és miért each speaker (minden hangszóró).
(#) reloop válasza kasas hozzászólására (») Feb 8, 2015 /
 
Vagy csak az A-t, vagy csak a B-t választhatod, ha nem akarod túlterhelni az erősítőt.
Nem olyan bonyolult ez, kicsit töprengj felette.
(#) kasas válasza reloop hozzászólására (») Feb 9, 2015 /
 
Jó akkor most itt a kép szerinted melyik állásban szól erősebben a két hangfalam ami 8 ohmos ,a kép szerinti bal vagy jobb állásban?

És akkor ezek szerint erre az erősítőre nem lehet egy időben négy db 4ohmos hangfalat kötni ? mivel ilyen opció nincs ,a bal oldali állás szerint csak egy pár 4 ohmos falat tud kezelni mert A+B nél már 8 óhmot kér /hangfalra minimum.

Ami érdekel hogy a bal azaz a 4 omos állásban gyengébben szólna a 8 óhmos hf párom?

DSC01517.JPG
    
Következő: »»   5 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem