Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HDD tápegység
 
Témaindító: djneo, idő: Jún 20, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) abcdabcd válasza anonym1s hozzászólására (») Jan 10, 2011 /
 
Létezik kondi elég sokféle méretben nekem van olyan 470u-s ami vastagabb mint másik 4700us... és mind a kettő 16V körüli... a 4700u-s magasabb valamivel... ha megnézed a Bővebben: Link -n ott megvannak a méretek és nagyjából az itthon kapható választék is, sőt még lábtávolságot is megadnak az RM x.x értékként... pl 470u 6x12, RM 2.5, ez 6mm átmérő 11mm magas, 2,5mm lábtávú Sok sikert!
(#) bviktor hozzászólása Dec 29, 2011 /
 
Sziasztok

Megoldható-e hogy egy 3.5"-os külső hdd akkumulátorról üzemeljen?

A hozzá tartozó tápegységre 12v és 2A van írva.Ezt váltanám fel akkumulátorral,persze nem folyamatosan csak amikor nincs kéznél 220v-os dugalj.

Úgy gondoltam hogy egy 12v-os 2Ah-ás akksiról (ez hasraütés alapján) menne a kütyü és amikor egy bizonyos szint alá csökken az akksi kapacitása akkor egy led villog vagy csipog egy csipogó majd kis idő múlva lekapcsol a cucc a meghibásodás elkerülése végett.

Ha a hálózati töltőről üzemeltetem akkor az egyben töltené is az akksit.
(#) efraim válasza bviktor hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
Nem egészen értem a kérdést. Ha külső HDD akkor feltételezem, hogy USB. Ha USB, akkor a tápellátás is meg van oldva. Egyszerűbb egy szünetmentes tápegységről üzemeltetni a számítógépet (UPS > Universal Power Supply) és azzal egyszerre minden meg van oldva, az akkumulátor töltése, a HDD energiaellátása és az áramszünet esetén a működtetés is. Ha a számítógép nem működik, mi értelme lenne a HDD-t hajtani?
(#) tomikapc válasza efraim hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
Szia! Nem minden külső hdd kapja usb-ről az áramot.
(#) eSDi válasza efraim hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
Üdv!

Mivel 3.5"-es ezért biztosan nem az USB-ről kapja az áramot. Az akkus táplálással viszont az lesz a gond, hogy a 12V-os tápegység soha sem fogja feltölteni az akkut. Oda minimum 14V kellene, de ez a feszültség meg már sok a HDD-nek, mert a 12V-ot direktben a kapcsolón keresztül kapja meg a HDD.
Ahogy írtad, a egy UPS lenne a megoldás.

Idézet:
„(UPS > Universal Power Supply)”

Ezen viszont jót derültem!
Legyen inkább Uninterruptible Power Supply.
(#) efraim válasza eSDi hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
Idézet:
?(UPS > Universal Power Supply)?
Ezen viszont jót derültem! Legyen inkább Uninterruptible Power Supply.

Bocs, még nagyon reggel volt
(#) laszlokunstar válasza bviktor hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
-Asztali gépnél: a gépből hoznám ki a 12V-ot. Az átalakító kábelt magaddal viheted.
-Notebooknál: Pl. egy LM338T 5A-es szabályzóval oldanám meg az akksi töltését a notebook tápjáról. Az aksi és a töltő elektronika egy dobozban. Választhatsz, hogy a gyári 12V-os töltőről, vagy az aksit tartalmazó notebook adapterrel táplált tápról üzemelteted a HDD-t
-Aksinak lehet, hogy nagyobb kapacitásút választanék az általad megadottnál.
-Az automatikus kikapcsolást nem tartom szerencsésnek a file másolási műveletek közben. Az alacsony feszülség csipogással való jelzését viszont igen.
(#) bviktor válasza efraim hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
Azt látom hogy nem egészen érted a kérdést.

Leírtam hogy 3,5"-os a hdd azaz nem usb-ről kapja a tápot hanem egy külső tápegység van hozzá.(12v 2A)

Azt is leírtam hogy nincs mindig lehetőségem 220V-os aljaztot használni.(Ekkor lépne életbe az elgondolásom miszerint arra a "kis" időre akkumulátorról menne a külső hdd.

Egyszerűbb megoldás a 2,5"-os külső hdd tudom.Annak akinek van! Ilyen égbeszökött árak mellett hagy ne kelljen vennem amikor van 2tb-s külsö hdd-m csak a tápellátást kellene megoldani.

Mi értelme a hdd-t hajtani ha a gép nem megy?

Semmi!! De ki mondta neked hogy a gép nem megy?

Mondok egy példát hogy világossabb legyen miért jönne jól egy mobil 3,5"-os hdd.

Elmegyek az áruházba tv-t venni és viszem magammal a hdd-t tele filmekkel hogy kipróbáljam a tv-t (mit játszik le és milyen minőségben) mielőtt megveszem.De nem ez lenne a valódi célja a projektnek csak egy felhasználási ötlet volt.
(#) bviktor válasza laszlokunstar hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
Köszönöm,ez már egy segítő válasz volt.

A töltést a gyári 12v-os töltőről kellene megoldani,valami elektronikával ami töltené az akksit.Úgy hogy a a külső házra rádugom az adaptert hogy a hdd-t használni tudjam de közben egy különálló elektronika töltené az akksit is.Gondolom csak nekem okoz gondot 12v-ból 14v-ot csinálni ezért fordulok hozzátok.

Az akksi kapacitása sem tiszta számomra hogy mi lenne az ideális,de jó lenne minnél kissebb méretű/könnyebb akkumulátorral szaladgálni.Nem naphosszat szeretném akksiról használni de azért 3-4 órát bírjon ha kell.

Az automatikus kikapcsolás valóban nem hangzik túl jól ebben az esetben de ha nem kapcsol ki akkor a tápellátás "gyengesége" miatt hamarabb elhalálozna a hdd vagy nem?Ezért kellene a "vészjelzés" hogy időben megszakítsam a használatot és lekapcsolhassam.
(#) Dani45 hozzászólása Ápr 27, 2014 /
 
sziasztok
Nem regiben vetem a tvmhez egy okosito szettet.KulsobHDDmet szeretnem rakotni de a USB rol veszi az aramot viszont okosito csak ugy ismeri fel ha kulon tapot csinalokvneki./kerdes h lehete neki csinalni nem lesz adatvesztes vagyvesetleg boltba egyszerubb ilyet venni. HDD 2.5' 250GB
(#) orien hozzászólása Jan 30, 2017 /
 
Van egy közel 10 éves külső merevlemezem, aminek pár napja megadta magát az adaptere. Abból gondolom, hogy nem kap áramot. Mit lehet ilyenkor tenni? Első körben műszerésszel gondoltam megjavíttatni.
(#) kadarist válasza orien hozzászólására (») Jan 30, 2017 /
 
Idézet:
„Első körben műszerésszel gondoltam megjavíttatni.”

Bingo!
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem