Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hegesztő inverter javítás
Lapozás: OK   113 / 114
(#) Jambi hozzászólása Dec 8, 2022 /
 
Szervusztok tisztelt fórumosok !
Ryodel RX/WD 300iv típusú inverternek a kapcsolási rajzára lenne szükségem. A gép nincs nálam, annyit tudok róla, hogy a lágyindítója nem működik, és a Graetz után a pufferkondin csak 260 V-ot mértek.
(#) golyabacsi hozzászólása Dec 16, 2022 /
 
Üdvözlök Mindenkit!
Egy IWELD Pocketforce 200 helyreállításához kérek segítséget. Az STM32 MCU klassz kis zárlattal megsült , kilett cserélve és ehhez keresek tartalmat vagy valakit aki felprogramozza.
(#) omika36 hozzászólása Jan 6, 2023 /
 
Üdvözlök mindenkit.
Adott egy Panelektrode mig/mma 200 d tipusú hegesztő gépem.6-7 alkalommal lacsapta a hállózati biztosítékot.Legutolsó felkapcsolás után már nem indult el.Áramot kap,fázisceruzával tesztelve.Nem értek hozzá,de annyira szétszedtem hogy megnézzem a panelokat benne.Se égést se elszineződést se szakadást nem látni rajta.Szeretnék segítséget kérni a javításához vagy egy olyan személyt aki helyre tudná állítani.A gép zala megyében Pölöskefőn található.Segítségüket elörre is köszönöm.
(#) Chipmunk1960 hozzászólása Jan 23, 2023 /
 
Sziasztok, Gysmi 142P -hez keresek rajzot.
(#) Melphi hozzászólása Márc 7, 2023 /
 
Tiszteletem!
Valaki nem tudna valami műszaki infót a képen látható gépröl, neten semmi nincs róla.
Köszönöm.
(#) nyamnyam hozzászólása Ápr 15, 2023 /
 
Üdvözletem

Szeretné megkérdezni nincs-e valakinek egy EASY-STICK 145 tipusó inverteres hegesztőhöz kapcsolási rajza !
(#) bodgabo hozzászólása Máj 2, 2023 /
 
Sziasztok!
AWI hegesztő nagyfrekvenciás gyújtókörbe keresnék 3,3nF 5kVdc MKP kondit (lehetőleg 30mm raszterrel).
Aliexpress, Ebay stb. forrásokat az utolsó lehetőségnek hagynám...
(#) AzIgaziCsaby hozzászólása Máj 31, 2023 /
 
Bocs, hogy ide írom a kérésem, de ezt a topikot olvassa a célközösségem.
Nincs-e valamelyikőtöknek egy elektronikailag menthetetlen MIG/MAG készülék doboza? Méretben az 5 kg-os, kistekercses lenne az ideális.
Egy vízhűtéses marómotor kiszolgálóegysége lenne belőle.
Van egy IWELD pocketmig 205-öm, de mivel az hibátlanul működik, ő csak az ötletet adja. Viszont technikailag ideális alany. Elfér benne a víztartály, a hőleadó ventillátorostól, az áramlásérzékelő és ezek tápegységei. A szellőzője relatíve porvédett.
Szükségem van a nyitható ajtóra, mert a hűtőfolyadék pótlása, kezelése esetén nem akarom szétszerelgetni.
Természetesen nem ingyen. Cserélném CNC-hez való lineáris egységekre, pneumatikus alkatrészekre vagy jóféle Forintra.
(#) in55 hozzászólása Jún 9, 2023 1 /
 
Üdv! Gorilla 131 inverteres hgesztő nem indul.
(#) ati790731 válasza in55 hozzászólására (») Jún 9, 2023 /
 
Hát ebből sokminden kiderült! Nem ártana pontosítani!
(#) pipi válasza ati790731 hozzászólására (») Jún 9, 2023 / 2
 
Nincs kérdése, csak kijelentette...
(#) ati790731 válasza pipi hozzászólására (») Jún 9, 2023 /
 
Igazad van! Akkor minden ok!
(#) bodgabo hozzászólása Júl 7, 2023 /
 
Sziasztok!
Van nálam egy BLM TT-2000 HF inverter. A nagyfrekvenciás gyújtássa nem működött. A nagyfeszültségű körben lévő 3,3nF/5kVdc FKP kondi kapacitása 100pF körüli volt. Ezt kicseréltem egy WIMA gyártmányú 2,2nF/6kVdc FKP1 kondira (csak ilyet sikerült beszerezni). Ezzel kb. egy hónap intenzív használatot bírt, most megint visszahozták hogy nincs HF gyújtás, csak "koppintva" működik. Az új kondi is tönkrement, 75pF kapacitást mérek rajta.
Mi miatt döglenek ezek a kondik? A szikraköz 0,65mm volt, most összébb tolom 0,5mm-re és kipróbálom két ilyen WIMA kondival párhuzamosan (4,4nF). Vagy téves irányba próbálkozom?
(#) Gafly válasza bodgabo hozzászólására (») Júl 7, 2023 /
 
Szerintem a sok "öngyógyulástól", egyszerűen "elfogy" a kondenzátor fegyvezete.
Lehet érdemes lenne egy ilyen halott példányt felkoncolni, könnyen lehet hogy szemmel is látható. Ha így teszel, és tényleg lehet látni, akkor tegyél már fel róla képet.
Amúgy nézz meg egy adatlapot, nagyon tanulságos. Nem csak egyenfeszültség van benne megadva, hanem váltó is (ami jóval kisebb...) és frekvencia is.
Én valószínűleg több és erősebb (nem kapacitásban) kondenzátort próbálnék párhuzamosan...

Ezek csak elméleti okoskodások, remélem lesz olyan is, aki ténylegesen rendelkezik tapasztalattal ezen a téren...
(#) bodgabo válasza Gafly hozzászólására (») Júl 9, 2023 / 2
 
Szétbontottam és érdekes amit találtam. Letekertem az egészet, úgy néz ki ahogy az adatlap első oldalán lévő kis képen. A kivezetésekhez csatlakozó fegyverzetek 0,01mm vastag alufóliák (a képen fekete), a dielektrikum 0,03mm vastag PP fólia (piros), a közbenső fegyverzet pedig egy 0,01mm-nél vékonyabb fólia két oldalára rágőzölt fémréteg (a kis képen szürke). Na ez a felgőzölt fémréteg egyik széle van az egész fólia mentén végig eltűnve. Átütés nyomát nem látok, a dielektrikum ép. Én a túl gyors kisülés során kialakuló nagy áramokra tippelek mint a hiba okozója. Most beraktam párhuzamosan két iyen kondenzátort (a múltkor 3db-ot rendeltem, talán megérzésből...). Kíváncsi vagyok hogy meddig bírja.
(#) Phile80 válasza bodgabo hozzászólására (») Júl 10, 2023 / 1
 
Szokott vele párhuzamosan lenni egy ellenállás, ha jól emlékszem 100k körüli, ami letöri a kondenzátorra eső feszültséget, sok gépben 1,5kV-os kondival is hiba nélkül működik, de csak akkor, ha ott van ez az ellenállás.
(#) bodgabo válasza Phile80 hozzászólására (») Júl 19, 2023 /
 
Ebben nem volt ilyen ellenállás, még a helye sem. Egyelőre két kondival működik, majd szólnak ha baja van...
(#) frob hozzászólása Aug 4, 2023 /
 
Sziasztok
Egy syrius 161 D nevezetű inverteressel bajlódom. sajnos a vezérlőről leradírozva a jelölés, így csak találgatni tudom valami programozható vagy valami cél ic lehet...
A probléma az hogy a ventilátor nem indul el. holott tökéletesen üzemel külön tápról...
Valakinek van esetleg infója a mellékelt képen látható panelkáról? a második powertek es kép a fedő dobozkája...

Egyébként nagyon leegyszerűsített így a gép, szinte alig van benne valami, még is igen strapabíró darabnak tűnik sok év építőipari használat után.

Előre is köszi!
(#) Reove58 hozzászólása Aug 25, 2023 /
 
Sziasztok!Flinkie inverteres hegesztő nem működik.Bekapcsolom,de se a relé nem kattan,se a display nem mutat semmit .Néhány másodperc után a hálózati bemenet utánni termisztor forró.A tápegység leválasztás után müködik rendesen,nem melegszik a termisztor sem és rendesen megvan a kellő feszültség a tápegység kimenetek.Azonban ha visszakötöm a többi egysègre vissza ugyanaz a probléma van.A tápegység kimenetére kapcsolt multiméter zárlatot mutat.Oka?
(#) tufatofu válasza Reove58 hozzászólására (») Aug 25, 2023 /
 
Nem ismerem azt a gépet, de az esetek többségében, vagy az IGBT sor, vagy/és a diódák mentek zárlatba, előbbit általában a vezérlő rész sem szokta megúszni.
(#) dara válasza Reove58 hozzászólására (») Aug 25, 2023 / 2
 
Hogy mi az oka?Neked kéne tudni mivel nálad van a gép.De ezek szerint nem mértél semmit.Van inverteres hegesztő javítási topik,ezért kár volt ezt nyitni.Mérni ,mérni mérni.Vagy a kimeneti egyen,vagy az igbt,vagy valami más.Ennyi infóbol ennyi segítség.
(#) Reove58 válasza tufatofu hozzászólására (») Aug 26, 2023 /
 
Köszönöm
(#) Reove58 válasza Reove58 hozzászólására (») Aug 26, 2023 /
 
Azért kérdeztem,hogy mi lehet a probléma,hogy mégis melyik részen keresgéljek..Mérni mértem,de sajnos a beforrasztott alkatrészek legtöbbje így zárlatot mutat tranzisztorokra,diodakra gondolok.Ha leválasztom a tápfeszt,már ott zárlatot mér.A táp jó ,kondiknál 340 v körül van .Greatz stb mind jó.
(#) tufatofu válasza Reove58 hozzászólására (») Aug 26, 2023 /
 
Az IGBT részleg rendszerint több db IGBT-ből áll, amik párhuzamosan vannak kötve, és egy db zárlata is teljes rövidzárt okoz a tápláló áramkörben, beforrasztva nem mérhető melyik a hibás. Többnyire túlterhelés vagy nem kielégítő vezérlés hatására megy tönkre, ezért ajánlott csere előtt vizsgálni a vezérlését is, mert hamar eldurranhat az új sorozat is, vele együtt vagy 10 ezer forint....
(#) Reove58 válasza tufatofu hozzászólására (») Aug 26, 2023 /
 
Köszönöm
(#) torerv válasza golyabacsi hozzászólására (») Szept 8, 2023 /
 
Üdv!
Megoldódott a probléma? Nekem is van egy ilyen kipukkadt mikrovezérlős gépem.
(#) torerv hozzászólása Szept 8, 2023 /
 
Üdv Mindenkinek!
Szert tettem egy centroweld tig 200e ac/dc pulse gépre. Rajzot keresek hozzá, vagy legalább fotót a panelról. A segédtáp része szállt el, Uc3842 ic-vel van kivitelezve, a fet zárlatba ment és több smd ellenállás szétfüstölt. A neten ugyanilyen hibával találtam fotókat, még az ellenállások is ugyanazok füstöltek el.Megköszöném ha valaki tudna segíteni. Egyébként a gép több márkanéven is fut csak más a körítés (pl. Wtl,Tecsolda,Duralloy,Flama,Variamp stb...) természetesen rajzot nem találtam. Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni.
(#) Imi68 válasza torerv hozzászólására (») Szept 8, 2023 /
 
Szia! Az Uc3842 Ic adatlapján lévő kapcsolási rajz nem segít esetleg?
(#) 1Xvolt válasza tomszojer hozzászólására (») Szept 8, 2023 /
 
Szia!
Sikerült megjavítani a stromo sw250-t? Én most küzdök ugyan ezzel a hibával, szekunderen kis feszültséggel kb. 13V. Az smd 150 felirat elvileg csak 15 Ohm, ami simán zárlatként sípol. Szerintem itt más a hiba...
(#) torerv válasza Imi68 hozzászólására (») Szept 9, 2023 /
 
Szia. Megnéztem de nem hasonlít.
Következő: »»   113 / 114
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem