Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HP nyomtató hibák
 
Témaindító: lujdzsi, idő: Okt 12, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 8
(#) abcdabcd válasza granpa hozzászólására (») Aug 10, 2014 /
 
A típus szerint keress rá, de amúgy alapvetően kétféle tintapatron van, az egyik típus az, amiben benne van a fej, a másik ami lényegében csak egy tintatartály. Ezt nyomtatója válogatja, hogy melyikbe milyen kell (sok HP-ba az első típus), viszont az első fajta, ahol a fejet is cseréled minden patroncserével az drágább, azt lehet hogy, akár 1500-2000Ft/db alatt, utángyártottban sem kapod meg A másik típus, amiben nincs fej, viszont, persze típustól függően szintén, de akár 300Ft-ért is kapható már, de ez is erősen méret(benne lévő tinta mennyisége), típus, gyártó, meg persze bolt függvénye is, hogy hol veszed...

Ja és az a 8-10eFt az simán lehet, hogy a gyári patron ára...

Amúgy pl:
Bővebben: Link 1
Bővebben: Link 2
-de tényleg nézd meg, hogy az a típus, hol és mennyiért van, ami neked kéne...
(#) granpa válasza abcdabcd hozzászólására (») Aug 10, 2014 /
 
Köszönöm! Az enyémben tartály van. A fiam majd utána jár, ő ért hozzá.
(#) abcdabcd válasza granpa hozzászólására (») Aug 10, 2014 /
 
Az a fajta patron, amelyikben a fej benne van, az is egy "tartály", csak a fej is ott van az alján a másik fajtának meg nincs...
(#) andras99 hozzászólása Jan 17, 2015 /
 
Sziasztok!
Adott egy frissen vásárolt HP LaserJet Pro MFP M125nw típusú nyomtató. (fekete-fehér lézer, multifunkciós) Kibontás után nyomtattam tesztoldalt, tökéletes lett. Gépre feltelepítettem, a Windows tesztoldal is megfelelő. Aztán kipróbálom a fénymásolást, az egész lap tiszta fekete. Gondoltam biztos túl sötétre van állítva, levettem világosra. Így is fekete lapot nyomott. Ezek után már a tesztoldalt is teljesen feketére nyomja, akár a nyomtatóról indítom, akár szg-ről. Újratelepítés megvolt, utána is fennmaradt a hiba. Teljesen jól szkennel.
Mi lehet a baja? Majd hétfőn beszél a tulajdonosa a forgalmazóval és a szervizzel, addig is mit lehetne tenni?
(#) teszti hozzászólása Feb 2, 2015 /
 
Sziasztok!
HP Laserjet 1000 nyomtató ezt csinálja: (kép). Itt pl. egy teljesen üres oldalt nyomtattam ki, de a teljes papírra ilyet nyomtat. Mi a hibája. Próbáltam tisztító lapot is nyomtatni vele, a helyzet változatlan.
(#) Richie01 válasza andras99 hozzászólására (») Feb 2, 2015 /
 
Szerintem a toner a gond meg kéne egy másik tonerral próbálni.
(#) Richie01 válasza Richie01 hozzászólására (») Feb 2, 2015 /
 
Ha van másik tonered akkor azzal is kéne egy próbát szerintem annak van baja.
(#) teszti válasza Richie01 hozzászólására (») Feb 2, 2015 / 1
 
Ezt nekem írtad?
(#) Richie01 hozzászólása Feb 2, 2015 /
 
Igen, nem jo?
(#) teszti válasza Richie01 hozzászólására (») Feb 3, 2015 /
 
Bocsi, a linkelés megzavart.
Sajnos nincs másik tonerem. Ha a toner a hibás az javítható?
(#) Richie01 válasza teszti hozzászólására (») Feb 3, 2015 /
 
Ez lett volna az egyszerübb megoldás a hiba megállapitására.
Nem tudsz a környezetedből valakit akinek van ilyen 15A-as vagy (C7115A) tonere.
Lehet hogy sok fényt kapott a fényhenger ami a toner-ban van, ha sokáig kivettük a nyomtatobol és napfényt vagy neon fényt kapott egy két percig, ennyi elég neki.
(#) teszti válasza Richie01 hozzászólására (») Feb 3, 2015 /
 
Sajnos nincs senki.
Fényhengert drága külön venni bele?
(#) forma3 hozzászólása Feb 6, 2015 /
 
Sziasztok!

Vettem egy HP PhotoSmart 5380-as gépezetet, de nem nyomtat, "általános nyomtatóhiba 0x610000f6"-val leáll. Külsőleg látszik rajt (gyári képpel összevetve) hogy a lapadagoló egy része hiányzik róla, de a lenti A4-es főadagoló megvan. Gyanús volt az is hogy a nyomtatás már azelőtt leáll hibával hogy próbálna lapot felvenni, és ha nincs benne lap azt se írja ki. Ezért kipróbáltam a CD/DVD-re nyomtatás funkciót, és úgy meg működik. A lap bevétel hogyan zajlik ennél, látom hogy vannak gumigörgők amiknek le kéne ereszkedni (vagy azok csak a kis fotóképeket vinnék a hiányzó felső kis lapadagolóból??), hogy felvegyen lapot, de nem teszik. Hogyan tudnám rábírni, hogy legalább A4-es lapra tudjak nyomtatni vele? Képek az állapotáról:

Köszi!
(#) Master X hozzászólása Feb 12, 2015 /
 
Sziasztok

egy kis segitséget szertnék kérni adott volna egy HP laserjet 5L nyomtató, a gép ismeri odáig oké de viszont alapjáraton a teszt oldalt se nyomtat ki semmi csak átmegy rajta a lap , szerintetek mi a bubánat lehet ez???a tonert néztem az renben van resetelni is próbáltam de ugyan olyan marad.
(#) Pacso hozzászólása Feb 15, 2015 /
 
Sziasztok! Kaptam egy HP Photosmart c3180 nyomtató, régóta nem volt használva, a festékkazetták beszáradva ,ezek meg lettek töltve de a fekete kazetta ha bent van, akkor hibát jelez és nem csinál semmit, de ha csak a színest hagyom benne akkor hajlandó nyomtatni! Valamint nem tudom a nyomtatón a beállításokat elvégezni, nem reagál semmire alaphelyzetbe sem tudom állítani! Esetleg a fekete kazetta hiba okozhat e ilyen hibát, valamint sérülhet e a nyomtató ha zárlatos volt a kazetta ? Valami megoldásra várnék választ! Előre is köszönöm !
(#) cupika97 hozzászólása Feb 26, 2015 /
 
Sziasztok. Kaptam egy nyomtatót, hogy nézzek már rá hogy mi baja van. A gombok nem működnek rajta. Szétszedtem, ha a gombok forrasztási pontjait áthidalom, akkor a nyomtató érzéki. Gondoltam átforrasztgatom az összeset, hátha valahol nem vezet. Megcsináltam de igy sem működik. A gombok jók, a összes egyszerre nem romolhatott el. A nyomtató tipusa HP deskjet 3050 j610c.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Márc 16, 2015 /
 
Sziasztok
Tudnátok olyan programot ajánlani ami kezeli az összes hp deskjet nyomtatót?
Üdv
(#) zsoltee0001 hozzászólása Márc 19, 2015 /
 
Sziasztok
Hozzám került egy HP deskjet1360. A led villog, de nem nyomtat.
Tudna valaki ajánlani (linket) amivel megtudhatom, hogy mi a nyomora?
Eddig gyakorlatilag az összes lehetséges driver telepítőt kilőttem.
Üdv
(#) Tata13 hozzászólása Máj 14, 2015 /
 
Sziasztok!
HP Deskjet3920 csak pdf-et hajlandó nyomtatni . wordpad, openoffice:szépen zakatolva kinyom egy üres lapot.Előre is köszi a segítséget.Üdv
(#) soundst hozzászólása Máj 14, 2015 /
 
Sziasztok,

Windows 8.1 pro van a számítógépemen. HP1010 lézer nyomtató driver-t sehol nem találtam hozzá, az eredeti telepítő lemez pedig még Xp-hez készült. Tud valaki esetleg segíteni?

Válaszotok előre is köszönöm!
(#) Massawa válasza soundst hozzászólására (») Máj 14, 2015 /
 
Sajnos nyomtatot kell cserélned ( nekem 2-ujat kellett vennem), vagy meghagyni az XP PC-t és azon nyomtatni. A HP ( meg a többiek sem) nem fejlesztettek uj meghajtokat a W8-hoz.
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2015
(#) bbb válasza soundst hozzászólására (») Máj 14, 2015 /
 
Szia!

Próbáld meg a HP universal PCL5 drivert. Alapból lehet, hogy nem fogja szeretni (rá kell erőszakolni, hogy márpedig neked ez jó), de pl. a 1160-ast szintén nem hajlandó felismerni, hogy neki ezzel lesz jó, mégis mással nem nyomtat egyáltalán, ezzel meg vígan elvan
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2015
(#) Massawa válasza bbb hozzászólására (») Máj 14, 2015 /
 
A PCL5 driver csak részben jo, egyes programok nem mindig ismerik fel és nem mindent nyomtatnak ki jol ( még a pdf-t sem). Söt egyik másik program ha nem ismeri jol fel, eltünteti az eszközök közül, ilyenkor ujra kellett telepiteni. ( regisztereket törölni kell).
(#) soundst válasza bbb hozzászólására (») Máj 14, 2015 /
 
A PCL5-el sikerült telepíteni és most nyomtat is. Plug & play-nek valóban nem ismerte fel, ezért a másik módon telepítettem. Kinyomtattam egy pdf-et, az is ugyanaz, mint ami a monitoron látszik.

Köszi!
(#) granpa hozzászólása Máj 15, 2015 /
 
Szevasztok!
Ez a sz.. (HP F2400) nem ismeri fel az újratöltött saját patronját (második utántöltés). 1 lapot kinyomtat, utána nem ismeri már, nem csinál semmit. (Ha kiveszem, újra belerakom, akkor nyom egyet megint, aztán passz.) Mit lehet kezdeni vele? Tavaly február tájban írtak itt valami újraprogramozást, vagy mit; az segíthet?
Kálmán
(#) abcdabcd válasza granpa hozzászólására (») Máj 15, 2015 /
 
Esetleg valami kontakthiba nem lehet? Valami olyasmi, hogy amikor berakod, akkor érzékeli a patront, nyomtat, viszont a nyomtatás alatt valami elmozdul, és lehet a következő lap nyomtatása előtt is "keresné a patront", viszont akkor már nem találja? Esetleg valami kis rögzítőfül letört volna róla valahol, és így tudhat mozogni? (Ezek abszolút csak tippek, nem ismerem milyen kivitelű akár ez a konkrét nyomtató, akár a patron...)
(#) fecameca válasza granpa hozzászólására (») Máj 15, 2015 /
 
Ez a Hp egy csuda, mi mindennel kötekedik telepítéskor is, szerintem nincs még egy cég, aki ilyeneket gyárt, amiknek soha semmi sem tetszik. Most két Hp nyomtatóm van, az egyikkel szkennelek, a másikkal nyomtatok. (Olyan, mint a viccbéli két rendőr, hogy az egyik csak írni tud, a másik olvasni.) Ide adta nekem a fiam a HP deskjet 5150-et, mert csíkosan fog az ő színes patronja, ő meg vett magának egy Canon-t. Az eredeti telepítő lemezéről nem volt hajlandó települni, mondván, hogy nem támogatott operációs rendszer (XP). A Windows-sal fel kellett ismertetni az új hardvert, majd a CD lemezről be kellett erőszakolni a fájlokat. Most ez a nyomtató tökéletes. De csak a saját patronjával hajlandó nyomtatni (A csíkossal ) A HP PSC 2175 pedig, amit eddig sehogyan nem lehetett telepíteni, a 5150 sikeres feltelepítése után félig-meddig feltelepült, úgy, hogy az msi. kiterjesztésű fájlokat lefuttattam a driverből önállóan. Ezek után van egy egyoldalú kapcsolatom a géppel, tudom használni a képolvasót, nyomtatni nem hajlandó, pedig az ő patronja nem csíkos, de az 5150 nem fogadja el, a másikat, pedig egyformák, sőt azonos típusszámúak, csak a sajátját, emerre azt írja ki, hogy rossz a színes patron. Pedig tudom hogy jó, mert a PSC 2175 jól működött vele, amikor önmagában használtam csak fénymásolóként, a géppel továbbra sem tud csak oda kommunikálni. Azt nem értem, akkor hogyan tudja a gép felől elfogadni a parancsot, hogy szkenneljen, mert az működik, és az már szerintem a másik irány. Szóval van elég sok baj ezekkel a Hp nyomtatókkal, de most végre valamivel tudok nyomtatni feketén tökéletesen, színesen meg csíkos hátú vadmalacokat csak.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2015
(#) granpa válasza fecameca hozzászólására (») Júl 14, 2015 /
 
Szia!
Tele van a hócipőm a HP DESKJET F 2480 (Paint, Scan, Copy) nyomival. Kéne mennie 1 fekete-partonnal is de csak 1 lapot nyomott ki ( a színes patront fel sem ismeri!). Azt hiszem 2× voltak újratöltve, és jól működött velük; most meg sem ismeri őket! Most akar a Nyúl (síkideg-ex), új patronokat venni bele, mert a régi után töltöttekkel semmiképp nem akar már működni. Már 1 hónapja áll legalább; mi baja lehet ettől? Ex szerint valami beszárad ilyenkor, aztán azért sz..! Ez ügyben kérek tanácsot, hogy hol érdemes venni (esetleg milyet, ha van valami csel bennük).
Köszönöm: Kálmán
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2015
(#) abcdabcd válasza granpa hozzászólására (») Júl 14, 2015 /
 
Szia! Egy hónapnyi állástól szerintem nem nagyon kéne, hogy bármi baja is legyen, hiszen valószínű a legtöbb háztartásban a nyomtatókkal bőven nem nyomtatnak állandóan, van szerintem, hogy sok tovább is úgy áll, hogy nem használják.
A patront, pl itt: Bővebben: Link lehet megnézni, mert itt a nyomtató típusa alapján is sokszor megtalálja, hogy milyen kell bele, és ez alapján: Bővebben: Link amit kiadott találatnak, ha az úgy néz ki, mint amit a gépből kivettetek (tehát valószínű nem tévedett a kereső a típus alapján a patron beazonosításával), akkor ebbe ilyen kell.
Amit én látok ez alapján, hogy ez egy olyan patron, ahol magában a patronban van benne a nyomtatófej, így azt pl ha teljesen beszáradt, a patroncserével kicserélheted, ami így olcsóbb, mint azokba a nyomtatókba a fej, ahol a patron lényegében, csak egy tintatartály, és a fej a nyomtatóban van. Viszont így meg a patron drágább (mégha nem is annyival, mint amennyibe egy "fix" nyomtatófej kerül a másik típusú nyomtatókba bár azért valószínű egy fejjel egy olyan nyomtató is elmegy sok-sok oldalnyit).
Szóval az ilyen fejjel egybeépített patronok valószínű kb 1500-2000Ft-tól olcsóbban egyik típushoz se elérhetőek... De a típus alapján már rá lehet keresni valószínűleg másik boltokban is, de pl én ahol megnéztem, pl itt: Bővebben: Link ahol szintén szoktak olcsó patronok lenni, ez konkrétan drágább.

Ami "trükk" lehet, az pl az, hogy lehet nem mindegyikben ugyanannyi tinta van. Meg kell nézni, hogy hány ml-nyi van benne. Az is lehet viszont, hogy pl a gyárihoz képest, mindben jóval több van...

Amúgy, ha a patron eddig jó volt, akkor simán elképzelhető valami szoftveres hiba is, tehát egy másik, jólműködő PC-re rákötve, feltelepítve esetleg meg lehet nézni, hogy elkezd-e működni. Vagy lehet az is, hogy a patron érintkezője lett oxidos vagy valami, szóval alkohollal megtisztítani, vagy az is lehet, hogy esetleg valami "tartópöcök" letörhetett, ami a helyén tartja a patront, és így most el tud mozdulni, és ezért nem érintkezik és nem érzékeli a nyomtató?
(#) granpa válasza abcdabcd hozzászólására (») Júl 14, 2015 /
 
Köszönöm! A fiammal utána nézetek.
Következő: »»   4 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem