Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   111 / 291
(#) help válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 31, 2013 /
 
Sebaj, öröm az ürümben, hogy segítettél és máris megvan a probléma forrása, már csak javítani kell
Még egyszer nagyon szépen köszönöm, és ha tudom viszonozni valahogy akkor írd meg, én egri vagyok, de néha járok pesten is.
(#) kaqkk válasza help hozzászólására (») Júl 31, 2013 /
 
Örülök hogy segíthettem főleg hogy a "névrokonomnak" Reméljük a következő szabályzó tovább bírja .
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2013
(#) bajuszrichard hozzászólása Aug 1, 2013 /
 
Sziasztok!! Pár napja feltünt ,hogy folyamatosan megy a hűtőládánk kompresszora a nap 24 órájában, már kitudja mióta és itt a fórumon olvasgattam a hiba lehetséges okait!
Első körben a termosztátra gyanakodtam. Azt kicseréltem, de még mindig folyamatosan megy, ha gázhiánya lenne ,akkor valószínűleg nem hűtene eléggé és igy folyamatosan üzemelne ,de a hőmérő -22fokon van akárhova tekerem a termót!
Lehetne a kompresszor kopottságából eredő hiba is , hogy folyamatosan megy ,de még mindig kizáró ok az , hogy -22 tud!
Úgygondlom ez elég hideg h leoldjon a termosztát! szóval nincs több ötletem miért nem akar lekapcsolni néha! :/
Ha valakinek van használható ötlete azt megköszönném!
Üdv
(#) atropus hozzászólása Aug 2, 2013 /
 
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni:

Adott egy 2008-ban vásárolt Electrolux Nofrost hűtő:

modell: ENB35300X
PNC: 925034074
Gyártási szám: 81560030

A mélyhűtő része tökéletesen hűt, a felső normál hűtő része viszont nem. Érdekes, hogy az egész hűtőt megmozgattam egy kicsit, majd vissza a helyére és ismét működött pár napig, most megint nem. Mi lehet a probléma?

Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) mostmilegyen válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 2, 2013 /
 
üdv. az én problémámra is tudnál mondani valamit? kicsit feljebb írtam.

t.képpen a probléma, hogy a felső, hűtő rész jobb alsó sarka nagyon jegesedik, akármire állítom(2-4 között), az alsó rész baloldala és közepe nem hűt, sőt ha kiolvasztás után rányomom a superfrostot, akkor még forró is azon a tenyérnyi részen. normál üzemmódban csak simán nem hideg, de nem forró. a hátfal felső része csupa dér, a jobb alsó sarokban erős jegesedés mint írtam, de lent középen és baloldalt meg semmi.
a fagyasztó rész tökéletes, fent is hűt végülis, de amit a jobb alsó sarokba teszek, az megfagy, és a jég miatt már eltört az üvegpolc, és a jobboldali fiókot sem tudom használni a leolvasztás után 1 héttel, mert belenő a jég.

a hűtő a,úgy látszólag rendesen működik, nem megy egyfolytában, szakaszosan ki-bekapcsol ahogyan kell neki, csak kérdés, hogy mennyivel erőlködik így többet.

1kompresszoros 18-20 éves zanussi hűtő. r134a-val. Zk 20/6R ZLKF261

elképzelhető, hogy csak gáz hiányzik belőle, és egy feltöltéssel megszűnnének a felső részben tapasztalható eltérések?(mármint hogy egyik részen nem hűt, mellette meg jéghegy nő.

jah: mennyibe kerül egy ilyen feltöltés? 120g gázt ír a cimke.
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2013
(#) kaqkk válasza bajuszrichard hozzászólására (») Aug 2, 2013 /
 
A sárga lámpa nem világít? Gorenje láda? Nem vizes az alja?
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2013
(#) kaqkk válasza mostmilegyen hozzászólására (») Aug 2, 2013 /
 
Előfordulhat hogy kevés benne a gáz, de akkor meg kell keresni a "lukat" ahol szökik a hűtőközeg
(hermetikusan zárt leforrasztott rendszerből nem szökik ki a gáz.Tehát nem igazán a feltöltés a lényeg, először nyomáspróbázni kell csak utána érdemes újra feltölteni . Hogy mennyibe kerülhet ?
Kérdezz meg egy helybéli szerelőt .
(#) mostmilegyen válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 2, 2013 /
 
olyan nem lehet, hogy 18 év alatt elszivárgott belőle? értem én, hogy hermetikusan zárt, de éppen ma az indexen autóklímás cikknél olyasmit olvastam, hogy egy idő után magától is elszivárog vhogy egy része?

nem értek hozzá, azért kérdezem. ha valahol lyukas lenne, akkor nem az egész gáz szökött volna már el belőle, és akkor nem hűtene se felül, és alul se fagyasztana?
vagy olyan is lehet, hogy csak bizonyos nyomás feletti részt enged ki a 'lyuk'(mint egy szelep, vagy nem tudom), és csak addig szivárog el belőle, amíg nem csökken ez alá a nyomás alá?

olyan forgatókönyv is lehetséges, hogy egy feltöltéssel még elmegy 1-2 évet amíg megint el nem szivárog belőle ennyi?

azt azért meg tudnád mondani, hogy nagyságrendileg mégis kb mennyi lehet ez? kijön a szerelő, nyomáspróba, feltöltés?
10e alatt megállna ez cakumpak?csak, hogy érdemes-e egy 18 éves hűtőbe még beletenni ennyi pénzt...
(#) svwilly hozzászólása Aug 2, 2013 /
 
Szervusztok!
Lehel HB240 a masina.DRVT-3 az indító reléje.A hűtőt bekapcsolom kb 5 másodpercig jár a kompresszor aztán megáll.A relét nézem ilyenkor enged el. A hőfokszabályzót megtekergettem alaposan hátha az a rossz. Mi lehet a baj?
(#) kaqkk válasza mostmilegyen hozzászólására (») Aug 3, 2013 /
 
Az autó klímáknál csak hollanderes és préselt kötések vannak , míg a hűtőgépeknél minden kötés forrasztott , tehát amit ott írnak az itt nem érvényes. Ha a kompresszor szívó oldalánál van a "luk" ott egészen kicsi a nyomáskülömbség a légköri nyomás és a gáz nyomása közt , ezért előfordulhat hogy a korrodált (porózussá vált) fémen keresztül csak nagyon lassan tud elszökni a hűtőközeg. Viszont ha 18 éves a hűtő akkor már az is előfordulhat hogy a kompresszor kopása miatt már nem szállít elég hűtöközeget és ezért tűnik gázhiányosnak a rendszer. Ezt csak a szerelő tudja eldönteni . Az árakról csak annyit hogy megyénként városonként szerelőnként vátozik ,tehát a telefon a barátod . Beszélj egy két helyi szerelővel ....
(#) bajuszrichard válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 3, 2013 /
 
Hali.
Ez egy Fjord hűtőláda és csak a zöld lámpa világít!
(#) bajuszrichard válasza bajuszrichard hozzászólására (») Aug 3, 2013 /
 
Ja és nem vizes az alja vagy ezen mit értesz?
(#) kaqkk válasza bajuszrichard hozzászólására (») Aug 3, 2013 /
 
A gorenje ládáknál tipushiba hogy átnedvesedik a szigetelés az aljukon és ezért nem tudnak leállni.Ha fjord akkor inkább a komp szállító teljesítményének a csökkenésére gondolnék, de részleges gázhiány is előfordulhat.
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2013
(#) bajuszrichard válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 4, 2013 /
 
Az alján ahová a termosztát érzékelőjét kell bedugni egy rézcső csonkba, ott kivan vágva egy 5cm mélyen a csonk körül a szigetelés valami korábbi javítás miatt és rongy van betömködve a helyére ami tömör jéggé van fagyva! nemtom ez befolyásolhat e valmit?!
(#) kaqkk válasza bajuszrichard hozzászólására (») Aug 4, 2013 /
 
Igen ! Éppen ez lehet a hiba oka ! A jég nagyon jó hőszigetelő ezért nem engedi a kapcsövet tökéletesen áthűlni ! Olvasztást kéne csinálni , a lukat kitisztítani kiszárítani és púrhabbal kifújni .
(#) bela8 hozzászólása Aug 4, 2013 /
 
Üdvözlök mindenkit!
Segítséget kérek, hűtőgép probléma megoldására. Whirlpool side by side gépről van szó. A fagyasztó térben -18C º, tökéletesen működik, a normál hűtőtérben +19Cº. Próbaképpen 1 teljes napra kihúztam a hálózatból, esetleges jegesedés hibát kiküszöbölni; mechanikai akadály nincs a légcsatornákban, viszont légbefúvás sincs.
Köszönettel várom a segítő válaszokat.
(#) Csigabyte hozzászólása Aug 4, 2013 / 1
 
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni az alábbi problémámban.

Van egy Bosch KGV3605 tip. alulfagyasztós 340 literes hűtőszekrényem (Nem no frost). Újabban fura dolgot produkál, egyszer-egyszer a beállított hőfok elérése utáni kikapcsolásból nem indul el újra. Próbáltam már ilyenkor a hőfokot állítani, hogy indulásra bírjam, de sajnos nem reagál rá, ellenben, ha egy pillanatra kikapcsolom a gépet, majd vissza, akkor gond nélkül indul és dolgozik normálisan. Amikor megmakacsolja magát, akkor belső térben lévő hátfal teljesen jég és nedvességmentes, majd az újraindulás után normálisan jegesedik, amikor az automata leolvasztás beindul, akkor normálisan leolvasztja róla a jeget.

Szeretném megkérdezni, hogyha valaki tudja, hogy mi baja lehet a hűtőnek, érdemes-e javíttatni, s ha valaki azt is meg tudná mondani, hogy kb. mennyi lehet a javítási költség, akkor megköszönném.

Előre is köszönök minden segítséget.
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2013
(#) kulcsar hozzászólása Aug 5, 2013 /
 
Hello ! Van egy Zanussi kombi hűtőm ami levágja állandóan a biztosítékot. Egíy öreg szaki azt mondja, hogy biztosan kompresszor hibás. Nem lehet valami más baja?
Köszönettel várom a válaszokat.
(#) kérdező válasza kulcsar hozzászólására (») Aug 5, 2013 /
 
Meg kell próbálni lekötni a kompresszort, és egy külön betápról elindítani. Ha akkor is lecsap, akkor valószínű menetzárlatos. Ez esetben cserélni kell a kompresszort, azonban elvileg nem lehet hozzájutni R 12-höz és egyébként is drágább lenne, mint egy új hűtő.
(#) blackdog válasza bela8 hozzászólására (») Aug 5, 2013 /
 
Kérlek a fórumba feltett kérdésed ne ismételd privát üzenetben is.
Ha nincs légáram akkor talán nem megy a ventilátor (ha van benne). Ezt ellenőrizted. Amúgy meg nagyon kevés az infó. Jobban járnál egy hozzáértő szerelővel aki látja is a gépet.
(#) csaszy hozzászólása Aug 6, 2013 /
 
Sziasztok!

Volna egy daewoo side by side hűtő, ami elektronika hibás működik csak néha leolvad a mélyhűtő, megnézte egy szerelő de ő nem tudja megcsinálni, ha valaki tud egy szerelőt aki javít elektronikát azt megköszönném.
(#) dejodio válasza kérdező hozzászólására (») Aug 7, 2013 /
 
Van helyettesítő közege.
(#) dejodio válasza svwilly hozzászólására (») Aug 7, 2013 /
 
a drvt-3 relén van áramvédelem is, ez old le de lehet mechanikus hiba is ée ezért old.

Le kell venni és e tekercseket meg kell mérni jók-e illetve megnézni test felé nem vezet-e át vmelyik tekercs.
Ha drvt relé ez FK vagy MK sorozatú régi egri kompresszor.

Ha ez ok akkor egy relécsere esetleg.

A drvt-3-as relének az MPV-25 vagy mpv-38 univerzális relé a megfelelője most nem tudom hirtelen, de utána lehet járni.

http://heilmann.hu/spd/20-5/Hutorele_MPV_25_inditorele
(#) szines hozzászólása Aug 7, 2013 /
 
Sziasztok!
Az én bánatom egy nem mai Helkama HPK 175-ös álló fagyasztó ami a következőt adja elő:
Kb. egy évig ki volt húzva a delejből,bedugtam,szépen lement -20-ra,kikapcsolt ,de amikor a termosztát újra indította volna a kompresszort az nem indult. Klixon katt.
Aspera BP1084Z a kompresszor,az indító relé valami PTC(nem tekercses),R134A gázból 0,135kg
van benne.Érdemes megkockáztatni egy startert(kb4-6eFt),vagy csináljak belőle nyúlketrecet?
Kompresszort cserélni nem tűnik gazdaságosnak. Vagy csak gázhiányos lehet? Van még ez a gáz egyáltalán?
Minden épkézláb véleményt,javaslatot nagyon köszönök előre is.
(#) kérdező válasza dejodio hozzászólására (») Aug 7, 2013 /
 
Szia!
A helyettesítő közege engem is érdekelne, ha egyszer kifújna a LEHEL fagyasztó. Egyszerűen hozzá lehet tölteni, vagy ki kell vákuumozni?
(#) kérdező válasza szines hozzászólására (») Aug 7, 2013 /
 
R134a-t elvileg ma is használják. Tudtommal csak az ózonréteget bontó hűtőközegeket nem lehet kapni.
(#) mesti hozzászólása Aug 7, 2013 /
 
Kedves mesterek!
A napokban kezdett el betegeskedni Indesit PB 33 PI kombi, egykompresszoros hűtőnk, A1 hibakódra panaszkodott, egyre sűrűbben, közben a fagyasztó lassan kioldott. A környéken nehéz szerelőt találni, a márkaszervizet hanyagolnám. Akivel beszéltem vezérlőcserét javasolt. Némi utánjárással sikerült egy hibás Indesit PB 33 P (!) típusra szert tennem, amiből elszökött a gáz. A hűtő megszólalásig egyezik az általunk vásárolt típussal, a vezérlőt áttéve működik, hibajeézés nincs, viszont csak a felső szintet hűti.
Most már több mint három órája megy, a normál térben +11 fok, a fagyasztóban +16, mi lehet a gond?
Előre is köszi a választ.
(#) zolika60 válasza mesti hozzászólására (») Aug 7, 2013 /
 
Tedd vissza a saját vezérlőjét, hogy lásd vissza áll-e a régi helyzet. Mert ha nem, én gázhiányra gyanakodnék.
(#) bajuszrichard válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 8, 2013 /
 
Az olvasztás letudva de szerintem a hütési teljesitménnyel is gondok vannak, mert nagyon lassan hül le egy napig ment mire lement ujra -23 ra és már egyszer ki is kapcsolt ,de nemtul hosszu időre innentől vagy gázhiány vagy kompresszor hiba! :/
A töltést kb mennyiért csinaljak a szakemberek?
(#) Szipolyka hozzászólása Aug 8, 2013 /
 
Sziasztok!
Nagyon megjartuk, aprohirdetesen vettunk egy Privileg huto-melyhuto kombot. Regebbi tipus, de LED kijelzovel, nagy fagyasztoresszel, 0 fokos rekesszel... azt hittuk, jo uzletet csinalunk. Hat nem mi csinaltuk a jo uzletet.
A fagyaszto tokeletesen mukodik, de a huto resze idonkent felmelegszik (ketkompresszoros a gep). Némi rugdosas hatasara beindul, bar nem azonnal. Van benne valami kesleltetes.
Aki ert hozza, segitsen a diagnozisban, nagyon el vagyunk keseredve
Elore is koszonom!
Következő: »»   111 / 291
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem