Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   110 / 291
(#) kaqkk válasza Monesz76 hozzászólására (») Júl 20, 2013 / 1
 
Ez a bepakolt árú menyiségétől , főfokától, a láda műszaki állapotától , és még talán a bolygók együttállásától is függ . Igazán lehetetlen megmondani....
(#) templomegere hozzászólása Júl 21, 2013 /
 
Üdv mindenkinek!!
Kis segítséget szeretnék kérni mivel a neten semmi infó nincs erről a típusról.
Szóval van egy Zanussi-Lehel fagyasztóládánk ami fogta magát és megállt, a kompresszor sztem jó mert búg kb. 10-15 mp után viszont leáll és a motor forró.
Megnéztem a bekötésnél és szét van égve rajta az indítórelé (sztem az) amin csak ennyi szám van:A KM5 vagy s a többi szét égett.
Az adat táblán ezek szerepelnek:ZA 220 CS ill. CF 210 E.
Kérdésem:kb: mennyibe kerülhet egy ilyen relé?és megéri-e megvenni ,vagyis a kompresszor nem ment-e tönkre, mivel kb 2 napig kapcsolgatta ki be magát és nem tudott elindulni.

Előre is köszönöm a segítséget!!!
(#) kaqkk válasza templomegere hozzászólására (») Júl 21, 2013 /
 
Az indítórelé párezer ft tehát megéri megvenni , max mielőtt újat veszel , húzd le a régit a helyéről és mérj rá a kompresszorra (mindhárom "tüske" közt -és a tüskék és a ház közt is mérj ellenállást. Ha valahol zárlatot találsz vagy a tüskék közt szakadást akkor a kompresszor is meghalt )
(#) Csillusbaba hozzászólása Júl 21, 2013 /
 
Sziasztok!!!
Abban szeretném kérni a segítségeteket Hogy van egy Bosch Hűtőnk és a Hűtő része is fagyaszt,minden meg fagy benne pedig a már plusz 8 fokon van ,ez a legnagyobb. Mi lehet ennek az oka?? Mitől kezdte el ??Válaszotokat Előre is Köszönöm !!!
(#) kaqkk válasza Csillusbaba hozzászólására (») Júl 21, 2013 /
 
Egy fotót tehetnél fel a belsejéről , én a hőfokszabályzó hibájára gyanakszom , a kapilláris cső vége fel van rögzítve a helyére? (ez egy réz színű vagy fehér drót szerűség ) a hőfok szabályzóból indul és valahol (vagy a mélyhűtő alján vagy a normál tér hátulján van felrögzítve) ha a rögzítés elszabadult vagy a cső eltört akkor tud ilyet produkálni a gép . A rosszabb esetre (gázhiány) egyenlőre még ne gondoljunk.
(#) arcuska hozzászólása Júl 23, 2013 /
 
Sziasztok
Van egy 3-4 éves Zanussi kombi hűtöm, ami nem csinál semmit azon kívül hogy a kompresszor melegszik.
Mi lehet a gond? Lehet hogy a hőfokszabályzó?
(#) mostmilegyen hozzászólása Júl 24, 2013 /
 
Üdv

Adott egy 1000éves Zanussi Lehet Zk 20/6R ZLKF261 1 körös kombi hűtő.

egy ideje a felső rész jegesedik/nem hűt rendesen. a jobb alsó sarokban indul a jégnövekedés, emiatt már az üveg is eltört és rendszeresen 'belenő' a jobboldali fiókba.
ami jobb oldalt alul van az megfagy.

végülis hűt, mert az üdítő hideg amikor kiveszem, de hogy mennyi idő alatt hül le, azt nem figyeltem.

most olvasztottam le, és pár óra visszakapcsolás után ott ahol jegesedni szokott már vízcseppes a hátsó fal, a többi részen egyszerűen nem hideg a hátfal. kézmeleg.
az alsó fagyasztó rész az jó, azzal semmi baj nincs.

persze egy idő után nyilván ott is lehül, ahol most kézméleg (pár óra után még mindig) mert a hátfal vagy csupa vízcsepp, vagy csupa dér.

ha kifordítom a hűtőt és megnézem a hátulját, akkor a rács jobboldali ága tűzforró, a baloldali ága langyos. a motor/szivattyú tűzforró, a hűtőcső vagy mi az, amin utána szigetelés van és bemegy a hátuljába, az hidegnek nem nagyon nevezhető, hűvősebb mint a környezet valamivel(a szigetelés első 2-3centije alatt is még)

a hűtő hátulján a szigetelésen a rácsos rész alatt van egy 10x15-ös műanyag fedél. az kicsit,2-3mm-t ki van nyomódva középen/el van deformálódva és állandóan nedvesség jön onnan, lévén felette teljesen száraz a hűtő, a fedél alatt pedig párás/vízcseppes.

ha erőteljesebben csapom be az ajtót, akkor szakaszos víz/folyadékcsobogás hallatszik, mintha folyna le vhol a víz, de nem egyenletesen. mivel a kifolyó cső belelógott a csepptálcában a vízbe, így az ajtó erős becsukásakor(amikor az ajtó szigetelése is sziszeg) levegőt nyom ki csepptálcába.(nem tudom ez számít-e, csak gondoltam leírom, hátha. én nem értek hozzá)
én nem látok szakadást vagy repedést a felső rész gumiján. viszont ha jó erősen rányomom, akkor utána alig lehet kinyitni. vákuum miatt?

nekem laikusként gázhiány a tippem. létezik, hogy olyan kevés a gáz, hogy csak a hűtő jobb alsó sarkáig tudja lehűteni kezdetben a hátulját?
mennyi egy feltöltés kb? r134a a gáz benne.
ha nem drága, azt még bevállalnám, de komolyabb kiadásokba nem tudom verni most magam.
éppen ezért nem szeretnék ezreket ölni egy olyan javításba, ami teljesen felesleges, mert a hűtőnek vége és mindenképpen újat kell venni.
15-16 éves kb.


érdemes használt hűtőt venni? vagy zsákbamacska nagyon? vannak ilyen hűtőnepperek, akik 6hónap garit vállalnak ilyenekre elvileg. vagy inkább magánszemélytől?


jah azt elfelejtettem: amikor már egy ideje, szal jeges is már, és a hátulja deres, tehát hideg mindenhol, akkor most olyan 2-3ason használjuk. 3as felett nem nagyon áll le. nem mondom, hogy soha, de ritkán. 2-3ason leáll, de lakótársam szerint nem hűt rendesen, kivéve az eljegesedő résznél.
azaz a hűtő jobb alsó sarkában megfagynak a dolgok, máshol meg megromlanak amíg nincs akkorára nőve a jég belül, hogy az hűtsön.
néha kézzel szoktam lekapcsolni már. éppen csak kicsit lejjebb tekerem, és már le is álltja magát egyből.
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2013
(#) mostmilegyen válasza mostmilegyen hozzászólására (») Júl 24, 2013 /
 
este benyomtam a supert, 1 órája kinyomtam, de ment a motor szal most kikapcsoltam termosztáttal, de csak most néztem, hogy a hűtő belső falán egy tenyérnyi részen forró a hátfal. mellette jobbra már most jegesedik, de tőle jobbra a kifolyónyílás feletti rész forró.
(#) kiskriszti hozzászólása Júl 25, 2013 /
 
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni,van egy Samsung RL34S No frost hűtőm és alul a fagyasztó alsó részében vastag jég van és mintha egy ideje nem adná ki azt a pattogó hangot a hűtő,amit gondolom az olvasztáskor szokott. Mi lehet a baja? Köszi!
(#) tibike1977 hozzászólása Júl 25, 2013 /
 
Sziasztok!

én is segítséget kérnék. Samsung RW33E borhűtő.
Tegnap délutántól furcsa hangot adott, este megnéztem, elhúztam a faltól. Alatta tócsa, parketta felázva, belül minden palack párás, hűtő aljában víz. A hűtőt hátra döntésére kb. 2 deci víz ömlött ki.
Kikapcsoltam, majd minden üvegről leázott a címke. Most kipróbáltam újra, hűteni hűt, de a belsejében a hátfalon erős deresedés és a hűtő alsó részén csöpögő víz.

Normális ez? Csak a magasabb külső hőmérséklet? Vagy javítandó?

Nagyon köszönök bármilyen tanácsot!!!!!!!!!!!!!!!!!

Üdv,
Tibi
(#) hsandor51 hozzászólása Júl 28, 2013 /
 
Helló mindenkinek,

Van egy immáron 5 éves Samsung RS20CRHS side by side hűtőnk, jó áron vettük, + 0%-os hitelre. Eddig semmi baj nem volt vele, de kb. 10 napja, lehet, hogy egy több órás áramszünet miatt (?) nem hűt rendesen. Először csak a fagyasztó részben nem fagyasztotta meg a vizet, majd a hűtő rész is kezdett rendetlenkedni. Nem hűtött le a beállított 4 fokra, majd a fagyasztó is felmondta. Tegnap lerobbant, így kipakoltunk mindent a régi Elektrolux és Lehel hűtőkbe, kihúztuk a konnektorból, majd újra bekapcsoltuk. Pár perc után jelezte, hogy megindult a lehülés, de sajnos csal a kijelző, mert egyik térfélben sem a valódi, hanem a beállított hőmérsékletet ( -18, +4) mutatja.
Azaz most már a valódi hőmérsékletet, ha ez igaz.

Mi lehet az oka?
Samsung márkaszervízt, vagy Samsungot is javító szerelőt hívjunk?
Mennyibe fog ez fájni?
Köszönet:

Horvát Sándor
(#) help hozzászólása Júl 31, 2013 /
 
Sziasztok, a tavaly már egyszer elromlott (de segítségetekkel akkor sikeresen megjavított) hűtőm most megint be akarja adni a kulcsot.

Zanussi Lehel, kb. 20 éves, két részes, lent mélyhűtő, fent rendes hűtő.

Előzmény: tegnap a mélyhűtő részt kiolvasztottam, és kitakarítottam, már tele volt jéggel, nagyon ráfért. Miután kész voltam, visszakapcsoltam, stb. Ma látom, hogy a felső rész, amihez egyébként hozzá se nyúltam, nem hűt. A mélyhűtő, amit órákig olvasztgattam, meg takarítottam, az fagyaszt rendesen, azzal semmi gond, de a felső rész nem megy.
Nem tudom hogy hathatott a felső részre az alsó kiolvasztása, de feltűnő az egybeesés, lehet én rontottam el valamit?

Tavaly az volt a baja, hogy elromlott fent a hőmérséklet-érzékelője, azt akkor kicseréltük, ha az első egység 20 évig bírta, akkor gondolom most nem lehet ez a baja, tavaly újat vettünk a rossz helyébe.

Előre is köszönöm ha tud valaki segíteni.
(#) help válasza help hozzászólására (») Júl 31, 2013 /
 
Közben megtaláltam a papírjait, ez egy "Kompresszoros háztartási hűtő-fagyasztó kombinációs hűtőszekrény".

Ilyen kódokat ír:
HF 300/115 K
HF 260/75 K
(#) kaqkk válasza help hozzászólására (») Júl 31, 2013 /
 
Ez egy kompresszoros vagy kettő?
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2013
(#) coci73 hozzászólása Júl 31, 2013 /
 
Sziasztok
Adott egy nagyon eklektikusan de leginkább nem működő Whirlpool WBC 35692A++NFCX kombinált hűtő

Egy kompresszoros 2 körös, mágnesszeleppel vezérelt. Ezen az elven működő masinák úgy hiszem egyszerre csak egy irányba tudnak hűteni de nem igazán értem ez hogyan is áll össze. Melyik teret hűti először? Vagy nem várja meg hogy mondjuk a hűtő rész elérje a beállított hőfokot hanem kapcsolgatja a magnesszelepet alkalmanként a hőmérséklet csökkenésével hogy nagyjabol párhuzamossan hűljön mindkét tér? Tanácstalanul állok a problémám előtt es a nagyobb probléma hogy a szerelő is csak találgat. A 2 tér hűtése véletlenszrű, egyszer a hűtő rész indul el a fagyasztó meg nem. Ha újraindítom akkor van esély hogy éppen az ellenkezője torténik, de olyan is volt már hogy mindkét rész hűtött. Viszont a komresszor nem igayán akar leállni csak ha túlmelegszik.
Segítséget előre is köszönöm.
(#) help válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 31, 2013 /
 
Szia, ha az a két kis fekete vödörszerű a gép alján hátul a kompresszor, akkor kettő
Mindjárt lefotózom és felrakom.
(#) kaqkk válasza coci73 hozzászólására (») Júl 31, 2013 /
 
Tegyél fel egy két képet az elektronikáról
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2013
(#) kaqkk válasza help hozzászólására (») Júl 31, 2013 /
 
Nem is indul a normál tér" fekete vödörszerű" izéje? (csak az egyik melegszik?)
(#) help válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 31, 2013 /
 
Íme

Egy hátulról az aljáról, meg egy szemből a felső hűtőtérből. Ha nem elég jó, mond hogyan és fotózok tovább.
(#) help válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 31, 2013 /
 
A bal oldalsó nagyobb vödör (kompresszor?) az forró, a jobb oldalsó, ami kicsit kisebb és az előző képen messzebb van, van hideg.
(#) kaqkk válasza help hozzászólására (») Júl 31, 2013 /
 
Akkor több eset lehetséges : 1 : ki van kapcsolva a hőfokszabályzó
2 : elromlott a hőfokszabályzó
A kapocsdekni dobozát lepattintva (az a hajlított lemezcsík tartja) mérni kellene a kék és a fekete vezeték közt , ha ott megvan a 230v akkor vagy a klixon (hővédelem) szakadt meg , vagy a komp adta be a kulcsot
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2013
(#) help válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 31, 2013 /
 
Hozzá se nyúltunk a hőfokszabályozóhoz. Akkor nyilván elromlott. Ugye arra a fehér tekerőre gondolsz, ami a jobb oldalsó kép jobb felső sarkában van.

Mit tudok tenni, hogy megjavítsam?
Ütögessem?
Szereljem ki?
Vagy venni kel bele újat?
(#) kaqkk válasza help hozzászólására (») Júl 31, 2013 /
 
Haa hőfokszabályzó halt meg azt csak cserélni lehet ...
(#) help válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 31, 2013 /
 
Szia, hogy tudok mérni két vezeték között? Ilyen mérő szerszámom nincs. Ha áram alatt kesztyűben fogom meg és összeérintem a két vezetéket szikrázik, vagy beindul a kompresszor?

Mindjárt felrakok egy újabb képet erről a kis dobozról meg a vezetékeiről, és nagyon köszönöm a segítséget.
(#) kaqkk válasza help hozzászólására (») Júl 31, 2013 /
 
Ha nincs mérőszerkentyűd és nem is tudod használni , inkább felejtsd el amit írtam !
Innen már csak egy tanácsot adhatok : Hívj szerelőt (ha kedves az életed)
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2013
(#) help válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 31, 2013 /
 
Köszönöm hogy aggódsz, de ne félj, nem fogom magam megrázni az árammal, nagyon vigyázok

Csatlom a képet.

Ha biztos, hogy ez a hibás alkatrész, akkor holnap veszek újat. A cseréhez tudsz tanácsot adni, vagy annál is ragaszkodsz a szerelőhöz?

DSC07004.JPG
    
(#) kaqkk válasza help hozzászólására (») Júl 31, 2013 /
 
Akkor azt próbáld meg hogy kihúzod a dugót a konnektorból , azután a fekete és a barna drótot összekötöd . és bedugod a dugót , ha elindul a komp akkor a hőfokszabályzó a hibás , őt kell cserélni .
(#) help válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 31, 2013 /
 
Úgy tetem ahogy írtad, és most hallok egy kis zúgást, de nem tudom, hogy a felső rész miatt zúg, vagy az alsó, a mélyhűtő zúg?
Na de pár perc, és ha elkezd hűteni akkor megtudom. De úgy sejtem a felső lesz az, szóval távvezérléssel megtaláltad a hiba okát, nagyon szépen köszönöm!

Ha hűt, így is hagyom 1-2 órára, nagyon ráfér a kajánkra egy kis hűtés

csak az a kis bánatom van, hogy, hogy most hogy szereltem szépen visszajöttek a tavalyi emlékeim amikor szintén szereltem ugyanígy a ti segítségetekkel, és akkor is ugyanez romlott el, de akkor a hiba tünete az volt, hogy állandóan hűtött fent is, és fent is kezdtek elfagyni a kaják, most meg egyáltalán nem hűt. Ezek szerint a megvett alkatrész egy évig bírta

Már csak azt nem értem hogy romolhatott el az alsó mélyhűtő kiolvasztása miatt a felső hűtő szabályzója. Pár óráig nem volt áram a gépben, ennyi volt, ettől már elromlott? Nem lehetett nagy minőség.
(#) help válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 31, 2013 /
 
Most ellenőrizem, jó hideg a felső rész hűtőpanelje, szóval igazad volt, tényleg a szabályozó romlott el, nagyon köszönöm a segítségedet! Merre laksz? Egy jó hideg sörrel minimum jövök neked

Holnap veszek újat, és beszerelem, de elég bosszantó, hogy amit tavaly vettem, az eddig húzta, azért egy év nem egy nagy élettartam.
(#) kaqkk válasza help hozzászólására (») Júl 31, 2013 /
 
Nem a kiolvasztás miatt romlott el . Csak úgy megadta magát így jártál
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2013
Következő: »»   110 / 291
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem