Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   112 / 291
(#) huto hozzászólása Aug 8, 2013 /
 
sziasztok!!! Nekem az lenne a kérdésem, hogy van egy zanussi poverfreeze kombi hűtőm,és nem zúg, nem ad ki hangot és nem hűt! csavargattam föl le, de semmi be se kapcsol
de világít!! Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a probléma?
(#) Darkmind hozzászólása Aug 8, 2013 /
 
Hello!

Úgy néz ki, hogy elromlott a 6 éves Indesit kombinált hűtőnk.
Pár hete éjjel arra ébredtünk, hogy a hűtő hangos pattogó hangot ad a hátuljánál (mint amikor kukoricát pattogtatnak, csak sokkal hangosabb). Ahogy néztem a hátlapon lévő ezüst színű hőszigetelés mint ha kidudorodott volna egy 10x20 cm-es részen. Előtte azt figyeltük meg pár nappal, hogy belül a hátlap nagyon gyorsan jegesedett. Szóval azóta gyengült talán a hűtése, ami addig fajult, hogy ma reggel 20 fok volt a hűtőrészben, most megmértem a fagyasztót, az -22 fokos. Elmentem egy szakszervízbe a közelbe és ott ugyanezt elmesélve azt a választ kaptam, hogy ez tuti javíthatatlan. Azt mondta, hogy felesleges gázzal feltölteni, mert egyből elmegy. Szerinte a pattogó hangot az adta, hogy az elszökő gáz kinyomta a hűtő hátlapját.

A kérdésem az, hogy hallott-e már valaki ilyenről, van-e arra tapasztalat, hogy tényleg javíthatatlan-e. Attól tartok egy kiszálló "mester" véleménye ugyanez lenne, csak 5000 forintba fájna, hogy ugyanazt megtudjam.

A válaszokat előre is köszönöm!
(#) Darkmind válasza Darkmind hozzászólására (») Aug 8, 2013 /
 
A fagyasztó is csak -6 fokos...nem lesz ez jó.
(#) tibibalogh520 válasza Darkmind hozzászólására (») Aug 8, 2013 /
 
Szia!
Higgy a szervíznek. Kilyukadt a rejtett elpár. Az adta a hangot, azért púposodott fel, és most szökik a hűtőközeg. Vagyis, már elszökött.
Javítása csak barkács módszerekkel lenne lehetséges, de bőven kimeríti a gazdaságtalan javítás fogalmát! Tehát inkább mondjuk ki, hogy nem javítható...
(#) amigdala hozzászólása Aug 8, 2013 /
 
Sziasztok!
Egy 30 órája üzembe helyezett, újonnan vásárolt kombinált hűtöszekrénytől elfogadható, vagy reklamációra szorul, hogy most már órák óta 5-ös fokozatra állítva a hűtőtér leghidegebb pontján 7 fokot mutat, miközben nem kapcsol ki, tehát fölösleges lenne 6-ra állítanom.
Előre is köszönöm a remélt választ.
(#) amigdala válasza amigdala hozzászólására (») Aug 8, 2013 /
 
Míg itt fülelek, hogy kikapcsol-e végre, még valamit kérdeznék. Egy szerelónek a témában való jártasságára utal, ha abból, hogy a hűtőszekrény hátsó fala vastagon deresedett, aztán egyszer fogta magát és leolvadt - kidobni javasolja. A hőmérsékletet 15, majd 10 fokon tartotta, a fagyasztó folyamatosan működött, de a gép nem kapcsolt ki.
(#) amigdala hozzászólása Aug 8, 2013 /
 
A kérdőjel lemaradt onnan, ahova kellett volna. A régi hűtő 6 éves Beko, az új Electrolux.
(#) tibibalogh520 válasza amigdala hozzászólására (») Aug 9, 2013 /
 
Szia!
Idézet:
„Egy szerelónek a témában való jártasságára utal, ha abból, hogy a hűtőszekrény hátsó fala vastagon deresedett, aztán egyszer fogta magát és leolvadt - kidobni javasolja.”

Ennyi műszaki információ megadása után, ne várd, hogy -csak a kedvedre téve- ócsárolni fogunk egy szakembert!
Ha nem hiszel neki, tessék megnézetni másik szerelővel is!
(#) amigdala válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Aug 9, 2013 /
 
Esküszöm, pont az ellenkezőjéről van szó. Még meg is köszöntem az őszinte hozzáállását, hogy nem visz bele valami értelmetlen javítássorozatba. Most viszont, hogy kevesled az információt, komoly kételyeim támadtak. Ő sem tudott meg többet tőlem, a gépen semmit meg sem nézett. Akkor azt gondoltam, neki ennyi elég. Azóta is itt áll az új mellett a vadonatújnak tűnő, nekem méreteiben is sokkal megfelelelőbb(kisebb), általam kedvelt gép.
Az Electrolux egész éjjel ment, most 5 fok van a leghidegebb helyen, de az OK szimbólum még mindig nem jelent meg.
A nyomorult kérdőjel hiánya miatt jött le rossszul a megfogalmazásom.
(#) Szipolyka hozzászólása Aug 9, 2013 /
 
Megprobalom ertelmesebben osszeszedni a problemat.
Naszoval:

Adott egy Privileg HZOKS3766EF tipusu kombi, alul fagyaszt, felul hut. A homersekletret egy digitalis panel jelzi ki, a ket resz kulon-kulon is kapcsolhato. Ket kompresszor van.
A fagyasztorol nem beszelnek, azzal semmi gond (legalabbis meg nem derult ki, nem nyitogattuk, ld. alabb).
A huto gyonyoruen tartja a beallitott +6 fokot, akar egesz nap is. A kompresszor nyilvan ki-be kapcsol, minden OK.
Egszen addig, amig ki nem nyitjuk az ajtot... Akkor ertelemszeruen hirtelen felmegy a homerseklet par fokot (egyelore URES A HUTO, nem tudom, ez szamit-e). Ekkor a kijelzo elkezd villogni, hogy +8 fok, es semmilyen gombnyomasra nem reagal. Ha kikapcsolom a hutot (gombbal, nem kihuzom a halozatrol), es visszakapcsolom, azonnal elkezdi mutatni a tenyleges homersekletet, ami addigra mar 14-15 fok korul van. Egy ido utan pedig bekapcsol a kompresszor, es visszahuti +6 fokra.

Kicsit macerasnak erzem minden belenyulas utan ujrainditani :-o Valami otletetek van, hogy mi lehet a hiba oka? Elore is koszonom.
(#) Darkmind válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Aug 9, 2013 /
 
Értem, köszönöm szépen a választ.

Most nézegetek új hűtőket (szépséghibás), melyik jobb: LG v Samsung, esetleg Privileg?
(#) proli007 válasza Szipolyka hozzászólására (») Aug 9, 2013 /
 
Hello! Nem ismerem a hűtődet, de az biztos gond, hogy nincs benne semmi. Mert logikusan..
Ha kinyitod az ajtót, kicserélődik a levegő, nincs hőtehetetlenség, nincs a mi tárolja bent a hőt. Becsukod, megszólal a védelem, és vélhetően tárolja is a hibát. Hiszen ha ez tényleges üzem közben történik, tudnod kell mennyire melegedett ki a hűtő. Majd ha kikapcsolod, törlődik a jelzés és mutat rendesen. Szerintem ha tele lesz pakolva (és nem 30 fok lesz), nem lesz vele gond. üdv!
(#) Szipolyka hozzászólása Aug 9, 2013 /
 
Koszonom! Hat a profeta szoljon beloled!!!!!
(#) zolika60 válasza Szipolyka hozzászólására (») Aug 9, 2013 /
 
Úgy lesz proli007 a próféták közül való.
(#) Szipolyka hozzászólása Aug 9, 2013 /
 
Amen. Amen.
Bar... akkor sem jo...
A hasznalati utmutato szerint (amit a netrol turtam) felmelegedes eseten villogva kellene mutatnia a legmagasabb homersekletet, ami elofordult benne - de attol meg hutenie kellene, nem? Ehelyett NEM a legmagasabbat mutatja, hanem azt a +8-at, es nem kezd el huteni addig, amig ujra nem inditom. Szoval itt valami megsem teljesen OK. Vagy tevedek? Profetak?
(#) Frank17 hozzászólása Aug 9, 2013 /
 
Sziasztok!
Van egy fagylaltos triciklim,ami 12v-ról (akkumlátor) működik. Danfoss típusú kompresszor éltetné, de nem működik (lehet,hogy nem ez a próblémája). Nem találok hozzáértő szakembert.
Aki tud,segítsen.
Köszönettel;
(#) ukopi hozzászólása Aug 9, 2013 /
 
Sziasztok!

A minap vettem egy samsung használt hűtőt aminek a típusa RL 29 TAV.
Hallok egy gluggyogó hangot a gép bal hátsó részéről ( nem folyamatosan )és elég sokat megy a motorja ez hiba? A kijelző jó értékeket mutat és nem olvad.

Előre is köszönöm a választ ami nagyon fontos lenne mert holnap lejár az eladó által adott 3 nap gari.

Üdv mindenkinek
(#) proli007 válasza Szipolyka hozzászólására (») Aug 9, 2013 /
 
Gondolom azért ír 8-at, mert jelzi, hogy "neki nyolc". De mivel pozitív a hozzáállása a témához, ezért +8-at ír ki. De mint tudjuk, "Isten útjai kifürkészhetetlenek!"
(#) Szipolyka hozzászólása Aug 10, 2013 /
 
Rossz hír.
Tegnap kikapcsoltam, mert azt hittem, ezúttal sikerült a márkaszerviznek balos zsanértartókat küldeni, hogy végre átszerelhessem az ajtót.
Nem így történt.
Viszont mióta visszakapcsoltam, megint csak a mélyhűtőt hűti, a normált nem. Mutatja, hogy 24 fok van benne, ám nem történik semmi.
Amint említettem, a +6 fokot tartotta, míg nem nyitogattuk az ajtót. Tehát a kompresszor képes beindulni, ha akar.

Nagyon kérlek, segítsetek a diagnózisban!!!! Borzasztóan el vagyok keseredve!!!!
(#) Bell hozzászólása Aug 10, 2013 /
 
Sziasztok!
Van egy LG, GR-359SQ Multi Air Flow hűtőm, alul fagyasztó, felül hűtő.
Az a gond vele, hogy a fagyasztó rész középső fiókjának a jobb alsó csúszkája beleásta magát a palástból kialakított sínbe, a habon csúszik. Így minden kihúzás visszatolás tovább ront a helyzeten. Mutattam szakembernek, de nem tud vele mit kezdeni. A fiók csúszkája két párhuzamos műanyag lap éle és úgy tűnik ez szándékosan készült így.
Pár éves hűtőt nem szívesen dobnék ki egy ilyen piti konstrukciós hiba miatt.
Mit szoktak, mit lehet ezzel csinálni?
Köszönet!
(#) Szipolyka hozzászólása Aug 10, 2013 /
 
Most már egyáltalán nem indul el ((((
(#) svwilly válasza dejodio hozzászólására (») Aug 10, 2013 /
 
Szia!
Vacakoltam vele egy kicsit.Motor főtekercs 18ohm,segédtekercs 36ohm.
Ráküldtem a 220at segéd fázis kis időre összeköt és beindult.
A DRVT-3 ban van egy tekercs annak a fegyverzete lehet kh-ás.
Ha kopogtatom elindul. Most a hiba kicsit más mint amivel kezdtem.
DRVT-3mat nem találok sehol.Melyik MPV helyettesíti? A kompr. FK1.0k10-es
(#) proli007 válasza Szipolyka hozzászólására (») Aug 10, 2013 /
 
Hello! Ha mutatja a hőfokot, akkor elvileg mér.. De meg kellene nézni, ki-mi kapcsolja a kompresszort, és hogy az kap-e feszültséget vagy sem. Kimegy-e a villany a kompresszor felé? Ott akad el, vagy előtte. Meg kellene nézni, hogyan lehet beállítani a hőfokot, az rendesen működik-e, stb. Az ajtó macerálásának nem volt köze a hibához? Nem az ajtón van a hőfokszabályzó, és elszakadt valami spagóca.. Mint írtam, nem ismerem a gépet, még egy fényképet sem látni róla a hálón (vagy én vagyok vak), csak néhány alkatrészét amit árulnak.. üdv!
(#) Szipolyka hozzászólása Aug 10, 2013 /
 
Szia! Nem vagy vak, órákig tartott, ikre egyáltalán valamit találtam róla, azokat is javarészt orosz oldalakon. Itt van kezdetnek két fénykép, csatolom. Igen, megy egy drót az ajtóba, azt meg kellett piszkálni az ajtó irányának a cseréjéhez, de visszatettem ugyanúgy.
Ha kellene még csinálnom közelit, vagy máshonnan, szólj... Te vagy az utolsó reményünk.
(#) blackdog válasza Szipolyka hozzászólására (») Aug 10, 2013 /
 
A gépben minőségi kompresszorok vannak, persze bármi elromolhat.
Össze-vissza infókat adsz.
Most jelen pillanatban mi nem hűt? Csak a normál tér vagy a fagyasztó sem?
Idézet:
„Igen, megy egy drót az ajtóba, azt meg kellett piszkálni”

Ez egy lényeges pont lehet! Digitális kijelzés MCU vezérlés. Mégis hogyan piszkáltad meg?
Belinkeled a leírását?
Milyen mélységig tudsz/mersz mérni kompresszor környékén?
[off] Ettől függetlenül nem akarom elhinni, hogy Németországban nincs egy jó szerelő aki már rég megjavította volna. Hmmm...
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2013
(#) Szipolyka hozzászólása Aug 10, 2013 /
 
Még egy közeli a nem működős kompresszorról
(#) Szipolyka hozzászólása Aug 10, 2013 /
 
> Össze-vissza infókat adsz.
Igen, mert egy szőke nő vagyok. Mondjuk mérnök, de vegyész... El tudok mondani sokmindent, de sajnos rá kell kérdezni, mert nem tudom, mi a lényeges, és mi nem.

> Most jelen pillanatban mi nem hűt? Csak a normál tér vagy a fagyasztó sem?
A fagyasztó hűt, mint a kisangyal. A képen a baloldali kompresszor erősen melegszik.

A dróttal az van, hogy a szekrényből középen megy ki az a kábel, aminek az ereit az ajtóba kell bedugni. Ezt ki kellett húzni, majd a műanyag panelt lecsavarozni, és a másik oldalon visszadugni. A végén pontosan ugyanoda kell visszadugni, ahol addig is volt. Mindjárt lefényképezem.

> Milyen mélységig tudsz/mersz mérni kompresszor környékén?
Van voltmérő. Meg Férj is (aki szintén vegyészmérnök, de kicsit többet konyít, mint én). Ha egyértelmű, hogy mit kell mérni meg piszkálni, akkor mérjük és piszkáljuk.
(#) Szipolyka hozzászólása Aug 10, 2013 /
 
Itt mutatom a drótos ügyet. A lényeg, hogy az ajtón levő csatlakozóba kell bemennie, de a nyitásiránytól függően máshonnan (értelemszerűen a zsanér felől).
(#) blackdog válasza Szipolyka hozzászólására (») Aug 10, 2013 /
 
Idézet:
„A képen a baloldali kompresszor erősen melegszik.”

Vagyis működik. Az erősen melgszik az kinek mi és hol, de az a fagyasztó kompresszora.
Meg kellene mérni, hogy a normál tér kompresszora kap-e feszültséget vagy sem. Ha nem kap akkor honnan kellene kapnia. Valószínűleg egy reléről. Az valóban behúz-e. Ha nem... Na innentől kezdve távsegítséghez kellene egy rajz is, hogy hogyan épül fel a vezérlés.
[off]
Az, hogy szőke nő vagy az a te szabad választásod.
Kevés műszaki infó alapján elég nehéz segíteni. Miért nem hívtok helyi szerelőt?
(#) Szipolyka hozzászólása Aug 10, 2013 /
 
> Az, hogy szőke nő vagy az a te szabad választásod.
Nem, ez a hajszínem. A szabad választásom csak annyi, hogy nem festetem
Sajnos tényleg nem szakmám a villanyszerelés, ehhez képest azért elég sokmindent megcsináltunk már a férjemmel, és elég jól. De minden nem megy, és főleg nem egyedül.

> Kevés műszaki infó alapján elég nehéz segíteni. Miért nem hívtok helyi szerelőt?
Az elejétől meséljem?
Mert egy orbitális barom vagyok, azért. Megláttam a Vatera itteni (Németország) megfelelőjén, és elcsábultam. Pont én, aki amúgy egy rendkívül gyanakvó, senkiben nem bízó ember lennék, és aki kissé lesajnálóan tekintett mindig azokra, akik "hagyták magukat átverni". Szóval lecsaptam 170 euróért erre a hűtőre, a hirdetés alapján 160 kWh éves fogyasztás (már tudom, hogy ennek pont a duplája, de magad is láttad, mennyi infó van róla a neten, és azt is csak a címke alapján találtam meg, szóval előre ellenőrizni lehetetlen lett volna). Aztán meghozták (+20 euró), és gyorsan megrendeltem az elrepedt polc helyett egyet, meg az ajtóátfordításhoz a zsanérokat (35 euró). Ha most még szerelőt is hívok hozzá, az 200 euró alatt reménytelen (ismerem az árakat, nem a levegőbe beszélek).
Talán jobb itt megállni, és elkönyvelni az eddigieket veszteségként, mint szerelőt hívni, megint fizetni, és aztán azzal a tudattal használni (ha egyáltalán!), hogy ANNYIRA azért nem is energiatakarékos.
Nem akarnék újabb 200 eurót (alsó hangon) kiadni rá. Nem állunk úgy anyagilag, na. Pont ezért örültem meg annyira, hogy ilyen baráti áron ilyen klasszat kaphatunk.
(Hogy is lehet csinálni azt a kis piros, fejet a falba verő szmájlit?)
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2013
Következő: »»   112 / 291
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem