Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   225 / 291
(#) rohamkocka válasza StMiklos hozzászólására (») Márc 21, 2018 /
 
Köszönöm szépen a kifejtést, így már világos, hogy a fagyasztó miért hűtött még mindig ilyen jól, a végén már ezzel trükköztünk, a fagyasztó ajtaját nem csuktuk be teljesen, így egy kevéske hideg leszivárgott az alsó térbe, így sikerült elérni a 4-5 fokot. Cserébe a fagyasztó iszonyatosan eljegesedett.

Még szerencse, hogy anno "rendes" garanciával vettem, így most már szervizben van, az első vélemények alapján gázhiányos.

Így nekünk most pont kapóra jön ez a tavaszi tél, elég az ablakba kilógatni a hűtenivalót.
(#) K_Bela hozzászólása Ápr 7, 2018 /
 
Sziasztok!

Zanussi ZCF 220 típusú fagyasztóm meghibásodott, ezzel kapcsolatosan szeretnék segítséget kérni. A probléma az, hogy nem kapcsol be a fagyasztó. Mivel először a hőfokszabályzó meghibásodására gyanakodtam, ezért kicseréltem, de ez nem vezetett sikerre. A cserét követően bedugtam, kb. 10 perc múlva beindult, kicsivel később levettem a termosztátot 6-os fokozatról 3-asra, ekkor kikapcsolt, és azóta nem indult be. Próbálkoztam a szabályzó kiiktatásával (összekötöttem a barna (bejövő 230 V) és a (kompresszor) fehér vezetékét) így először beindult, kb. 1 óra múlva kihúztam, majd ismét bedugtam de nem indul be, csak kattan egyet (a hangot az indítórelétől hallom) ezt követi egy kb. 5-6 másodperces halkabb zúgás, majd ismételten kattan egyet és itt vége is a történetnek. Amit még tapasztaltam, hogyha áram alatt van a kompresszor eléggé felmelegszik, viszont a fagyasztó nem kapcsol, csak bizonyos időközönként ismétlődik a feljebb vázolt katt-halk zúgás-katt effekt.
Szerintetek mi okozza a hibát?

Előre is köszönöm a segítséget!
(#) kaqkk válasza K_Bela hozzászólására (») Ápr 7, 2018 /
 
A problémád gyökere az hogy hozzányúltál a hűtőhöz ! Rakd össze a hőfokszabályzót , vidd meleg (16-20 fok) helyre a hűtőt kapcsold be és ne piszkáld .Amikor kikapcsol ("letekertem") azután 5-10percig nem tud újra indulni a kompresszor és
Idézet:
„csak kattan egyet (a hangot az indítórelétől hallom)”
a túláramvédelem lekapcsolja a motort ...
(#) granpa hozzászólása Ápr 7, 2018 /
 
Szevasztok!
Van egy min. 30 éves, 3 csillagos, Lehel (Bosch licenc), 120 l-es hűtőm. A minap még rendesen ment, aztán vagy 2 napja nem hűt; inkább, mintha meleg lenne benne. Semmi atrocitás nem érte. Néha mintha elindulna (néhány hőszabályzó tekergetés után), de pár pillanat, és lekapcsol. Nem, nem veszek újat, inkább a pincét használom (elég hideg).
(#) zolika60 válasza granpa hozzászólására (») Ápr 7, 2018 /
 
Ha a hőkapcsolóját rövidre zárod mi a helyzet?
(#) kaqkk válasza granpa hozzászólására (») Ápr 7, 2018 /
 
Valószínűleg az indító relé adta meg magát .
(#) K_Bela válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 7, 2018 /
 
Tegnap ezt a folyamatot végigzongoráztam. Összeraktam délután, nagy nehezen beindult, de mikor este 10 óra körül letekertem a termosztátot 3-ra, majd feltekertem vissza 6-osra ezt követően egész éjszaka nem kapcsolt be, ma reggelre pedig már a piros lámpa is kigyulladt középen, tehát nem volt meg a kellő hőfok a fagyasztótérben. Normál esetben ezt érzékelnie kellene a termosztátnak. Próbálkoztam a super freezer gomb bekapcsolásával, de nem reagál semmit. A fagyasztó egyébként kb. 18 °C-os helyen van.
(#) granpa válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 7, 2018 /
 
Köszönöm a válaszokat (kaqkknak is). Hétfőn talán elpakolok róla, mellőle, és próba.
(#) kaqkk válasza K_Bela hozzászólására (») Ápr 7, 2018 /
 
Mit is Írtam ?
Idézet:
„kapcsold be és ne piszkáld”
Ha letekered és feltekered azt éred el hogy leáll a kompresszor majd azonnal indulni akar és ezt azonnal megakadályozza a túláramvédelem ami ezután kb 5 percenként ki-be kapcsolgatja (és előbb utóbb az indítórelé is megadja magát)
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2018
(#) kaqkk válasza granpa hozzászólására (») Ápr 7, 2018 /
 
Első körben megpróbálhatod azt hogy kikapcsolod és egy fél óra múlva elindítod , ha ugyanúgy ki be kapcsolgat akkor 90% hogy az indítórelé a bűnös.
(#) K_Bela válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 7, 2018 /
 
Rendben. Köszönöm a tanácsot, akkor ismételten összerakom, aztán meglátjuk, hogy alakul. Ha nem lesz jó, a jövő héten „jelentkezek”.
(#) K_Bela válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 9, 2018 /
 
Szia! Tegnap összeraktam, beindítottam, nem nyúltam hozzá 6 órán keresztül ment folyamatosan, a végén már tiszta jégverem volt az egész fagyasztó, ráadásul nem is akart kikapcsolni. Gyanús nekem, hogy a termosztát, amit adtak a boltban, annak van valami hibája, vagy nem ebbe a típusú fagyasztóba való. Eredetileg DANFOSS 077B2006L termosztát volt benne, amit pedig beleraktam az RANCO K54-H1405 típus, aminek a kapcsolási tartománya: -24,5 - 31,5°C.

Elképzelhető, hogy ezek után a hőfokszabályzó lenne a ludas?
(#) molnarf válasza K_Bela hozzászólására (») Ápr 9, 2018 /
 
Ha lehúzod a termosztátról a barna vezetéket leáll a kompresszor?A termosztat érzékelőjét rögzítetted az élpárologtatóhoz vagy a levegőben log?
(#) kaqkk válasza K_Bela hozzászólására (») Ápr 10, 2018 /
 
Előfordulhat hogy a termosztát bekötés nem jó , nézd át . A gyorsfagyasztó kapcsoló nincs bekapcsolva ?
(#) K_Bela válasza molnarf hozzászólására (») Ápr 10, 2018 /
 
Az érzékelő egy üregbe van, amit ütközésig feltoltam, viszont annyi a két termosztát között a különbség, hogy az eredetinek 93 cm volt a kapilláris része, amit vettem, annak meg 120 cm.
(#) K_Bela válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 10, 2018 /
 
A termosztáton a bekötés sorrendje balról jobbra: 4 6 3, a 4-re kötöttem a fehér (a kompresszor) vezetékét, a 6-ra a feketét, (piros lámpa), a 3-ra pedig a bejövő 230 V. (barna vezeték)
A gyorsfagyasztó kapcsoló nincs bekapcsolva.
(#) kaqkk válasza K_Bela hozzászólására (») Ápr 10, 2018 /
 
A bekötés jónak tűnik a piros lámpa elalszik ? Mérj rá a gyorsfagyasztó kapcsolóra nem zárlatol véletlenül ? Ha nincs zárlat a kapcsolónál a piros kialszik és mégsem áll le a gép akkor már csak kalorikus hiba lehet , a teljes hűtőfelület lefagy vagy csak egy része ?
(#) K_Bela válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 10, 2018 /
 
Mikor beindul, a piros lámpa kialszik, megy kb. 4-5 órát egyhuzamban, majd kikapcsolás után kb. 30 perccel ismét kigyullad a piros fény, ami azért érdekes, mert a fagyasztótér ennyi idő alatt nem olvad vissza -18 °C fölé. A teljes hűtőfelület lefagy egyébként, van benne jég bőven, a kristályosodott jeget kézzel lehet seperni a faláról. Amíg beszerzés alatt volt a RANCO termosztát, addig időkapcsolóval oldottam meg a kapcsolást, tökéletesen működött és kapcsolt rendesen (igaz, nem volt benne olyan jéghideg, de a benne lévő dolgok nem romlottak meg). Nem tudom, hogy érdemes lenne-e kipróbálni más típusú termosztáttal vagy inkább gázhiányos lesz a szerkezet.
(#) kaqkk válasza K_Bela hozzászólására (») Ápr 10, 2018 /
 
Akkor viszont felcserélted a piros lámpa és a kompresszor vezetékeit .
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2018
(#) K_Bela válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 10, 2018 /
 
Akkor a 4-esre tegyem a piros lámpa vezetékét (fekete), a 6-osra meg a kompresszor (fehér) vezetékét?
(#) kaqkk válasza K_Bela hozzászólására (») Ápr 11, 2018 /
 
igen
(#) Melphi hozzászólása Ápr 15, 2018 /
 
Sziasztok!

Többször is átalakítottunk hűtőgép kompresszort, kerékpár pumpálásra, szépen tették a dolgukat, de egytől egyig egyszer csak bekapcsolás után nemsokára leállnak, és csak áramtalanítás után kapcsolnak be ismét pár másodpercre. Mi okozhatja ezt?

Köszönöm.
(#) kaqkk válasza Melphi hozzászólására (») Ápr 15, 2018 /
 
A tartály nyomása eléri a maximális nyomást amit tud a komp akkor megáll mert nem bír többet nyomni , azután ha áramtalanítod megint próbál indulni de nem megy ezért a túláramvédelem (klixon) leold és csak pár másodperc után kapcsol vissza .
Ezt a feladatot úgy kell korrekten megoldani hogy , teszel a tartályra nyomáskapcsolót a kompresszor és a tartály közé visszacsapószelepet ,és egy bypass mágnesszelepet hogy a kompresszor mindig terhelés nélkül tudjon indulni, attól függetlenül hogy a tartályban van e nyomás vagy nincs.
(#) Melphi válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 15, 2018 /
 
Igen, de nincs tartály, egyből a kimenetet használtam.
(#) kaqkk válasza Melphi hozzászólására (») Ápr 15, 2018 /
 
Akkor kezdj egy tartállyal , majd folytasd a leírás szerint ...
(#) Melphi válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 15, 2018 /
 
Nem, inkább kidobom, csak azt hittem van rá valami megoldás, hogy miért áll le, ha eddig szépen ment.
(#) kaqkk válasza Melphi hozzászólására (») Ápr 15, 2018 /
 
Ja ha egy darabig használtad és azután kezdte akkor nagy valószínűséggel elsavasodott az olaj és megmaródott a tekercselés ezért nem akar indulni , így tényleg a kuka a megoldás ...
(#) Melphi válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 15, 2018 /
 
Ahogy írtam az elején, pár másodpercig megy termeli a levegőt, majd leáll, ha újraindítom ismét megy egy keveset, valami miatt megszakít benne a relé.
(#) kaqkk válasza Melphi hozzászólására (») Ápr 15, 2018 /
 
Előfordulhat hogy az indító relé ragadt be és ezért old le a védelem ...
(#) Melphi válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 15, 2018 /
 
Ok, na ezt majd megnézem.
Következő: »»   225 / 291
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem