Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   240 / 291
(#) StMiklos válasza andrew_j_j hozzászólására (») Márc 6, 2019 /
 
Szevasz!

Igen, ott lehetne hátul direktbe indítani a kompresszort.
De! Húztd le a termosztátról a barna és a fekete sarut, szembefordítva dugd össze és egy határozott mozdulattal dugd a konnektorba a dugót.

Üdv: StMiklos
(#) kgbman hozzászólása Márc 6, 2019 /
 
Sziasztok. Van egy Zanussi hűtőszekrényem, amit nemrég vettem. Évekig állt talpán, kikapcsolva, de leellenőriztük áram alatt, működött. Megvettem, elhoztam, fektetve, de aztán állt egy hetet a lábán, mielőtt beindítottam. Kipucoltam, helyére raktam, be is indult. Elmentem dolgozni, mikor hazaértem néztem a hőmérsékletet bent és meglepődve tapasztaltam, hogy nem túl hideg. A kompresszor meg állt. A lámpa világít, fel van tekerve maximumra, áram van, de nem zúg, nem hűt. Hogyan tudnám ellenőrizni, hogy mi lehet a baja? Mik lehetnek a hiba forrásai? Köszönöm előre a válaszokat.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2019
(#) somogyi betyár hozzászólása Márc 7, 2019 /
 
Köszi mindenkinek.
Van ilyen totyik mosógéppel is?
(#) andrew_j_j válasza StMiklos hozzászólására (») Márc 7, 2019 /
 
A termosztat barna es fekete kabelet direktbe kotve beindult. Jarattam kb 10 percet. Minden ok elkezdett huteni. Szoval akkor ezt a szamu A13 0705 H+ WHIRL A151 termosztatot kell beszereznem. Tudtok helyet Budapesten ahol jo aron meg tudom venni?
(#) StMiklos válasza andrew_j_j hozzászólására (») Márc 7, 2019 /
 
Szevasz!

Orczy alkatrész áruházban keresd. Azt nem tudod, hogy ilyen szabályzók száma meghaladja a néhány ezret, ezek zöméről semmi adat nem létezik, a gyár rendelésére gyártották. Sok más is jó lehet.
Még nézhetsz szakszervizben gyárit, de olykor elkérnek érte 15e-t is.

Üdv: StMiklos
(#) kgbman hozzászólása Márc 7, 2019 /
 
Sziasztok újra! Az itt olvasottak alapján átmenetileg kiiktattam a termosztátot, így most megy a hűtő. A kérdésem a következő:
Vegyek-e bele másik termosztátot vagy váltsam ki egy Elitech STC1000 szabályzóval, mivel úgyis ilyet akartam beszerelni hűtés, télen nagy hidegben fűtés okán?
A hűtő egy Zanussi K2F235 típus, a kompresszor brazil Tecumseh, az indítórelé BRPT2100-1 és a termosztátról itt van fotó, GE gyártmány és a hátuljába be van forrasztva valami, gondolom bimetál vagy efféle.
Hol kaphatok ilyet és ezt a forrasztott részt mennyire macera kicserélni?
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2019
(#) andrew_j_j válasza StMiklos hozzászólására (») Márc 7, 2019 / 1
 
Volt nekik itt kint a XV. Telek utcai Orczy.hu nagykerben, kapásból adaptert is adtak mert az új típuson a lábak már nem ott vannak ahol a régin. Az új kb úgy néz ki amit kgbman töltött fel képként. 6900 Ft volt brutto.
(#) Vulpius hozzászólása Márc 8, 2019 /
 
Sziasztok!
Egy kis segítséget, vagy inkább megnyugtatást szeretnék kérni.
Vettünk egy Zanussi ZRT18100WA hűtőgépet. Meghozták, 8 órát vártunk az üzemvehelyezéssel. Szépen hűt, az alap hangja csendes. Csendesebb, mint a 19 éves Gorenje volt
Ez az első A+ hűtőnk, tehát ne (nagyon) nevessetek ki, de...
Mikor hűt, ad egy furcsa hangot, az alap zúgáson felül. Engem arra emlékeztet, mintha szuszugna, horkolna egy tömpe orrú kutya, páromat meg arra, mintha valaki jeget kaparna télen a szélvédőről. Szép, ütemes hang (kb tényleg levegővétel ütemére), kb alig hangosabb az alap zúgásnál, néha nyekereg egyet helyette (ez hasonló hang, csak fémesebb). Mikor lekapcsol, abbahagyja.
A kapott "hanghatározó"ban ezt egy sziszegő vasalóval szimbolizálták, de szerintem az halkabb lenne ennél, de tudja fene...
Normális ez a hang? Vagy cseréltessük izibe?
Köszi a választ!
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2019
(#) kisgezo válasza andrew_j_j hozzászólására (») Márc 9, 2019 /
 
Szia! Köszönöm a képeket, csak azt volt nehéz kisilabizalni, hogy melyik jön a tapkabel felől, és melyik a vezérlés felől. Megpróbáltam eszerint bekötötték, egy-másfél napig működik, utána megint nem kapcsol be a kompresszor, csak ha megnyomom a hullám gombot... tanácstalan vagyok...
(#) Mekk_Elek hozzászólása Márc 14, 2019 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Mire utal az a jelenség, ha a hűtőgép kompresszorának az egyik csöve jegesedik? Hogyan lehet ezt megszüntetni?

Köszönöm előre is a választ.
(#) mikrodigit hozzászólása Márc 14, 2019 /
 
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene hűtőszekrény termosztáttal kapcsolatban. Van egy kb. 9 éves Liebherr kombinált hűtőnk, eddig nem vettünk észre semmi rendelleneset vele, javítva soha nem volt. Most viszont feltűnt, hogy nagyon ritkán kapcsol ki és be, az 5-ös fokozatra állítva a normál térben csak kb. 8 fok van. Úgy tűnik, nem a hűtőkörrel van baj, mert a termosztátot kiiktatva hűt rendesen.
Rátettem egy Energy Loggert, hogy lássam, mikor működik. Eszerint megy 4,2 órát egyfolytában, majd 6,7 órát pihen és kb. ez ismétlődik. Egy régebbi, 2011-es mérésnél még 17 percet ment és 47-et pihent.
K59L2629 Ranco termosztát van benne. Ohm-mérővel mérve a zárt kontaktus 1 Ohm körül van, nyitott állapotban 82 kOhm-ot mutat.
Kérdésem az, hogy vegyek-e új termosztátot (eléggé horror árakon találtam csak ilyet) vagy lehet rajta házilag állítani és hogyan?
(#) Tibcsi33 hozzászólása Márc 23, 2019 /
 
Üdv kis segítség kellene.Van egy bauchnet kombi hűtő.A probléma az hogy bekapcsol lehűt de utána nem kapcsol be és minden leolvad.A hőfok szabályzot tekergetve kb 5-re bekapcsol és lehűt aztán kezdödik elölről.Mi lehet a hiba.Előre is köszönöm
(#) antikzsolt válasza Tibcsi33 hozzászólására (») Márc 24, 2019 /
 
Hasonló hiba van nálam is. Termosztátot kopogtasd meg amikor már nem megy egy ideje. Ha elindul akkor termosztát csere.
(#) kaqkk válasza Tibcsi33 hozzászólására (») Márc 24, 2019 /
 
A konyhában van akkor termosztát csere ha a hideg kamrában akkor melegebb helyre kell tenni .
(#) antikzsolt válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 24, 2019 /
 
Nem tudom nekem a 4-5 fokos hidegben is szépen bekapcsolt a hűtő és a fagyasztó is. Pedig nem meleg helyen van.
(#) Tibcsi33 hozzászólása Márc 24, 2019 /
 
Köszi valószínű hideg helyen és az lesz a baj 8-10fok van.
(#) kaqkk válasza antikzsolt hozzászólására (») Márc 24, 2019 /
 
A fagyasztó (különálló) természetesen bekapcsol , a hűtők is ha 2 csillagosak (az önleolvasztósak már nem .)
(#) antikzsolt válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 24, 2019 /
 
Jó ez a technikai fejlődés de már sokszor úgy érzem hogy csak még több baj van velük. Lassan egy hűtő annyiba kerül mint egy Fabergé tojás és olyan kényes is hogy csak üvegketrecben lehet nézegetni.
(#) kaqkk válasza antikzsolt hozzászólására (») Márc 24, 2019 /
 
Van egy tökéletesen működő 260l körüli mélyhűtő nélküli svéd hűtőnk , a feleségem azt mondta le kéne cserélni . Az én válaszom : akkor válunk drágám ! Amíg ez működik nem lesz csere !
(#) antikzsolt válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 24, 2019 /
 
Érthető. A mai hűtők 5 év múlva már a rozsda áteszi. 10 múlva már nincs rozsda. Mert hűtő sincs már
(#) Gyurka76 hozzászólása Ápr 2, 2019 /
 
Sziasztok. Adott egy Zanussi CT 235 felül fagyasztós hűtőgép, egykompresszoros. Kb. 2 évet állt kikapcsolva. A fagyasztóban -40 C. alul +15. A kompresszor rendben. Megáll elindul. A szerelő szerint szökik belőle a gáz. Nem javítható. Nem értem akkor miért szuperál a fagyasztó. Ha dugulás van a rendszerben akkor hogy forog a közeg? Van valamilyen megoldás, vagy mint hűtő befejezte a pályafutását?
(#) StMiklos válasza Gyurka76 hozzászólására (») Ápr 2, 2019 /
 
Szevasz!
Miért kevered az egyértelmű fogalmalat?
Ha szökik a gáz, akkor kevés a hűttőközeg, annak útját követve már a fagyasztóban elfogy (leadja a hűtőteljesítményt) az a kevés ami körbejár, már nem jut "teljesítmény" a normáltérbe.
Azért a termosztát, ami a normáltérhez tartozó hőmérsékletet figyeli "lát" -12C-t, hiszen ki- be kapcsol, de ez csak közvetett érzékelés.
Erre utal, bármily furcsa Neked a -40C fokos fagyasztóban mért hőmérséklet, mert az nem jó az egész rendszert nézve, nem lehetne annyi.
Ki mondta, hogy dugulás van a rendszerben? Az egyébként lehet részleges is, akkor is az előző állapot áll elő, de mindenképpen jár körbe hűtőközeg.

Üdv: StMiklos
(#) ati790731 hozzászólása Ápr 2, 2019 /
 
Sziasztok!
Üdv mindenkinek!
Kis segítséget szeretnék kérni: Vásárolni szeretnénk egy 360-400 liter körüli fagyasztó nélküli hűtőgépet.
Tudnátok segíteni abban, hogy milyet érdemes, (nem az energia megtakarítás, hanem a megbízhatóság a fontos) kb 150-eFt a keret rá.
Köszönöm előre is!
(#) Gyurka76 válasza StMiklos hozzászólására (») Ápr 3, 2019 /
 
Szia StMiklos.Szerelő2 mondta a dugulást. Istenigazából a megoldási lehetőség érdekelne.

Üdv.

Gy
(#) StMiklos válasza ati790731 hozzászólására (») Ápr 3, 2019 /
 
Szevasz!

A gázszivárgás, ha nincs "látható" helyen, nem deríthető fel, nem javítható.
A dugulás esetleg javítható, de a beavatkozás relatíve hosszadalmas, a javulás eselteges, de a ráfordított időt és a költséget a szerelő nem fogja vállalni, mert ha nem sikeres, nem igazán számlázhat, inkább neki se áll.
Mindkét tippre lehetne ellenpéldát mondani, de ritka, mint a fehér holló...

Üdv: StMiklos
(#) kaqkk válasza Gyurka76 hozzászólására (») Ápr 4, 2019 /
 
Szia ! Egy esélyt még adhatsz a gépnek. Az estek 90% ában a fagyasztó ajtó keretfűtése lukad ki (egy vascső a palástban) , ha szerencséd van és találsz egy jó szerelőt ,a keretfűtés kikötése és egy gáztöltés évekre megoldja a a problémát .
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2019
(#) StMiklos válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 4, 2019 /
 
Igaz! (Én is csináltam anno)
Üdv: StMiklos
(#) krisgo hozzászólása Ápr 4, 2019 /
 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni egy Whirlpool ARG773 "Tropical" hűtőszekrénnyel kapcsolatban.
Ez egy felül fagyasztós no frost hűtő. Elromlott a fagyasztóban a ventilátor, így nem hűtött az alsó részen. Kicseréltem, működött, bár nagyon erősen hűtött, de ezzel még lehetett együtt élni. Recseg-ropog néha nagyokat, majd el kezd nem hűteni az alsó részén. Újra szétszedve azt vettem észre, hogy azok a nyílások, amin keresztül a fagyasztóból a ventilátor lefújná a hideg levegőt, teljesen eljegesednek, így elállják a levegő útját.
Mit tanácsoltok tapasztaltabb kollégák, mit kellene kijavítani rajta, mi okozhatja a hibajelenséget?
Előre is hálás köszönetem minden válaszért!
(#) kaqkk válasza krisgo hozzászólására (») Ápr 4, 2019 /
 
Van az elpárologtatón egy olvasztóbetét ,azon egy termofuse feliratú dobozka , ezt kell cserélned mert megszakadt és ezért nem melegszik az olvasztóbetét .
(#) kaqkk válasza krisgo hozzászólására (») Ápr 4, 2019 /
 
És valószínűleg a vízkifolyó is eldugult ..
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2019
Következő: »»   240 / 291
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem