Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   280 / 291
(#) kaqkk válasza KLMXPS hozzászólására (») Dec 11, 2022 /
 
Idézet:
„bekapcsolás után hamar leáll”
Ez mit jelent ? Valami pontosabb vagy (legalább megközelítő értéket) tudhatnánk a működésai időről ? Hideg vagy meleg helyen van ?
(#) KLMXPS válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 12, 2022 /
 
kb.3- 5 percet megy és leáll. A mélyhűtő még nem olvad le de nem túl hideg, a normál hűtőbe van 15 fok. Konyhában van elhelyezve 21 fok a levegő.
(#) kaqkk válasza KLMXPS hozzászólására (») Dec 12, 2022 /
 
Nofrost rendszerű a hűtő ? Vagy csak sima 3* os kétterű ?
(#) KLMXPS válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 12, 2022 /
 
ARC 6700
(#) kaqkk válasza KLMXPS hozzászólására (») Dec 13, 2022 /
 
Ha a fellelt képeken jól láttam ez egy 3+1* os önleolvasztós hűtő itt két eset lehetséges , vagy hőfokszabályzó hiba (túl hamar kapcsol ki) vagy gázhiány ezt legegyszerűbben úgy derítheted ki hogy amikor elindul a hűtő a normál tér hátlapa egy kisrészen "hírtelen" deres lesz .
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2022
(#) KLMXPS válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 13, 2022 /
 
Szóval ki lett pakolva leolvasztva a vízlevezető csöve el volt dugulva,hosszabb dróttal kipucoltam-elég dzsuvás volt, kimostam és most már nem áll la a motor, a mélyhűtő szépen hűl, de a normál hűtőben egyelőre + 20 fok van. Reggelig kiderül le fog-e hűlni. Nem tudom mikor kell neki lehűlni, akkor amikor a mélyhűtő már elérte a kívánt hideget, vagy együtt kellene hűlni?
(#) kaqkk válasza KLMXPS hozzászólására (») Dec 13, 2022 /
 
A kipucolásnak nem lehet köze ahhoz hogy megy e vagy sem. Viszont a leolvasztás már segíthet az optimális működésben , a normáltér majd akkor kezd jobban hűteni ha a fagyasztó már közelíti a-18 at
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2022
(#) KLMXPS válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 14, 2022 /
 
Köszi szépen, úgy néz ki,hogy a szabályzót ki kell cserélni,mert nem reagág az állításra. Nullánál is úgy megy a kompresszor mint a maximumon, de azért kikapcsol és be is. Valószínű beragadt.
(#) KLMXPS válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 18, 2022 /
 
Úgy néz ki,hogy kuka lesz, megnézte egy hűtőgépes és megállapította,hogy gázhiány van. Már megrendeltem és hozzák az újat. Azt szeretném még tudni,hogy jó kompresszorral és jó állapotban lévő szekrénnyel mit lehetne kezdeni?
(#) antikzsolt válasza KLMXPS hozzászólására (») Dec 18, 2022 / 1
 
Pumpa és élelmiszer tárolásra alkalmas. Liszt cukor tészta stb
(#) Fiftike hozzászólása Dec 19, 2022 /
 
Sziasztok . Segitségre lenne szükségem van egy whirlpool bsnf 8422 ox nofrost hütőnk, aminek a fagyasztó téri ntc érzékelője hibás. Szeretném ki cserélni csak nem tudom, hogy a fagyasztó téri érzékelő milyen hőmérséklet tartományban üzemel. Ez az elpárologtatóra van fel szerelve . Valaki meg tudja mondani nekem milyen tartományba való bele?

Előre is köszönöm a segitséget .
(#) sari hozzászólása Jan 6, 2023 /
 
Sziasztok!

Meg lehet oldani, hogy kültéri garázsban télen működjön a fagyasztó része egy kombi hűtőnek?

Kb. 1 hónapra kellene egy kb 60 literes mélyhűtő. Nem lenne nyitogatva. Ezért a rövid időért nem akarok venni, valószínű nem kellene utána már. És kerülgetni se akarnék egy új de nem használt mélyhűtőt a későbbiekben.

Van egy már kb. 3 éve kidobásra ítélt szenzorhibás (ezért az elektronikája kicsit anno meghekkelt) egykompresszoros kombi hűtőnk (Siemens KG26V04) a nem fűtött(!) garázsban, jelenleg szerszámos szekrénynek használom. Arra gondoltam, hogy a kompresszorát egy egyszerű szabályzással (arduino, relé, ntc, stb) be-ki kapcsolgatnám kb. -12...-18°C hőmérséklet között, figyelve a megfelelő hosszú késleltetésre a motor újraindítása előtt. Próbaképp kikötöttem az eredeti elektronikát és elindítottam a kompresszort. A környezeti hőmérséklet +5°C volt. Két óra múlva a fagyasztó -36°C a normál tér +1°C hőmérsékletű lett. Első ránézésre ez akár még így működhetne is.

De a kérdésem az, hogy mivel a hűtő hideg térben van (akár pár fokos mínusz is lehet, időjárás függő, messze az üzemi klímaosztálytól) milyen problémát hozhat fel? Párologtató elégtelen működése, jegesedés?, stb... Relatíve rövid időre kell és nem érdekel a hosszú élettartam...
(#) oregharcos hozzászólása Jan 12, 2023 /
 
Üdv. Mindenkinek! Ismét termosztát. Mint korábban már beszéltünk erről a témáról pl. itt és előtte: ]Bővebben: Link Pár termosztátot cseréltem, mert vagy szakadást mutatott a 6-os és a 4-es között, vagy nem kapcsolt ki. Kettőt szétszedtem, és a 6-os érintkező meg volt égve. Csináltam egy elektronikus szabályozót, most azzal megy. Tartaléknak vettem egy 1405 termosztátot, a szerviz ezt ajánlotta. Próbaképpen bekötöttem úgy, hogy egy teljesítmény relét kapcsol és a relé a kompresszort. Egy probléma van vele, hogy amikor bekapcsol, a relé pár másodpercig úgy viselkedik mint egy csengő, utána működik a gép. Azt nem értem, hogy miért viselkedik az új szabályozó így? Kérlek benneteket írjátok meg, hogy ez természetes, vagy nem jó a szabályozó? Segítségeteket előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2023
(#) kaqkk válasza oregharcos hozzászólására (») Jan 12, 2023 /
 
Vedd ki a relét , nem kell az oda , nem lehet hogy egyenáramú relét vettél ? Az működik így hogy váltón nem akar rendesen behúzni "prelleg"
(#) oregharcos válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 12, 2023 /
 
Szia Kaqkk! Nem-nem, egy váltófesz relé. Az elektromos szabályozó is ezt kapcsolja. Az elektronika kapcsol egy 12V-os relét, az meg ezt a váltófeszültségűt. Az új szabályozónál arra gondoltam, hogy a relé vegye le a terhelést a termosztátról. Attól tartok, hogy egy a bizonytalan bekapcsolás tönkre teszi a kompresszort. Mértem a relére jövő feszt, és a műszer is azt mutatta, hogy szakadozva jön a feszültség.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2023
(#) kaqkk válasza oregharcos hozzászólására (») Jan 12, 2023 /
 
Elvileg a termosztátnaqk ell kell bírnia a kompresszor induló-és üzemi áramát , azt megnézheted hogy a termosztát érintkezőire rákötsz egy izzót a komp helyett és figyeled hogy bekapcsoláskor mit csinál , előfordulhat hogy az érintkezők kapcsolnak ilyen bizonytalanul , ha a lámpa is villog akkor cseréld ki a a cuccost garanciában .
(#) oregharcos válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 12, 2023 /
 
Köszönöm az infót! Ki fogom próbálni égővel. Mivel az előző új kb. két hétig ment, azt mondták, hogy nem cserélik ki mert biztos rosszul lett bekötve azért ment tönkre. Azt nem tudom, hogy lehet rosszul bekötni a 6-os és a 4-es vezetéket. Ezért rákérdeztem egy másik cégnél akiktől vettem, hogy garancia van-e? Azt mondták, hogy nincs.
(#) oregharcos válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 14, 2023 /
 
Üdv. Kaqkk! Köszönöm a segítséget! Beraktam egy égőt és nem villog. Beépítettem a termosztátot, most megy rendesen, remélem ez tovább tart, nem egy-két hét! Azt mondják, hogy van szag vakság, én meg azt mondom, hogy van szakmai vakság! Sok 10-éves elektromos munkában töltött évek után, illő lett volna az égővel kezdeni a hibakeresést! Még egyszer köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2023
(#) Laca13 hozzászólása Jan 15, 2023 /
 
Üdv mindenkinek!
Van egy ilyen Candy CFO 050 E kis hűtőnk, ami a kezdetektől fogva szar. Már másoktól is olvastam ugyanezt a hibajelenséget, csak kár hogy nem a megvétele előtt. Hol bejegesedik, hol egyszerűen leolvad és folyik benne a víz. A hűtő egyébként nem önleolvasztós, úgyhogy nem tudom hogy mit csinál, mitől ez a hektikus viselkedése. Az egyetlen ötletem, hogy relatíve alacsony hőmérsékletű helyen, az alagsorban üzemel, ahol télen előfordul hogy csak tizen-egynehány fok van. Az én egyetlen tippem, hogy mivel a termosztátja hátul, kívül van, esetleg az kavar be.
Ha valakinek van ötlete, tapasztalata esetleg megoldása hasonló hulladékkal, kérem ossza meg velem.
(#) oregharcos válasza Laca13 hozzászólására (») Jan 15, 2023 /
 
Szia Laca13! Nekem is Candy hűtőgépem van de ez mélyhűtő szekrény és a lakásban van ahol általában 15 fok körüli a hőfok. Az hogy a termosztátja kívül van, az nem probléma, lényeg, hogy az érzékelő a hűtőtérben legyen. Én tennék bele egy hőmérőt és figyelném, hogy hány fokig hűt? Indul-e a kompresszor, ha megy a kompresszor mekkora zajjal megy? ha nagyon nagy hangja van csapágyas is lehet. Termosztát hiba is okozhat ilyen hibát. Én elég sokat dolgoztam, figyeltem, hogy mit csinál, mert ahogy fentebb leírtam, nálam termosztát hibák voltak. Majd a szakik biztos többet tudnak mondani.
(#) kaqkk válasza Laca13 hozzászólására (») Jan 15, 2023 /
 
Idézet:
„ahol télen előfordul hogy csak tizen-egynehány fok van.”
Ez is lehet probléma , a hűtők általában +3-5 fok környékén tartják a belső hőmérsékletet ha kicsi a külömbség a külső-belső hőfok közt természetes hogy sokkal ritkábban indul a kompresszor , ezért a benne lévő dér-jég még ha nem automata akkor is leolvadhat . 20-22 fok hőmérsékletre vannak tervezve az európában forgalmazott hűtők ...
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2023
(#) Laca13 válasza oregharcos hozzászólására (») Jan 15, 2023 /
 
Szia oregharcos!
A hűtő csak pár éves, de még ez is lényegtelen, mert kezdettől fogva ezt csinálja és mint írtam, mástól is olvastam már hasonló véleményt. Vásárlói vélemény volt.
(#) kaqkk válasza Laca13 hozzászólására (») Jan 15, 2023 /
 
Egy képet tudsz lőni a hűtő hátuljáról ?
(#) Laca13 válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 15, 2023 /
 
Most érdeklődtem a nejemtől mert eddig én nem figyeltem rá, csak ma amikor a tartalék élelmiszerért mentem le hogy tiszta víz minden, de ő azt mondta, hogy ezt a jelenséget nyáron is produkálja. Pedig olyankor azért már ott is normál 20-22°C van. A jégkocka készítője (kondenzátor? ) nem deres mint úgy általában a "normális" hűtőknek, hanem a leolvadó, visszafagyó víztől jégcsapos.
Az az ötletem támadt, hogy meg kellene próbálnom egy elektronikus termosztáttal vezérelni és akkor legalább azt ki tudnám zárni hogy a külső termosztát a probléma, vagy valami más.
Egyébként most hogy kikapcsoltam amíg kitörölgettem, utána visszakapcsolva rendesen elindult, ment a kompresszora és deresedett a belső hőcserélője.
(#) Laca13 válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 15, 2023 /
 
Mindjárt csinálok és küldöm.
(#) Laca13 válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 15, 2023 /
 
Feltettem a képet.

Candy.jpg
    
(#) kaqkk válasza Laca13 hozzászólására (») Jan 15, 2023 /
 
Ezeknél ha megy a kompresszor nem sok változást lehet elérni , a mélyhűtő alatti tálca (azt írtad nem automata) hátulján van egy eltolható műanyaglap ,amit előre hátra lehet mozgatni ?
(#) Laca13 válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 16, 2023 /
 
Ebben nincs olyan lap mert a "mélyhűtője" tulajdonképen csak jégkocka készítő.

Belseje.jpg
    
(#) kaqkk válasza Laca13 hozzászólására (») Jan 16, 2023 /
 
Értem akkor viszont csak két dolog javíthat a működésén . Az "optimális " hőmérsékleten való működtetés és a sűrű leolvasztás
(#) Laca13 válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 20, 2023 /
 
Jelenleg az a tippem, hogy vagy túlhűt a hűtő (az érzékelője a "mélyhűtő" részben van) és valamiért úgy érzékeli, hogy az egész hűtőben hideg van, miközben a mélyhűtő részen kívül már elkezd olvadni a rárakódott jég. Most azzal kísérletezek, hogy feljebb vettem a hőmérsékletet (kisebbre állítottam a termosztátot) hogy ne legyen olyan hideg a mélyhűtő rész, így hátha sűrűbben kapcsol be. De az a tippem, hogy a termosztát "érzékelője" (a kapilláris vége) rosszul van elhelyezve és bejegesedik, így csak akkor kapcsol be újra a kompresszor, amikor az leolvadt. Viszont mire leolvad, addigra a kondenzátoron lévő jég/dér is leolvad és lecsöpög.
Következő: »»   280 / 291
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem