Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » I2C bus monitor
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Tomee hozzászólása Jan 16, 2006 /
 
Sziasztok!

Kérdésem az lenne, hogy valaki nem-e tud valami egyszerű progit meg kapcsolást amivel az i2c bus-on lévő komunikációt a fejlesztés alatt nyomon tudom követni, esetleg az még jobb lenne ha a bus-ra még adatot is tudnék küldeni. Támogssa a master-slave és a multi master környezetet is.

Válaszotokat is köszönettel tomee.
(#) mspike válasza Tomee hozzászólására (») Jan 17, 2006 /
 
Ugyan nem láttam még ilyen kapcsolást a neten, de egy pickkel meg lehetne csinálni, úgy, hogy a PIC soros porton kapcsolódna PC-hez és egy progiból tudnál nézzni, viszont ez elég komoly fejlesztést igényel
(#) Tomee válasza mspike hozzászólására (») Jan 17, 2006 /
 
Én is valami hasonlóra gondoltam.
Ha nincs más megoldás akkor ez lesz.
(#) Csapajev válasza Tomee hozzászólására (») Jan 17, 2006 / 4
 
Régóta fáj a fogam egy I2C monitorra, de nem találtam még jogvédett kapcsolást sem a neten. A vehető cuccok pedig 100$-nál kezdődnek.

Teljesen véletlenül (na jó, nem egészen) akadtám rá a Philips

PCF8584

chipjére:

http://www.semiconductors.philips.com/cgi-bin/pldb/pip/pcf8584

Ennek van I2C monitoring módja, ráadásul tudja a multi-master módot és az arbitration-t, amit sajna egyetlen PIC sem tud. Állítólag itt

http://www.electro-gsmshop.com/electroshop/product_info.php?cPath=&...f4aabc

lehet kapni 100 FT-ért.

Ha ez igaz, és tudja amit a Philips ír róla, akkor megfontolandó, hogy egy PIC-en át bevezessük a PC-be. A 400khz miatt azonban ezt RS232-n át nem lehet, tehát közvetlenül célszerű valamelyik printer porton keresztül kommunikálgani. De lehet, hogy ez a chip képes közvetlenül a printer porton is kommunikálni, mert az alapfeladata parallel - I2C átalakítás.

Ha más is lát benne fantáziát érdemes valamit közösen csinálni. Nekem eddig nem volt bajom az I2C-vel, de azt hiszem azért, mert betegesen kerültem a multi-master módot.

Üdv

Csapajev
(#) Tomee válasza Csapajev hozzászólására (») Jan 17, 2006 /
 
Jól hangzik amit irtál róla, mindjárt meg is nézem.
Nekem ez a cucc egy müszernek kellene és a vett információt egy grafikus lcd terminálon jeleniteném meg. Az is jó lenne, ha be tudnám kötni a pc-be usb-n.
Elvileg a ftdi-nek van paralel to usb chip-e és akkor mehetne usb-n a gép felé.
Azt irja a pic adatlapja (16f877), hogy támogatja a multi-master modot és tud dönteni, hogy melyik pic használja a bust.
(#) Tomee válasza Tomee hozzászólására (») Jan 17, 2006 /
 
Megnéztem és lehet, hogy hamarosan rendelek is egyet. Köszi az infot.
(#) Csapajev válasza Tomee hozzászólására (») Jan 17, 2006 /
 
Örülök, hogy tetszik a chip, tényleg szimpatikusnak tűnik.

A 16F877 támogatása tényleg jó. A 16F628-hoz a Hi-Tech C compilere ingyenes, és így könnyen lehet szoftveres megoldás(oka)t csinálni. A "nagyok" közül pedig ideális a 18F452 és leszármazottai és 18-asokra persze ott a C fordító.

Az USB mindenképpen szimpatukusnak látszik a sebesség miatt.

Üdv

Csapajev
(#) Last_Scout hozzászólása Jún 1, 2007 /
 
Üdv!!!

Lenne egy kis gondom az I2C busszal.... Szóval egy eepromot töltök fel számokkal, aztán sorban kiolvasnám őket, az elsőt ki is tudom olvasni, de ez után se írni se kiolvasni nem tudok... az eepromnak elküldöm a controll byte-ot, küld ack-ot, aztán a címet küldöm, és akkor már nem küld ack-ot....
Mi lehet??
(#) Kékróka hozzászólása Feb 9, 2019 /
 
STM8L mikroprocesszort szeretném olvasásra bírni i2c-n (ad7151-et figyelne)
A probléma hogy a kommunikáció vagy létrejön, vagy nem. Elakad már a " I2C_GenerateSTART(ENABLE);" -nél, de nem mindig.
(#) superuser válasza Kékróka hozzászólására (») Feb 9, 2019 / 1
 
- Felhúzó ellenállások vannak-e, milyen értékűek?
- Kapcs. rajzot mellékelhetnél.
- Mit értesz az "elakad" alatt?
- A logikai analizátor egy olcsó és nagyszerű eszköz I2C, SPI hibakeresésre.
(#) Kékróka válasza superuser hozzászólására (») Feb 9, 2019 /
 
1k-s felhúzó ellenállások vannak rajta.
a második soron nem jut túl csak néha
I2C_GenerateSTART(ENABLE);
while(!I2C_CheckEvent(I2C_EVENT_MASTER_MODE_SELECT));
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2019
(#) rolandgw válasza Kékróka hozzászólására (») Feb 11, 2019 / 1
 
Az I2C_EVENT_MASTER_MODE_SELECT három flag-et is lekérdez: BUSY, MSL és SB flag. Ha bármelyikkel gond van nem enged tovább. I2C_GetFlagStatus-al írasd ki és látod hol a hiba. Biztos, hogy itt akad el, nem a I2C_Send7bitAddress-nél?
(#) Kékróka hozzászólása Feb 21, 2019 /
 
Köszönöm az eddigi segítségeket, és a logikai analizátor valóban hasznos.
Már csak két nyitott kérdés maradt.

Tápelvétel nélkül hogy lehet szóra bírni a slave-t, ha újraindult a proci?

Ha adatot kérek, a logikai analizátor szerint példásan el is küldi, a valóságban pedig a slave címe kerül vissza hozzám, és csak a második byte beolvasása az igazi adat. Persze így meg a protokollba rondítok bele.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu