Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Időzítő áramkör építés PIC16F876-tal
Lapozás: OK   1 / 1
(#) O.Lee hozzászólása Nov 13, 2007 / 4
 
Sziasztok!

Segítséget kérnék Tőletek! Az alábbi PIC16F876I-20-al szeretnék egy már kipróbált és működő kapcsolást újravarázsolni, igazából megtanulni az összeállítást, élesztést és programozást.
Az áramkör két dc elektromotort vezérel, 0,5mp maximális ideig. (Ezek servok, ennyi a munkaidejük) A Két motor működése között kb 0,5-1 mp késleltetésnek kell lennie, hogy ne egyszerre terheljék a tápot. Működés: A Panelnak két bemenete van, ("1" és "2") optocsatolókkal leválasztva. Az optocsatolók egyik fele pl +12V-ot kapnak, a másik felét "-" al tudom vezérelni. (Ez fontos) Tehát, ha az egyikről (1)leválasztódik a "-" akkor a motorok megindunakl "A" irányba, de csak 0,5 mp-ig, majd leállnak. Elindul egy időzítés és a beállított idő mulva (ez kb 1-20perc, amire szükségem van az 10 perc) visszaindulnak "B" irányba (0,5 mp-ig), majd leállnak. Ha a másik bemenetről (2) leválasztom a "-" a folyamat ugyan ez. FONTOS, hogy ha "1" bemeneten "-" van attól függetlenül működhessen a "2" is, tehát ne befolyásolja 1-es állapota a 2-esét és fordítva. Az időzítés idejét egy "DUO LED" villogva jelzi (zölden), ha nincs időzítés alatt akkor folyamatos zöld a fénye. Piros állapota akkuhibára utal.

A panelt és a beültetést még megtudnám oldani, de sajnos a programozáshoz nem értek, így a leírtak szerint ebben kérném a segítségeteket.

Köszönettel O.Lee

Csatoltam pár fotót, rajzot az áramkörről.
(#) watt válasza O.Lee hozzászólására (») Nov 14, 2007 /
 
Programoztál már bármilyen nyelven?
Programoztál már PIC-et?
MPLAB fel van telepítve?
Adatlapot letöltötted?
A képeken az általad megépített áramkör látható?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem