Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Immobilizer és a motorvezérlő párosítása, programozása.
Lapozás: OK   1 / 2
(#) bubuszoft hozzászólása Szept 16, 2012 / 1
 
Sziasztok

Elsőként kérném a moderátort, hagyja meg ezt a fórumomat, mert nem autóelektronikai probléma, hanem programozás amit kérdezek, és nem találtam sehol választ rá.
Az lenne a kérdésem, hogy ha megvan egy új motorvezérlő az autómhoz hogy tudom az immóval összelőni, hogy működjön az autó? Konkrétan a négyjegyű kód (security) kódot a motorvezérlőbe is be kell programozni, és így lesz összepárosítva?

Kérem csak az írjon, aki profi ebbe, és már csinált ilyet, köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2012
(#) eyess válasza bubuszoft hozzászólására (») Szept 16, 2012 1 /
 
Az immobilizer , és nem immobilizet , és a motorvezérlő az két dolog.Az előbbi az indításgátló az utóbbi a gépkocsi agya.Kétség kívül az immo nak lehet befolyása a motorvezérlőre , de csak indítás ügyben.
Ez akkor lehetséges amit te akarsz ha az autó gyárilag ki lett építve immobilizer befogadására , úgy mint motorvezérlő , vagy gyújtás kapcsoló stb.
Ha már volt benne , és elveszett az aktíváló kulcs ha külön volt , és nem az indító kulcsban , akkor csak az eredetivel fog működni.Máskülönben elég húzós ára van kb mint ha egy nagy értékű autó második kulcsát hagyod el , és a gyárból rendeltetsz másikat.

1.PNG

2.PNG
   
(#) djdanny hozzászólása Szept 16, 2012 /
 
Az előző hozzászólás pontatlan és nem helyes!

Első dolog! Ha immos az autód újra kell tanítani az uj vezérlőt, vagy csak klónozni a régit, vagy simán csak törölni a motorvezérlő tartalmából az immo részt! De az első kérdés miért cserérlted a régit? Milyen tipusu az autód? Mikori évjárat milyen motor? Milyen vezérlő? Ha még nem oldottad meg a problémát kérdezz segítek!
(#) bubuszoft válasza djdanny hozzászólására (») Szept 16, 2012 / 1
 
Szia

Az autó kb két hete azt csinálta, menet közbe gyorsításnál elvette a gyújtást, persze azonnal a szélvédőt csókoltuk le. Gondoltam rossz benzint tankoltam, majd 2 nap múlva a 3-as hengerről elvette a gyújtást, és kiírta P0335 hiba a 3 gyújtáskörben. Természetesen a Trafóra gondoltam, de csere után sem adott a 3-as henger szikrát. Majd a kábelt ellenőriztem le, a kompitól kisípoltattam, nincs szakadás, nincs testzárlat. Halottam, hogy ezek az autók, ha nincs meg a kellő kompresszió a hengerbe betilthat, ezért ezt is ellenőriztük, minden hengerbe 16Bar a kompresszió. ezek után már a motorvezérlőre gyanakszok. Ha veszek egy újat, azt hogy leget rátanítani az autóra? Opel asztra 1.6 twinport Z16xep 2,4 vezérlő Delphi
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2012
(#) bubuszoft válasza eyess hozzászólására (») Szept 16, 2012 /
 
Köszi, hogy írtál, de nem erre voltam kíváncsi, az indításgátló lelki világát ismerem. De azért köszönöm
(#) bubuszoft válasza djdanny hozzászólására (») Szept 16, 2012 / 1
 
"Első dolog! Ha immos az autód újra kell tanítani az uj vezérlőt," hogyan Opcommal lehet?
(#) Ricsi89 válasza bubuszoft hozzászólására (») Szept 16, 2012 /
 
Igen azzal lehet, de kellenek mindkét vezérlőhöz tartozó adatok. Az autó car pass papírján van rajta minden. De egy ilyen cserét úgy szokták, hogy cserélik a vezérlőt, immo karikát a gyújtáskapcsolón és a kulcsban lévő immo csipet is. Így megúszható a programozás, főleg ha a papírok sincsenek meg. Így csak berakod és mész.
(#) VIM válasza bubuszoft hozzászólására (») Szept 16, 2012 /
 
Próbáld meg így.

Opel immo.JPG
    
(#) djdanny válasza bubuszoft hozzászólására (») Nov 3, 2012 /
 
Hello!

Szerintem az Immo tilt le, de opeloknál ez nem annyira jellemző...És ebben az esetben felvillanna a kulcs a műszerfalon. Szerintem a vezérlődnek semmi baja... Főtengely jeladó lesz a mumusod! Ha beírja a motorlámpát is, amikor leáll, akkor biztos az lesz! De ezek csak ötletek, saját tapasztalatból! Remélem segítettem.
Amúgy a másik vezérlődből, csak az immot kell kikapcsolni és menni fog vele az is.
Azt sajnos csak úgy tudom megcsinálni, ha elküldöd a vezérlőt postán... Mert gondolom se pin-je nincs, se semmi.
(#) svenson hozzászólása Szept 4, 2013 /
 
97-es Ford Escortomnál teljesen rapszódikusan jelentkező hiba: átlagban kb. 80 indításból 79-szer pöcre indul. Ilyenkor világít a műszerfalon az immobilizer piros led visszajelzője is egy pár másodpercig. Aztán teljesen váratlanul a következő indításkor nincs piros led fény, csak az egyéb visszajelző lámpák gyulladnak ki - Ilyenkor nincs gyújtás, vagy önindító (motor) hang sem. Úgy figyeltem meg, hogy a kocsi leállításának pillanatában (indítókulcs lezárása) eldől, hogy következőre fog-e indulni vagy sem. Kis tologatás, öninditópróbálgatás után egy helyben hagyom, pár óra, egy nap múlva "magától" megint pöcre indul és akár egy hónapig sem produkálja a hibát. De az is előfordul, hogy a következő napon ismét jelentkezik a hiba.
Átlagos autóvillamossági szerelők nem tudnak mit kezdeni vele. Ezért segítséget kérek kihez forduljak - egyébként elektronikához laikus vagyok.
(#) stevepapa hozzászólása Okt 1, 2013 /
 
Üdv!

Két kérdésem is lenne, első. Az olvasottak alapján, ha gy.kapcsolón kicserélem a " karikát " Akkor a másik kulccsal működni fog az immó, és a központi zár is? Van ugyan is egy autóm amihez 1 kulcs van, van egy másik ( azonos típus ) amihez kettő. Ezért érdekel a dolog. A másik, hogyan tudom az immót aktiválni? A cseredarabnak szánt két kulcsnak megvan a kódszáma. Az autó Rover 216 si
(#) jdani hozzászólása Aug 20, 2014 /
 
Hali. Motoromban van immobilizer, és a kulcsban ID46 formájú transponder van. Kérdésem, ha ID46os transpondert veszek, fel tudom majd programozni, kompatibilis lesz? Vagy tan több féle transponder, ami így néz ki?
(#) pucuka válasza jdani hozzászólására (») Aug 20, 2014 /
 
Nem a transponder a kulcskérdés, hanem a programozása. Miből gondolod, hogy sikerülhet? Pont arra találták ki, hogy csak a hozzá gyárilag rendelt kóddal működjön. Ha csak úgy át lehetne programozni, vagy másolni kalap szt nem érne az egész.
(#) zsano hozzászólása Dec 27, 2014 /
 
Üdv Mindenkinek!
Először is mindenkinek kívánok Békés Karácsonyt!
Az lenne a kérdésem, hogy egy 1.6-os benzines 4-es VW Golfnál ki tudom iktatni az immobilizert? Ha igen, miként? És az indításgátló rendszerben szerepe van a műszerfalnak?
Ha a kérdések nevetségesek, elnézést, amatőr vagyok a kérdésben.
Válaszokat, segítségeteket előre is köszönöm.
(#) david10 válasza zsano hozzászólására (») Dec 27, 2014 /
 
Szia,leírod az okait,hogy miért akarod kiiktatni?
EEPROM olvasod van?
(#) liderces hozzászólása Jan 2, 2016 /
 
Sziasztok! Kérdezném hogy ECU csere után mit és hogyan kell illeszteni tanítani a vezérlők közt hogy minden a régi legyen? VW Golf mk4 99 1.4 16V AHW Van VAG-COM progim, a fojtószelep adaptációt nem hajtja végre error-ral megáll. Kicsit dolgozik majd hiba. Csere volt tisztitás is mindekettő fojtó ugyan azt a hibát produkálja. Érdekes hogy egyik 1-fok másik 3-fok alap jelet produkál felengedett gázpedálra. Ezért akartam egy alap beállítást cselekedni de nem teszi meg nekem. Köszönöm az információkat. Üdv.
(#) evo105 hozzászólása Aug 2, 2016 /
 
Sziasztok!
Van egy 2000es évjáratú 1,3as benzines szedán swiftem.
A problémám az, hogy a kulcsok annyira ki vannak kopva, hogy akadnak a zárban, és a zár is ki van kopva, mert nehezen lehet bedugni a kulcsot. A neten lehet találni hozzá zárszetteket, de ahhoz csak a kulcsokat, és a zárakat adják.
Az immo dobozt, és a gy.kapcsolóra a karikát nem. Mindhárom elem összetartozik? Csak együtt működnek, vagy ha kicserélem a gy.kapcsolót, és vele a kulcsot, akkor működni fog ha a többi elemét nem cserélem ki?
A segítségeteket előre is köszönöm.
(#) stevepapa válasza evo105 hozzászólására (») Aug 2, 2016 /
 
Elég ha a zárat cseréled.
(#) kovacsfeco hozzászólása Okt 3, 2016 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy golf IV-em. 98-as évjárat. A kilóméter órát szeretném kicserélni MFA-s órára.(NEM A KILÓMÉTER ÓRA ÁLLÁST SZERETNÉM MANIPULÁLNI!!!)Ki is cseréltem,működne is ha az imobilizer nem tiltaná le az indítást. Kérdésem az lenne,hogy ezt itthon ki tudom e kapcsolni valahogy. Van kábelem. Egy ELM-327-es, és egy VAG-COM KKL 409.1
Gondolom kínai lehet,mert olcsó is volt,meg kék színű és kínai műanyag szaga van.
A VCDS programmal komunikál a golfom.Viszont semmit nem tudok róla. Semmilyen kódot.
Se a gyári login kódot,se az óra kódját,és a kulcsban lévő chipp kódját sem. Az utóbbit talán elárulja egy kulcsmásolós. Nem tudom,hogy ez a kód elég lenne e a problémám megoldásához.
Itt láttam egy egyszerű megoldást:
VCDS imobilizer

A segítséget előre is köszönöm!
(#) József István hozzászólása Okt 21, 2016 /
 
Üdvözlet hölgyek, urak!

Erre van az apróhirdetés!
-moderátor-
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2016
(#) kopalko hozzászólása Okt 22, 2016 /
 
Sziasztok!
Van egy nagy problémám, amin eddig senki sem tudott segíteni, segítség!

Van egy Opel Astra H 2004 1.6 twinportos autóm és azt csinálja, hogy beteszem a kulcsot, gyújtás ráad és10-ből kétszer csinálja, nem indul, se kép se hang, a középső kijelzőn meg egy F betű jelenik meg: Ha a kulcsot kiveszem, várok 30 mp, kulcs vissza és indul, mi ez? Volt vezérlő csere, cim modul forrasztás, bizti tábla ellenörzés,4 szervízben volt és senki sem tudja miért van, ha valaki ezt látja és tud segíteni nagyon megköszönöm
Üdv
Pál
(#) zssomogyi hozzászólása Feb 13, 2017 /
 
Sziasztok!
1.9DT Peugeotthoz(1998) vettem egy "bicskakulcs" házat elektronika nélkül, mondván az eredetiből a transzponder átszerelhető , de sajnos nem. A transzponder be van öntve a kulcsfejbe, csak a kulcstoll kiszerelhető. Tud valaki lehetőséget arra, hogy hol lehet transzpondert vásárolni, vagy bármilyen megodást, hogy a kulcs használható legyen?
Köszönöm!
szs
(#) bbb válasza zssomogyi hozzászólására (») Feb 13, 2017 /
 
Szia!

Átszerelhető, csakhogy ezzel megsemmisül az eredeti kulcs... Szét kell ugyanis vágni a műanyagot hozzá.
(#) zssomogyi válasza bbb hozzászólására (») Feb 14, 2017 /
 
Szia!

köszönöm szépen a választ, ettől tartottam.. Mivel a chip helyzetéről a kulcsfejen belül fogalmam sincs,elég kockázatos válalkozásnak tűnik.. Ezt át kell azt hiszem gondolnom..
(#) hstgonzo hozzászólása Szept 4, 2017 /
 
Sziasztok!
Szeretném kikérni a véleményeteket, hátha tud valaki segíteni. Van egy 1996-os 1000cm3-is Nissan Micrám. 1 hónappal ezelőtt gondolt egyet és nemindult.Volt már probléma az iomojával, gondoltam hogy most is azzal lehet a baj. Elvitettem szerelőhöz, aki megállapította, hogy a motorvezérlésben szállt el az IC chip, meg tudja csinálni 125.000ftért. Mivel az autót 195.000-ért vettem, sajnos nem áll módomban ennyit költeni ár. Az lenne a kérdésem, hogy lehet a javítani a motorvezérlésnek ennek a részét vagy kicserélni az egész egységet, hogy működjön az autó. Esetleg járt már így valaki?
Válaszotokat előre is köszönöm.
(#) sanaxx válasza kovacsfeco hozzászólására (») Szept 4, 2017 /
 
Amennyire én tudom az új műszerfal egységet is illeszteni kell, ehhez mindenképpen szükség van egy PIN kódra, 2 fajta immo van, különálló és az amelyik az óracsoportban van. Ha meg van a pin nem nagy dolog, de anélkül problémás.

A menete:
ECU_Swapping#ECU_Swapping

A PIN-t meg ki kell olvastatni VAG K+CAN-el, ezt ajánlatos eredeti csatolóval megtenni mert a kínaiak is kiolvasnak ezt azt, de nem sok sikerrel. Ha van vmi gyári papírja még esetleg akkor talán azon szerepel az SKC, VW már ki nem adja a kódot 2005 óta.
(#) Pytyuka85 hozzászólása Szept 9, 2017 /
 
Sziasztok!
A problémám a következő lenne: Van egy 2002-es Peugeot 307-em, amiből kikopott az indítókulcs, így már el sem fordul a gyújtáskapcsolóban.
Kérdésem a következő: Ha szerzek hozzá egy gyújtáskapcsolót kulccsal, és kicserélem a, de a kapcsolón lévő immo karikát nem, illetve a régi kulcs elektronikáját mindenestől átteszem az új kulcsba, akkor működni fog e a rendszer, vagy mindenképp taníttatni kell a kocsit?
Válaszokat előre is köszönöm!
(#) david10 válasza Pytyuka85 hozzászólására (») Szept 9, 2017 / 1
 
Ha az elektronikát a régi kulcsból átteszed, akkor fog müködni, mert ennél az autónál a BSI modul tárolja a kulcsok adatait. Az Opeloknál volt egyben kulcsolvasó antena az immo dobozzal, viszont annál könnyen levehető volt az elektronika a kontaktfejről.
Távirányítós bicskakulcsod van? Vagy sima?
(#) Pytyuka85 válasza david10 hozzászólására (») Szept 11, 2017 /
 
Köszi a válaszodat, távirányítós sima kulcsom, illetve egy távirányító nélküli kulcsom is van hozzá!
(#) david10 válasza Pytyuka85 hozzászólására (») Szept 11, 2017 / 1
 
Fog müködni azokkal, csak tedd át a távirányítósból a nyákot és a simából a transzpondert.
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem