Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   121 / 262
(#) marone hozzászólása Feb 9, 2014
Sziasztok !
Találtam egy kapcsolási rajzot , DC-DC konverter.
12V -ból 300V -ot csinál. Nem jöttem rá hogy a T1 -nek milyen paraméterei vannak. Azt látom hogy egy trafó, de semmit nem írnak róla.
Valaki esetleg meg tudná mondani hogy milyen menetszám, áttétel és hogy porvasra kell-e tekerni ?
Kösz !
(#) erdgab válasza dara hozzászólására (») Feb 9, 2014
Valóban nem bonyolult az a kis trafó elkészítése,de azt látom,hogy valamiért sokaknak nem sikerül.Én már ennél precízebb leírást nem tudok adni az elkészítésére,mint amilyet rajzoltam illetve leírtam itt a fórumon.Kis odafigyelés kell csak hozzá.Sanyi,én tudom,hogy mekkora érdemeid vannak hegesztő inverter készítésben,de tudod nem vagyunk egyformák.
(#) didyman válasza Blockbuster hozzászólására (») Feb 7, 2014
Ha az van a PWM felett, akkor igen . A 26 V miatt ne aggódj, a táp stabilizálása az 5V-ra súlyozva történik, az inverter tápfesze a terhelése nélkül meg természetesen elszalad kissé, amikor a scaler és a decoder terhelik az 5V-os ágat.
(#) didyman válasza lithium hozzászólására (») Feb 7, 2014
Az 5-ös lábon van a táp, a 6-oson a GND, a 3-ason az engedélyezés. A tápja egyezik az inverter tápfeszével, és rendesen valami pár-pártíz Ohm védi.
(#) GPeti1977 hozzászólása Feb 4, 2014
A Hegesztő inverter javítás topikban van egy kínai inverter kapcsolás, hasonló mint építettünk UC3845-tel, abban van slope kompenzálás, azaz az oszcillátor fűrészjele egy emitterkövetőn mint buffer és egy ellenálláson keresztül megfelelő mértékben vissza van csatolva a CS áramérzékelő lábra. Valaki meg tudja mondani ennek a megoldásnak milyen előnyei vannak?
Már csak azért is érdekes a dolog mert a fűrészjel kétszeres frekvencián jár mint az áramváltóról visszacsatolt feszültség jel.
(#) leeheel válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Feb 3, 2014
Szia , hát arra gyanakszom ,hogy az alaplapon a tsumu18er-lf van kipurcanva ,az 1,8v meg a 3,3v is megvan de az indito 3v ot nem küldi ay inverter fele.
(#) Phile80 válasza aakyboy hozzászólására (») Feb 3, 2014
Egy bekapcsolástól nem kap semmilyen készülék "túláramot". Ne vedd zokon, de annyit tudok tanácsolni, hogy vidd el kifejezetten hegesztőgép szervizbe és inkább ne próbáld megjavítani, mert a hozzászólásod alapján én úgy ítélem meg, hogy nem vagy jártas a hegesztő inverter javításban és esetleg több kárt csinálnál a készülékben. Egyébként a kínai Straus gépekről én még jót nem hallottam, csak annyit, hogy valaki a neten árulja őket olcsón számla és garancia nélkül.
(#) lithium válasza didyman hozzászólására (») Feb 3, 2014
TDK a táp. a feszültségek:13,3v, 5,3v, on-off ágon pedig 3,3v
Az inverter vezérlő egy OZ 960 ic,(adatlap) 4 db duál mosfettel párosítva. a fetek 3,4 es lábán megvan a 13,3v az 1,2 esen pedig a 0.
(#) GPeti1977 válasza fongab hozzászólására (») Feb 3, 2014
Ez nem szinuszos inverter.
(#) lithium válasza didyman hozzászólására (») Feb 2, 2014
A bizti rendben!
A fet az inverter résznél volt cserélve!
(#) GPeti1977 válasza kriszti1998sub hozzászólására (») Feb 2, 2014
Pedig ez lenne a legjobb ilyen teljesítményre ha nem is hatásfok de zaj szempontjából a legjobb megoldás, biztos nem szeretnéd ha az inverter vagy az erősítő zúgna.
(#) Zadam009 hozzászólása Feb 2, 2014
Sziasztok!
Van egy jó pár éves LCD monitorom (Viewsonic VA 1912) és elég erősen vibrál, de nem mindig (a sötét színeknél jól észrevehető a vibrálás), ezenkívül a vibrálás reagál a hálózati fesz ingadozásra is. Van ötletetek, hogy ez fénycső, vagy inverter, vagy esetleg tápkondi, egyéb probléma-e? Illetve hogyan tudom kideríteni melyik?

Előre is köszi a segítséget!
(#) proba hozzászólása Feb 1, 2014
Idézet:
„Vettem egy TSOP1236 infravevőt, majd bekötöttem az alapkapcsolását.. Rávilágítva egy távváltóval szépen pislákol is a led. Valamiféle közelítésérzékelőt szerettem volna fabrikálni belőle, de multiméterrel megvizsgálva a "változáskor fellépő" feszeket ez nem úgy működik ahogyan én elsőre gondoltam.
A TSOP kimenetén állandó tápfesz van (6V) és ha jelet vesz akkor esik! a fesz.. gondolom ennyit vesz fel a LED. Na most ebből adódik hogy én ezzel semmit sem fogok tudni meghajtani. (Egy kis vijjogót akartam volna). Hogyha közelítek akkor teszem azt egy visszavert infrajelet véve bekapcsoljon.

Minél egyszerűbbet szeretnék.. inverter meg pluszban még egy csomó minden más kizárt. Egy plakát hátuljára szerelhető. (De az is lehet hogy valamilyen kapacitív érzékelőtekercs kellene a poszter hátuljára, és az az infrás dolog halva született ötlet)

A másik bajom maga az infraled (boltban adták 40Ft/db) Összeraktam belőle egy kis villogót és érdekes hogy csak akkor veszi (távolságból is) a TSOP amikor hozzáérek a tápfeszültséggel illetve elveszem a kis infravillogótól. Amúgy max 30cm, amíg pislákol.. Ez nagyon kevés lesz hogyha azt akarom hogy valaki elhalad a kép előtt és arról visszavert jelet vegyen a TSOP.. (majd indítsa a vijjogót a változás hatására)

Nem vagyok jártas ebben a technikában.. rémlik régről valami 36 ezer herz.. meg hogy az infraledeknek is több fajtája van. Talán nem egyezik az adó és vevő frekvenciája? Én úgy gondoltam hogy majd jó messziről is világítani fog az infrajelre a kis led. Ráadásul majd egy kis erősítővel "kapcsolóként" üzemeltethetem, de látom ez nagyon nem így van.

(A távváltóra szépen vibrál, de az kódot ad szerintem)”
(#) Szpisti válasza gaben110 hozzászólására (») Jan 30, 2014
A +/-15V csak segédtápfesz a védelemnek, távirányításnak meg hasonlóknak.
A végfok tápfeszét a felső inverter állítja elő.
Csak az a furcsa nekem, hogy a végfok rajzon +-24V tápot ír a végének, a tápon meg +-36V-ot ír.
A végtranzi több mint 200 V-os, elvileg adhatsz neki 45V-ot, de mindenképpen 8Ohmmal terhelném és nem 4-el.
De majd Reloop eldönti, járatosabb az ilyesmiben úgy látom
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2014
(#) vargalaszlo0405 hozzászólása Jan 30, 2014
Üdv!

Az inverter valóban működött, és nagyon jó hatásfokkal 450-500 V feszt produkált. Amiatt tárgyaltunk korábban Kaqkk-al, hogy hogyan lehetne kicsit levenni belőle, mert aggódtam, hogy a majdani szerkezet másik fele elviselné-e. Több verzió után a fesz csökkent, végül addíg ügyeskedtem, hogy leesett kb 40 V ra (amit én sem értek) és bár visszaállítottam az eredeti állapotot, nem "jött rendbe". De ami a legbosszantóbb a két IRF840 közül az egyik ( Q1) pokoli módon melegszik. Pár másodperc alatt. Konkrétan úgy fest a dolog, mintha a Q2 nem menne ill. rövidre lenne zárva de ez lehetetlen... megnéztem és kicseréltem IRF540-re és semmi sem változott. Valamit eltökíthettem.. De nem tudok rájönni mit, úgyhogy vettem mindenből újat és amint végzek a vizsgaidőszakkal újraépítem. Kb jövő hét végén... remélem. De addig is majd felrakom az általam "klónozott" nyák tervet hátha mégis ott szúrtam el valamit.
(#) gaben110 hozzászólása Jan 30, 2014
Sziasztok!
Van egy 4 csatornás autó végfokom amit hálózatról szeretnék üzemeltetni.Gyárilag a végfok része +- 36 v ról megy,leszeretném választani az inverter részről és troid trafóról üzemeltetni megoldható ez?
Van is troid trafóm ami 2x32v os és 600VA, és egyenirányitva pufferelve 45 v , kérdésem azlenne el a birná ezt a nagyobb feszültséget a végfok?
Az erősítő tipusa Mac audio z4200 4 csatornás csatornánként 110w RMS 4ohm,
vagy 140w RMS 2ohm
vgypedig hidalva mindkét fele 2X 280w RMS 4 ohmon.Hidalva elég nagy teljesitményű,
hidalva szeretném hajtani.
c5200,sa1943 vég tranzisztor párok vannak bent összesen 4 pár.
Köszönöm!

Kép0037.jpg

(#) uniman válasza pcb12 hozzászólására (») Jan 30, 2014
Hello!
Acer AL1711S ...talán ez is passzol hozzá...ha ilyen van benne.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2014
(#) elektroboy hozzászólása Jan 29, 2014
Üdv!

Van-e esetleg valakinek áramköri rajza Güde inverter 100 gc hegesztőhöz. Sajnos meg sem mozdul ,sekép se hang. Táp van az egyenirányítóig. Valaki már valamikor javította vagy probálkozott vele. Köszi!
(#) attila1 válasza poci261 hozzászólására (») Jan 28, 2014
Szia! Amatőrként csak annyit tudok hozzáfűzni,hogy ha véleményed szerint mindent jónak tartasz,akkor valamelyik stekkernél nincs rendes kontaktus,ha a rövidzárat szerinted nem okozza egy alkatrész sem.Ha lehúzod az inverter felé menő tápkábelt,akkor sem indul be? Persze,ezen már biztosan túl vagy...
(#) poci261 válasza eyess hozzászólására (») Jan 27, 2014
Pár Monitort met Tv-t már megjavítottam de ez egy más hibajelenség amivel eddig még nem találkoztam.Tehát már az összes elkót kicseréltem a tápban,a biztik jók + inverter panelon is jók.
ccfl cső test megtörtént OK.inverter trafók kimérve.OK
Valami javaslat hogy merre kutassak?
(#) Mekk_Elek válasza r67055 hozzászólására (») Jan 27, 2014
Mennyi áramot tud a töltőd? Valószínűleg keveset. Számoljunk egy kicsit: tegyük fel, hogy a PC-d felvesz kb. 300 wattot. 300W/12V=25A. Tehát ideális esetben ilyenkor 25A-t vesz fel az inverter. Ha nem tud ekkora áramot a töltőd, akkor bizony az akkuból veszi fel, mint kisütő áramot.
(#) kerisanyi hozzászólása Jan 26, 2014
Sziasztok Mesterek! Prestigio monitor inverter panel bemenetén lévő "P" betűjelzésű F1-el jelölt alkatrész smd biztosíték lehet? kérek megerősítést, ha igazam van . Köszönettel veszek bármi ötletet.
(#) kaqkk válasza DJanosi hozzászólására (») Jan 26, 2014
Már egyszer feltettem (ez csak az inverter )
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2014

inverter.pdf

(#) attila1 válasza Andr3wJ hozzászólására (») Jan 26, 2014
Ilyen panel ebben a tvben sajnos nincs,mint amit mutatsz.Amire ebben megy a szalagkábel,az a kijelző felső élén egy keskeny hosszú panel.A T-conon meg csak az inverter trafói,meg az alkatrészei vannak.
(#) Chipmunk1960 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jan 25, 2014
Írtam még egy pár gondolatot, de eltünt... A lényeg, a 16V és az 5V megléte, nincsen e zárlat, az okozhat ki-be kapcsolgatást, ahogy próbálna indulni az inverter.
(#) leeheel válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jan 25, 2014
megkaptam +3v hiánzyik ,ezért nem indul . adtam neki 3v ot és el is indult az inverter de kapcsolgat ki be , és nincs kép semmi, hofehér az lcd . A scaler ic lehet rossz ? , mit lehet még ennek csinálni ? 3 biztositék van mind jok , az 1,8v is megvan meg a 2,5v is .
(#) zoki hozzászólása Jan 24, 2014
engem érdekelne hogyan is késztetted és mit tud?
Pc-tápból 12v-230v - os inverter
(#) Inhouse válasza DRAWS hozzászólására (») Jan 23, 2014
HEF4049-el? Ha TTL is jó, akkor 7406, lévén hex inverter. Miért kell helyettesíteni? Egy teljesen kommersz, kapható, olcsó CMOS IC.
(#) sprofan válasza sprofan hozzászólására (») Jan 22, 2014
Gyakorlatilag az összes alkatrészt lecseréltem a táp és az inverter panelon, mégsem működött továbbra sem... de rajtam nem fog kifogni egy ilyen kis apróság. Kikötöttem az invertert és beleraktam a korábban említett másikat, mit ad az ég anno az is egy 19"-os monitorból jött. Működik még a fényerő állítás is.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2014
(#) sprofan válasza sprofan hozzászólására (») Jan 22, 2014
Eszembe jutott hogy nem kell elvágnom a vezetősávot, csak kiszedni a scalertől jövő csatlakozóból az inverter felé menő PSON szálat, így bekapcsoltam és tökéletesen megy a monitor persze háttérvilágítás nélkül. Innentől akkor kizárásos alapon inverter hiba, és mivel rájöttem hogy a két cső közül csak az egyik villog így aztán már azt is tudom melyik oldali meghajtó a bibis. Van rajta kettő DIP8 tokos 4511GD névre hallgató Mosfet. Egy tokban 2db fet van, felyettesíthetem őket 2db vagy akár csak 1 paramétereiben hasonló to220-as fettel?
Következő: »»   121 / 262
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem