Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   123 / 262
(#) ezermester1 válasza sirály12 hozzászólására (») Jan 5, 2014
A hűtőmotor lágy indítású.Saját fejlesztés.100w a telj.felvétele a motornak.1 órába megy 10-15 percet.A mikrosütő 800w-os de csak 60% -on(480w/60*5=40w) üzemel max. 5 percet. Miért is kell nagyobb inverter?.Aku-pak 24V/280A.Ez már müködik.Az inverter készenléti teljesítményfelvétele a gondom.
(#) ezermester1 válasza GPeti1977 hozzászólására (») Jan 5, 2014
Köszi a linket.Tanulmányoztam, jó.Az aku-pakk 24V-os.Az inverter jó nem kell nagyobb.A kérdés,hogy miképpen iktassam ki az inverter üres járatát.
(#) sirály12 válasza ezermester1 hozzászólására (») Jan 5, 2014
A mikrosütő és a hűtő/fagyasztó miatt a mostani ups-ed nem is jó, mivel valószínűleg túl lesz terhelve. Azokhoz combosabb inverter kell. Na meg elég combos akkupakk is kelleni fog. Nem lesz olcsó.
(#) GPeti1977 válasza ezermester1 hozzászólására (») Jan 5, 2014
Ahol ilyen terhelések vannak ott legjobb egy trafós szinuszos inverter 3kVA névleges terhelésű, 48V akkuról járatva, lásd 81. oldal táblázata típustól függően 4.8-22W de ez nem egy olcsó kategória, van erről egy tanulmány: Bővebben: inverter
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2014
(#) ezermester1 válasza erbe hozzászólására (») Jan 5, 2014
A led világítás mellett van más is.Hidrofor,mikrosütő,TV,számítógép,Hűtő/fagyasztó.Ime a mellékes amit még üzemeltetni kell.De itt arról kérnék tanácsot/segítséget,hogy hogyan lehetne ki küszöbölni az inverter üresjárati teljesítmény felvételét.Tudom,hogy komoly aku-pak csomag kell neki de ezt már megoldottam.
(#) erbe válasza ezermester1 hozzászólására (») Jan 4, 2014
1. Back-UPS, amivel eddig találkoztam, négyszögjel kimenetű (kvázi szinusz = négyszög )
2. Ha mindenhol LED-del világítasz, minek az inverter? Eleve 24 V-ra kellett volna kiépíteni a rendszert.
3. Ha már így jártál, kösd a világítást külön inverterre, ami max. 30 W-ot tud. Annak az üresjárati teljesítményfelvétele nem lesz 1W.
(#) ezermester1 válasza Sanyessz hozzászólására (») Jan 4, 2014
Szereztem egy APC Back-UPS 1250 VA szünetmentes tápot.Sajna de az aksi kilőve.A betáp rendszer 24V-os.A haverkám azt mondta,hogy szinuszos(??!!).Ki próbáltuk és jól működik,de az üresjárási (fogyasztó nélkül) árama 1300 mA.Nagyon sok.Végig olvastam a topikot és ezt seholsem találtam vagy említette volna valaki.Télen 8-9 órát lehet számítani arra,hogy a napelem töltse az aksikat.A 15 óra készenlét
470 watt energiát emészt fel a 15 óra alatt, akkor amikor semmi nem megy róla.Egy órai fogyasztása az inverternek 31watt.A világitás (led izzókal) 30watt ha a házban felkapcsolom az összeset.
Töröm a fejem,hogy hogyan lehetne megoldani egy kapcsolással.Mondjuk a 24V egyent kiadni és ha egy fogyasztót bekapcsolok akkor automatice átkapcsol és működik az inverter.Tudnátok-e ebben nekem segíteni?mert ez mindenkit érint aki szigetüzemódban gondolkodik.Előre is köszönöm.Ez egy nagyon jó szakmai kihívás.
(#) pcb12 hozzászólása Jan 4, 2014
Van egy Samsung tv az inverter vez ic mcp1692ipw Nincs meg valakinek az adatlapja?
Védelmet szeretném kikötni
(#) borvendeg válasza exabit hozzászólására (») Jan 4, 2014
Hello!
Nem azt mondtam hogy sorba tedd be az IC-ket. Vagyis ezt mondtam de azt is mondtam hogy próbáld ki a bent lévő IC-k funkcióit is.
AZAZ:
Csak a motorvezérlő van betéve. (Enable lábat nem tudom fejből hova kell húzni vagy magas vagy alacsony) Az irány lábakat egyiket magasba másikat 0-ba húzod, majd fordítva. Egyszer egyik irányba másszor másik irányba megy a motor.
Ha ez jó akkor beteszed a következő IC-t és annak a bemenetét is ugyanígy meghajtod. Míg meg nem lesz a hiba.

Egyébként nem értem miért kell az inverter. Van elég I/O a Launch pad-en. De ha már Fizikus így találta ki működnie kellene.
(#) Zsollo1985 hozzászólása Jan 2, 2014
Sziasztok, Szoval Megjött a várva várt panel a Toshiba Regza 42sl738g típusú Led tv hez! Köszönöm. A segitséget aki próbált segíteni a hiba megoldodot!! Se nem inverter,se main-Board, se a t-con nem volt rossz. A t-con es a main-Board között el helyezkedő panel volt hibás! Kicserélés után egyből funkcionált! Mégegyszer köszönöm,tehát ha van egy ilyen típusú tv-d es csak a háttérvilágitás villámok fel akkor ez a panel lesz a hibás!
(#) draco31 hozzászólása Jan 2, 2014
Hello!

Van nekem egy halott HP Compaq nx6110-esem, de a kijelző hibátlan. Ha egy ilyet megrendelnék, és összerakom, akkor működhetne? Azon gondolkozom, hogy az inverter nekem adott a monitorban, szóval az lehet nem is kellene vagy mégis?
(#) StMiklos válasza Prome hozzászólására (») Jan 1, 2014
Van itt sok variáció, ami megfontolásra érdemes: 741*4=LM (valami) 324-es, kb. ekvivalens.
Csak az ötlet szinrjén: pontosság nem tudom mennyire fontos, CMOS inverter bejárata fél táp felett ide, alatta oda billen, esetleg smidt triggeres (jól írtam?). Ide egy poti+NTC ez az osztó a bejáratra, aztán megnézni mennyire pontos, melegedésre, tápot persze stabilizálni kell.
Ennyit ma reggelre, üdv: StMiklos
(#) lithium válasza lithium hozzászólására (») Dec 30, 2013
Nos! úgy néz ki megtaláltam a hibát! van az inverter panelen egy nagy tekercs, ezen folyik át az 5v és ez utáni részről jön vissza a jel a pwm hez. gondoltam átforrasztom a lábait. megtettem. rámérek, 5v megvan, gyengén terhelem, még mindíg...összedugtam és lám csodát...működik rendesen!
Köszönöm srácok!

persze van a dolognak tanulsága: a legegyszerűbbel kell kezdeni...még ha úgy is néz ki, hogy tök jó!!
(#) Buvarruha válasza Atka15 hozzászólására (») Dec 28, 2013
A sípolás nem hiba, öregek a tekercsek, trafók és jók a kondik, így alacsony terhelés mellett hallható frekin kapcsolgat, teljesen normális.

Mint ahogy azt írtam, multiméterrel nem fogsz mérni több tíz, vagy száz KHz-es feszültséget.mérni. Azt mérd meg, hogy az inverter nem induló részének a kacpsoló fetje, bekapcsol-e, vagyis a DC feszt +ráadja" az inverter áramkörre.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2013
(#) Iszkakof István válasza zenetom hozzászólására (») Dec 28, 2013
Nem butuska az ilyen, aki tudja, hogy az inverter teljesítményét wattban mérik, meg sok egyéb, ami még elhangzott. Az volt butuska, aki azt mondta, hogy 90 amper a vérnyomása. Én is végignéztem a videót, a gyerek nem tévesztett el egyetlen mértékegységet sem, ezért hát nem buta, esetleg gonosz, de nagyon. Volt nekem is egy ilyen esetem.
Ezelőtt vagy 25 évvel, egy jóképűnek mondható traktorista anyámnak és keresztanyámnak elmagyarázta, hogy áramszünet esetén nekünk is lehetne áramunk. Motor fogat generátort, a generátor adja az áramot a motornak és a kezdő lökést adja az akku. Nem akarom a félépítést tovább firtatni, mert még kedve támad valakinek megépíteni. Természetes, hogy eszem ágában sem volt a megépítése, de anyám annyit azért mondott, hogy tehetnék egy próbát. Amikor azt mondtam, hogy egy ilyen szerkentyű nem működik, még csúnyán néztek rám.
Az emberen ha látják, hogy amit mond, hiszi is és magabiztosan adja elő, bizony sokat becsaphat, aztán majd röhöghet. Esélyem se volt a szépfiúval szemben, hiába nekem volt igazam.
(#) Tomi111 válasza zaza99 hozzászólására (») Dec 27, 2013
Üdv!
Legegyszerűbben műszer nélkül az izzó fényerejéhez viszonyíthatsz. Tegyél mellé egy ugyanolyan izzót a hálózatról táplálva. Ha ugyanolyan fényerővel világít, akkor jó az inverter.
(#) Hp41C válasza lajos1969 hozzászólására (») Dec 27, 2013
Innen való? A kapcsolás mindent elárul. Mivel a 6 kijelző szegmens vezérlése közös (RB0..6), a digitek közös elektródáit is vezérelni kell (RD0..5). A közös anódos kijelző szegmenseit lehet egy-egy NPN tranzisztorral / N-MOS FET -tel vezérelni, de ekkor a vezérlés invertálódik: magas kimenet kell a kivilágosításhoz. Egy további inverter beiktatásával vagy a program átírásával lehet kompenzálni. A digitek anódjait a +5V -nál magasabb feszültségekre csak digitenként két tranzisztorral lehet megoldani. A PIC kimenetése egy NPN tranzisztor bázisellenálláson keresztül kapcsolódik, emittere a földre van kötve, a kollektora ellenállással kapcsolódik egy PNP tranzisztor básisára. Ez utóbbi emittere a tápfeszültségre megy, a kollektora egy digit anódjára. A bizos lezárás érdekének a PNP tranzisztor bázisa és emittere közé is kell tenni egy ellenállást.
(#) Andr3wJ válasza Atka15 hozzászólására (») Dec 27, 2013
Bármelyik csatlakozót lehúzod vagy bármelyik cső rossz vagy áthúz valahol ,automatikusan tilt az inverter, ha rossz a trafó vagy meghajtó fet szintén leáll.
(#) paprikascs hozzászólása Dec 27, 2013
Sziasztok. Már voltam itt a kérdésemmel jóval ezelőtt... Adott egy Relisys rlt2000 es tv,monitor amit úgy kaptam,hogy nem kapcsol be. Szétszedtem 2 panel van benne az egyikre érkezik a táp a másik meg az inverter. inverter oldalon kellett kondizni amit meg is tettem. Utána a tv bekapcsolt nem fagyott meg bekapcsolás után viszont azonos időközönként elmegy a világítás. Kikapcs majd bekapcs és újra van fényerő. Kép és hang marad a háttérben. A kérdésem az lenne,hogy javíthatóak gazdaságosan az ilyen inverterek vagy létezik univerzális ami használható helyettesítőnek. ha létezik akkor ebben tudnátok segíteni? Árban esetleg linkben,hogy itthon hol lehet ilyesmihez hozzájutni!? Előre is köszönöm
(#) Atka15 hozzászólása Dec 27, 2013
Sziasztok. A napokban problémáim merültek fel egy Benq T2200HD monitorral. A probléma: Bekapcsolom, bejön a benq logó, majy megjelenik a kép, és 3 másodperc a háttérvilágítás kikapcsol, de ha a menü gombot nyomkodom arra reagál, szóval a hátérvilágítás megy el, de a kép az LCD-n ott van. Csak akkor jön vissza szintén 3 másodpercre ha ki/be kapcsolom a monitort megint, vagy a VGA/DVI kábelt kihúzom visszadugom. Szétszedtem: A tápon púpos kondenzátorok voltak, amiket kicseréltem. A hiba maradt. Tesztelgettem, és a fénycsövek(4 db van benne) kábeleit megcseréltem a felső kettőt az alsó kettőével.(képen a fehér csatlakozók) most is világitott 3 másodpercig, szóval ezzel leszűrtem, hogy a fénycsövek jók benne a tápban van a gond, de sajnos nem találom. Valakinek valami ötlet? (A nagy kondin kívül a többit kicseréltem már.)
Csak hogy tiszta legyen: az "alkatrész" képen a bal oldali inverter alatti 2 csatlakozó az egyiken "x" van az a MŰKÖDŐ oldal. A másikra kötött fénycső nem világít.
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) GPeti1977 válasza Armageddon89 hozzászólására (») Dec 26, 2013
Működhet, de a 325V DC előállítására inkább ellenütemű inverter lenne jó, nem egy flyback konverter.
(#) Armageddon89 hozzászólása Dec 26, 2013
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy a hozzászólásomba csatolt inverter működhet e?

Ha igen akkor esetleg növelhető a teljesítménye a kimeneti FET ek cseréjével (vagy mást is cserélni kell hozzá)?
És milyen hullámforma jöhet ki a kimenetén?

Válaszaitokat előre is köszönöm.
(#) mokuli hozzászólása Dec 24, 2013
Szép napot mindenkinek

Elindult az engedélyeztetési folyamat nálam.Első lépésben teljesitmény növelést kell kérnem(3x10A-rem van ez kevés a 3Kw-hoz).
Egy fázisú az inverter ezért és anyagi okból csak egy fázisra vennék 6A-t ehhez kapok-e három fázisú ad-vesz órát ilyen "öszvér"rendszerhez (eon területen esetleg valakinek van ilyen)?

Kellemes karácsonyt kívánok mindenkinek!
(#) Buvarruha válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 24, 2013
A tápfeszek, mint irtad megvannak és be sem kapcsol, tehát el sem jut addig, hogy az inverter leáljon, de még akkor is bekapcsolva maradna. Az invertert nem a scaler IC vezérli, csak bekapcsolja és fényerőt ad neki, az inverter maga végzi az áram ellenőrzését és a védelem is az inverter dolga.

Amúgy a matricák fehérek szoktak lenni, kiéve a közepüket, ahol a z IC magjának formájában meg vannak barnulva...
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2013
(#) zsoltee0001 válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 24, 2013
Sajnos már nincs rajta, de mintha fehér színű lett volna.
Azért kérdeztem vissza, hogy mi baja tud lenni, mert laposmonitorokon kívül más, szintén zenész, tervezett elavuláson alapuló elektronikus eszközöknél a processzor azért nem pusztul el, ha nem éri a max megengedhető feszültségnél nagyobb érték.
Én ebből indultam ki.
Kérdés:
Ha az inverter, ill. a csöveknél van valami gubanc, akkor csak 1-2 másodperc után tilt le, vagy azonnal?
Üdv
(#) mészi84 hozzászólása Dec 21, 2013
Üdv az lenne a kérdésem hogy van egy 14" lcd kijelzőm azt hogy tudnám meg csinálni hogy mondjuk esetleg a gépet rá kössem mintegy plusz monitor. Tudom kellene inverter meg az lenne a kérdés hogy az mindegy milyen?
(#) Buvarruha válasza G1xx3r hozzászólására (») Dec 20, 2013
inverter/csőhiba.
(#) Buvarruha válasza berobbantam hozzászólására (») Dec 20, 2013
Mérd meg az inverter trafók szekunderének ellenállását. Ha nem egyeznek kár is bele fetet rakni.
(#) kocsgab002 válasza vicsys hozzászólására (») Dec 18, 2013
Ott van bizony, de ahogy a kolléga is, én is belefutottam abba, hogy nagyobb feszültségű kijelzők meghajtása esetén nem tud rendesen lezárni az anód PNP tranzisztor bázisa.
Ezért kellett bele egy inverter, és egy NPN-PNP páros..
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2013
(#) szamóca válasza Oliii hozzászólására (») Dec 18, 2013
Pl. Választhatsz.Dobozolva. Több.
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2013
Következő: »»   123 / 262
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem