Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Sziasztok! A tv(Panasonic tx-32le7pa) a képen látható jelenséget produkálja. Szerintetek mi a probléma? cső, inverter vagy valami más?
Kép
Tényleg Igazán nagyon köszönöm! Próbálom meg is érteni a működését.
Ha sikerül összehoznom a szinuszosítóval (+- 0,9V kell neki) akkor szeretném még egy teljesítmény fokozattal kiegészíteni. (Vannak egy békebeli szétbuherált inverter maradványaim, ebben voltak 741-esek és Tesla KUY12-es 5db párhuzamosan kötött teljesítmény tranzisztorok.)
A téma áthelyezése miatt nem szerepel a gép tipusa: DEDRA inverter 145A. Ennek a hibájáról van szó.
Sziasztok!
A nevezett inverter kellemetlen sípoló hangot ad. Ha valaki tudja mi lehet az oka, esetleg kapcsolási rajzot is tudna valaki küldeni, nagyon megköszönném. Üdvözlettel: Tatrai J A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2013
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni: Építés alatt áll egy tl494-gyel meghajtott pc táp trafós szinuszos inverter (PWM-mel). Ez a kapcsolás eredetileg fénycső inverter, ezért elég volt csak rákötni a fogyasztót. A probléma az, hogy kb. 150-200Khz-en működik. Arra gondoltam, hogy a 230-at egyenirányítom, majd 555-össel és mosfettel 50hz-en megszaggatom. A kérdés: Mennyi legyen a kimeneti 50Hz-nek a kitöltési tényezője? 51% megfelel??? Ehhez a részéhez nem nagyon konyítok. Ja, és még egy: A megszaggatott 12V kitöltési tényezője mennyi legyen? (Az eredeti kapcsolás alapján 90% felett volt.) A segítséget előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2013
Olvastam erről az elektroncso.hu oldalon, a negatív előfeszültségről. Ott egy zener diódával és egy kondival hozzák létre ezt a katód feszültségnövelést. Az meg, hogy bírná e a trafó... hát jó kérdés
Régebben nézegettem inverter kapcsolásokat, de sokat hallottam, hogy terhelésre nagyon változik a frekvencia pl. ezért gondoltam, hogy ezzel lenne a legegyenletesebb a kijelző fénye.
Tehat VGA-ban megy a kulso. Ok, Tedd at oda. vagy eppen tavolitsd el a videokartya drivert. Inditsd el normal modban. Innen tudod majd allitani ha a drivert ujbol telepited.
Masfelol a gepeden ugye van valami Fn+blabla gomb (altalaban kis monitort abrazol) amivel kapcsolgathatsz a kulso/belso kimenet kozott. Masreszt ha csak az inverter a hibas, azt hozzadvagnak par ezresert gyak. barhol.
Az elemet már kiszedtem , többek között énis az inverter hibájára gondoltam , de LED kijelzős így ugyebár abban nincs, de megnéztem fényben semmi. A chipset viszont érdekes történet semmi hűtést nem kap gyárilag sem , se egy passzív hűtőborda , csak árválkodik egymagában
sziasztok!
járatlan vagyok a témában és ismeretlen a fórumon következő témában szeretném hozzáértők segítségét kérni: - a villamos inverter DC/AC környezeti hőmérséklet hatására mennyire emelkedik az inverter hűtő felülete, és - az áramfelhőben milyen hatással van, és hogyan változnak a működési paraméterei. tudnátok segíteni egy kis olvasnivaló eljuttatásával vagy irodalom ajánlásával? mailto.pekzsolo'kukac'gmail.com nagy segítség lenne, előre is köszönöm, Zsolt Szerk: A verselés helyett, a shift gombot kellett volna nyomkodni, a mondatok elején! A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2013
Ez elmeletben jo kellene legyen. Gyakorlatban viszont a BC237 az 100mA-es tranzisztor, es ha jol szamolok, akkor a LED-enkenti ~20mA az 8 LED eseten mar 160mA. Az sok a 100mA-s tranzisztornak. Oda valami jobb kellene, mondjuk BC338 vagy P csatornas MOSFET. Es milyen inverter van benne? Birja a 20mA-t?
Bluetooth Class1 van benne alapbol. RS485 modult kulon kell venni ha szukseges. A Sunny Explorer nevu programmal Bluetooth-on keresztul hibatlanul stabilan kuld minden adatot. Viszont a notebook-okban gyarilag beepitett blueetooth az Class2-es. Az csak olyan 10m hatotavolsagu. Az keves tobbnyire ha az inverter mondjuk masik epuletben van.
Kezdő vagyok ebben a témában.
Szeretné kikérni a véleményeteket a következő inverterről. SMA Tripower 6000TL-20 inverter. Van e lehetőség összekötni PC-vel az adatok rögzítésére és elemzésére. Köszönettel.
Hm ezt, hogy hozzam össze?
Hogy 1 sor 1 led-je olyan fényerővel mint egy másik sor összed led-je egyszerre? Illetve, ha tranyó és inverter nélkül dolgozok, akkor az a 10-12 mA-es áramerősség nem terheli le a portot? up1.: Aprópó. Ha a soroknál hagyom a tranyót, a ledek katódjait meg csak simán a portokra kötöm... Csak így ugye, a kódban 0-val kell majd dolgozni.. Ugyi? A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2013
Szia!
Amíg úgy működik ahogy Neked jó addig jól csinálod. Ha rosszul csinálsz valamit vagy túlbonyolítod, azzal csak magaddal szúrsz ki. Meg néha velünk is. ![]() A cuccnak a háttérben kell futnia(igen, sorváltások!), időzítő megszakítás használatával. Értelmes animációról ne is álmodj amíg ez nincs meg! Meghajtás: az ellenállásokat a "gyengébb" oldalra tenném, de igazából mindegy, a lényeg hogy egy egyetlen világító LED-et tartalmazó sor LED-je ugyanakkora fényerővel világítson, mint egy másik sor összes LED-jei ahol az összes világít. invertert bátran tehetsz oszlop és sormeghajtónak is. Illetve az oszlopokat én az AVR-re szoktam kötni inverter és tranyó nélkül(spórolás!), természetesen az ellenállások is ide kerülnek mivel ez a "gyengébb" oldal. Az inverter egy jó tehermentesítő a portlábaknak. A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2013
pjg kolégának nagyon igaza van, ha kinyírja az inverter transzformátorait, ami hamar meglesz, akkor semmit sem fogsz tudni vele kezdeni.
Sziasztok!
Kaptam egy Acer 19"-os monitort. Kb. 3 éves. Helyzet vele az, hogy bekapcsolom, bejön kb 5-7 másodpercre, majd kikapcsol a háttérvilágítás. Kikapcs-Bekapcs után ugyanezt produkálja. Van mikor megy csomó ideig gond nélkül. Mi lehet a gond? Tápját megnéztem, púpos kondit nem láttam. Viszont zizeg az inverter. És olyan fura szag van mikor megy, vagy a cső sarkából jön, vagy ahol csatlakozik a táppanelhez. Ha kikapcsolom ilyen szag nincs. Nem az a büdös műanyag szag, hanem mintha valami gáz keletkezne. Ez csak a felső két CCFL-nél van. Viszont ha a gyári bekötést megfordítom a felső csöveknél (ezalatt azt értem, hogy az 1-es cső helyére a 2-es csövet, a 2-es cső helyére az 1-es csövet kötöm), akkor semmi baja, nem kapcsol ki. Attól félek, hogy ez csak ideiglenes megoldás. Mi lehet a probléma? Cső, inverter? Vagy hogy deríthetném ki? Előre is köszönöm a segítséget. Bence A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2013
Nekem két EHE inverter megy két éve,a harmadik fázisra is teszek,ha szükséges lesz,de még várok mert a 100m2-re feltehetően elég lesz.A radiátorok fele már ki van cserélve fan-coilokra,de a még meglévő régiek miatt muszáj 40 fok fölötti előremenő.A háznak csak a fele van hőszigetelve,pont a szobáknál nincs,de tavasszal mindenképp meglesz.A hőszivattyúdnak mi a bemenő forrása?
Melyik SMA invertered van? En par hete raktam fel Fathernak egy HF2000-et. Nagyon meg vagyok vele elegedve. Sokat telepitettem mar a 3000-es 6000-es TL-es SMA invererekbol. De valahogy nekem ez a HF szeria eddig a legszimpatikusabb ilyen kis teljesitmenyen. Kesobb ha minden a terv szerint halad, meg jonne 2db 2000-es majd a haztetore es valami futeskorszerusites, hogy a gazt reszben ott is lehessen hanyagolni.
inverter Modulok A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2013
Szia!
Az enyém 7,2kW. Három sorban lett telepítve: 3 x 2,4kW. Soronként egy-egy 3kW-os SMA inverterre dolgoznak a napelemek. Így három fázison táplál be a hálózatba. Egy év alatt 9.000 kWó energiát termelt, pedig az egyik inverter hónapokig nem ment. A fűtés-hűtés egy 15kW-os hőszivattyúval megy. Padlófűtés + fancoil-ok. 30-33 fokos előre menő vízzel dolgozik. A fűtött terület 130 nm, könnyűszerkezetes családi ház. Ez a negyedik telünk, amióta elkészült a fűtés rendszer és eddig gond nélkül ment a legnagyobb téli hidegekben is. Tartaléknak a puffer tartályban van egy 6kW-os fűtőbetét, de egyelőre be sincs kábelezve. A használati melegvizet egy dupla hőcsrélős, 200 literes tárolóban egy 30 vákuumcsöves kollektor készíti márciustól október végéig az alsó hőcserélővel. Télen a felső hőcserélőn keresztül a hőszivattyú veszi át a fűtését, automatikusan. Persze ebben a tartályban is van még egy tartalék 2kW-os fűtőbetét, a "minden kötél szakad" esetére. Gáz be sem lett vezetve, okulván a korábbi ház gázszámláiból. Korábban Érden, az utolsó téli gáz fogyasztásom fél milla volt. Most fizetek havi 3.000,-Ft villany számlát és nagyjából ennyi az össz. energia költség. Üdvözlettel, Laci
Szia!
Fehérvár felé nagyon ritkán járok,nem is tudnám még megsaccolni sem,hogy mikor megyek arra legközelebb. DVD lejátszóból több van:Scott,Emax,Yamaha,Dimarson,Bush,Philips,Samsung.Van,amelyikhez van távszab. Üdv! A mostani állapotukról semmit nem tudok,hirtelen azt sem tudom,hogy a belsejük hiánytalan-e,vagy sem. Ami van még hirtelen anasonic SA-AK40 minihifi,végfok hibás,hibakódot dob,15"-os lcd monitor kijelzőpanel,benne a csövekkel,inverter felé menő vezetékekkel.Üdv!
Valamilyen kapcsolouzemu megoldassal tudod megoldani. Nem is kell nagyfrekvencia, eleg akar par Hz is. Szoval egy 555-el csinalsz egy valtoztathato kitoltesi tenyezoju oszcillatort, es azzal kapcsolgatod a BU252-t, vagy akar egy MOSFET-et (azt konnyebb vezerelni). De biztosan van meg 1000 egyeb megoldas a PWM jel eloallitasara. Pl. egy CMOS Schmitt-triggeres inverter ket dioda, egy poti meg egy kondenzator. Azert irtam CMOS-t (CD40xx sorozat), mert az elmegy az auto 12V-jarol, nem kell stabilizatorokkal vacakolni.
Érdekes, mert már néztem korábban is ezt a rajzot a panelhoz képest. De a panelon hiányzik több dolog is. Pl csak egy fet van összesen. Hiányzik mindkét körön a felső ccfl szálakhoz tartozó OLR körök, illetve a számozás ott sem stimmel a rajzal teljesen. Valamint a jelölésekben is vannak furcsaságok, pl pl a C7 és C8 az inverter trafó egyik középső bemenetét kötik össze. Kondikat nem tudom most megmérni pontosan, mert nincs nálam megfelelő műszer, meg valamelyiket ki is kellene vennem hozzá, ami szintén körülményes jelen pillanatban. Tehát a tranyó jó, diódák jók, az ellenállások nagy része jó (amiben nem vagyok biztos, azt hétvégén kiveszem és megmérem áramkörön kívül.)
Volt cserélve, az sem segített. Lehet megméregetem a az inverter visszacsatoló részét, amit korábban javasoltatok. Bár ezek után abban sem vagyok biztos, hogy ez segíteni fog.
Köszönöm a segítséget, végül kiderült, hogy a táp azért kapcsol le vagy tűnik el róla a feszültség, mert az inverter bekapcsolásakor a hibás tranzisztor akkora áramfelvételt produkált, hogy nem bírta a táp. Ez úgy derült ki, hogy egy 400W-os pc tápot kötöttem rá a panelra és az már képes volt a tranyó elfüstöléséhez lekapcsolás nélkül
Az inverter amit linkeltél két csövet tud meghajtani, a monitorodban pedig 4db cső van. És a hibakeresés egyáltalán nem drága, elég valószínű, hogy az inverter transzformátora a döglött, vagy valamelyik meghajtó FET-je, ami cserélhető. A Trafó már húzósabb, de azt is lehet itt-ott találni, helyettesíteni.
Még régebben elvittem szerelőhöz és állítása szerint kipróbálta másik táppal és a csövek rendben vannak, csak nemtudta miért tilt az inverter. Szóval ezért gondoltam, hogyha csak úgy magától letilt (és belül egy smd-ben van a hiba) akkor miért ne helyettesíthetném olcsón a drága hibakeresés helyett ezt a részt [mert én nem értek ilyen szinten a dologhoz, máshol (hivatalos monitorszervizekben ahol van esély hogy meg tudják csinálni) pedig 5-10 ezernél kezdődik, hogy leveszik a burkolatot]. Szóval a kérdésem az, hogy szerinted / szerintetek be merjem vállalni hogy egy ilyet rákötök a csövekre? Vagy mire kell figyelni, van valami speciális tápellátási kritérium az ilyen fénycsöveknek (a feszültségen, áramerősségen túl)?
Az inverter bekapcsolása felhúzott ellenállás mellett földre húzott kimenettel történik. Amikor kihúzod, a scaler tápja elfogy és ekkor elengedi a kimenetet amit az ellenállás felhúz és bekapcsol az inverter, amíg a kondija bírja. Normális.
Csak a fényerőbeállításnak van hozzá köze, másnak nincs. Persze az inverter okkal kapcsol le, előbb az okot kéne megkeresni, ami a hibás csövek miatt is lehet.
A monitoron mutatott képnek hatása van a fénycsövek világítási tulajdonságaira? Mármint... Azon kívül, hogy az eddig konstansra beállított fényerő ezzel a megoldással tényleg konstans lenne, az inverter mást is vezérel a csövön (mert maga a kép tökéletes, színes meg minden, szóval az a része jól működik monitornak) ? A csövek nem kapnánk állandó feszültséget/áramerősséget ha folyamatosan mérnénk működés közben a tápellátását? (Bocsánat, nem kötözködni akarok csak gondolkodok.)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Ha sikerül összehoznom a szinuszosítóval (+- 0,9V kell neki) akkor szeretném még egy teljesítmény fokozattal kiegészíteni. (Vannak egy békebeli szétbuherált
Régebben nézegettem
anasonic SA-AK40 minihifi,végfok hibás,hibakódot dob,15"-os lcd monitor kijelzőpanel,benne a csövekkel,