Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Ha beinduláskor nincs elszíneződve a fény legfeljebb sötét, akkor az inverter transzformátora menetzárlatos. Mérd meg az inverter trafók szekundereit, egyezniük kell és kb 1.2Kohm körül kell lenniük. Ha el van színeződve a fényük, illetve a transzoformátor jónak bizonyul, akkor jöhet a csőcsere, addig nem!
Rájöttem a dolgokra , egyenként kipróbálta, az egyik nem működik. Annál kattog az inverter , valahol zár ? Arra gondoltam lehet az a baja, hogy 50 V 100 µF kondit tettem rá / mint ahogy a leíráson van/ de amelyik működik arra 63 V 100 µF kondit tudtam tenni. Valami ötlet ?
Nem is a hangszóró kopog, hanem az inverter kattog , lehet zár valahol ?
Sziasztok!Hozzászólóként új,olvasóként régi tag vagyok.Minden tiszteletem az itt szorgoskodó embereknek.Nagy tudást, és sok gyakorlatot halmoztatok fel mindannyiunk megelégedésére.Segít-sget kérnék töletek,egy elképzelésemhez,laikusként.Persze energia a kérdés-
.Napelem ,és szél generátor az alap./-esetleg 1db önindítós áramfejlesztö 3.5kw-os/.Van apc szünetmentes táp 2700w, kevés akkutelep 12v-os,1000w-os valószínü módosított szin.hullámú inverter12dc/220 ac,1db 700 w-os szénkefés ,állando mágnesü,220v-os vill .motor,kb 65v-t elérö ,allandó mágnesü ,12v-os vill motor.Az APC -ben 4db akkumulátor.A terv,hogy 1vagy 2db napelemtábla,és, vagy épített generátor/szélnek/,vagy a meglévök hasznosítása,illetve ,elöször csak a meglévökböl készített aramforrás.A kérdéseim /ez majd jó hosszú lesz/ .A napelem ,a fezsültség szabályzo,és az akkupakk közé hova milyen védelem kell ?Az apc ben lévö akkuk helyettesíthetök-e külsö akkukal.? A függöleges tengelyüre tervezett generátor és a napelemek adta feszültség/áram, és a generátor/benzines/árama kogyan hozhato szinkronba.Vagyis ha a szél,vagy nap,vagy mindkettö,vagy egyik sem, csak a benzines agregát müködne,ezek hogyan hozhatók ,ugymond fedésbe egymással?Bocsánat az akkumulátorokat kihagytam.Melik napelem fajta az ideális ?Mono vagy polykristályos ,12vagy 24 v-os?Kell-e mppt,a megfelelö relék hova kerüljenek?Hova tegyek biztsítékot,és "visszafolyás" elleni védelmet? -és még amit nem tudok.Elöre is köszönöm a segítségeteket.!
Helló Győző!
Ez igen!! Nagyon akkurátus a dokumentum és a kapcsolás is. Olyan szépen elkészítetted mint egy diploma munkát. A közelmúltban nekem is a PC tápegység kis inverter trafója ugrott be, hogy ide pont jó lenne. Próba képen építettem is vele egy hasonló blocking oszcillátort és szépen cirippelt. Üdv. Gábor
Márkára már nem emlékszek ,de egy hifiből lett kiszedve az inverter , van rajta 2* +-gnd. +50V és -50V-ot ad le. Azért mondtam a forrásoldalt, mert ott van leírva minden.
Hibrid fűnyíró? Az sem piskóta. Végülis...... 4 elektromotor és egy belsőégésű erőforrás, akksi, inverter, elektronika
Ha már ennyi tudós agy fogaskerekei csikorognak itt... Talán meg tudjátok mondani mi hajtja TYTAN-t? Mert veszettül gyors. Minél többször látom, annál inkább azt gyanítom, hogy távirányítós, de .....
Annyi a különbség, hogy az inverter körben a 100 mikrós kondi nincs bent, helyette egy 1N4004 dióda van, ezen kívül teljesen azonos. A potit is kivettem belőle.
Attól még, hogy kívülről jól néz ki lehet rossz. Nem egy 30eFtos beruházás... cirka megvan 300ftból. Egy próbát megér. Ha nem ez a baja, akkor lehet beljebb menni és keresni az inverter körbe, vagy pedig a csöveket megnézni, hogy milyen állapotba vannak.
A magas fesz. okozta elektro mágneses tér miatt lehet némi megemelkedett ellenállás. Talán ettől tilt az inverter.
Sziasztok!
Nem tudjátok az SPW-150 inverter trafót mivel lehetne helyettesíteni? Két csöves 23 colos monitorban volt. 2 kör van a primer egy a secunderen. 9VA
Sziasztok!
HP gép monitorja lett csatlakoztatva az alaplaphoz úgy, hogy az akkumulátor a gépben volt. Akkor és azóta sincs képem, bár kiderült az alaplap is rossz. A monitor amit csatlakoztattam előzőleg jó volt. Jelenleg nincs lehetőségem megnézni, hogy világítás nélkül, de ad-e képet. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek mit érdemes először átnéznem, hogy rábukkanjak a hibára? inverter? Ha maga a panel ment tönkre, azt hogyan deríthetem ki, ha úgy van mi a teendő? Esetleg Budapesten tudtok olyan szervízt/szervízest, akinél nem kerül 5000e Ft-ba az, hogy belépjek az ajtaján? A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2013
Igen, sokan építenek pl sima 12/230V trafóból és néhány fetből egyszerű 12V-os inverter. Hiába pakolják tele a primer oldat fettel, félvezetőket zárlati áramra nagyon nehéz méretezni.
Éppen ezért aki ilyesmit szeretne csinálni tervezzen bele olyan túláramvédelmet ami 1-2mp-ig elbírja a névleges terhelés mondjuk 2x-esét a fölé pedig egyáltalán nem enged a kimenő teljesítményt tehát 2x terhelés felett már áramgenerátoros üzemben dolgozik. A hálózati feszültség ilyen esetben kicsit bezuhan addig amíg pl a motor felpörög, de legalább nem ég le az inverter.
Szerintem koncepcionálisan kéne a dolgokat tisztába tenni...
A szigetüzemű rendszer minden pillanatban akkora teljesítményt kell beletoljon a helyi kis hálózatba, mint amennyit a fogyasztók éppen el akarnak fogyasztani. Ha nincs tárolóalkatrész (akksi) benne, akkor ugye ez azt jelenti, hogy az energiaforrásnak kell ezt fedeznie tudni. Ha van tárolóalkatrész, akkor meg annak kell tudnia fedezni az energiaforrás és a fogyasztók igénye közti szakadékot. Alapvető kérdés, hogy milyen fogyasztóid vannak, azok pillanatnyi fogyasztása mennyire tervezhető előre, és mit tudsz tenni, ha az energiaforrás garantált termelési minimuma (ez ugye napelemnél 0W) és az akksiból kinyerhető teljesítménymaximum (kb. az inverter maximális teljesítménye) együtt nem elegendő a fogyasztóknak - valakit le kell kapcsolni, vagy leáll az egész rendszered.
Mind világít, jelalakok egyformák az összes csövön. Ha felcseréltem az inverter két oldalán a csöveket, úgy működött órákig, de a jelalakok úgyis ugyanolyanok voltak. Azért köszi a tippet, megnézem a csövek végén a forrasztást.
Üdv.
Most akkor ez LCD vagy képcsöves? Ha nem old le a tápja valószínű, hogy kiment az inverter előtti bizti és ennek az lehet az oka, hogy a meghajtó fet vagy tranyó valamelyike zárlatos.
Sziasztok!
Az erősítő beindult. ![]() Ahogy tegnap már sejtettem is, nem lehet kiragadni a kapcsolási rajz részletét, ahogy azt tettem, amikor csak az előerősítők rajzát küldtem a fórumba. A hiba máshol volt, nem az előerősítőben. Természetesen teljesen banális. A tirisztor volt zárlatos, ami védi az erősítőt a kimenet túlterhelésétől és a rövidzárlattól. Azóta már szimuláltam is a tirisztor begyújtását. Előjött a tipikus hiba a torzítás. Az előerősítő és az inverter csövek munkapontja ilyenkor széthullik. Sokat tanultam most. Az 50Hz továbbra is jelen van, de az egy más probléma, ami majd szintén megoldódik valószínűleg a pufferek cseréjével. Közel 40 éves alkatrészekről van szó. kristikoma, köszönöm a tippeket. Sajnos nincsenek megfelelő eszközeim, mint pl. generátor és oszcilloszkóp. Csupán egy multiméter. Az audió jelet egy discman szolgáltatja. Így azt sem tudom, hogy mekkora jelet adok a bemenetre, csupán sejtem. Hosszú idő után ezzel a munkával kicsit visszatértem a gyökerekhez. 16 évesen már építettem egy csöves sztereó erősítőt. Akkor még szinte csak germánium tranzisztorok léteztek nálunk. Le sem merem írni, hogy az mikor volt. ![]() Köszönöm a segítséget mindenkinek.
Sziasztok!
A beteg egy Fujitsu Siemens FSC P19-2. Csak akkor működik, ha a CCFL csöveket kiveszem a kijelzőből. Mind fehéren világít. A nagyfesztrafón szkóppal nézve a leválasztó kondi után, mindegyiken ugyanakkora a jel. Ha visszarakom a kijelzőbe, pár másodperc múlva letilt az inverter, de így is ugyanakkorák a jelek. Gondoltam valami átvezetés lehet, de akkor is működik, ha a fémkeretet, amiben a csövek vannak testelem kiszerelt állapotban. Kondikat kicseréltem újakra. A FET -et kapcsoló smd tranyókat is másikra cseréltem, de most már tanácstalan vagyok, mit nézzek meg.
Szia!
Ellenállást ne használj, inkább az inverter feszültségét kellene csökkenteni az elektronikájával.
Az invertert a maximális terheléshez kell méretezni. Ha csak 100W-os világítás megy róla napi 5 órát akkor elég az ehhez legközelebbi nagyobb. De ha 1kW-os szivattyú fog róla működni mondjuk napi 30 percet, akkor bizony elég szépen túl kell méretezni és trafó nélküli invertert nem is nagyon használnék. Az elfogyasztott energiamennyiség a két példánál ugyan az de az inverter teljesítmény aránya akár 1:20-hoz is lehet, az áráról nem is beszélve.
Köszönöm a választ akkor a 36V.os rendszer lesz a nyerő nàlam. Mégegy kérdés az inverter, hogy kb 1kw-ra tervezem a rendszert az elején ahhoz kb mekkora inverter az ajànlott?? Üdv.!
Üdv!
Bontottam egy régi monitorból, négy csövet, és egy invertert. Ezek biztosan jók, a monitornak más baja volt. A kérdésem az lenne hogy a monitoron kívül az invertert hogy lehetne beüzemelni? Három vezetékkel volt a fő panelhoz kötve, ebből kettő a gnd és a +12V, de a harmadik vezetékre nem tudom mit kellene kötni hogy működjön. Az inverter típusa: Link A rajta lévő vezérlő ic TL1451A
Ha előbányászom a pincében, lefényképezem. Egy 500-as részeiben még dobozban van. Nem volt nagy, de piszok nehéz.
Külön ugyanakkora, kicsit magasabb dobozban az akkuk. A hálószoba szekrényke méretű az 1000-es volt.Licenszekkel nem vagyok tisztában. A jelgenerátor részt nem kellett javítanom soha. A meghajtás ellenütemben ment. 2 db BD... hajtott trafóval 4 pár 2N3055-öt. A tápot kapcsolóüzemben 3-4 db cseh KU... tranzisztor nyomta. Fütyült állandóan. Nem úgy néz ki, mint egy rezgőkörös inverter. A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2013
Trakis? Ez nem egy VKI licence alapján gyártott kütyü volt? Tulajdonképpen egy rezgőkörös inverter volt, ami 50 Hz-re volt hangolva... Mint egy hálószoba szekrényke. Spéci kondik voltak benne, a C213 mintájára, csak sokkal nagyobbak voltak. Valami 50 uF, meg 100µF rémlik... Mindjárt kapunk a pofánkra az off-ért...
Ez egy LCD monitor inverter trafója után van a fénycsövek előtt.
Hello! Ellen-ütemű vezérlést egy inverter fokozat közbeiktatásával lehet megoldani. Ez akár egy másik 555 is lehetne, ha a 2-es és 6-os lábat az első kimenetére kötöd. De egyébként nem lehet egy komoly kapcsolás, amit alkalmazol. Ellen ütemű meghajtásnál gond lehet a két végfokozat egyidejű bekapcsolása. Pont ebből a célból vannak kapcsolóüzemű vezérlő-meghajtó IC-k kitenyésztve, amik ismerik ezt a problémát. Vagy is célszerűbb ezeket alkalmazni..
üdv! Idézet: „pár 7-szegmenses dekóder IC is fog kelleni” A bináris 0 és 1 könnyen megjeleníthető a hétszegmenses kijelzőn: Két szegmens (B és C) állandóan mehet, a többi (A, D, E és F) a bit kimenetről egyből vezérelhető (0 -nál bekapcsolva). Az áramigény miatt egy inverter és egy tranzisztor kellhet.
Köszi, de én olyasmire gondoltam, hogy gk. akksiról huzamosabb ideig menjen, amit ha visszajött az áram egy töltőn keresztül automatikusan feltöltsön. Valami olyanra, amiben van akksi, töltő inverter és ezt kapcsolja ki-be valamilyen eszköz annak megfelelően, hogy van-e áram, vagy nincs.
Sziasztok.
Van egy Asus VW193D-B típusú monitorom olyan hibával hogy amikor fehér színt kell megjelenítenie vibrál a kép, mintha a háttérvilágítás lenne kontakthibás. Nem tudom hogy a többi színnél is fennáll-e a hiba mert igazából csak fehér háttérnél látszik de elég zavaróan. Próbáltam másik VGA kábellel a hiba ugyanúgy megvan. Nem egy annyira öreg monitorról lenne szó, keveset is volt használva. Esetleg jelenthet az gondot hogy földeletlen konnektorról üzemelt egy darabig, vagy egyáltalán mi okozhatja ezt a hibát? Esetleg az inverter haldoklik? Előre is köszi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

.Napelem ,és szél generátor az alap./-esetleg 1db önindítós áramfejlesztö 3.5kw-os/.Van apc szünetmentes táp 2700w, kevés akkutelep 12v-os,1000w-os valószínü módosított szin.hullámú
Külön ugyanakkora, kicsit magasabb dobozban az akkuk. A hálószoba szekrényke méretű az 1000-es volt.