Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   139 / 262
(#) proli007 válasza Sebi hozzászólására (») Ápr 20, 2013
Hello! Ez egy működő áramkör? Mert nekem itt valami nem kerek.
- Ha a számláló nullán áll a tranyó kinyit, inverter bemenete "L" szintű, kimenete "H". Vagy is Reset állapotban van a 17-es és nem is tud ellépni onnan. Hiába jön a csengetés.Mintha még egy inverter kellene oda..
üdv!
(#) Pulyka válasza Haszuboy hozzászólására (») Ápr 19, 2013
Köszönöm szépen.
Én gondoltam, hogy összedobok belőlle egy komplett akkupack, fénycső, és inverter egységet, amolyan hordozható armatúra féleségnek, de hamar elvetettem az ötletet.
Biztos lehet hozzájuk kapni alkatrészt(ha tönkremennének), vagy helyettesítőt, de pl a tekercs is olyan régi(nem ezek a sárga fóliásak), hogy gondoltam, hogy egy gyűjtő elrakja emlékbe, hogy 1990 környékén ilyenek voltak az akkori elektronikák.
Nem tudom melyik, de az egyik fajta biztos, hogy 92-es, a többit csak saccolom, de biztos, hogy több, mint 10 évesek.
El is teszek szerintem 3 darab EVIG Budapest-eset emlékbe, azok amugyis csak nehezen akarnak begyújtani.
Én is 1-2 ezer körüli árra gondoltam egyébként, inkább 2 ezerre.

OFF: Napelemes rendszerhez nem, akkor már inkább összeszednék annyi napelemet, hogy meglegyen egy akkupack töltőfeszültsége, és ezeket a tekercseket sajnálom tönkrevágni.
Majd lefényképezem a belvilágot.
..úgy is van 7 db rossz, de van emelett 9 db jó, amiből 3-at elteszek.
..jah és a másik ok, hogy miért gyűjtőnek szánom(, de aztán bánom is én, hogy ki veszi meg, ha meghirdetem ), hogy akkor megéri LED-es világításba fektetni, én sem használnék fénycsövet, itthon is kevés kivétellel már minden fényforrás LED-es.

...de nem akarok ünneprontó lenni a fénycsöves topikban, azzal, hogy mindenkit rábeszélek a LED-ekre, mert NEM ez a célom.
(#) Buvarruha válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Ápr 19, 2013
Csak akkor "érzi" a táp a rövidzárat amikor bekapcsolna az inverter, azért marad meg a fesz.

Én a tápvezérlő IC cseréjével kezdeném, főleg, ha LAF0001, vagy FAN 7601. Konkrétan milyen készülékről van szó?
(#) Haszuboy válasza Pulyka hozzászólására (») Ápr 18, 2013
Vonatokon használnak ilyet. 1-2 ezret szerintem megér. Ahova használni lehetne jelenleg: napelemes rendszerekhez. (nem neon hanem fénycső inverter, a neon teljesen más!) Szerintem el lehet adni. Teherautókra is tudják használni, pl raktér világításra.
(#) Buvarruha válasza koon hozzászólására (») Ápr 18, 2013
Ha az inverter transzformátorára gondolsz, akkor azt ne kösd párhuzamosan..
(#) Buvarruha válasza koon hozzászólására (») Ápr 18, 2013
Cső, transzfomrátor, fet, vagy tranzisztor, ezt neked kell kiderítened. inverter környékén nézelődj..
(#) szsrobert válasza kameleon2 hozzászólására (») Ápr 17, 2013
Idézet:
„este, amikor nem süt a nap - ezt hogyan fogod biztosítani”

Normál hálózati áram, vagy akku, de az sajnos drága kWh-ra számolva.

Idézet:
„nyilván egy hálózatra visszatápláló rendszernél is magasabb feszültséggel kell dolgozni, mint az előállítandó, hiszen a félvezetőkön is esik valamennyi és van veszteség is.”

Létezik 48V-os inverter is. Ha nem akarunk veszteséget, nem táplálunk vissza, hanem taermeléskor azonnal el is fogyasztjuk.

Idézet:
„Ha nem táplálsz vissza, akkor meg este kell megfizetned az áramot, holott a visszatáplált energia "rovására" is megtehetnéd.”

Pontosan. Ha visszatáplálsz, akkor 230V esetén minimum 325V-nál nagyobb egyenfeszültségű rendszer lenne ideális.
Kérdés a beruházás ára, megtérülése, gazdaságossága.
Az biztos, hogy a visszatáplálás előnye lehet elektromos járművek töltésénél, hogy a visszatáplálási teljesítmény többszörösével is terhelhetjük a jármű töltésekor a hálózatot.
(#) GPeti1977 hozzászólása Ápr 17, 2013
Step down konverter diódáját szerettem volna átalakítani szinkron diódásra FET-tel.
Sajnos nem sikerült.
Először a kapcsoló FET vezérlésének negáltjával kapcsolgattam (az inverter mikrokontrolleres így nincs lehetőség spec IC azért is mert ez egy napelemes töltő (MPPT) így mikrokontroller nélkül nem megy) persze holtidőt is adtam neki hogy ne nyissanak egymásra, az áramkör így nagyon melegedett. Gondoltam tovább van nyitva a FET mint a tekercs kisülési ideje.
A 2. módszernél induktivitásra tekertem egy segédtekercset és olyan polaritással tettem a fet-re hogy a tekercs kisülése nyissa ki de az eredmény ugyanez lett.
(#) kadarist válasza blackdog hozzászólására (») Ápr 15, 2013
A te motorodnál, ahol U,V,W jelzések vannak és inverter hajtja meg ezeket a tekercseket, az azért egyenáramú motor, mert az inverter egyenfeszültségű táplálást kap. Csupán ezért nevezi a gyártó DC-motornak ezt a típust. A kivezetések számát relatív módon kell értelmezni, mert lehet, hogy főáramköri tekercseken kívül még az esetleges gerjesztőtekercs is ki van vezetve vagy esetleg a tengely-jeladó vezetéke stb.
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2013
(#) blackdog válasza kendre256 hozzászólására (») Ápr 15, 2013
Idézet:
„Ha nincs benne kommutátor, akkor csak AC lehet”

ECDC ?

Amit írtál azzal tisztában vagyok. Van egy motor amin U,V,W jelölésű kivezetések vannak. inverter vezérli. A gyártó ezt a motort úgy reklámozza, hogy egyenáramú (DC) motor. Én ezt nem hiszem el. De lehet valami nem tudok.

Én úgy gondoltam, hogy AC motornak 3 vagy 6 kivezetése van (fázisoktól és indítás módjától függően). DC motornak pedig 2,4,6,8 stb...
(#) blackdog hozzászólása Ápr 15, 2013
Sziasztok!

Miről lehet egyértelműen megmondani egy motornál, hogy egyenáramú vagy váltakozóáramú?
Teljesítménytől fűggetlenül.
Ha a kivezetésekre U,V,W van írva az szerintem nem egyenáramú. Szerintem háromfázisú és max. inverter vezérelt.
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2013
(#) Imike008 hozzászólása Ápr 14, 2013
Udv mindenkinek!
Segitseget szeretnek kerni egy Telwin Technology 175 HD ,hegeszto inverter javitasahoz,a hiba oka hogy a tulaj bele ejtett a tetejen egy csavart ami zarlatba hozta a ket huttoi bordat a negativ es a pozitiv reszt ,vagyis amin 2 es 2 drb fet van rarakva ,mind a 4 fet ki is purcant sajnos.
Eloszor is megkernek szepen valakit hogy kuldjon nekem egy hozza valo rajzot,es esetleg ha van valakinek valami tipje hogy meg hol keressem a hibat,kicsereltem a 4 drb G30N60HS fet et es a melletuk levo 2 drb FES16JT diodakat is mer azok is zarlatosak voltak ,de egyeb hibas alkatreszt nem talaltam benne,van egy kis transzformator gondolom azon keresztul kapjak meg a fetek a vezerlest,de rajz nelkul sajnos nem tudom hogy mit merjek,ha bekapcsolom a zold es a sarga lampa folgyul az egyik rele be is kattan a fet ek meg is kapjak a 300 v ot a sarga led villog de annal egyeb nem tortenik,ha valaki segittene azt nagyonn megkoszonnem.
(#) Le-dee válasza kala1982a hozzászólására (») Ápr 11, 2013
Szia! nagyon egyszerű, mert egy fél inverter amit keresel, fogod a PC trafót, olyat keress aminek ki van vezetve felül a középmegcsapolása. Az 5V-os tekercseit meghajtod egy TL494-el Push-pull kapcsolással, belövöd 50Khz-re, a szekunder oldalon teszel egy nagyfeszültségű diódahidat, BY500-ból (hűtéssel persze) egy szűrőkondit (amit megint a PC-tápból kinyerhetsz), és kész. Több ilyet készítettem már, nem kell áttekerni, és a kimenten 150-200V-ot kapsz belőle. Kb 4V-os menetfeszültséggel üresen kb 0,5A-t vesz fel 12V-ról.
(#) proli007 válasza Kicsa hozzászólására (») Ápr 9, 2013
Hello!
Imádom,mikor össze vissza beszéltek. Nagy regény trafóról stabilizátorról, bekötött Led-ekről, miegymásról. Aztán valami mást szeretnél. Nem lehetne elsőre egyszerűen megfogalmazni az igényt? Minden dolog belekeverés nélkül?
De ha már áramköröket szeretnél létrehozni meg kellene ismerni a tranzisztorok alapkapcsolását, jellemzőit. Valamint nem lehagyni a rajz felét. De lemondom az eredeti hogy működik.
- Amikor a kapcsoló ki van kapcsolva, vagy is nincs táp csak a Standby-nál, akkor a ledeken átfolyó áram nem ejt feszültséget az R1 ellenálláson.
- Így a T1 tranyónak nincs bázisárama, tehát a T1 tranyó zárva van.
- R4 ellenálláson átfolyó áram befolyik T2 bázisában, és a T2 így ki van nyitva, égnek a piros Led-ek.
- Amikor bekapcsolod a kapcsolót (bekapcsol a "főtáp" ) akkor a fehér Led-eken áram folyik. A Led-eken átfolyó áram összegződik az R1 ellenálláson. Ha az ellenálláson eső feszültség meghaladja T1 bázis-emitter nyitófeszültségét (600..700mV), akkor a T1 bázisába áram folyik, a T1 kinyit.
- T1 kollektora elnyeli az R4-en folyó áramot, így a T2-nek nem marad bázisáram. Vagy is T2 lezár, és így a piros Led-ek elalszanak. (T1 invertál, mer közös emitteres kapcsolásban működik.)
- A Led-ek áramát a velük soros ellenállás korlátozza, kb 20mA-re. Az R1-en a négy fehér Led árama folyik át, ami a 10ohm-on 4*20mA*10ohm=800mV feszültség fog esni. (Ha csak egy Led árama folyik át, akkor az csak 200mV lesz, ami a T1 nyitófeszültsége alatt van. Így nem is működhet a kapcsolás. Vagy működhet, ha R1 értékét növeljük.) A T1 bázisáramát R2 ellenállás korlátozza, hogy abba ne folyjon be a 80mA, mert hasmenése lesz.

A fehér Led-ek előtét ellenállását(R6..R9) a következő képen számoljuk ki. Azt kell tudnunk, hogy az ellenállásra mekkora feszültség jut, és mekkora áramot szeretnénk látni rajta. A Led nyitófeszültsége 3,2V, áram 20mA-t szeretnénk.
- Tudjuk, hogy a kapcsolás működéséhez, 5V áll rendelkezésre, és az R1 ellenálláson minimum 800mV feszültséget szeretnénk. Mivel az R1-en mind a négy Led árama átfolyik, az áram itt 80mA. 800mV/80mA=10 ohm. Tehát R1 értéke 10ohm lesz.
- Az R6-ra jutó feszültség a következő. Utáp-Uled-UR1=5V-3,2V-0,8V=1V. A Led-en átfolyó áram, 20mA. Így az R6 értéke UR6/Iled=1V/20mA=50ohm. Vagy is 47 vagy 51ohm-ot tehetünk pld oda.

Piros Led-nél, kettő sorba van, így a két Led feszültségét kell figyelembe venni, miközben a tranyó kollektor-emitter feszültség vesztesége a 40mA esetén, kb. 100mV lesz. Vagy is UR3=Utáp-(2*Uled)-UCE=5V-(2*2,2V)-0,1V=0,5V. R3=UR3/Iled=0,5V/20mA=25ohm, vagy is 27ohm megfelelő. (Persze nem biztos, hogy a piros Led nyitófeszültsége ennyi lesz, mert akár 1,5..2,2V-ig terjedhet. Meg kell mérni. Meg lehet nem is 20mA-t szeretnél beállítani.)

Ha tranyóval szeretnéd kapcsolni a fehér Led-eket, akkor tudjuk, hogy amikor a mikrovezérlő portja magas szintű (+5V) akkor kell a fehér Led-nek is égni. vagy is oda is magas szint kell. A tranzisztoros kapcsolásoknál, az emitterkövető (közös kollektoros) kapcsolás nem fordít fázist. Az NPN tranyó kollektorának kell pozitív feszültség. Tehát a kollektort a +5V-ra, bázisát a portra, emitterére a terhelést kell kötni, ami jelenleg a Led-ek testesítenek meg. Sajnos a kapcsolásban az emitterkövető kimeneti feszültsége a bázis-emitter feszültséggel alacsonyabb, mint a port feszültsége. Ez ugye 600..700mV, miközben az előző példánál, az R6 ellenállására csak 1V maradt. Most még ez is csökkenni fog kb. 600mV-al. Így az R6-ra már csak 400mV jut. Az meg elég kevés már. De R6=UR6/20mA=0,4V/20mA=20ohm. Éppen hogy..

Jobb a helyzet, ha a portnak nem a magas szintjénél kel bekapcsolni a Led-et, mert akkor egy PNP tranyót használhatunk, azt jól kinyithatjuk a port-al, és kisebb így a veszteség. (100mV). ekkor a tranyó közös emitteres kapcsolásban működik, vagy is a bázisába korlátozó ellenállás kell a portról. De alkalmazhatunk a PNP tranyó előtt inverter fokozatot mint a T1, vagy az egész kapcsolást a fejére állítva is megoldhatjuk a problémát.

Na rajzolok mindegyik megoldásra egy példát mindjárt.. üdv!
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2013
(#) GPeti1977 válasza Le-dee hozzászólására (») Ápr 9, 2013
Olyan szinuszos inverter is van ahol azért kell a sárga torroid fojtó mert a DC feszültség (is) van szabályozva. ( Fő trafó pwm, graetz puffer között a fojtótekercs.)
Én is pont így állok most szinte, lehetséges a zajosodás rossz táphidegítés és paneltervezés miatt is, ha belegondolunk a 300V amplitúdójú négyszögjel csúnya zavarokat tud produkálni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2013
(#) GPeti1977 válasza Le-dee hozzászólására (») Ápr 8, 2013
Én is kísérletezgetek szinuszos inverterekkel, jelenleg van egy működő kapcsolásom is.
Egy FET es H hidat vezérlek egy meghajtó IC vel, L9903 eredetileg motor meghajtásra tervezték, a dir lábon váltom a polaritást, a pwm lábon pedig adok neki egy közel szinusz arányban változó pwm jelet a félperiódus idejére egy attiny2313 kontrollerrel, a transzformátor (250VA) egy szünetmentes vas transzformátora, a primert LC szűrőn keresztül hajtom meg a tekercs E55 légréssel.

Most egy autós tápot alakítok át, itt az eredeti kontroller adja az 50Hz ütemjelet, ami a szintén attiny2313 INT0, INT1 lábára megy, négy kimenete van, az alsó FET-eket a táp eredeti optoja kapcsolgatja 50Hz ütemben, a felső FET-eket a kontroller pwm kimenetei hajtják egy-egy TLP350 optocsatolón keresztül. Az optok segédtápját az eredeti transzformátor segédtekercsére forrasztott 1:1 egy-egy darab kis transzformátor látja el, jelenleg nekem is ez a gondom hogy a kimeneti jel még nem valami szép ennél a megoldásnál.

A kimeneti szűrő tervezése:
az LC kör rezonancia frekvenciájának min 10x50Hz (500Hz) és max. 20kHz/2 (10kHz) között kell lennie. A kondenzátor típusteljesítménye az inverter max. teljesítményének 5%-a, azaz 250W táp esetén kb 750nF (nem részletezem a számítást) tehát választhatunk 1µF szabványos értéket.
Az induktivitás értéke a Thomson képlet alapján számolható.
1µF és pl. 10mH esetén rezonancia frekvencia 1600Hz ami megfelel.
Tehát kell 2db 5mH induktivitás 1µF kondenzátorhoz a Te tápodnak megfelelően.
Gyári szinuszos inverterben ferritrúdra csévélt tekercset láttam.
A sárga gyűrűmag biztos nem jó ide.

A szűrő után még kell tenni egy normál zavarszűrő gyűrűt (mint PC táp a 230V oldalon) meg hozzá n*100nF körüli kondenzátort.
(#) mpisti válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Ápr 8, 2013
Szia Mihály!
A kínai termékek semmivel nem lennének rosszabbak mint hasonló más országból származó társaik, ha hasonló igényességgel készülnének. Az ár valahogy a munka minőségét is tükrözi. Ha egy európai gyártású hegesztőinvertert hasonlítok össze egy azonos tudású kínai géppel, azt kell mondjam hogy az ár/érték aránya a kínainak jobb. Arról nem is beszélve hogy javíthatóság szempontjából a kínai gagyi vezet. A franciák és olaszok olyan modulrendszerű invertereket készítenek, hogy a javításához komoly tárgybeli és szakmai felkészültség szükséges a forrasztás terén. A kínai szkópok terén nem rendelkezem tapasztalattal, Philips-et és Tektronix-ot használok. Ötlet terén nem igazán várhatsz tanácsokat, mivel ahány gép, annyiféle megoldás. Ebből következik, hogy ami egyik gépnél tuti megoldás a másiknál már ugyanarra a problémára az ok másutt keresendő. Igen sokféle inverter fordult meg a műhelyemben,de eddig egy adott hibára csak egy adott gyártmányon belül lehetett azonosságot felfedezni,más gyártóktól származó gépek esetében már egészen máshol volt a hiba forrása. Mérni csak ott lehet és érdemes, ahol van már tapasztalati, vagy a gyártótól származó referencia. A mérési értékek mégy egy gyártmánycsaládon belül is szórnak, nem hogy különféle gyártmányok esetében. Lényeg inkább az elv ismerete, és kiigazodás az adott gép kapcsolási logikáján. A legkönnyebb dolgod akkor van,ha rendelkezel az adott gép pontos dokumentációjával, de erre van a legkevésbé esély.
(#) Le-dee hozzászólása Ápr 8, 2013
Sziasztok!

Régóta olvasom ezeket a hozzászólásokat, én magam is építettem már különböző invertereket, különböző teljesítményeken. Jelenleg több szinuszos invertert is tervezek, érdekes tapasztalataim vannak. Otthon egy gázkazán és egy keringtető szivattyú menne róla, ha nem lenne áram. A választás egy 300W körüli teljesítmény leadására képes típus. Meg is építettem, első körben egy kibuherált PC trafóját használtam, áttekercseltem, és egy Push-Pull kapcsolással 350-400V-os egyenfeszültséget készítettem a 12V-ból. Ebből az egyenfeszültségből 4db mosfettel PWM módon alternatív vezérléssel kivagdostam a szinuszt és próbáltam mindezt megszűrni. Az első probléma a leválasztás volt, ezt néhány optoval megoldottam, viszont a kimeneti szűrés nem a legjobb lett. Előző hozzászólásokban olvastam, hogy a kimenő fojtótekercs légréses legyen, próbálkoztam ezzel is. az a baj, hogy csak kibuherált PC trafók állnak rendelkezésemre, és semmit nem tudok róluk, viszont az Interneten talált szinuszos inverter fényképek toroid szűrőket tartalmaznak eléggé nagyok az inverter többi alkatrészeihez képest, és elég nagy menetszámúak. Tud ebben valaki segíteni, hogy hogyan induljak el a szűrő méretezésében? Persze arról nem is beszélve hogy több fojtót kipróbáltam már, össze-vissza begerjedt, hullámos lett a szinuszjel teteje, persze a multimétert rátéve mindent mért csak 230-at nem mutatott. egy TV-n és egy DVD-n is kipróbáltam, és a TV-n zajpöttyök jelentek meg. A szinusz vivőfrekije 20Khz, de ez sem számított, gerjed össze-vissza. Ha akkuról pörgetem és a szkóp rajta van, akkor ráz minden alkatrésze… segítsen valaki…
(#) Gabó hozzászólása Ápr 8, 2013
Olyan kérdésem lenne, hogy van a képen látható inverter. Ez egy scannerből lett kiszerelve, és a hozzá tartozó cső 253mm hosszú volt. Használhatom én ezt nagyobb csőhöz is gond nélkül? Amihez kellene 385mm hosszú LCD monitor csöve.
(#) kendre256 válasza HAL hozzászólására (») Ápr 6, 2013
Bazi nagy tekercsből és bazi nagy kondenzátorból aluláteresztő szűrő. De kb. akkora méretű lenne, mint az inverter. És melegedne is...
(#) peter810 válasza Leginus hozzászólására (») Ápr 6, 2013
hello nekem csak inverter kellene amúgy a monitor tökéletes pixelhiba mentes csak csúnyán néz ki hogy lógnak ki a fénycső zsinórjai mert most másik inverterrel hajtom hogy legyen fénye
(#) Buvarruha válasza Leginus hozzászólására (») Ápr 6, 2013
Gondolom javítani akarja, nem egy egészet venni helyette....

peter810

Az inverter transzformátorának mérd meg a szekundereit, ha menetzárlat van, akkor nincs értleme cserélgetni az alkatrészeket.
(#) peter810 hozzászólása Ápr 6, 2013
Sziasztok nekem olyan problémám van hogy van egy: Mirai DML:419w210 monitorom ami bekapcsol meg a háttérvilágítás felvillan,de ha megvilágítom akkor látszik hogy üzemel a fénycsövek jók mert egy másik monitoréval kipróbáltam.az inverter típusa ami benne van Dac-19M008 ezen van 3 púpos kondi mást nem látok rajta.
Meg ezek a típusú mosfet ic-k 2db p605 bd6249,ha véletlen ezek is rosszak ezeket hol lehet beszerezni vagy másikkal helyettesíteni.üdv:peti
(#) bbalazs_ válasza atideath hozzászólására (») Ápr 5, 2013
Igen, lehet az is.
Ha eros fennyel megvilagitod, akkor sem latszik rajta semmi?
Kulso monitorral ad-e kepet?

Elsokent nezd meg az inverter biztositekat, altalaban azonnal a bemenet mogott lesz a gepbol jovo kisfesz csatlakozo utan.
(#) atideath hozzászólása Ápr 5, 2013
Sziasztok!

Hátha tud valaki segíteni mi lehet a galiba. Van egy noti, nincs egyáltalán háttérvilágítása. Fuji PA1510. Fel se villan. Most ez inverter hiba lenne??
(#) INFINITY80 válasza szsrobert hozzászólására (») Ápr 3, 2013
Ha létezne olyan inverter ami 230V/10A bemenőből csinálna 230V/100A-rt akkor nem kellene HHO cella, hanem egy 12V akkuról max 10A-rel meghajtanál egy villanymotort 100A-ig az autódban
Talán nem volt egyértelmű, de továbbra sem a brutál áramerősség a cél nagyobb feszültségeken, és még csak véletlenül sem az akku és az inverterek zárlati árammal való terhelése sem.
(#) proli007 válasza storm hozzászólására (») Ápr 3, 2013
Hello!
- Ha megnézted volna az IC adatlapját, láttad volna. A 9-10-11 lábak között, a tokban két inverter áramkör van. Az ellenállás gondoskodik egy negatív visszacsatolásról, amitől az inverter erősítő fokozattá válik. Így a frekvencia függő visszacsatolással a kvarcon keresztül oszcillátorrá válik az erősítő fokozat.
- A 12-es láb az oszcillátort követő bináris számlálók törlő bemenete. Ha az "H" szintű, akkor minden számláló kimenete "L" szintre kerül. Hogy működjenek a számlálók, ez a láb "L" szintű, vagy is a GND-n van.
üdv!
(#) tiggersoft válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 2, 2013
Azt mondja, hogy a hibás kondikon kívül érdemes rossz forrasztásokat is keresni. Fenn az oldal tetején hoz is egy példát az inverter panelen, egy tekercs kiszakadt lábbal.
(#) szsrobert válasza attikanagy hozzászólására (») Ápr 2, 2013
A Bob Boyce-féle toroid teljesítményáramkörét szerintem érdemesebb lenne eleve magasabb feszről táplálni, inverter nélkül. A plusz energia valszeg nem is a vízbontásból, hanem a toroidból származik(áram formája és toroid mag kölcsönhatása). Akkor még vízre sincs szükség, csak felhasználni a plusz áramot.
(#) szsrobert válasza INFINITY80 hozzászólására (») Ápr 2, 2013
Idézet:
„Érdekelne, hogy jól gondolom-e elméletben azt, hogy ha valakinek sok lemezes cellája van, akkor ha nem kapcsol párhuzamosan két egyforma cellát, hanem csak egymás után "sorba köti" akkor az adott cella 12V helyett, már 24V-ot igényel és 1/2-re csökken az áramerősség, a korábbival azonos gáztermelés mellett? -Mert ebben az esetben erősen el lehetne gondolkodni inverter építésben!”

Jól gondolod. Vagy inverter helyett nagyfesz akkupakk, és nagyfesz generátor az inverter vesztesége nélkül.

Idézet:
„Egyenirányítás és megfelelő szűrés és pufferelés után, lehetne ezt is kapcsolgatni”

Igen. Sok cellás soros bontó kell, az autóban elférő tömeggel és mérettel.

Idézet:
„az inverter pedig ha jól van méretezve akkor tutira nem fog kérni 83A-rt!”

Ha van jól méretezett invertered, amely 1000W kimenetet tud 1000-nél kevesebb W bemenettel, érdekel.
Következő: »»   139 / 262
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem