Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Szia Látom te is jtagolással próbálkozol. Az IT Cafe forumon irtam én is nekem is a power led nem világít a lanok meg igen. A jtag nekem felismeri próbálom a cfe bint ráírni de mindig visszadob hogy nem tudja olvasni a cfe bin állományt. Neked vol ilyen?
Segítséget kérnék.
Tegnap hozzám került egy ilyen router, működött, de az admin felületet nem lehetett elérni benne, jtag kábellal meg akartam frissíteni. Fel is ismerte a procit benne, le is ment a frissítés, de utána semmi. A power led nem világít, a lan ledek világítanak. A jtag kábel sem ismeri már fel. Tudok még valamit tenni vele, vagy végleg halott?
Sziasztok! Abban szeretnék segítséget kérni, hogy van egy linksys wap11 access point-om és nem tudom elérni a gépet. Amúgy működik rendesen csak nem tudok rajta beállítani semmit, hogy mit engedélyezek. Valakinek valami ötlete, vagy Jtag megoldás?
Sziasztok!
Csinált már valaki a wrt54gl-ből webszervert? Kiváncsi lennék a tapasztalatokra. ![]()
Itthon kett 543-as van, tökéletesek.
Viszont az upc-vel vigyázz, várj egy hetet, mert a hálózatot babrálják. Hogy miért? Nemtudom, de eddig jó volt minden, most meg jó ha jön 3 Mbit/s-el, a 10 helyett...
Idézet: „De ha mindezekre nincs szükséged, akkor szerintem jöjjön az óccó kínai versenyző. (gyk: TP-LINK)” Egyetértek!
Köszi az infót, most firmware-t frissítettem a régin, és hátha, az megoldja. Ha nem akkor marad a csere, egyébként első körben asusra gondoltam, de olvastam véleményeket róla és utánna tp-linkre esett az én választásom is.
Eddig egy mercury kob br-100-at használtam. Most felfrissítve tökéletes, de mondjuk előtte is ma egésznap ment minden baj nélkül... Igazából a probléma az, hogy hol megy-hol nem, ha nem megy akkor egy újraindítás általában segít, de ha megmakacsolja magát akkor még az sem segít rajta.
Ezt kb. mindegyik tudja ma már. Ha csak ennyire szeretnéd használni, akkor felesleges Linksys-ben gondolkodnod.
Elmondom az én tapasztalataimat a témában: 1, volt egy SMC-m, évekig. Az elején gyengélkedett, firmware-t frissítettem rajta, aztán évekig csak akkor tudtam a létezéséről, ha áramszünet volt, attól befagyott. Az SMC-t általában szidják. Nekem nem volt bajom vele, csak AP-t akarok csatlakoztatni, azt nem tudja. 2, A cégnél volt egy D-Link, volt, hogy ismerős is vett - ahol én láttam sehol nem jött be. 3, AP kliensnek vettem egy TP-LINK-et. Na ő egy kellemes meglepetés. WR543G, hihetetlen gyorsan konfigurálható, közérthető. Routernek is jól működött, az SMC-t már kivettem, a Linksys-t megborítottam, pár hétig arról ment a net, kifogástalanul. 4, A Linksys rengeteget tud: pl. növeli a wifi teljesítményét, tud router, swich, bridge, vagy reapater lenni, portonként szabályozhatod a sávszélességet, programokat helyezhetsz magasabb vagy alacsonyabb prioritásba stb, stb... De ha mindezekre nincs szükséged, akkor szerintem jöjjön az óccó kínai versenyző. (gyk: TP-LINK)
Sziasztok!
Baj van a UPC internetemmel, állítólag nem megfelelő a jel a belső kábelezés miatt. Ezt kijavítottam, és a szerelő szerint még a routerem is kőkori, és szerinte azért nem megy a netem úgy ahogy kéne. Folyton ledob, de leginkább nincs is net. Úgy döntöttem, hogy veszek egy új routert, és a kérdésem az, mit ajánlatok olyan max 10.000Ft-ot vagyok hajlandó fizetni érte, de ha lehet minél kevesebbet. 2 gépre használnám, és vezetékkel, de nem baj ha van vezeték nélküli része is. Minden képpen legyen benne tűzfal. Köszi.
Felment...
![]()
Akkor konkrét kérdés: Szerintetek a wrt54g v5-re felmegy a 12533 build számú "dd-wrt_v24_micro_special_generic.bin"?
A build szám szoftvereknél egyfajta verziószám-kiegészítés. A forráskód minden lefordításakor növelik eggyel.
Amikor megborítottam, akkor én is a méretre figyeltem. Találtam is 1,6 mega körülieket, ugyanakkor nem figyeltem semmi másra. 1,6 megás volt, de nem a miénkre való... Utána figyeltem fel erre a build számra, ezért szeretném megtudni, hogy mit jelentenek.
De talán a linkeken találok valamit, vagy valamelyik topiktárs felvilágosít. Még egyszer kösz mindent!
Annyira én sem vagyok most benne, hogy tudjam, mit jelentenek a számok, biztos van értelme, nem szoktak találomra odaírkálni ilyeneket.
![]() Honnan lehet tudni, hogy mi a jó? Egyszerű: ami ráfér, az nagy valószínűséggel el is fut rajta. Itt van 2 link, ami bemutatja a sorozat pár jellemző tulajdonságát: Link 1 Link 2 3 dolognak kell hely: - CFE fájl, ez nem túl nagy, de akkor is helyet foglal - maga a firmware, ez a legnagyobb - a saját beállításokat tartalmazó NVRAM 2 MB-al gazdálkodik a v5, ide kell bepréselni mindent, úgyhogy a legkisebb kell mindenből. Tomato-t akartam feltenni én is, de ott nincs ilyen kis méretű fw. (legalábbis nem találtam)
Feltettem, működik!
![]() Ha már így elszemtelenedtem kérdezek még. Honnan lehet eldönteni, hogy melyik bin fájl alkalmas a routerünkre? (Esetemben ugye a wrt54g v5-re) Abban a torrent packban, amit letöltöttem mindegyik fw v24 sp1 és sp2. Könyvtárakba vannak sorolva ilyen név alatt pl: "dd-wrt_v24_sp2_special_build_12533" Jelent ez az öt szám valamit? Ez alapján beazonosítható a felhasználható eszközök listája? Mindegyik könyvtárban van "dd-wrt_v24_micro_special_generic.bin", ami ráadásul méretre is hasonló a most felrakott fw-hez. Nem akarom most piszkálni, csak kíváncsiskodom. Még egyszer köszönök mindenkinek mindent! ![]()
Itt a link:
DD-WRT v24 sp1 Gratula ismét, a működő vashoz és a kitartáshoz. (mondtam én, hogy nem halott ügy ![]()
http://www.dd-wrt.com/site/support/router-database beírod a routered tipusát és megkapod
és elolvasod a hozzávaló minimum infót ha van pl: Initial flashing 'Mini Generic' via web interface. Give it at least 2 mins after reboot!
Fejlemények valának... Megosztom, hátha okul belőle valaki. Megoldottam, alig egy parányi kérésem van még, de ezt majd a végén. Mi is történt?
Amikor a jtag kábeles megoldást próbálgattam, akkor következetesen laptopról dolgoztam, egészen egyszerűen azért, mert könnyen hozzáférhető volt az LPT portja. Így nem ment a kábel. Szétforrasztottam, összeforrasztottam, szenvedtem, mértem, minden jónak látszott, mégsem ment. Aztán ugye ma délelőtt sikerült feltennem azt a firmeware-t, ami fél órát ment. Amikor összeomlott végső elkeseredésemben az asztali gépbe dugtam a kábelt. -probeonly MENT... Végigcsináltam az összes törlést (cfe, nvram, kernel, wholeflash), aztán felpakoltam az általam kreált cfe-t, feltettem újra a délelőtti firmeware-t, azóta megy. Felöltöztettem, újraindítottam párszor, még bírja. ![]() Na de mi volt a baj? Fogalmam sincs. Egy helyen olvastam azóta, hogy a kábel ne legyen közel az lcd-hez. Ez lehetett a baj? Ez annyira megakasztotta, hogy fel sem ismerte az eszközt? Vagy valami baj van a laptop párhuzamos portjával? Soha nem fog kiderülni... Tom-ee! Mondtad, hogy neked v24-es firmewared van, ami tudja a pppoe-t. El tudnád azt küldeni mailbe? (kovacs.arpad@gmail.com) Vagy tudnál adni egy linket? Előre is köszönöm!
Végigcsináltam a 30 mp-es ciklusos resetet is. Nem segített. Ellenben a cisco gombot szépen ki tudom világítani fehérben is, narancsban is... Úgy látszik, hogy megy rajta az oprsz, csak a portokon nem kommunikál.
Na eddig tartott a boldogság... Szét volt szedve, gondoltam itt az ideje, hogy visszakapja a szép ruháját. Kihúztam, felöltöztettem, visszadugtam. Aztán jött a halál. Bedugtam, immár teljes pompában. Kigyullad az összes led, power villog. Aztán a power is folyamatosan világít, ahogy az összes többi. Kivétel a DMZ és a WLAN (Ez volt az első restart az újratelepítés óta.) Már az előző trükk sem működik, boot után sem megy a tftp.
Próbáltam azóta újraindítani 100*, de mindig így áll fel. Ötlet? ![]()
Gratula.
![]() Én v24-et használok, abban van minden.
Khm... Megcsináltam, nem Jtag-al... Leírom, hátha valaki okul belőle.
Szóval egy másik fórumon olvastam, hogy ebben az esetben úgy kell eljárni, hogy statikus IP-vel csatlakoztatni kell a routert a géphez, majd újraindítani a routert és a bootolás után (abban a pillanatban, amikor kialszanak a ledek) azonnal indítani a tftp-t. Van azonban egy problémám is (ami szintén a lámaságomból fakad). Az itt ajánlott dd-wrt v23 sp1 final micro firmware van most rajta, ahol nem találom a pppoe wan csatlakozást. A "connection type" beállításoknál a lenyíló fülön csak a "disable", a "static ip" és a "dhcp" lehetőségek szerepelnek. Hol tudnám beállítani a dsl-t? Vagy ebben a firmware-ben sehol?
Köszi!
Hi.
Hétvégén rá tudok nézni, ha meglesz a kábel...
Na, hát természetesen így sem megy. Most már kezdené a kommunikációt, de not connected, or not powerwd on, or improper jtag cable, or unrecognized cpu.
Ezek közül ugye két dolog lehetséges: -sz@r a kábelem -megöltem a forrasztással A kábelt újra kimértem, látszólag jó. ![]() Sokadjára szétküldöm az sos-t: Egy rekesz sör ütné a markát annak, aki ránézne erre a romhalmazra. Ugyanott idegbajosnak pszichológust is keresünk... ![]()
Látva a kapcsolási rajzot... Ilyet nem építek... Viszont a hiba tényleg a giveio telepítésében van. Én marha...
![]() ![]() Most, hogy írtad rákerestem a neten... El is kellene indítani. Én ezt nem tettem, így aztán nem csoda, ha nem látta. Benthagytam a cuccot a munkahelyemen, holnap reggel már nem hagyom ki a start gombot... Én állat... Remélem így működni fog.
A CFE-nek van recovery módja amibe a reset gomb megnyomásával kerül jó esetben.
A szintillesztő ez: http://pinouts.ru/Converters/rs232-TTL_cable_pinout.shtml A routered sorosportjának helye pedig revizió függő. Ha ezzel öszekötöd a PC-t a routerrel, és indítassz egy Hyper/Bray terminalt 115200 8n1-el, akkor látnod kell a router üzeneteit. Ha nem látod, akkor valószínűleg lehalt róla a CFE, azaz JTAG-olni kell. A GIVEIO pedig az eszközkezelőben nem a portoknál látszik, hanem valami más csoportban van. Rendszereszközök talán.
Amennyire én tudom (Tom-ee cikke alapján) a giveio telepítője a "Skynet repair parallel port driver loader" ezt lefuttattam, "Operation succesfully" - írta ki a végén. Tom-ee cikkében van a system32-be való másolás is. (nem volt jobb ötletem...) Ugyanakkor az eszközkezelőben tényleg nem látszik más, csak a párhuzamos port... Lehet, hogy tényleg nincs telepítve?
A recovery mód a pc-n kellene? Mert a static ip-t, tftp-t próbáltam már, időtúllépés, nincs válasz eredménnyel. (Bár normál módban ment a pc. A szintillesztőről még mindig nem tudom, hogy micsoda és hogy kellene csatlakoztatni (főképp a routerhez, a gépen megtalálom a soros portot.)
Ezer éve nem használok windowst, de ez a bemásolom a system32 mappába dolog már akkor sem működött. A giveionak van valami installere ami ha jól rémlik akkor egy bat file. Na az regisztrálja a rendszerben. Meg kell nézni valahol az eszközkezelőben a rejtett eszközök megjelenítése után látászik, és ott ki van írva a szolg. állapota.
Ha IP-t oszt, akkor azt IMHO a firmware teszi és nem a CFE, azaz nem kell jtagelni. Recovery mód, static IP és tftp. Ha csatlakoztatod egy szintillesztővel a soros portodra, akkor látod, hogy éppen hol akad el.
Már nem tudom pingelni, mert már nem ír alapértelmezett átjárót az ipconfig. Csomagokat küld, de fogadni nem fogad. (Tegnap a forrasztgatás előtt még volt ping).
A windows-ban rendszergazdaként vagyok bejelentkezve, futtattam a Skynet repair parallel port driver loaderjét és a giveio.sys-t is bemásoltam a windows\system32\drivers mappába. Ennyit találtam a leírásban, kellett volna még valamit csinálnom? Ezt a soros header dolgot nem értem... Láma vagyok, másrészről nem is szívesen forrasztgatnék, mert félek, hogy végképp elb@szom. (Mint mondtam a csatiforrasztás előtt még meg lehetett pingelni.) Viszont nagyon szívesen fogadnám, ha valaki ránézne és vagy megállapítaná a halál beálltát, vagy felélesztené a klinikai halálból. (Pestről írok) |
Bejelentkezés
Hirdetés |