Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   15 / 21
(#) jimlaj66 válasza sirály12 hozzászólására (») Jún 26, 2010
Szia Látom te is jtagolással próbálkozol. Az IT Cafe forumon irtam én is nekem is a power led nem világít a lanok meg igen. A jtag nekem felismeri próbálom a cfe bint ráírni de mindig visszadob hogy nem tudja olvasni a cfe bin állományt. Neked vol ilyen?
(#) sirály12 hozzászólása Jún 18, 2010
Segítséget kérnék.

Tegnap hozzám került egy ilyen router, működött, de az admin felületet nem lehetett elérni benne, jtag kábellal meg akartam frissíteni. Fel is ismerte a procit benne, le is ment a frissítés, de utána semmi. A power led nem világít, a lan ledek világítanak. A jtag kábel sem ismeri már fel. Tudok még valamit tenni vele, vagy végleg halott?
(#) jimlaj66 hozzászólása Máj 28, 2010
Sziasztok! Abban szeretnék segítséget kérni, hogy van egy linksys wap11 access point-om és nem tudom elérni a gépet. Amúgy működik rendesen csak nem tudok rajta beállítani semmit, hogy mit engedélyezek. Valakinek valami ötlete, vagy Jtag megoldás?
(#) CoderKevin hozzászólása Máj 19, 2010
Sziasztok!

Csinált már valaki a wrt54gl-ből webszervert? Kiváncsi lennék a tapasztalatokra.
(#) muimui válasza t-dani hozzászólására (») Feb 21, 2010
Itthon kett 543-as van, tökéletesek.
Viszont az upc-vel vigyázz, várj egy hetet, mert a hálózatot babrálják. Hogy miért? Nemtudom, de eddig jó volt minden, most meg jó ha jön 3 Mbit/s-el, a 10 helyett...
(#) t-dani válasza szociológus hozzászólására (») Feb 20, 2010
Idézet:
„De ha mindezekre nincs szükséged, akkor szerintem jöjjön az óccó kínai versenyző. (gyk: TP-LINK)”

Egyetértek!
(#) hapro válasza szociológus hozzászólására (») Feb 20, 2010
Köszi az infót, most firmware-t frissítettem a régin, és hátha, az megoldja. Ha nem akkor marad a csere, egyébként első körben asusra gondoltam, de olvastam véleményeket róla és utánna tp-linkre esett az én választásom is.
Eddig egy mercury kob br-100-at használtam. Most felfrissítve tökéletes, de mondjuk előtte is ma egésznap ment minden baj nélkül... Igazából a probléma az, hogy hol megy-hol nem, ha nem megy akkor egy újraindítás általában segít, de ha megmakacsolja magát akkor még az sem segít rajta.
(#) szociológus válasza hapro hozzászólására (») Feb 20, 2010
Ezt kb. mindegyik tudja ma már. Ha csak ennyire szeretnéd használni, akkor felesleges Linksys-ben gondolkodnod.

Elmondom az én tapasztalataimat a témában:

1, volt egy SMC-m, évekig. Az elején gyengélkedett, firmware-t frissítettem rajta, aztán évekig csak akkor tudtam a létezéséről, ha áramszünet volt, attól befagyott. Az SMC-t általában szidják. Nekem nem volt bajom vele, csak AP-t akarok csatlakoztatni, azt nem tudja.
2, A cégnél volt egy D-Link, volt, hogy ismerős is vett - ahol én láttam sehol nem jött be.
3, AP kliensnek vettem egy TP-LINK-et. Na ő egy kellemes meglepetés. WR543G, hihetetlen gyorsan konfigurálható, közérthető. Routernek is jól működött, az SMC-t már kivettem, a Linksys-t megborítottam, pár hétig arról ment a net, kifogástalanul.
4, A Linksys rengeteget tud: pl. növeli a wifi teljesítményét, tud router, swich, bridge, vagy reapater lenni, portonként szabályozhatod a sávszélességet, programokat helyezhetsz magasabb vagy alacsonyabb prioritásba stb, stb... De ha mindezekre nincs szükséged, akkor szerintem jöjjön az óccó kínai versenyző. (gyk: TP-LINK)
(#) hapro hozzászólása Feb 20, 2010
Sziasztok!

Baj van a UPC internetemmel, állítólag nem megfelelő a jel a belső kábelezés miatt. Ezt kijavítottam, és a szerelő szerint még a routerem is kőkori, és szerinte azért nem megy a netem úgy ahogy kéne. Folyton ledob, de leginkább nincs is net. Úgy döntöttem, hogy veszek egy új routert, és a kérdésem az, mit ajánlatok olyan max 10.000Ft-ot vagyok hajlandó fizetni érte, de ha lehet minél kevesebbet. 2 gépre használnám, és vezetékkel, de nem baj ha van vezeték nélküli része is. Minden képpen legyen benne tűzfal.
Köszi.
(#) szociológus válasza szociológus hozzászólására (») Feb 20, 2010
Felment...
(#) szociológus válasza Stadi hozzászólására (») Feb 20, 2010
Akkor konkrét kérdés: Szerintetek a wrt54g v5-re felmegy a 12533 build számú "dd-wrt_v24_micro_special_generic.bin"?
(#) Stadi válasza szociológus hozzászólására (») Feb 19, 2010
A build szám szoftvereknél egyfajta verziószám-kiegészítés. A forráskód minden lefordításakor növelik eggyel.
(#) szociológus válasza Tom-ee hozzászólására (») Feb 19, 2010
Amikor megborítottam, akkor én is a méretre figyeltem. Találtam is 1,6 mega körülieket, ugyanakkor nem figyeltem semmi másra. 1,6 megás volt, de nem a miénkre való... Utána figyeltem fel erre a build számra, ezért szeretném megtudni, hogy mit jelentenek.

De talán a linkeken találok valamit, vagy valamelyik topiktárs felvilágosít.

Még egyszer kösz mindent!
(#) Tom-ee válasza szociológus hozzászólására (») Feb 19, 2010
Annyira én sem vagyok most benne, hogy tudjam, mit jelentenek a számok, biztos van értelme, nem szoktak találomra odaírkálni ilyeneket.
Honnan lehet tudni, hogy mi a jó? Egyszerű: ami ráfér, az nagy valószínűséggel el is fut rajta. Itt van 2 link, ami bemutatja a sorozat pár jellemző tulajdonságát:

Link 1
Link 2

3 dolognak kell hely:
- CFE fájl, ez nem túl nagy, de akkor is helyet foglal
- maga a firmware, ez a legnagyobb
- a saját beállításokat tartalmazó NVRAM
2 MB-al gazdálkodik a v5, ide kell bepréselni mindent, úgyhogy a legkisebb kell mindenből. Tomato-t akartam feltenni én is, de ott nincs ilyen kis méretű fw. (legalábbis nem találtam)
(#) szociológus válasza Tom-ee hozzászólására (») Feb 18, 2010
Feltettem, működik! Elöször is: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki segített, különösen Neked nagy köszönet Tom-ee. A Te leírásod és személyes segítséged nélkül nem mentem volna semmire.

Ha már így elszemtelenedtem kérdezek még. Honnan lehet eldönteni, hogy melyik bin fájl alkalmas a routerünkre? (Esetemben ugye a wrt54g v5-re) Abban a torrent packban, amit letöltöttem mindegyik fw v24 sp1 és sp2. Könyvtárakba vannak sorolva ilyen név alatt pl: "dd-wrt_v24_sp2_special_build_12533" Jelent ez az öt szám valamit? Ez alapján beazonosítható a felhasználható eszközök listája? Mindegyik könyvtárban van "dd-wrt_v24_micro_special_generic.bin", ami ráadásul méretre is hasonló a most felrakott fw-hez. Nem akarom most piszkálni, csak kíváncsiskodom.

Még egyszer köszönök mindenkinek mindent!
(#) Tom-ee válasza szociológus hozzászólására (») Feb 18, 2010
Itt a link:

DD-WRT v24 sp1

Gratula ismét, a működő vashoz és a kitartáshoz. (mondtam én, hogy nem halott ügy ) A micro generic-et tedd fel.
(#) pipi válasza szociológus hozzászólására (») Feb 18, 2010
http://www.dd-wrt.com/site/support/router-database beírod a routered tipusát és megkapod
és elolvasod a hozzávaló minimum infót ha van pl:
Initial flashing 'Mini Generic' via web interface.
Give it at least 2 mins after reboot!
(#) szociológus válasza szociológus hozzászólására (») Feb 18, 2010
Fejlemények valának... Megosztom, hátha okul belőle valaki. Megoldottam, alig egy parányi kérésem van még, de ezt majd a végén. Mi is történt?

Amikor a jtag kábeles megoldást próbálgattam, akkor következetesen laptopról dolgoztam, egészen egyszerűen azért, mert könnyen hozzáférhető volt az LPT portja. Így nem ment a kábel. Szétforrasztottam, összeforrasztottam, szenvedtem, mértem, minden jónak látszott, mégsem ment. Aztán ugye ma délelőtt sikerült feltennem azt a firmeware-t, ami fél órát ment. Amikor összeomlott végső elkeseredésemben az asztali gépbe dugtam a kábelt. -probeonly MENT... Végigcsináltam az összes törlést (cfe, nvram, kernel, wholeflash), aztán felpakoltam az általam kreált cfe-t, feltettem újra a délelőtti firmeware-t, azóta megy. Felöltöztettem, újraindítottam párszor, még bírja.

Na de mi volt a baj? Fogalmam sincs. Egy helyen olvastam azóta, hogy a kábel ne legyen közel az lcd-hez. Ez lehetett a baj? Ez annyira megakasztotta, hogy fel sem ismerte az eszközt? Vagy valami baj van a laptop párhuzamos portjával? Soha nem fog kiderülni...

Tom-ee! Mondtad, hogy neked v24-es firmewared van, ami tudja a pppoe-t. El tudnád azt küldeni mailbe? (kovacs.arpad@gmail.com) Vagy tudnál adni egy linket? Előre is köszönöm!
Végigcsináltam a 30 mp-es ciklusos resetet is. Nem segített. Ellenben a cisco gombot szépen ki tudom világítani fehérben is, narancsban is... Úgy látszik, hogy megy rajta az oprsz, csak a portokon nem kommunikál.
(#) szociológus válasza Tom-ee hozzászólására (») Feb 18, 2010
Na eddig tartott a boldogság... Szét volt szedve, gondoltam itt az ideje, hogy visszakapja a szép ruháját. Kihúztam, felöltöztettem, visszadugtam. Aztán jött a halál. Bedugtam, immár teljes pompában. Kigyullad az összes led, power villog. Aztán a power is folyamatosan világít, ahogy az összes többi. Kivétel a DMZ és a WLAN (Ez volt az első restart az újratelepítés óta.) Már az előző trükk sem működik, boot után sem megy a tftp.

Próbáltam azóta újraindítani 100*, de mindig így áll fel. Ötlet?
(#) Tom-ee válasza szociológus hozzászólására (») Feb 18, 2010
Gratula.
Én v24-et használok, abban van minden.
Khm... Megcsináltam, nem Jtag-al... Leírom, hátha valaki okul belőle.

Szóval egy másik fórumon olvastam, hogy ebben az esetben úgy kell eljárni, hogy statikus IP-vel csatlakoztatni kell a routert a géphez, majd újraindítani a routert és a bootolás után (abban a pillanatban, amikor kialszanak a ledek) azonnal indítani a tftp-t.

Van azonban egy problémám is (ami szintén a lámaságomból fakad). Az itt ajánlott dd-wrt v23 sp1 final micro firmware van most rajta, ahol nem találom a pppoe wan csatlakozást. A "connection type" beállításoknál a lenyíló fülön csak a "disable", a "static ip" és a "dhcp" lehetőségek szerepelnek. Hol tudnám beállítani a dsl-t? Vagy ebben a firmware-ben sehol?
(#) szociológus válasza Tom-ee hozzászólására (») Feb 17, 2010
Köszi!
(#) Tom-ee válasza szociológus hozzászólására (») Feb 17, 2010
Hi.

Hétvégén rá tudok nézni, ha meglesz a kábel...
(#) szociológus válasza szociológus hozzászólására (») Feb 17, 2010
Na, hát természetesen így sem megy. Most már kezdené a kommunikációt, de not connected, or not powerwd on, or improper jtag cable, or unrecognized cpu.

Ezek közül ugye két dolog lehetséges:
-sz@r a kábelem
-megöltem a forrasztással

A kábelt újra kimértem, látszólag jó.

Sokadjára szétküldöm az sos-t: Egy rekesz sör ütné a markát annak, aki ránézne erre a romhalmazra. Ugyanott idegbajosnak pszichológust is keresünk...
(#) szociológus válasza Lucifer hozzászólására (») Feb 16, 2010
Látva a kapcsolási rajzot... Ilyet nem építek... Viszont a hiba tényleg a giveio telepítésében van. Én marha... Feltelepítettem szépen a drivert, kiírta nekem, hogy succesfully...

Most, hogy írtad rákerestem a neten... El is kellene indítani. Én ezt nem tettem, így aztán nem csoda, ha nem látta.

Benthagytam a cuccot a munkahelyemen, holnap reggel már nem hagyom ki a start gombot... Én állat...

Remélem így működni fog.
(#) Lucifer válasza szociológus hozzászólására (») Feb 16, 2010
A CFE-nek van recovery módja amibe a reset gomb megnyomásával kerül jó esetben.

A szintillesztő ez:

http://pinouts.ru/Converters/rs232-TTL_cable_pinout.shtml

A routered sorosportjának helye pedig revizió függő.
Ha ezzel öszekötöd a PC-t a routerrel, és indítassz egy Hyper/Bray terminalt 115200 8n1-el, akkor látnod kell a router üzeneteit. Ha nem látod, akkor valószínűleg lehalt róla a CFE, azaz JTAG-olni kell.

A GIVEIO pedig az eszközkezelőben nem a portoknál látszik, hanem valami más csoportban van. Rendszereszközök talán.
Amennyire én tudom (Tom-ee cikke alapján) a giveio telepítője a "Skynet repair parallel port driver loader" ezt lefuttattam, "Operation succesfully" - írta ki a végén. Tom-ee cikkében van a system32-be való másolás is. (nem volt jobb ötletem...) Ugyanakkor az eszközkezelőben tényleg nem látszik más, csak a párhuzamos port... Lehet, hogy tényleg nincs telepítve?

A recovery mód a pc-n kellene? Mert a static ip-t, tftp-t próbáltam már, időtúllépés, nincs válasz eredménnyel. (Bár normál módban ment a pc.

A szintillesztőről még mindig nem tudom, hogy micsoda és hogy kellene csatlakoztatni (főképp a routerhez, a gépen megtalálom a soros portot.)
(#) Lucifer válasza szociológus hozzászólására (») Feb 16, 2010
Ezer éve nem használok windowst, de ez a bemásolom a system32 mappába dolog már akkor sem működött. A giveionak van valami installere ami ha jól rémlik akkor egy bat file. Na az regisztrálja a rendszerben. Meg kell nézni valahol az eszközkezelőben a rejtett eszközök megjelenítése után látászik, és ott ki van írva a szolg. állapota.

Ha IP-t oszt, akkor azt IMHO a firmware teszi és nem a CFE, azaz nem kell jtagelni. Recovery mód, static IP és tftp. Ha csatlakoztatod egy szintillesztővel a soros portodra, akkor látod, hogy éppen hol akad el.
Már nem tudom pingelni, mert már nem ír alapértelmezett átjárót az ipconfig. Csomagokat küld, de fogadni nem fogad. (Tegnap a forrasztgatás előtt még volt ping).

A windows-ban rendszergazdaként vagyok bejelentkezve, futtattam a Skynet repair parallel port driver loaderjét és a giveio.sys-t is bemásoltam a windows\system32\drivers mappába. Ennyit találtam a leírásban, kellett volna még valamit csinálnom?

Ezt a soros header dolgot nem értem... Láma vagyok, másrészről nem is szívesen forrasztgatnék, mert félek, hogy végképp elb@szom. (Mint mondtam a csatiforrasztás előtt még meg lehetett pingelni.)

Viszont nagyon szívesen fogadnám, ha valaki ránézne és vagy megállapítaná a halál beálltát, vagy felélesztené a klinikai halálból. (Pestről írok)
Következő: »»   15 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem