Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Szia! inverter és kijelző nélkül mit csinál külső monitorral?
Sziasztok!
Ibm t42 vel Kinlodom!Hibajelenség Ram nélkül elindul csipog nemálmeg,Ha beteszem a ramot bekapcsolás után a ledek felvillanak és leáll,csak áramtalanitással indul ujra.Elözmény csak külsö monitoron adott képet,a sajátján az inverter bekapcsolt de kép nemvolt.Rátettem egy másik kijelzöt ami nem ebbe valo de a csatlakozo passzolt,azota van ez a hiba! Milehet a gondja?
Van egy szünetmentesem. Apc 500ei. Nem tudom hogy az jó lehet. 12V 17 ah aksi van benne. Bár ez cserére szorul mert folyikm gondolom ezzel ki lehet huzni az inverter. Csak kell rá egy aktiv hütés vagy esetleg extra nagy bordák .
Nem rossz a gondolat. Számomra csak azért nem jó, mert plusz kiadással járna. A töltésvezérlő is egy ilyen plusz és egyelőre nem akarok továbbiakat. Másrészről, ha valami ok miatt a rendszer mégsem akarna működni, a jelenleg használt hosszabbítót bedugom a hálózatba ( az inverter helyett ) és minden megy tovább. ( Szereléskor sem tehetem meg, hogy net nélkül marad a család.
) A többféle feszültségszint kezelése ( drótozása ) sem egyszerűbb szerintem. Ezért oldottam meg így, hogy mást ne említsek. Valami szűrést még ki fogok próbálni az inverter kimeneti oldalán, hátha az segíthet a problémám kiküszöbölésében. ( Az 500VA 250/230V toroid trafót nem bírta el az inverter, kisebb meg nem volt itthon. )
Rövid ideje sikerült munkára fognom a napelemtáblámat. Magam szerettem volna töltésvezérlőt készíteni hozzá, de a szabad időm nagyon kevés, így végül gyárit vettem.
Íme, erről lenne szó. Nem tudtam igazán, hogy mit veszek, bár a leírásában nem is szerepelt, hogy tudja a maximális teljesítmény keresést, de első körben úgy gondoltam, mindegy, csak legyen már valami. Az ára nem nagy, de a műszaki hátterét sem látom annak. A dobozban egy mikrovezérlő a panelen, meg vagy 6db irf3205-ös ( jó választás ). Az akkumulátor tavaly került ki a kocsiból, kb 5 évet üzemelt és kísérleti célra nem akartam újat. Azt a kocsi kapta meg. A réginek a kapacitása új korában 44Ah volt. Kaptam egy belkin 150/300W-os invertert ( bár ugyanilyen már volt egy, de azt nem buheráltam volna ), mert a tulajdonos szerint volt valami baja. Én nem találtam neki különösebbet, legfejjebb a töltési szint jelzője a korábbi példányénál hamarabb jelezte a lemerült állapotot. Szóval nagyjából ennyi a rendszer, de persze a töltésvezérlőt beletettem egy dobozba, mert kültérre került és a rendszer kapott még 2db kapcsolót a leválasztások megoldására, illetve autósboltban vettem 4db-os biztosítéktáblát, hogy külön-külön minden vezetékágban ( akku és a napelem ) legyen biztosíték. Lehet, hogy túl van biztosítva, de a próbánál jól jött, amikor a kapkodásban fordítva kötöttem be a napelemet. Jelenleg az internetes segédeszközök üzemelnek az inverterről, egy kábelmodem kb 9W folyamatos fogyasztással, illetve egy router ( vagy mi? ) olyan 6W körüli fogyasztással, illetve egy 45W-os ventilátor segít elviselni a hőséget a lakásban. Ami érthetetlen számomra: Szerettem volna a laptopot is az inverterről működtetni ( természetesen a ventilátor helyett ), de ezt valamiért nem szereti ( a ventilátorral semmi baj ). Feltételezem, hogy a laptop táp PFC-je zavarja össze az invertert, de biztosat nem tudok. Amit tapasztalok az a következő: Az akku feszültség úgy 12,5V-nál jár terhelve, amikor is impulzusokban az inverter leterhelődik, nagyjából 1-1,5 másodperces ciklusokban. Ugyan tapasztalható ez magasabb feszültségnél is, de ez az a határ, amikor az inverterhez menő dróton már akkora feszültség esés keletkezik, hogy az lekapcsol alacsony akkufesz jelzésre. A feszültség visszajön, de a netes kapcsolat olyankor elveszik, folyamatos használat már nem lehetséges. A laptop tápegysége a felirat szerint 60W, tehát elvileg nem terheli túl a 150W-ot sem, de a rendszer mégsem stabil. A jelenség kiküszöbölése érdekében a kötéseket csavar helyett forrasztással oldottam meg, továbbá az inverter bemenő oldalán a 2200µF kondit kiegészítettem még 4700µF-dal, valamint a 230V-os oldalon a 33µF/400V kondit lecseréltem 100µF/400V-ra. Ez valamicskét segített a dolgon, de a jelenséget nem szüntette meg. Van másnak is hasonló tapasztalata ilyen jellegű összeállításnál?
Ha a FET-ek nem kapnak túlfeszt, akkor menni fog, de nem értem, hogy ez mi? Előfordul a kimeneten zárlat? Mondjuk ívgyújtáskor? Akkor semmi nem védi meg a tranyókat, a bemeneti kondik összes energiája a tranyókon fog elemésztődni. vagyis felrobbannnak tőle.
Gondolom, ez AC kimenet akar lenni, ezt a kütyüt tennéd egy sima hegesztőgép kimenetére. Nem tudom pontosan, hogy mire jó, vagy jó e, ahogy én gondolom, de ha pl: a Maci kimenetéből kellene váltakozó feszt ( áramot ) csinálni, akkor annak a kimenetét egyszerűen rá kell kötni ennek a FET-es hídnak a bemenetére. A pufferkondik nem kellenek és nem is szabad betenni őket. Akkor amennyi áram be van állítva a Macin, annyi áram fog folyni a FET-es híd kimenetén, csak váltakozóáram formájában, egész pontosan négyszögáram lesz. Tehát, ez egy árambemenetű inverter lesz. Annyi a lényege, hogy miután a Maci kimenetén van egy fojtó, - ez biztosítja az áram ( nagyjából ) simaságát, - ennek árama nem szakadhat meg, mert azonnal túlfeszültségek lesznek. Tehát a FET-eket átlapolással kell vezérelni. Vagyis, a híd két átlóját nem úgy vezéreljük, mint egy feszültségbemenetű inverternél, hanem átlapolással. Ez az jelenti, hogy mielőtt az egyik átló vezetéséből átkapcsoltatnánk a másikba, lesz olyan állapot, amikor mind a négy FET vezet. Ezután az előbbi átlót ki lehet kapcsolni és csak az új átló vezeti tovább a bemeneti áramot. ( alu hegesztés? )
Off
Én sehol sem láttam 3000 alatt, ami azért elég húzós ár önmagában, hiszen csak vészhelyzetben kell, ha éppen a kocsiban merül le a mobil, ami elég ritka. Egy inverter viszont sok mindenre használható még. On
Sziasztok!
Egy Samsung mobilt is lehet tölteni autóakkuról a megfelelő átalakító segítségével, de inverter nélkül? A töltő 4,75V 0,55A, lehetséges ilyet építeni házilag?
Sziasztok!
A múltkori inverter hibás monitorba beleküzdöttem egy univerzális invertert. Be kellett húzni még egy drótot, mert ez sorosan hajtja a csöveket. A probléma az, hogy a háttérvilágítást nem tudom állítani! Van egy láb amin változik a feszültség fényerő állításakor, de elég furcsán.. Amikor max. fényerőn van akkor jön ki 0,3V min fényerőn 4,5V. Ami tovább fokozza a helyzetet, hogy az inverternek az adjust lábára kötöttem és akárhogy állítom max. fényerővel megy.
Akkor ha jól értelmezem akkor kell egy 100W amorf napelem. (Szort fénybe jobban müködik?) Megy egy 40-50 aH aksi. Az elöző hsz-ben én csak a napelemre gondoltam 50 1 ot. Az inverter természetesen tudom hogy nagyobnak kell lenni mint a teljesitmény.
Esetleg nem tudnál olyan embert v. céget aki foglalkozik ekkora szigetüzemű rendszerrel? Vagy esetleg össze tudnál álitani egy komplet rendszert ami ár teljesitényben jó és megfizethető? Köszi.
Sziasztok, ide teszem fel a kérdésem, mert máshova nem tudom, hogy hová felelne meg, egy LCD tévéről van szó, a neve pedig World of Vision. Nem rég kaptam hogy javítsam meg, mert nem volt kép csak hang, első lépés az volt hogy meg nézem az inverter után a neonokat, és leltem is kettőt ami rossz volt,(meg jegyzem úgy jöttem rá m-eik a rossz hogy egy másik két csőt rá cineztem minden csőre és ahol el indult tudtam hogy azok a csövek rosszak), rendeltem újakat, és bele is építettem, mikor már félig össze szereltem a tévét, akkor gondoltam ki próbálom hogy megy e. Be kapcsoltam piros égő éget, aztán Power gomb nyomása után a led át váltott szépen zöldre, és nem indult el semmi nagy csodálkozásomra, pedi ahhoz a részhez nem is nyúltam, meg mértem a tápot hogy le jönnek e a megfelelő feszültségek a kimeneteleknél de sehol semmi, aztán meg mértem hogy a primer áramkörben van e feszültség, a szűrő kondenzátoron 150Uf/450V, ott van most 400V-szokatlanul magas valamiért,(ott 310V-nak kellene legyen), nem tudom majd ti meg mondjátok, van még benne 4 darab MOS FET is egyenként ki emeltem őket, de azok jónak bizonyultak, igaz mikor a két utolsót ki berheltem az egyiknek bele szakadt tőből a lába a panelba, és kénytelen voltam mind a kettőt le cserélni egy egy másikra, a két MOS FET egyforma volt, most is egyformák, csak ezek erősebbek 500mA-el, és 700V-osak, az előzök 600V-ra voltak, na de mindegy, már át néztem az összes diódát, kondenzátort, ellenállást, és tranzisztort, de minden jónak bizonyult, most már nagyon tanácstalan vagyok, mert egyszerűen nem birok rá jönni hogy mi lehet a gond. Ha tudtok légyszi segítsetek. Köszönöm. Teszek fel képet a tápról.
Szia!
Köszi a segítséget! A tölcséres dolgot már kipróbáltam de nem tudtam beazonosítani a pontos helyet.De a trafó környékén talán jobban lehetett hallani. Mást nem cseréltem csak amit írtam. De az inverter az a másik panel lenne?
Üdv
A felépités úgy néz ki, hogy a napelem a töltésszabályzóra csatakozik. Annak a kimenetére van kötve az akku amit majd tölt ha van elég nap. Az inverter fogja a 12V DC ből a 230 AC-t előállitani. Ha csak azt a laptopot akarod táplálni elég a legolcsóbb 100W körüli autós inverter is (lehet van kissebb is) Az invertert vagy az akku sarkaira kötöd rá vagy a töltészabályzó fogyasztó kimenetére. Ebben az esetben tök mindegy hova mert az inverterekbe bele van épitva az akkumulátor mélykisütésének védelmére egy lekapcsoló áramkör. Az akku kapacitása attól függ menyi időt akarsz áthidalni a napmentes üzemmel. Ha nem akarod hogy az akku hamar bedögöljön akkor nem szabad a kapacitásának 80-90% -a alá sütni, tehát ennyinek kellene még benne maradni, amikor abbahagyod a terhelését. Ezzel a rendszerrel az a baj hogy kevésnek tünik. Az 50W névleges tely csak nagyritkán annyi, álltalában kevesebb. A laptop fogyasztása ott lehet 30-40 W körül,(az enyém elég régi és 4 A körüli áramot vesz fel az inverter 12V on) igy gyakorlatilag ha be van kapcsolva a laptopod nincs elég energia az akku töltésére. Ha nem csak áthidaló megoldásnak akarod használni szerintem nagyobb rendszer kellene, mondjuk a duplája.
Nem elég a gyors fel- és lefutása a négyszögjelnek. Az is kell, hogy a késleltetési ideje is nagyon kicsi legyen.
Nagyon rossz terminológia az, hogy egy UcD is gerjed. Neki az a feladata, hogy rezegjen, szerintem ezt a kifejezést kellene használni. Mint ahogy az önrezgő kifejezés is nagyon jó rá. Ezen felül még gerjedhet is, de annak semmi köze a helyes működéshez. Az UcD elrendezés a legegyszerűbb, nagyon is jól kézben tartható, ha egyébként sikerült építeni egy nagyteljesítményű, gyors komparátort. Ha ez nincs, akkor tényleg csak kínlódás... Az itteni próbálkozások, megvalósítások pont ezt célozzák meg, mint ahogy a nagy gyártóknál is. Ha ez megvan, akkor már nagyon egyszerű a dolog. Kicsit lapozz vissza, látsz tőlem néhány olyat, ami elég meggyőző tud lenni és hidd el, nagyon kevés kínlódás van mögötte. Egyébként, az önrezgő kivitelre nemcsak UcD elv létezik, van még jó néhány más is, de az UcD a legegyszerűbb. A fix frekvenciájú elrendezés nekem sosem tetszett, egyrészt akkor is kapcsol a kimenet, amikor nem kellene, másrészt az előző miatt a hatásfoka is rosszabb. Nem véletlen, hogy komoly gyártók önrezgőt gyártanak. Maga az elv, tehát, hogy a kimeneti rezgőkör és terhelés komplexumon megjelenő jel kövesse a bemeneti jelet önrezgően, az már a 70-es években ki lett találva. Nagyjából, az összes variációja. Nem erősítőbe használták, hanem DC/AC inverterekhez, amikor még nem volt nagy FET, de még BJT sem. Volt viszont tirisztor és annak a kényszerkommutációjához elég nagy veszteséget kellett eldisszipálni. És nagyon nem volt mindegy, hogy egy 50 Hz-es szinuszt hány kapcsolásból rak össze egy híd. Nem beszélve egy tirisztoros inverter dinamikus tulajdonságairól... Ahogy elnéztem, a 70-es évek végére nagyjából mindenfajta elméletet kitaláltak, legfeljebb nem volt hozzá eszköz. Most viszont van FET, meg IGBT, tehát elő lehetett venni a D osztályú erősítőt is. Amikor lesznek még jobb eszközök, akkor azokkal lesznek ezek a dolgok kivitelezve és még jobbak lesznek.
Pont ezt csinálja az inverter. A PC táphoz hasonlóan a kimeneti feszültséget PWM -el szabályozva széles bemeneti feszültség tartományban lehet a stabil 5 V -ot tartani. Más estekben jó a step up, vagy step down konverter, de ha a stabil kimeneti feszültség a bemeneti feszültség változásának tartományába esik, akkor csak ez segít. Az a gond, hogy a lemerülés határán levő akku feszültsége 5,4 V, a csúcsra töltötté 7 V. Az 5,4 V kevés még egy 5 V -os zénernek is, de meg lehetne próbálni válogatni. A step down konverter meg nem megy le idáig, bár azt is ki lehetne próbálni. Egyéb áteresztő tranzisztoros stabilizátor meg szinte szóba sem jöhet, mert az áteresztő tranzisztor maradék feszültsége biztos több mint 0,4 V. Ezért nem jók a stab IC-k sem, még talán a low drop típusok sem.
Nem. Azt írtad: van (volt) egy szünetmentes tápegységed.
A szünetmentes tápegység nem csak egy trafó, vagy egy villamos gép, hanem a bemeneti, és a kimeneti kapcsai között egy viszonylag bonyolult ( esetleg trafó, egyenirányító, akkumlátor töltő, (akkumlátor) inverter) áramkör leledzik. Ilyenformán a hálózatból felvett, és a kimenetén leadott teljesítmény között, csak az átalakítás hatásfoka a kapcsolat. A fázisszöget, ill. a meddő teljesítményt csak ugyanazokon a kapcsokon lehet értelmezni, vagy a hálózati oldalon, vagy a kimeneti kapcsokon. Szerintem a hálózati kapcsokon felvett teljesítmény az a bizonyos 600 VA, és a megadott áramfelvétel az a 2,6 A, és a hálózati feszültség ismeretében ez ki is jön. Azonban az itt felvett látszólagos teljesítményt nem ismerjük, a cos fi ismeretének hiányában.
Azért lehet ezt egyszerűbben is. Fogsz egy push-pull-t, 12 V-ra. A trafó szekunderére ráteszel egy soros rezgőkört, a kondival párhuzamosan a fénycsövet. A tranyók meghajtását egy áramváltó végzi, melyen a szekunder tekercset fűzöd át. ( terhelésről vezetett inverter ). Miután a szekunderen egy LC kör van, ennek szinuszos lesz az árama, ez fog folyni a tranyókon is, tehát, a kapcsolás ZCS. Elvileg, egy soros rezgőkört megtáplálva a rezonanciafrekvenciáján, az árama az égbe nőne. ( felleng ) Amikor a kondi feszültsége eléri a fénycső gyújtófeszültségét, akkor elkezd áram folyni a csövön és beterheli a rezgőkört. Ezután már nem nő tovább az áram, itt stabilizálódik a folyamat. Elvileg, ez a csőnek hideggyújtás, de én ebben nagyon nem hiszek, egy pici elektronikával több ezerszer is gyújtóttam be így csövet, számottevő fényerőcsökkenés nélkül. De ha kell a meleggyújtás, akkor lehet variálni a dolgot...
Az elv nagyon jó, még a 35 W-os nátrium-, meg fémhalogén lámpát is villogás nélkül be lehet gyújtani és stabilan ég. Ezekhez már elég nagy fet kell, mert nagy feszültség kell a gyújtáshoz, ez viszont nagy áramot igényel a rezgőkörön, így a tranyókon is. Meg vigyázni kell a fojtó telítésével, kondival, nagyfesz van, stb. ( De már vannak LED-ek, azzal egyszerűbb... )
Ezt még nem olvastam. Vagy ahogy Lorylaci mondta, utána akasztani egy D osztályt, megfelelő kimeneti szűrővel, és máris kész a szinuszos inverter.
A transzverteres közvetlen fénycsőmeghajtást Skori is pedzegette, de mint írta, a fénycső impedanciája elég szeszélyes, ami egy sor problémát okoz.
Szeretném megoldani a laptopom töltését megoldani napelemről. Annyit már sikerült kivennem kell napelem töltésszabályzó aksi inverter(12v-220v)
meg egy rakat vezeték. De esetleg valaki megírná hogy mekkora aksi invert stb kell? 50W napelem és egy 12v 17aH zselés aksira gondoltam. de az inverter témában és a töltésszabályzót nem értem. természetesen olyan rendszer kell amit nem kell figyelni. Egy átlagos laptopot ki tudja szolgálni ?
Hát az nem biztos,hogy elegendő, hogy csak a c5 kondit cseréljük, az alacsony fogyasztást is meg kellene tartani, de ha megemeljük, akkor a fogyasztás is megnő,így az ic frekijét és kitöltését is a 10 mikrós kondihoz kell beállítani.
Ahhoz hogy nagyobb területet tudjunk lekeríteni,(40km) ahhoz speciális kondi kell, ami a gyári készülékekben van 40µF 900volt és ez nem kamu. Ezenkívül kell egy speckó trafó is, na meg egy kraftos tirisztor és egy olyan inverter ami ezt tudja tölteni. De azt mindenki FELEJTSE EL,hogy kettő kisebb inverterest tesz egy karámra, 100%, hogy agyonverik egymást.
A baj csak az, hogy az ilyen órákban szinkron motor van. Úgyhogy a Feri007 megoldása a jó, egy kvarc frekvenciával vezérelt 60 Hz -es inverter. A négyszögtől, meg sem a hálózati trafónak (ha egyáltalán van benne) meg a motornak sem lesz semmi baja.
Sziasztok!
Elkészítettem ezt a kapcsolást:Bővebben: Link +meg toldottam a feteket lehúzó ellenálással. Tekercseltem hozzá egy trafót. Paraméterei: 12cm2 vasmag keresztmetszet. 0,9T indukcióval 9V ra számolva a primer 41 menet jött ki. A gond ott van hogy 41menetre a nyugalmi áram 1,5A 60 menetre ment le 0,4A amit még mindig sok. Hol lehet a rendszerben a hiba?
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy tudtok-e valamilyen módszert arra, hogy tudnám kipróbálni az LCD monitoromban lévő 4db CCFL csövet? Egy Samsung monitorról van szó, ha minden igaz az inverter része működő képes. Vagy esetleg külön módszer arra, hogy ellenőrizzem az invertert? Előre is köszönöm a segítségeteket!
Hello!
Az AC14-es Schmitt triggeres bemenetű inverter. A PWM csak ezzel működik. A 4069 sima inverter, tehát nem jó hozzá. Ha 22pf-ot használtál hozzá, (de vajon miért?) Az 4500-szor kisebb, mint a 100nF. A PWM freki 100nF-al kb 1khz. Vagy is a PWM 4,5Mhz-en menne (ha menne). A Fet nagyon örül neki, főleg ilyen meghajtással. A CMOS IC-nek nem szükséges az 5V-os stabilizátor, simán megy 9V-ról is. Az IRF1405 nem "logikai Fet", nem elég neki az 5V-os meghajtás. (egyébként a 7805 elé és mögé is illik 100nF-os kondit tenni. Az IC-hez meg olyan kondit tegyél, ahol már nem látod a PWM villogását. 1kHz bőven elég. Mert ahhoz, hogy a Fet 4,5Mhz-en menjen, legalább 45Mhz gyorsan kellene kapcsolnia. Amit persze nem is tudna így a szerencsétlen. üdv! proli007
Hello!
Mint blokkvázlat igen. Csak kérdés, mit jelent az "inverter" nálad. Mert a témának egyébként legkevesebb köze az 555-höz van. Annak, legfeljebb az infra 36kHz-ének előállítása jut. Az infrás topikban van ezekre kapcsolás. Ha az inverter feszültség átalakítót jelent, akkor meg a kapcsolóüzemű tápoknál kel keresni. Ha az inverter egy jelfordítást jelent (negátolást) akkor meg az lehet egy tranyó, vagy bármi ami fordítani tud. Vagy is csak azt jelölted vele, hogy az infra eltakarásánál lesz jelzés? A hatótávolság sokkal érdekesebb téma.. üdv! proli007
szia -közben lett még 1 probléma
---van 1 nyitásérzékelős áramkör /12v ---van 1 riasztós áramkör /12v ---van 1 mozgásérzékelős áramkör /230V a 2db érzékelős áramkör valamelyike adja a jelet a riasztós áramkörnek. a mozgásérzékelős áramkör mágnes kapcsoló beiktatásával csatlakozik a 12v riasztós áramkörhöz-ha mozgást észlel jelet ad a mágneskapcsolónak,,behúz és zárja a riasztós kört. működik is a dolog csak áramszünetnél van baj,mert mikor újra van áram akkor a mozgásérzékelő úgy indul,hogy kb 40 másodpercre zárja is a riasztós kört. valami melegedés kell neki induláskor----a használati szerint . tehát vak riasztást ad minden áramszünet után ----ezt hogyan védhetném ki? 12/230 inverter szünetmentes táp mi volna a megoldás? a mozgásérzékelőt valahogyan rábírni hogy áramszünet után ne egyből úgy indoljon. a mozgásérzékelő tipusa--GA meg valami kör alakú jel.
Nem sok válasz
![]() De lenne még egy kérdésem. Valaki tudna nekem egy kapcsolási rajzot küldeni az alább belinkelt inverterről. Látom nem sok minden kell hozzá. Van pár tranyóm is, igy szeretnék 1 et csinálni. Köszönöm inverter
Nem, többet. Mindegyiken 1 +/- sorkapocs van, oda "kedvedre" köthetsz párhuzamosan és sorosan összekötött napelem rendszert, figyelembe véve a napelemek és az inverter paramétereit.
Nem tudok csinálni képet mert már ki is dobtam a FET-eket. Az alkatrészlistában csak a main panel alkatrészei vannak felsorolva, abban van a SI9933ADY. Az inverter panel mint 1 alkatrész szerepel.. Egyébként a
FEt-ekre 3jegyű szám volt írva , az egyikre emlékszem az -431- "típusú" volt.......szóval :nemtudom:
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Volt 4 darab laptop inverterem,ccfl fénycsővel, meg egy inverter cserére szoruló laptopom. A lényeg az hogy a laptopban sikerült kicserélnem az invertert csak közben mind a 3invertert galyra vágtam a rossz polarítás miatt. Van itthon 3db jó ccfl fénycsövem meg a 3hibás inverterem, +1 inverter aszali monitorból de erről nem tudom hogy működ e vagy sem. Valahogy ezt a három invertert életre tudnám kelteni,vagy a 4ből egyet össze lehet rakni valahogy esetleg? Igazából 1 db csövet szeretnék hajtani vele. Ha szükséges az inverterek tipusa stb akkor meg tudom adni. Előre is köszike, ja és nem vagyok valami műszerész ) |
Bejelentkezés
Hirdetés |

) A többféle feszültségszint kezelése ( drótozása ) sem egyszerűbb szerintem. Ezért oldottam meg így, hogy mást ne említsek. Valami szűrést még ki fogok próbálni az