Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   163 / 262
(#) gaba72 válasza Radpet hozzászólására (») Ápr 7, 2012
Ha jól látom egy japán hibrid akkuja. Pontosan melyiké?
inverter, motor is van hozzá? Kemény dió lesz az autótól függetlenül munkára bírni. Az akku, még ha jó állapotban van is, rövid távokra lesz elég elektromos autóban, persze minél kisebb és lassabb az autó, annál hosszabb ez a táv.
(#) greenpower válasza kisgyémánt hozzászólására (») Ápr 7, 2012
Az egészet a leadott teljesítményből kell kiszámolni. Ezek nélkül nagyon nehéz hozzáfogni.

Villanypásztornak hány volt kell és hány watt a fogyasztása?

Napelemet tudsz gyártani vagy ha nincs barkács vénád akkor venni. Kell még egy inverter + akkumlátorpakk és egy töltésvezérlő.
(#) pucuka válasza bzumi hozzászólására (») Ápr 7, 2012
Rádiófrekvenciás zavarszűrő, az inverter és a hálózat közé. Mivel szimmetrikus négypólus, használhatod oda - vissza zavarszűrésre. A fém árnyékoló ház leföldelendő, és a védőfölddel összekötendő.
(#) alfa007 hozzászólása Ápr 1, 2012
Most az elmúlt napokban készítettem egy új inverter a coilgun-omhoz.
A frekvenciája sokkal alacsonyabb ~165Hz
Kimeneti fesz. ~250-350V között változik trafótól függetlenül.
Kimeneti áram 200-500mA
Javasolt trafó 220/2×12 vagy 2×9V és min. 15W

Aki kéri nyáktervet, elküldöm e-mailben. Ha szeretné felrakni valaki a weboldalára, legyen szíves értesítsen.
Köszönöm.
(#) reloop válasza SPORE hozzászólására (») Ápr 1, 2012
Az inverter nem tud egyszerű lenni, ez viszont igen:
(#) kufi válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Márc 30, 2012
Sajnos az inverter a rossz, egy másik jó csövet sem képes meghajtani, ugyanaz a jelenség

(A háttérvilágítás csak bekapcsolás utáni pár másodpercig világít majd elsötétül)

Valami ötlet, mit nézzek meg először?
(#) Tirex válasza btoti hozzászólására (») Márc 29, 2012
Így kötöttem őket. Kivéve, hogy nincsenek diódák. Mért is kell az oda? A generátorról már egyen fesz jön le. Az inverter és az akkuk közé nem értem mért kellene?
Ezt a kocogtatás kipróbálom, köszi. Ez sejtésem szerint a cella zárlat ellen lenne.
(#) Bassmester hozzászólása Márc 28, 2012
Üdv mindenkinek!
SG 3525-ből szeretnék PWM áramgenerátort csinálni oly módon, hogy egy áramfigyelő söntről veszem le a visszacsatolást. A 3525 működését illetően az volna a kérdésem, hogy pl ennél a kapcsolásnál mikor "szélesedik" a jel, ha nagyobb, vagy ha kisebb a feszültség a 2-es lábon?
A pwm szabályzó poti helyett LDR-es megoldással szeretném megcsinálni, amit LED működtetne. Ha van jobb/egyszerűbb ötlet, akkor az is jöhet.
(#) Brown válasza didyman hozzászólására (») Márc 27, 2012
Idézet:
„"Itt keress megoldást
A monitor bekapcsolódik, képet ad egy pillanatig, majd elsötétül. Jelforrást rákapcsolva és belevilágítva kívülről halványan látható a kép."
Az inverter beépített védelme leold, amely lekapcsolja a háttérvilágítást.Ez csak ott járható, ahol réz a vezetősáv. A kérdezőnél csíkok nincsenek a szervizképernyőn, úgyhogy nem ez lesz a baja.”
" hozzászólásomra jössz ezzel
Idézet:
„"Ez csak ott járható, ahol réz a vezetősáv. A kérdezőnél csíkok nincsenek a szervizképernyőn, úgyhogy nem ez lesz a baja."”
a válasszal, utána jössz a kérdező halmaz szöveggel, meg a linkkel ami egy egész oldalra mutat amiben benne a csíkos monitor de az az enyém, nem a kérdezőé akinek válaszoltam, nagyon gyűjteni akarod a pontokat pedig nem válhatod készpénzre. Inkább írtad volna, egyszerűen azt, hogy a csíkos monitor hiba, szerinted cof panel hiba és akkor jár a piros tojás neked.
(#) DRAWS hozzászólása Márc 26, 2012
Sziasztok! Szeretnék egy 75 wattos invertert építeni, kb olyat mint amit autókhoz is lehet kapni (lásd a képen). Nem tudom,de létezik olyan inverter amiben nincs trafó? Köszönöm.
(#) norbi0325 hozzászólása Márc 26, 2012
Helló mindenkinek ..
Lenne egy olyan gondom hogy nem megy az lcd tv háttrévilágítása..ez egy philips tv 22pfl5403D/10 -es típus .
Van bennt egy inverter modul ,csak nem tudom hogy hogy mérjem meg hogy jó -e ? Erről a modulról beszélek
amit tudtam mérni multival,hogy a nagyfesz trafók primer oldalán olyan 4,6V AC van .aztán hogy ez jó-e vagy sem ,,..hogy tudnám kideríteni ,mit méregessek?Garázs körülmények közt !
A Segítségeket előre köszönöm..
(#) Beachway hozzászólása Márc 26, 2012
Sziasztok!! Egy LCD tv-vel küzdök jó ideje.Nem tudom beszerezni az inverterébe a CCFL trafót.Kimértem a nyagyfeszt, és 2200 volt körül van.15 voltos tápot kap a meghajtó fokozat.És kb 1500 ohm a szekunder oldala a tarónak.Két primerje van párhuzamosan kötve.Az inverter tipusa Sharp QKITS0073SN2A.Ezt kompletten tudnák kb 80 000Ft-ért adni.Mit gondoltok lehetne egy ilyet tekercselni házilag??Végül is ha van egy ferrit magom aminek ismerem a tulajdonságait.A frekvenciát ki tudom mérni.Kicsit tartok tőle kicsit, ne hogy kinyírjam még a meghajtó fokozatát is egy rossz trafóval.Szerintetek mi a megoldás??Minden segítséget előre is köszönök!!
Egy fotó a rossz SMD CCFL-ről
És egy link az inverterrőlBővebben: Link

DSC00347.JPG

(#) Suncorgo válasza emmzolee hozzászólására (») Márc 25, 2012
Így van összekötve belül. (rajz) Tehát az erősítő minél több áramot vesz fel annál jobban zavarja a rádiót.

ui: az inverter 65Khz-en megy azt hiszem... persze csak ha számít valamit

rajz.jpg

(#) takarító válasza fecooo8778 hozzászólására (») Márc 24, 2012
Értelmetlen szobába az autós erősítő.
Gondold végig, nagy nehezen csinálsz neki 12 voltot jó drágán, mert akkor teljesítmény kell, hogy a gatyád rámegy a trafóra, pláne ha még szabályozni is kell. A Te erősítőd 4x150wattot tud, annak édeskevés a 30amperes táp, inkább 70amper körüli kellene, de minimum 60, mert alapból 50amper kell csak a 600watthoz, és még hol a veszteség, miegymás.
Az erősítőd meg gyakorlatilag nem 12 voltról megy, hanem van benne egy inverter, ami a 12 voltból csinál 2x60 vagy 2x70voltot a mosfeteknek, megint egy csomó veszteség, ha ki akarod hajtani, lepörgeti a villanyórát a falról a bazi 12voltos táp. Ennyi pénzből, amit ráköltesz, már egy nagyon jó 2x70w körüli erősítőt lehet építeni, ami sokkal szebben szól, és bőven elég lakásba. És nem zabálja le a gatyádat.
(#) Gorangapapa hozzászólása Márc 24, 2012
Megkérdeznélek titeket a gazdaságosságról. Már, ha a sokféle körülményt egybe lehet foglalni. Talán a "megtérülési költség" szóba jöhet, egy átlagos, 50 Ft/kWh árral. Ha jól tudom, én ennyit fizetek.
Szóval:
A: tegyük fel, van egy 1kW-os panel-csoportom. Azaz teljes napsütésben tud 1kW-ot. Bolti áron 500.000 Ft.
B: Szigetüzemben ehhez van elektronika (szabályozó, inverter, vezetékek, stb. szerelési költség nélkül 200.000 Ft. (olcsó inverterrel).
C: Akkumlátor, 500 Ah, bolti áron mondjuk legyen 200.000 Ft.
Szigetüzem összesen 900.000 Ft
Évente átlagban 1200 h-val számolva (300napx4óra) 1200kWh teljesítményt lehet kapni. Ez, ha az ELMÜ-től veszem, 60.000 Ft
Megtérülés: 900.000/60.000=15 év
Visszatáplálásos üzemben
B: 400.000 Ft (mert drágább az inverter, tervezési költség van rajta, spec. kialakítást kérnek, stb.), de ilyenkor C nem kell. Ugyanott vagyok, megtérülés itt is cca. 15 év.
Jól számoltam?
Mi a helyzet, ha saját magamnak készítek (a: napelemet, b: invertert ? Mennyivel lesz jobb a megtérülés?
(#) didyman válasza smule hozzászólására (») Márc 24, 2012
Valamelyik csőről is leeshetett a kábel, vagy az inverter kiszenvedte a trafóját. Trafó(k) szekunderén mekkora ellenállást mérsz? Csöveket ki kell szedni a panelből, és szemrevételezni.
(#) Brown válasza smule hozzászólására (») Márc 24, 2012
Itt keress megoldást
A monitor bekapcsolódik, képet ad egy pillanatig, majd elsötétül. Jelforrást rákapcsolva és belevilágítva kívülről halványan látható a kép.
Az inverter beépített védelme leold, amely lekapcsolja a háttérvilágítást.
(#) Zupp87 válasza Bassmester hozzászólására (») Márc 23, 2012
Ha jól látom.. ez egy ZVS rezonáns ellenütemű?
Csak mert az jutott eszembe, hogy ez után ereszteni még egy D osztályt (ahogy annó Lorylaci mondta) 50Hz-es szinusz-oszcillátorral meghajtva.. és majdnem kész is a szinuszos inverter.

Laci: egyébként az általad publikált UCD D osztályú végfokkal le lehet menni néhány10kHz (~50kHz) kapcsolófrekvenciára? Mert egyszerűsége miatt pozitív lenne, ha ilyen célra is megfelelne.. bár az a gyanúm, hogy erősebb induktív vagy kapacitív terhelés eltolja a kimeneti szűrőt, és ezzel szerintem a kapcsolási frekit is. Illetve nem tudom, a terhelés jellege mennyire befolyásolja a működési paramétereket.
(#) kutató válasza gaspa hozzászólására (») Márc 23, 2012
A panelek számításom szerint beleszámolva az amortizációt minimum termeléssel számolva, 1 év -de legyen másfél- alatt visszahozzák az árukat. Az inverter az 3,5 év. Szerintem-3-4 év és másokkal helyetesítem őket ezeknek meg találok helyet máshol. Ez a terv de az mindig változik)
(#) ZOL94 hozzászólása Márc 22, 2012
Sziasztok!

Megcsináltam ezt a kapcsolást FET-eknek irfz48n-et használtam működik is,csak az a gondom van h 12V-osoldalon 30A-s biztit is leveri és 230V helyett csinál megközelítőleg 400V-ot, FET-ek 5sec után már langyosak az nem gond ugye? piros kábelre ment a+12V sárga és fehér kábelre pedig a FET-ek által szaggatott föld.
(#) gaspa válasza sziriusz hozzászólására (») Márc 22, 2012
Az inverterek az analóg jeleket digitalizálják,az áram/feszültség értékeket összeszorozzák,ezt folyamatosan figyelik és fel-le lépkedve egy meghatározott időállandóval beavatkoznak,az időállandó változik a bejövő adatok változásának meredekségétől.Ezt egychipes processzor végzi,ezek az áramkörök már olyan olcsók,hogy a mezítlábas kínai inverterekben is ilyen van.A napelemes inverter ennyit csinál,a szeles inverternek lehet töréspontokat programozni,generátor feszültséghez lehet terhelő teljesítményt rendelni és ehhez az elektronika ragaszkodik,a pontok között MPPT-zik.Az analóg méréseimből látszik,hogy a napelemes inverter is képes követni a szelet,legfeljebb néha túlterheli és kiesik a tartományból,de egy kisebb terheléssel újra belép,ezzel energia nem vész el.A 0.5-ös TSR terheléssel vigyázz,mert az én rotoromra vonatkozik,szintén az analóg mérésekből állapítottam meg és más rotornál eltérő lehet(sajnos,ha egyszerűbb módon is,de minden rotornál célszerű megállapítani).Még ennél a rotornál is változik a szél sebességtől kis mértékben(0,4-0,6 körül).Mint említettem a kisebb szelekkel a szünetmentes akkut akarom tölteni,nem túl bonyolultan analóg szabályzóval.Csinálok 3-4 áramgenerátort és vagy a szélsebesség,vagy a rotorfordulat alapjellel kapcsolom be a megfelelőket,így illesztve a rotorhoz/szélhez a terhelést(nekem könnyebb dolgom van,mert pontosan tudom mikor,mennyivel terhelhető a rotorom),szerintem bonyolult MPPT-re nincs szükségünk,legfeljebb lehet több áramgenerátort használni.Ha megcsináltam szívesen megosztom,de most egy időre kiesek,sajnos kórházba kell mennem.
(#) greenpower válasza dan92 hozzászólására (») Márc 22, 2012
Hali

Én az e-bay-en vettem, ebben az e-shopban. Bővebben: Link
(#) sziriusz válasza gaspa hozzászólására (») Márc 21, 2012
Két dolgot mondtál a hozzászólásodban, ami nagyon érdekes lehet a szélgépeseknek (nekem). Erre már elég régen rá akarok kérdezni, és mindig eszembe jut, ha az akkumulátor töltése szóba kerül.
Az egyik: az inverter MPPT-je megkeresi az optimális terhelést. Ezt magától teszi, vagy be kell programozni a görbét? Ha nem kell programozni, hogyan csinálja, és van-e róla valami kapcsolási rajz?
A másik: 0,5 TSR-rel kell leterhelni a rotort, ezt az inverter elvégzi, az akku töltésnél egy egyszerű szabályzóval szintén megoldható. Én már többször rákérdeztem, hogyan lehet szélgéppel akkumulátort tölteni. Nekem úgy tűnik, a kísérletezésen és egy valamilyen módon bekötött fűtő ellenálláson kívül nem jutott tovább a fórumosok nagy része. A kérdés: van egyszerű, és jó hatásfokú akkutöltő a szélgéphez? (ami nyilván illeszti a kerék teljesítményhez a töltést).
(#) kadarist válasza ZOL94 hozzászólására (») Márc 21, 2012
Szia!
Mindig az eredeti forrást vedd alapul és annak a szövegét: Bővebben: Link
(#) ZOL94 hozzászólása Márc 21, 2012
Sziasztok!

Ez a kapcsolás működő képes? Nem vagyok benne biztos ,hogy jól értelmeztem az angol szöveget:/.Bővebben: Link
(#) vizsgyi hozzászólása Márc 21, 2012
Sziasztok!
Remélem jó helyen teszem fel a kérdésem. Ha mégse akkor tegyétek át.
Szóval adott egy samsung monitor amiben rossz az inverter és a csövek is kuka. Ledesre szeretném átalakítani, de egy kérdésem lenne aki csinált már ilyet.
Milyen fényerejű vagy milyen ledszalagot tudtok ajánlani, illetve még annyi hogy esetleg létezik e olyan mert én nem találtam ami 5-6 milliméter széles lenne.
Válaszokat előre is köszi!
(#) ColT válasza mazsola hozzászólására (») Márc 20, 2012
inverter az áramkör neve. 12V egyenfeszből csinál kb. 700V váltót.
A trafó csak egy része, mondjuk elég fontos De nem csak az tud meghalni, bár elég gyakran megteszi 2-2 fénycsőhöz van egy trafó a monitorban.
(#) poci261 válasza mazsola hozzászólására (») Márc 20, 2012
az inverter előtt még lehet 1 bizti ,nézz körűl rajta
(#) tilde hozzászólása Márc 20, 2012
Nekem is inverter vagy csőhibám van. A helyzet a következő: Bekapcsolás után felvillan, majd lekapcsol, persze halványan látni a képet, tehát csak a világitás kapcsol le. Eleint csak néha csinálta, aztán egyre többször, de ha már egyszer eloindult rendesen akkor ment is. Később úgy sikerült bekapcsolnom, hogy levettem a fényerőt a beálltásokban. Akkor még igy elindult, de most már csak sok próbálkozás után. Mivel lehet a gond. Előre is köszönöm a tanácsokat.

Egyébként volt egy el. kondenzátor az inverteren, kicseréltem, és jobb lett a helyzet, de már az szintén leromlott.
(#) alioka hozzászólása Márc 19, 2012
Na üdv újra !

Az említett fűnyíró hidegre való tekintettel a sufniban pihent megnéztem mennyi bele a gyújtás és felsírtam jó hangosan és érzelem teljes hanglejtéssel.Felmerült bennem egy új ötlet induktív gyújtás nem tudom hogy lehetséges-e mondjuk egy mágnesre kapcsolni képes alkatrész Kb. 9 voltos elem kicsi elektronika, amolyan mini inverter abból gyertyakábelre kivezetés és voálá ha esetleg túl bonyolult vagy inkább lehetetlen elveken motozkálok egy nálamnál okosabb ember jelezzen valamit nekem

Köszönöm előre is Üdv alika!
Következő: »»   163 / 262
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem