Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   179 / 262
(#) Suncorgo hozzászólása Aug 27, 2011
Sziasztok!

Valami problémába ütköztem. Készülőben van egy inverter kocsiba, erősítőhöz. Az érdekes része a szekunder oldali egyenirányító rész. A szekunderen egy középcsapolásos tekercs található. Adatok: 35V-0-35V és mindez 50Khz-en.

Az érdekes jelenség hogy mikor rákötöm a szekundert az egyenirányítóra akkor olyan mint ha zárlat lenne. A primer áram megnő a diódák melegednek pedig a kimenet szakadt, vagyis nincs rá kötve semmi. A puffereket is kivettem. Mi lehet a baj?

Külön külön jók, vagyis bekötve csak 1-2,2-3 jó de ha már az 1-3 kötöm be akkor ugyan ez van. :help:
(#) Gettobike válasza koczka hozzászólására (») Aug 27, 2011
Online szünetmentes tápegységbe vagy inverterbe lehetne belekötni (feszültségillesztés után) a napelemet, így valamelyest tudnád csökkenteni a hálózatból felvett energiát. Amíg az inverteres klíma nem hűtötte le a helységet ugyanúgy sokat eszik a hálózatból mint a klasszikus on-off megoldás. Ha a hűtés megtörtént akkor van rá esély hogy a napelemről tudná fedezni a hőmérséklet tartásához az elektromos energiát. Egy online szünetmentes/inverter nem kis pénz, érdemes lenne kiszámolni mennyi idő alatt térülne meg az indulási költség.
(#) Cavalier válasza Temela hozzászólására (») Aug 26, 2011
Ez végülis így még nem komplett MIG, csak az áramforrás, de aki egy ilyen szintű gépet össze tud rakni, annak már csak nem lehet gond egy gázszelep, előtoló motor vezérlése.
Én összedobnék egy kis áramkört két monostabillal, gombnyomás -> gáz indítás, inverter indítás -> előtoló indítás.
Végülis a ruszki oldalon is a Maci-féle kapcsolásból indultak, abból lett végül a MIG/MAG, MMA, AC/DC TIG mikrokontrolleres cucc.

Ha nekiállok építeni, majd publikálom, nekem mondjuk csak MIG kell. Az is remek lenne, ha válaszolna a Talibété a levelemre.

Juteszembe, trafó tekercseléshez tipp: ebayről vettem KAPTON ragasztószalagot, kb. 2000Ft-ra jött ki egy 45mmx30m-es tekercs 25mikronos, tehát olyan 5-6kV az átütési szilárdsága. Szerintem remek szigetelés lesz a primer-szekunder közé olyan 3 rétegben.
(#) Gyozo92 hozzászólása Aug 25, 2011
Sziasztok!

Autóhifiben annyira nem vagyok otthon, inkább PA cuccosokat építgetek. De elgondolkoztam egy kicsit ezen az egészen. Van bennük egy kis cupka inverter, ami éppen elbírja a végfokot. Ezek után kondit meg pótakksit tegyek elé? Meg se tudja rántani rendesen az invertert. Sajnos az átlagos erősítők így néznek ki. 30 kondi helyett általában jó, ha 4 van benne. Ja, és ezzel hajtunk valami szórót 2 ohmon, ergo alacsony feszültségen hatalmas csúcsáramok jelentkeznek, sok-sok amper, ami a tranyókat/feteket sem kíméli. Na ezen szerintem nem segít egy kondi. Biztosan használ valamit, mert csökkenti a hirtelen fellépő csúcsokat (igaz a bennük lévő inverter már lecsonkítja a csúcsokat ha ki van hajtva mert gyenge) De legalább elmondhatjuk, hogy nézzétek! Nekem 500 wattos erősítőm van a kocsiban, rá van írva a tetejére Meg még kondim meg akksim is van előtte
(#) gunner19 hozzászólása Aug 22, 2011
Üdvözletem mindenkinek!
A problémám a következő lenne, van 1 Acer aspire 3100-as laptopom nem ad képet csak a monitor kimenetén. A szalagkábel lenne a gond gondolom én vagy az inverter de mind a 2 mocskos drága. Tehát a kérdésem az lenne hogy a monitor kimenetre valahogy rá tudnám-e kötni a a lapi lcd kijelzőjét? Előre is köszönök minden választ!

U.I. Én feltúrtam a netet 1 normális bekötési rajzért az lcd-hez de nem leltem.
(#) majorkk hozzászólása Aug 22, 2011
Sziasztok! Köszönöm az eszmecserétek az akksikról, én is gondolkodtam már rajta, hogy két aksit töltsek inkább ~24V-ra mert az áramgenerátorként működő panelem úgy gazdaságosabb kihasználhatóságú lenne. Viszont mivel az inverterem 12V-os akkor egy átkapcsoló automatika is kell ami az egyik aksi lemerülése esetén átkapcsol a másikra. Vagy kell egy másik inverter.... Hát igen gyári cuccok nélkül ez nem is olyan egyszerű. De azért nem adom fel. Csak végre a szolár lenne a kezembe, már egy hónapja a szállításra várok. Arról is hallottam már, hogy ezek az auto akksik starterek, tehát nem tartós üzemre vannak tervezve, de először ezzel összeállítom a rendszert, aztán ha már működik akkor beszerzek egy solár akksit. Üdv: Én
(#) pucuka válasza ludus hozzászólására (») Aug 22, 2011
Luki megadta a választ. Egy 220 V -os relé, ami ha van hálózat meghúz, és rákapcsol, ha nincs, akkor elenged, és inverter. Ennél egyszerűbb nincs, az a pár W amit a relé fogyaszt az hálózati táplálásnál nem érdekes. Persze lehetne bonyolítani, de minek. És hol látsz azon két relét, mert én csak egyet látok, és az elegendő is.
(#) pudding1 válasza westhorses hozzászólására (») Aug 20, 2011
Sok marhaságot lehet olvasni a hálózatra táplálással kapcsolatban, ezért íme a tények:
1:Be kell jelentened hogy mekkora teljesítménnyel akarsz visszatáplálni.
2:Amikor visszaigazolták hogy elvileg az adott helyen ez lehetséges akkor meg kell terveztetned a rendszert egy a szolgáltatónál is elfogadott tervezővel . (Ebben szerepel az inverter és a napelem típusa és száma is)
3:Ha visszaküldted az iratokat (Műszaki terv, térkép másolat, tulajdoni lap másolat, termelői nyilatkozat, stb) engedélyezik a kivitelezést.
4:Ha felszerelted a rendszert, akkor ezt jelzed a szolgáltatónak és kijönnek órát cserélni. Az óracserekor ellenőrzik az invertert, amit elvileg ekkor kapcsolhatsz először rá a hálózatra, de a napelemből nem muszáj a maximumnak fenn lennie, csak amennyi az inverter alap működéséhez szükséges! (Vagyis ha pl 2500W-os az invertered és csak pl 1200w-nyi napelemet teszel fel, akkor a későbbi bővítés lehetőségét meghagytad magadnak a nélkül hogy bármit kellene később papiroznod, ennek csak az az ára hogy alapból egy nagyobb inverterrel kell indtanod, mint amire feltétlenül szükséged lenne)
Innentől a rendszer üzemel, nincs semmiféle próbaüzem meg ellenőrizgetés meg egyéb marhaság.
1 éves elszámolásra kell áttérni így a nyári túltermelést télen le lehet csúsztatni.
A későbbi bővítésnél (ha még többet akarsz mint amiről eredetileg szó volt) akkor ugyanaz a papírmunka lesz mint először, de akkor már nem kell várnod az óracserére, hanem amikor a terveket leadtad, és visszaigazolták hogy megkapták, már telepítheted is a rendszert és simán bekapcsolhatod, nem kell várnod senkire sem.
Most fejeztem be egy 15KW-os rendszer engedélyezését, ha van kérdésed, keress meg.
(#) greenpower válasza westhorses hozzászólására (») Aug 19, 2011
A rendszer az inverter max. teljesítményére van engedélyeztetve. Tehát ha van 3kW-os invertered, erre teljesítményre kapsz engedélyt. Ha csak 1kW napelemed van fent akkor is használhatod, a projektben viszont benne vannak a panelek is, úgyhogy nem tudom hogy ha bővíted akkor szó nélkül lehet -e, vagy pedig frissíteni kell a projektet a szolgáltatónál.
(#) westhorses válasza greenpower hozzászólására (») Aug 19, 2011
És hogyha bővíteni szeretném a rendszert akkor is be kell jelentenem , még ha az inverter el is bírná, vagy csak akkora invertert tehetek fel amennyi a jelenlegi napelemhez szükséges?
Ehez tudnál valamit hozzászólni?
Válaszodat előre is kösz!
(#) majorkk válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Aug 19, 2011
Bővebben: Link

Nem tudom jól csatoltam e be ezt a linket, gyanítom nem. Mindenesetre az itt található töltésvezérlő leírás azt írja, hogy a kimeneten max 10A lehetséges. Ezért gondoltam a másik megoldást, az akkumulátorra való direkt kötést. Erre a kimenetére azt írja, hogy max. 12A. A kérdés már csak az, hogy ennél nagyobb áram felvétel esetén, (mivel az 500W inverter nagyobb áramot vesz fel ) mi történik. Remélem az, hogy az aksi bír amennyit bír, a töltő áramkör pedig töltöget 12A-rel szabályozva áramgenerátoros üzemmódban. Aztán mikor az aksi mint puffer már nem ad 10,5 V-ot, (mert ennyinél kapcsol le az inverter a gyári papírok szerint), az inverterem lekapcsol. Az aksi töltődhet tovább. Remélem azért az inverterem nem fog prellezni, hát ez majd kiderül.
(#) majorkk hozzászólása Aug 19, 2011
Sziasztok!

"végyé" azt írta nemrég, hogy egy intelligens invertert nem kell a kimenetre kötni, hanem lehet direktben az akksira. Nemkem ilyen inverterem van, és a belinkelt töltésvezérlőkből az egyes számút várom postán . De vajon ha direktben az akkuról veszem le az energiát, az nem olyan, mintha a töltésvezérlő akkutöltő kimenetét terhelném direktben? Nekem 1 db 255W-os panelem lesz, (azt is várom postán), meg az említett töltés vezérlőm, meg egy 60AH-ás 12V aksim, meg ezen egy intelligens (Praktiker gazdaságos) 500W-os inverter. Az ötszáz wattos inverter az aksit terhelheti eddig tiszta, és mit szól majd ehhez az akku töltő? Ki tud erre nekem valami választ adni? Persze ha a rendszerem összeállt, akkor minden teszt eredményét és a gyakorlati tapasztalatokat írom itt napi szinten. Várom a válaszokat.
(#) erbe hozzászólása Aug 18, 2011
Egyelőre egy ötlet, talán télen, ha nagyon sok az időm, meg is valósítom:
Trafós 3f CO2 hegesztők készítésénél a 2 problémás pont a rengeteg megcsapolás kihozása és a fokozatkapcsoló (megvásárlása, legyártása? ). Harmadikként említhetném a nagyáramú diódacsoportot, ami szintén nem olcsó.
Az ötlet. Van egy akármilyen nagyobb fix feszültségű trafónk. 70-100 V között. Nem kell fokozatkapcsoló, de 100-200 A-es diódák se. 6 db 50 A-essel már komoly gép építhető. A pufferkondi után beteszünk egy feszültséggenerátoros üzemben (feszültségstabilizátor) vezérelt step-down konvertert. Nem igényel túl drága, elérhetetlen alkatrészeket és bonyolult vezérlést, mint pl. a hálózati feszültségről hídkapcsolású inverter. Télen javítottam bikázásra is alkalmas akkutöltőt, 2 db egyenként 200 A-es FET volt benne. Ilyenből 4 db párhuzamosan... Mellé 1 fojtó, néhány gyors nagyáramú dióda. Összességében a nagyobb feszültségen dolgozó egyenirányítók miatt talán még a hatásfoka is javulna.
(#) jofy hozzászólása Aug 18, 2011
Sziasztok!

Van egy napelemes rendszerem,amit most kibővítettem a lakásomra. A 12V-os akkupackból 220v-ot egy 1000w-os inverter szolgáltatja. Az inverter módosított szinuszhullámot állít elő. (megnéztem oszcilloszkóppal is)
Megy róla minden, csak annyit venni észre, hogy pl. számítógép táp, tv, monitor "zizeg". Szerintetek ez okozhat valami gondoz hosszútávon ezekben a cuccokban?
Előre is köszi a válaszokat!
(#) mpisti válasza kralikandras hozzászólására (») Aug 18, 2011
ismerős a kapcsolás. A meghajtó áramkörét már korábban tárgyalták itt a fórumon,emlékszem valamilyen hibára hívta fel a figyelmet egyik fórumtársunk.(Azt hiszem valamilyen félvezető van fordítva rajzolva. Rég volt már, csak rémlik valami) Nem vagyok benne biztos,de azt hiszem valami Merkle inverter kapcsán került terítékre,mintha annak a koppintása lenne.
(#) ludus válasza erbe hozzászólására (») Aug 16, 2011
Belátom nem nyert az ötlet, marad a szinuszos inverter. vagy valami fűtőbetétes hűtő bár azok nagyon kicsik sajnos...
(#) erbe válasza ludus hozzászólására (») Aug 14, 2011
Nem érdemes (-célszerű) aggregátor-inverter átkapcsolással szórakozni hűtőnél. A hűtő, működési elve alapján már lehűtött állapotban megy 5-7 percet, megáll, majd 5-7 perc után kezdi elölről. 14 percenként beindítod az aggregátort, elindult, leállítod. Éjszaka elmész aludni, 14 perc... ???
100 W-os hűtőmotor üzembiztos működtetéséhez legalább 700 VA teljesítményű szinuszos inverter kell. Ez induláskor rövid időre képes 1000 W-os is szolgáltatni.
(#) Peter65 válasza ludus hozzászólására (») Aug 14, 2011
Szia!
Az olcsó szünetmentesekben relével váltanak, a komolyabbakban tirisztorokkal oldják meg.
Az átkapcsolás problémás lehet a hűtő esetében.
Ha gyors eszközzel, tirisztorral vagy triakkal kapcsolsz át, biztosítanod kell, hogy az inverter és az aggregátor szinkronba menjen, vagy az átkapcsolás oppozíció esetén még nagyobb csúcsértékű áram tranzienssel járhat mint az álló helyzetből való indítás.
Ha lassú az átkapcsolás (kb. 100ms, pl.: relé, mágneskapcsoló), azalatt részben legerjedhet az aszinkron motor, és már nem annyira érdekes a fázishelyzet, viszont a motor lehet hogy nagyon lelassul, és ezért lesz megint áramtranziens.
A második, a lassú átkapcsolás az egyszerűbb, talán azt kellene először kipróbálni.
(#) Ideiglenes válasza ludus hozzászólására (») Aug 14, 2011
Ez az inverter + hűtőszekrény kérdés eléggé megfog mindenkit, ahogy látom. Nem sikerült még kísérleteznem a 400VA-es toroid trafóval, pedig nagyon kíváncsi lennék, hogy az elindítja-e.
Én az ilyen átkapcsolós megoldáshoz valami impulzusrelét használnék energetikai megfontolásból, ugyanis a normál relénél vagy egyik vagy másik állásban de kell valami energia. Az impulzusrelénél meg csak a váltásokhoz kell. A másik elképzelésem az valami motoros váltó eszköz, de a lényegét tekintve a dolognak ugyanaz.
(#) ludus hozzászólása Aug 14, 2011
Sziasztok!
Nem pont ide való de inverterrel kapcsolatos kérdés lenne. Adott egy hűtő amelyet inverterről szeretnék üzemeltetni. A gond az hogy az inverterem nem tudja elindítani azt az induláskor fellépő nagy áramfelvétel miatt. Arra gondoltam hogy az indítást egy agregátorról oldanám meg de kéne valamilyen átkapcsoló automatika ami az indítás után pl. egy perc elteltével átkapcsolná a hűtőt az inverter kimenetére. Megoldható ez vajon? Végülis valami olyanról lenne szó mint amikor egy szünetmentes átkapcsol hálózati betápról inverteresre.
Remélem érthető voltam
(#) (Felhasználó 56240) hozzászólása Aug 13, 2011
Sziasztok
Tudtok olyan hegesztő inverter kapcsolást, ami tud 130-150A
És tesztelve is volt az lenne a legjobb
Vagy kisebbet, de kis módosítással feljebb tornázható?
(#) zolika60 válasza ifjuhorgasz hozzászólására (») Aug 12, 2011
Gondolom ez valami dugasztápról működik. Hiszen a végfok biztosan egyenáramról megy. Közvetlenül tápláld akkuról nem kell inverter sem. Nézd meg milyen végfok van benne, abból tudhatod mekkora tápfesz kell neki.
(#) Pety_ válasza steve25 hozzászólására (») Aug 11, 2011
Tekerj rá 10-20menetet a trafódra (kb) ugyanoljan huzalból mint rajta van(szekunder). Mérd meg menyit emelkedik az üresjárati, ha 25V-ot eléri kössed sorba az eredeti szekunderral, ha szépen akarod megcsinální akkor veszel +1csatit és van 1 70v-os kimeneted ami begyújtja az(t az átkozott) elektródát! Bent a cégnél láttam egy oljan hegesztőt amin volt 3-csati, (-), (+55V),(+75V), nem használta senki(mindenkinél inverter figyel).
(#) lorylaci válasza Cs.Csaby hozzászólására (») Aug 11, 2011
A zenei teljesítmény az a parasztvakítás. Ha nem is írják, hogy hőhatárolt, vagy kilengéshatárolt, akkor is írniuk kell egy szabványt, amire vonatkozik, különben nem mond semmit, mert éppenséggel a 10-szeresét is ráírhatnák, emrt monjduk 1ns-ig azt is elbírja biztosan...

Amúgy ennek a hangszórónak a hőhatárolt terhelhetősége kb 200W, és mivel én sehol nem találtam róla semmilyen T-S adatot, valamint pláne xmax-t ezért szinte semmit nem lehet kiszámolni. Ránézésre pedig nincs 96dB-el, max 92, a mozgó tömege nagyon nagy, mágnes relatív gyenge (hiába néz ki parasztvakítóan), így bandbass ill reflex ládába nem is raknám. (persze ez mind saccra, de ha valaki esetleg elküldené a T-S adatait, akkor újragondolnám)

Az inverter igazából más topic. van direkt kapcsolóüzemű táp autós erősítőhöz topic.

Erősítő szempontjából pedig először kisebb teljesítménnyel kezdjél. Egy pár IRF540N, félhidban, +-40V tápfesz. Aztán később fejleszted, ha behidalod, akkor rögtön 4x-ezed a teljesítményt a terhelőimpedancián...

Valamint érdemes lenne alacsonyabb terhelőimpednaciát választani. Az autós hangszórók amúgy is 2-4 ohmosak általában.

De amúgy a TAS5630 2Ohmon képes 480W-ra, és arra könnyű tápot csinálni, mert szmpla tápfesz kell neki (30-52V között akármi), valamint kell még egy 12V, amit egyszerűen elő tudsz állítani.
(#) pucuka válasza bboyatty hozzászólására (») Aug 11, 2011
A javítás nem abból áll, hogy csereberéled az alkatrészeket. Annál is inkább, mert ilyet csak egyszer-kétszer követhetsz el, utánna a nyák tönkremegy. Meg kell értened az áramkör működését, amit az adatlap alapján könnyen megtehetsz. Ezek után megkeresed a hibát, amihez minimum egy alap multiméter szükséges. És csak mindezek után állsz neki a hibásnak gondolt alkatrész cseréjének. Még így is könnyen hazavághatod a panelt. De könnyen lehet, hogy a rádiós rész pici elhangolódása okozza a hibát, mert ez egy meglehetősen primitív vevő. Ennek vizsgálatához szükséged lenne egy ugyanolyan frekvencián, és biztosan jól működő adóra, és egy oszcilloszkópra is, hogy a vevő kimenetén megjelenő jelet ellenőrizni tudjad. A vevő kimenetére kapcsolódik az RX2 IC ben levő inverter, ami jelformálást, és erősítést végez. Ha ez nem kap rendes jelet, attól is előállhat bizonytalanság. Ezeknek a jeleknek az ellenőrzéséhez is elengedhetetlen az oszcilloszkóp.
Csak akkor állj neki, hogyha mindezek az eszközök rendelkezésre állnak, megértetted a kapcsolás működését, és elég felkészültnek érzed magad a feladatra.
(#) hinar83 hozzászólása Aug 11, 2011
Sziasztok.
Vettem egy hibás 80cm-es lg lcd tv-t saját részre, gondoltam majd megjavítom. Már 3.napja is azon vagyok. Az összes elko cserélve lett.

A tünet az volt hogy nem világított az összes cső, jelen esetben a 16ból csak 2 ment. Indulásnál bevillan az összes cső de fél másodperc után 14kialszik.
Először csőhibára gyanakodtam.
Elkezdtem végigpróbálni mindet azzal az inverterrel ami a két csőt világította és lám mind működött.
Majd kiforrasztottam az összes trafót és szintén kipróbáltam a működő inverter panelján és működött mind.
Majd folytattam a méregetést, a segéd táp is oké volt, viszont észrevetem hogy a dual feteknél valami nem oké, (jelzem eggyik sem zárlatos) az hogy drain-gate ellenállása nem azonos mind a 16dbnak, mert a működő inverternél találhatóakon közel 10kohm volt mérhető, a többinél ez az érték 1kohm alatt volt.
Ezután jött az hogy elkezdtem cserélgetni a dual feteket és nem indult a működő rész.

Nos a kérdésem az merjek e befektetni olyan 6000ft körüli összeget ilyen fetekbe? Csak mivan ha mégsem lesz jó...
Vagy gondolkodtam azon hogy telepakolom fehér smd ledekkel a csövek helyét, csak még a dimmerelésen golnolkodom hogy hogyan oldhatnám meg.
Ha valaki csinált már ilyet, kérem ossza meg velem tapasztalatát.
(#) greenpower válasza Barret hozzászólására (») Aug 8, 2011
Hali

Én is pont ezen filózom. A közeljövőben bővítem a rendszert, a melléképület teteje viszont fémlemez. 400V-al én sem szeretnék találkozni szerelés közben. 21 darab 18V/3,5A -os panel fér el 3x7-es mátrixban. Jelenleg a 28-55V -os DC feszültség a legbarátságosabb számomra, már csak modularitás szempontjából is, 3 panelt elég sorba kötni hogy meglegyen az inverter (28-55V) bemeneti feszültsége. És így lassanként lehet bővíteni a rendszert egészen az álmodott 1,3kW-ig.
(#) végyé válasza greenpower hozzászólására (») Aug 7, 2011
Üdv
Igy valahogy. Az az inverter amit a vaterán vettem+postaköltség olyan 15 ezer volt, ugyan ezt postával együtt megvettem az ebayról 7 ezerért.
(#) proli007 válasza Szabi1 hozzászólására (») Aug 6, 2011
Hello!
- Gyakorlatilag bármely CMOS IC-t, amiben invertálás van. Tehát lehet inverter, NOR vagy NAND kapu is. De célszerűbb olyant használni, aminek Schmitt triggeres a bemenete. Vagy is CD40106 vagy CD4093..
- Az áramkör "eltünteti" az IR felől érkező impulzus sorozatot. Hiszen az első lefutó él a bementi inverter után felfutó lesz, ami a diódán keresztül feltölti a kondit. Így a második inverter kimenetén újra "L" szint lesz.
Ha a bementi jel prellegne (kontakthibásan kapcsolna) vagy modulált (impulzus sorozattal, mint egy valamilyen távrángató) az IR vevő adórésze, akkor ebből csak egy impulzust állítana elő, aminek minimális hossza, T=220k*22u lenne. (Nem ahogy a rajzon az R és C be van jelölve, mert az a minimális IR bementi impulzust hosszát jelentené)
- De alapvetően számodra az egész fokozat szükségtelen. Bőven elegendő, ha az IR kimenete az 555 2-es lábára csatlakozik. Hiszen a kutyát nem érdekli a prellegés, impulzus sorozat.. az 555 indításánál, hiszen az első impulzusra elindul a késleltetés, ami jó hosszú idejű. Tehát nyugodtan nyomkodhatod az IR adót, ha a késleltetés már elindult. De Gond akkor lesz, ha A fokozat ideje lejárt, és újra megnyomod a gombot. Mert akkor B v. C ideje alatt, az A késleltetés újra indul. Vagy újra nyitna a kapu (ami persze már nyitva van), vagy zárás alatt elkezdene nyitni (ami persze nem menne, csak megáll a motor, mert a két relé egyszerre húz). Vagy is megáll a kapu, és amikor újra letelnek az idők, bezár. Avagy döntsd el, számodra mi jó.
- Még egy dolog van, hogy az IR utáni 3,3kohm felhúzó kell,mert az IR nyitott kollektoros. Ha az IR cak 5-ot kaphat, akkor kell az 5V-os Stabi. De lehet célszerűbb az 555-öket is 5V-ról járatni. Akkor nem lehet szintillesztési gond.
- A relémeghajtó tranyók bázisfelhúzó ellenállása helyett az 1kohm-ot a bázis, és az 555 kimenete közé kell tenni. (mert az 555 hazavágja a tranyót vagy egymást.)
üdv! proli007
(#) kovacs.zotya válasza Phile80 hozzászólására (») Aug 2, 2011

Köszönjük!
Egyébként az Iweld márkájú inverter ugyan ez.
Következő: »»   179 / 262
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem