Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
"There are not easy to connect or drive to."
Na itt a lényeg...
Ezt a linket egy oldalon találtam, nem tudom mi igaz belőle, de ez az LCD :
15 Ausztrál dollár, ami annyi tesz hogy mai árfolyamnak megfelően 2366,7 Ft nak felel meg. Itt a bolt címe ahonnan rendelni lehet: http://www.oatleyelectronics.com/displays.html
Előbb-utóbb csak összejön ez a progi.A paritás problémát Picsimulator forrásában a TXSTA register manipulálásával próbálom megoldani, oly módon hogy minden karakter előtt maszkolom. Még nem próbáltam ki a Pic-ben. Majd délután.
Az MBus-nál kicsit zavarosabb a sorszámozás mint az FBus-nál, de nem lesz gond megoldanom.
Na az elvi vázlata a következő... A sorosport jelet rádiófrekisen moduláljuk... A kisautóban meg demoduláljuk.
Mikor egy parancs érkezik, jön egy 1-es, vársz 104mikro sec et, és utánna jönnek rajta a bitek. az a 8 bit. Azután kapsz egy stop bitet. Szóval a PIC RA0-ra kell rávinni a jelet... Visszafele kommunikáció szerintem nem kell, mert csak oda irányú adat kell.... Vissza gondolom nem akarsz hozni semmi adatot. Azaz figyelni kell a RA0 bemenetet, és szépen füzögetni a biteket... Itt van hozzá az soros kommunikáció unit. Én assemblyben szoktab dolgozni de a lényeg világosan látszik ebből is:
Ezután van a waites unit:
És végül itt a használatára egy főunit... Az rs232lib.inc a felső kód. Az rs232delay.inc a második kód. Ezek vannak belinkelve. Ja és itt a főunit:
Hello Topi!
A MIDI-port tul.képpen egy soros port, ami 31.25 kbaud-os sebességgel kommunikál. Ez jó, mivel a PIC-ek többségében van soros port. Csak a sebességet kell beállítani... A kommunikáció egy START bit-tel kezdődik (ez mindíg 0), és egy STOP bit-tel végződik (mindíg 1). Vannak "parancs" byte-ok (pl. hangjegy bekapcsolása [note On], kikapcsolása [note Off], ...), és adatbyte-ok. Pl. egy note On parancs után ki kell küldened a billentyű "számát" (max 127 bill.), és hangerejét (szintén max. 127). Ez össz. 3 bájt. Azért "csak" 127, mert a 8. bit különbözteti meg a parancs és adatbájtokat (parancsnál a 8. bit 1, adatnál 0). Van néhány nagyon jó kis táblázatom a MIDI standard üzenetekről. Ha kell becsomagolom és elküldöm neked. Ill. van példaprogramom, igaz billentyűhöz, de talán ez is ad némi segítséget. Az ütésérzékenység megoldható a PIC belső A/D konvertereivel, "alapesetben" 8 (egyes PIC-eknél 10), esetleg 16 csatornára kibővítve(analóg multiplexerrel). Az AD konverzió után kapott értéket pedig máris küldhetjük a MIDI portra... Sokat foglalkoztatott ez a téma. Amit eddíg nem sikerült megcsinálnom az a Pitch Bend, de dobnál erre nincs is szükség ...Ha gondolod szívesen segítek a témával kapcsolatban (ha tudok ).Üdv.:Kaninjo |
Bejelentkezés
Hirdetés |

...
).