Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Sziasztok! Neovo F317-es Tft monitorom egy-egy pillanatra felvillan, hang van bekapcsológomb is villantgat. Táp inverter panelon keresgélek, a kondik jónak látszanak. Valami ötletet kérnék? Köszi
AZ áramot a huzal előtolási sebessége határozza meg. Az áramforrás feszültséggenerátoros üzemmódban dolgozik,az inverter munkaáramát csak határolni kell, azért,hogy a félvezetők vagy a trafó ne károsodjanak.
Léteznek olyan gépek,amelyiknél az ív feszültségét lehet változtatni úgy,hogy közben az íváram változatlan marad. Ezzel elérhető az ún.finomcseppes leolvadás,de ezt általában csak a nagyobb,komolyabb gépek tudják.
Szia!
Az biztosan megoldható, hogy egy generátort hajts a szobabringával és egy inverter segítségével 230V-ot csinálj a tv készülék számára. Ha pl 100W-ot eszik a tévé, akkor a villamos és mechanikus veszteségeket is figyelembe véve, mert ugye semmi nem megy 100% hatásfokkal, minimum 200W-ot kéne folyamatosan kitekerni a bringából, ami szerintem elég fárasztó lenne
Még valamit szeretnék kérdezni.
Látom a bemeneteket magasra húzod, ez ok is érthető. Ugye megtehetem a kis gombóccal, de nálad van egy inverter szimbólum, egy téglalap gombóccal,nincs semmi jelölés csak LG. Azt hol található??? Nálam nincs ilyen.
Igen, találtam a panelon 4db Tranzisztort, vagy fetet, nem tudom így megállapítani, mert valami ismeretlen csájna tokozású.
De azt tudom, hogy egyszerre csak egy motor forgott mindig. Az alapkapcsolással az a bajom van hogy nem tudom hogy azt utána hogyan használjam.Van olyan hogy InA és InB Ezekre mit kell kapcsolni? Négyszöget? Meg van egy olyan szaggatott vonallal hogy van 2db nyitott kollektoros inverter, és azoknak a bemenete meg tdA meg tdB. Előre is köszi a segítséget!
na* igen itt kezdődnek a dolgok, ennyire nemvagyok benn a témában , kapcsolásirajzot már néztem csak egykét dolog kivételével kínai az egész :/ az inverter megépitése nagy munka magamfajta tudatlannak ?
a linkért meg elnézést legközelebbfigyelnifogok
Szétnézel a kapcsolások között, ott találsz pár inverter rajzot, azt kell megépíteni. Legközelebb használd a LINK opciót!
sziasztok
az lenne a kérdésem hogy van egy 30cm es 12voltos neon csövem inverter nélkól éshogyhogyanlehetne müködésre bírni költségek nélkül. előre is köszönöm a válaszokat!a neon ugyanilyen csak nincsen inverter.: http://autohifi-tuning.shp.hu/hpc/userfiles/autohifi-tuning/pckitsweb.jpg
Üdv! Bármelyik pákához be lehet állítani, nekem Solomon SL-20-as van! És igen jót forrasztgattam vele a HE2010 találkozón! Én is az Attila86 féle forrasztóállomás II-t építettem meg. Csak beállítás kérdése! Pár kép A képeken látható a kék (valami) is!
Azt meg, hogy mit szól az optótriak az inverter által szolgáltatott áramhoz menet közben kiderül! Csak van annak is nullaátmenete!
Sziasztok!
Rászántam magam egy forrasztóállomás építésére, hogy leváltsam a 28020-as fahrenheit állomást, ami - bár tökéletesen működik - nem áll olyan jól kézre, nekem kicsit hosszú. Utánaolvasgattam a témának, és a JLT-02 klón építése felé hajlok, mégpedig az Attila86 féle változatra. El is kezdtem beszerezni hozzá az alkatrészeket, és felmerült bennem pár kérdés. Ezt a pákát szerezném be: Bővebben: Link Olvastam itt a fórumban, hogy a nyél színe és a RoHSc felirat megléte/meg nem léte különböző hőelemet/bekötést tartalmazhat. Milyen módszerrel tudom csekkolni, hogy a linkelt páka melyik hőelemmel szerelt, illetve mindkét változathoz be lehet-e állítani a Forrasztóállomás II-t? A másik kérdésem, hogy 150 wattos inverterről autóakkuról lehet használni, ha nem szinuszos az inverterből kijövő váltóáram? (olcsó hipermarketes inverter) Előre is köszi Sch
"...ha a tekercs hosszát a magon megváltoztatjuk, mondjuk szűkebb lesz, akkor nem fog nőni a tekercs induktivitása ? Ha nem, miért nem ?"
Ha a menetszám nem változik ezzel, akkor mitől nőne? Te magad írtad le a képletet, ami jó! Ha szűkebb, gondolom, jobban ráfekszik a csévetestre, vagyis rövidebb lesz a huzal, akkor csökken az ohmos ellenállása. És, ha trafóról van szó, akkor csökken az Xs1 szórási induktivitás. ( transzformátor helyettesítőkép ) "Viszont tegyük fel, hogy egy vasmagra mondjuk X menetet tekerünk, végig a teljes csévén, a másik pedig tárcsás tekercs (igen láttam ár)), akkor ha ugyanannyi menetet használunk, nem lesz nagyobb a tárcsás tekercsben indukált feszültség ? Csak azért gondolom, mert a tekercs hossza miatt a kicsi tekercs induktivitása nagyobb lenne. " Nem lesz nagyobb, mert ugyanannyi a menetszám. Az áttétel marad ugyanaz. Nem lesz a kicsi tekercs induktivitása sem nagyobb, mert a menetszám ugyananyi. A szórások változnak meg, ezzel meg a feszültségejtés, ha terheled is. Gulyi Dani a primer-szekunder közötti kapacitásról beszélt, igen. De nem kell ahhoz villámcsapás, elég arra gondolni, hogy a vezérlés és a főkör között van mondjuk 100 pF kapacitás és a főkör egy négyszöggenerátor. Valami módon össze vannak kötve, ha máshogy nem, hát a hálózaton keresztül. Erre természetesen ezen a kapacitáson áram fog folyni. Tekintsd házifeladatnak, ennek a kiszámítását. Meg fogsz lepődni, hogy milyen értékek jönnek ki. Az árnyékolás levezeti ezt az áramot, tehát, nem a vezérlés felé fog folyni. Jó sokat lehet kínlódni, ha ezt az áramot nem szereti a vezérlés, mert ettől minden meghülyül. Általában nagyobb teljesítményeknél biztosan kiájul a FET, vagy az IGBT, mert a vezérlés össze-vissza kapcsoltatja a tranyókat. És ugye, ez attól van, hogy nagyon szoros a csatolás pl. a gatemeghajtó trafó primer és szekundere között. Ha szoros a csatolás, akkor nagyon közel vannak egymáshoz, ezért nagy a kapacitásuk egymáshoz képest. Ha meg messzebb vannak, akkor az igaz, hogy kisebb lesz ez a kapacitás, de a nagyobb szórás miatt lassabban épül fel ba szekunderben az áram és ez esetleg gondot okoz a FET-eknek. Egyébként, azért annyira nem egyszerű, mert ezt az árnyékolást sem mindegy, hogy hova kötöd le. Még az sem, hogy mivel. Ugyanis, a lekötő drótnak is van szórási induktivitása, tehát, megosztják az áramot egymás között a vezérlés és ez az árnyékolás... Örülök, hogy vége annak az olajos korszaknak. Ezek tirisztoros berendezések voltak, ráadásul kényszerkommutációsak, sűrűn meghibásodtak. Volt egy bazi nagy tartály, abban volt az egész. Ha elromlott, akkor ki kellett a belsejét daruzni, mert olyan nehéz volt. Utánna lehetett javítani, persze nyakig olajos volt aki csinálta... nem egy leányálom. Ha jól tudom, még mindíg működnek, a HÉV-eken van akkumulátortöltőnek, meg egyebeket táplál. "Az 50Hz-es jelet egy trafón -vagyis gondolom kettőn a két fél-periódus miatt- pwm vitted át, vagy már integrálva egy sima lemezes trafón ? Í" Nem, csak egy trafó kell bele. Ha mégis kettő volt, az azért volt, mert kéthidas volt az inverter. Mondjuk 50 kVA. A négyszögjel volt szinuszosan megmodulálva az 50 Hz-cel ( illetve, ahogy a szabályozó akarta ) tehát, tulajdonképpen pwm volt. A trafónak viszont ki kell bírnia fesz-idő területre az 50 Hz-et, hiszen a szekunder oldalon megjelent a 220 V 50 Hz. Követőszabályozósak voltak, nagyjából egy mai D osztályú erősítő működésére emlékeztettek. Persze kissé bonyolultabbak voltak, mert azért volt még néhány dolog, amit teljesíteniük kellett.
Hello! A meglévő rajzon egy 8051 P2.2 lábán van onBACKLITE nevű jel. Ha felhúzom, a háttérvilágítás lekapcsol, ha elengedem visszakapcsol 3-4mp-ig aztán szintén lekapcsol. Sajnos a rajzon említést sem tesznek arról a csatlakozóról ami összeköti a táp és inverter panelt a vezérlő panellel (CN102/CN201). Azon van egy 13V, 5V táp. Azonkívül 2 jelvezeték jön az invertertől. Az egyiken 4,05 V van a háttérvilágítás működő állapotában 3,98 V a háttérvilágítás kikapcsolt állapotában. A másikon 0,704 V van a háttérvilágítás működő állapotában 0,698 V a háttérvilágítás kikapcsolt állapotában. A scaleren (TSU16AK) is említenek egy AdjBACKLITE bemenetet, de hogy honnan jön az nem derül ki. Nem gond ha ideig óráig működik, addig talán lesz hozzá cső, ha nem akkor meg úgyis kuka.
A mini inverter rendbe is volna, de sajna a dolgok jelenlegi állása szerint a bemenő teljesítménytől többet nem lehet kiszedni. Te pedig 10x nagyobb kivett teljesítményt szeretnél.
Legalább azt áruld el mi a tápforrás, és mit akarsz róla működtetni?
Hello.
Ismerősöm megkért, nézzem meg a BENQ FP71G lcd monitorát. A hibajelenség:a pover/készenléti led nem ad életjelet, de a tápfeszek:~15-17V, 5V, 3.3V, illetve 2.5V megvannak. Az inverter nem kap indítójelet, így nem is működik. A scaler ic-nek lehet baja? Az egész történet egy hálózatkimaradás-visszatérés után kezdődött. Kérem akinek van ötlete írjon.
Hello! Acer AL1705 SM inverterpaneléhez nincs kapcsolási rajzotok? Elektrotanyán van rajz, csak az inverter nincs benne. Át kellene verni az érzékelést, mert lekapcsolgatja a háttérvilágítást 5-10 mp után. BA9741F van benne meg AF9435P FET-ek. Előre is köszi!
Sziasztok!
Adott egy Fujitsu-Siemens 19" -os LCD monitor, ami mostanság olyat produkál, hogy egyszer csak sötét lesz képernyő, de a power-led tanúság szerint működik(ne). Ilyenkor van hogy engedi magát kikapcsolni, de hiába kapcsolom vissza ugyanaz az eredmény. Ilyenkor hangosabban lehet hallani a monitorból az inverter (gondolom az) sípolását (de nem túl hangosan azért, nem ciripel, mint a régi AT-s tápok). Ilyenkor csak a 230-ból való kihúzás, pár perc pihi, és aztán mehet. Naponta- néhány naponta jön elő a probléma. Ötletek?
Orulok, hogy jo lett.
Ha a csovek haldoklanak, akkor a begyujtas megy, mert ilyenkor maxon dolgozik az inverter, aztan 2sec utan visszaveszi es ekkor erzekeli, hogy meg igy is tul nagy aram megy es ezert kapcsolja ki.
Sziasztok!
Találtam párat, valaki nem tudna nekem egyet elkészíteni? Mindenképpen változó bemenet esetén változó kimenetű legyen! (Input:10.5-14V) http://schemecircuit.com/100w-inverter-12v-to-220v-circuit/ http://www.eleccircuit.com/12v-to-220v-50hz-inverter-50w-by-m706b1/
Ha egy TTL átamkör bemenete lóg a levegőben, akkor a családtól függően 1.1 .. 1.4 V körüli feszültséget lehet rajta mérni (nem megengedett feszültség tartomány), azt magas szintnek érzékeli. Ugyanakkor nem tanácsos így használni, mert nagyon zavarérzékeny. Ha nem kell egy bemenet, akkor azt vagy földre kell kötni (lehet közvetlenül), vagy magas szintre (egy nem használt, földelt bemenetű inverter kimenetére, vagy ellenállással a tápra.) Ha két bemenetet összekötünk, a bemeneti áram összeadódik, túlterhelheti a meghajtót, azonkívül lassítja az áramkört.
Tudna valaki segíteni a képen látható inverter végfok beszerzésében? Ez egy traspocket 1500 tig hegesztő
készülékben van. Ami mindösszesen látható rajta: P281B01 011005/2.
Építek egy DC-DC invertert ETD39-es maggal, 3-3db IRFZ48-al. Kb. 300Wot várok el tőle, és 80kHz kapcsolófrekire gondoltam. Láttam hogy páran már használtatok ilyen magot, kinek mennyit sikerült kipréselni belőle és mekkora frekvencián? 2x3 menet primerre gondoltam, ugy tekerve, hogy a secunder fele lesz egy sorba tekerve, a következő sor a két primer, a harmadik sor a szekunder másik fele. Természetesen megfelelően elszigetelve egymástól.(Egyébként 12V --> 800V inverter lesz
Nem akarlak kioktatni,de az az igazság hogy ezeket a tekercseket ki lehet mérni,csakúgy mint egy fénycső inverter impulzus trafóját, vagy egy színes tv.sormeghajtó trafó tekercseit.
A fénycső inverter trafót,28KHz működik én magam tekertem át, és jó pár régi Funai tv.kis trafót is. Melyek azóta is mennek,gond nélkül. Egy hozzáértő szaki,pl.müszerész ki tud mérni bármilyen tekercset,multival,lásd ohmérés,induktivítás mérés. Az sem mellékes,amennyiben tényleg zárlatos az a tekercs,egész más feszültség impupluzokat mérünk rajta,mint normál esetben.
Ez az inverter része a cuccnak,
fly-back fajta. Simán előfordulhat menetzárlat, de én először a 20µF kondin mérnék feszültséget, egyáltalán van-e rajta, ellenőrizném a tranyót, stb... Egy ilyen fazekat nem lehet hasraütésszerűen tekerni, ha lehetséges, az eredeti menetszámokkal, az eredeti magon kellene megvalósítani. Vagy pontos AL érték, és menetszám ismeretében lehetne hozzá méretezni. Az induktivitásmérés becsapós, ha valóban menetzárlatos a tekercs.
A járgány 8 db 6 Volt 260 amperes akkuról megy sorosan kötve.Ebből egy inverter állítja elő a 380 voltot a motornak.
A bánki tavat jól ismerem, nagyon aranyos hely. Korábbi lakhelyemtől 36 km-re volt.
Szia! Amit lehetett leellenőriztem a hegesztőben. Nem találtam hibára utaló jelet. Viszont megtaláltam a végfokozatát, és fogalmam sincs , hogy mit lehet kezdeni vele! Gondolom egy komplett egység ami az inverter teljes végfokozatát tartalmazza. Én nem találtam a neten
semmit sem róla. Küldöm a fotókat róla. Kétoldalas a nyáklemeze. A végfokozat hátsó részéről is küldök képet, a forrasztásról, de a másik oldalon, alatta is forrasztva van. Ahhoz azért szerintem drága cucc , hogy csak úgy kidobja az ember!
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni: a képen látható villanypásztor inverter része halott a rossz trafó miatt, valószínű menetzárlatos lett, kellene tekernem egy újat és a méretezéshez kérném a segítségetek! Maga az inverter része elég egyszerű: lásd séma.jpg. Találtam itthon egy HAGY fazékmagot, ezt kellene (amennyiben ez lehetséges) felhasználnom. A mag adatai: HAGY M2 anyag Al=5400 , külső átm:27,5mm, a cséve 16mm magas, 5mm a cséve vastagsága, átmérője 22mm. 12V-ból kellene 250-270V-ot előállítani, az eredeti trafón 0.2 mm-es huzalt használtak, vagy is nem egy nagy áram kell. Ha valaki volna kedves és mondana menetszámokat vagy egy oldalt vagy valami segítséget hogy hogyan lehet ezt méretezni azt megköszönném.
Cseréld ki a primer oldalon a két kicsi kondit, a táp indulási problémáinak okai szoktak lenni, ha már szétszedted, akkor mindenképp érdemes. Az inverter mellett, ha van még ilyen 1000µF-os, vagy akármekkora kondi, azt is cseréld ki, púptól függetlenül! És csak alacsony ESR kondit használj.
ÜDV!
Van egy LCD-kijelzőm amiben megdöglött az inverter. Azt szeretném kérdezni hogy mindegy e hogy milyen invertert teszek bele? Magyarul nem nyírom-e ki a csövet ha egy másik nem ahoz a tipusu csőhöz való inverterre cserélem a bennelévő rossz invertert?
Amit te keresel, az egy inverter.
Mert nem jól csináltad. Ezért kell HS módba állítani a chipeket, nem EC módba. HS módban csak egy inverter van a CLKI és a CLKO között, az pedig nem oszt frekvenciát, csak invertálja a bejövő jelet, ami jelen esetben lényegtelen.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |