Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   238 / 258
(#) proksa1 hozzászólása Okt 19, 2008
Szóval akkor ez mindenféleképpen a táp rész hibája miatt van. ugye két inverter rész van a háttérvilágításnak,(2-2 csatlakozo), ha bármelyiket bedugom akkor már bekapcsol a világítás, tehát a csövek valamilyen szinten müködnek, ez akkor nem lehet probléma, én csak a tul nagy áramfelvételre tudok gondolni, megnéztem a FET-et is de semmi baja(ez nem az inverter oszcijában, hanem 1-1 fet tartozik mindegyikhez). Van 4 darab 1,5kohmos ellenállás soros+párhuzamos kombinácioval gondolom ezen történik a tuláram figyelése. Honnan tudnám kideríteni melyik oldalt van a baj, ha nemtudom egyiket se kiiktatni, mert a tul kevés áramra is lekapcsol?

a módok váltásánál valoban ujra felkapcsol egy pillanatra, mert a bootmenünél is bejön majd utánna a windowsnál is kétszer.
(#) moltam válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 16, 2008
Áramkörszimulátoron müködött.(multisim)Csak inverter nélkül azt szabályozta hogy meddig legyen a kimenet 0 v on ezért raktam bele egy invertert.Ugye milyen jól megoldom a problémáimat .De akkor használom a másik kapcsolást.
(#) potyo válasza Braf hozzászólására (») Okt 13, 2008
Nyugodtan hajthatod egy kvarcról a chipeket, simán mennek, feltéve, hogy nem túl nagy a távolság közöttük (max 7-8cm). Az ICD2 klónomban is egy kvarcról jár a két chip, de kötöttem már rá harmadik chipet is, akkor is simán ment. Ha sok chip van, akkor fűzd láncba őket. Az első chip hajtja meg a kvarcot, ennek az oszcillátorkimenetére (OSC2) kösd a második chip oszcillátorbemenetét (OSC1). A második chip kimenetére a harmadik bemenetét, és így sorba. A konfigurációs biteket meg állítsd HS módba mindegyiknél, hogy a belső inverter be legyen kapcsolva.

Szerintem a mérővezeték túl nagy kapacitása okozhatta a leállást.
(#) Braf válasza potyo hozzászólására (») Okt 13, 2008
Akkor egy konkrét kérdés :

Szükségem lenne arra hogy 2db PIC ugyanazon a kristályról járjon (20mhz). Próbáltam műszerrel mérni az órajelfrekit az out lábon (mármint ahova az inverter kimenete megy) de leállt az osc. Pedig a műszerem belső ellenálása 10Mohm.Ebből arra következtetek hogy nemigen lehet terhelni az egyik órajel lábat sem (gyk. 0).
Valamelyik PIC adatlapjában mintha láttam volna valamit de most nem találom.
Esetleg valami alkatrész free órajelgen. ami megy 20mhz-es kvarcal.

AN849-be néztem bele hirtelen de nem látok erre megoldást.
(#) proli007 válasza Szebence hozzászólására (») Okt 13, 2008
Hello!

Hú de összetekerted! De így van.
- Természetesen ha a T1 magas szintjével bekapcsolsz valamit, akkor T1 időben működik, T2 időben pedig nem.
- De ha T1 idő invertáltját veszed, (azaz bekötsz egy tranyós v. IC-s inverter) akkor T2 időben működik valami, és T1 időben szünetel a működése.

De egy párszor már leírtam, hogy ilyen hosszú idők analóg késletetése már ésszerűen nem megoldható!
T=R*C képlettel ha kiszámolod a perces időket, hatalmas kondi jön ki és nagy ellenállás. A kondi csak elkóban lehet ekkora, ami szivárog és a nagy ellenállás által szolgáltatott kis töltőáramot elviszi a szivárgó áram. így látszólag a T időnél hosszabb lesz a késleltetési idő, csak hogy mindennek a függvénye lesz (alkatrészek, légnedvesség, hőfok...).

Tehát a normális megoldás, gyorsabb időalapot (ütemadót) használni, és számlálóval kiszámolni az időt.

üdv! proli007
(#) xPee válasza semetka hozzászólására (») Okt 13, 2008
Kisebb teljesitmenyre en TDA8571J bol epitettem.Ez 4x40w de asszem 2ohmra, szoval nem egy erogep, de 12voltrol ne is varjal nagy teljesitmenyt.Termeszetesen lehet nagyobb erositot, de ahhoz inverter kell, es azert ahhoz tapasztalat szukseges, meg egy jo aramkor.A TDA8560Q 2x40watt.Az adatlapokat kell csak megkeresni mert szoktak rajzokat kozzetenni benne.Nyakrajzot is konnyen talalsz.
Jo epitest!
(#) kobold válasza Richie78 hozzászólására (») Okt 13, 2008
Nem a legszerencsésebb ez a kapcsolás, mert közönséges invertereket használtál, az is előfordulhat, hogy a berezgés helyett lebegni fog minden bemeneted, így az inverter egyes kapui, és a számláló sem lát normális impulzusokat. Schmitt-triggeres fokozatot kellene inkább keresned, mint pl. a CD40106.
Véletlenszám-generálást valóban leginkább valami "fehér zaj" alapján szoktak csinálni, egy analóg bemeneten, de szoftveresen is lehet. Ennek az oldalnak a legalján egy álvéletlen generátor van (ismétlődni fog a sorozat, de kalkulálható gyakorisággal), a példaként mutatott rajz három adatregisztert igényel a PIC-ben, és kellő számú léptetési, összeadási műveletet.
(#) potyo válasza Richie78 hozzászólására (») Okt 13, 2008
Ha valóban így volt a kapcsolás, akkor itt valami más miatt nem tapasztaltál változást a PortB-n. A 4040 sajátmaga elég meredek és megfelelő szintű jelet tud szolgáltatni, ha csak a pic van rákötve.

Idézet:
„Hogy lehet nagyobb áramfelvétele egy alacsony jelszintnek, és fordítva?”

A TTL a tranzisztor-tranzisztor-logika rövidítése. A tranzisztor ezesetben a bipoláris tranzisztort jelenti. A bipoláris tranzisztor pedig áramvezérelt alkatrész. Namost ha áramvezérelt, akkor abból következik hogy valamekkora áramfelvétele eleve lesz a bemenetnek.

Ha megnézed egy TTL kapu alapelvét (Link), akkor látod, hogy ha a bemenetet alacsonyra húzod, akkor az áram a 4k7 ellenálláson és a baloldali tranziszotor bázis-emitter átmenetén keresztül folyik gnd felé. Vagyis az áram, amit el kell vezetned, az nagyjából 1mA. Ha viszont magas a bemenet, akkor nem te vezeted el a 4k7 áramát, hanem a jobboldali tranzisztor bázisába folyik be, vagyis az vezetni fog. Ám a baloldali tranzisztor inverz aktív üzembe kerül ekkor, amikoris kicsi az erősítése, de azért van neki valamekkora (nagyságrendileg 0,1). Ekkor a bemenetről az előbbi 1mA tizedét húzza, vagyis 100uA-t (nagyságrendileg).

Persze a valós TTL kapu nem ilyen egyszerű, de azt szépen szemlélteti, hogy miért folyik áram a TTL bemenetén, és miért nem azonos nagyságú magas és alacsony jelszintnél.

TTL kapunál van egy olyan jelenség is, hogy ha egy bemenetet lógni hagysz a levegőben, akkor a chip azt úgy érzi, mintha magas jelszint lenne a bemeneten. Ezt szintén jól lekövethető az előző ábrán.

Érdekes doksi, szép képekkel
(#) Router válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 11, 2008
Még mindíg nincsen megoldva mivel mint már párszor említettem a régi inverter magán az alaplapon volt szóval nem volt a táp és az inverter között kábeles összeköttetés. Épp ezért nem akarok az alaplapon feszeket méricskélmi mert az egy élet eleve mire használható jelet találok a másik pedíg, hogy örülök neki, hogy jelenleg a vezérlő működik és van kép.

Ezért húztam le a standby (kék) ledről egy kanócot mivel az csak akkor világít amikor a monitor be van kapcsolva. Ez kb 3V-os feszt jelent és ebből kell valamit alkotni amivel már lehet egy relét kapcsolni, gondolkodtam már reed relén és elektromágnesen is de azt megintcsak nem bírná el a led meghajtója szerintem.

Végletekig leegyszerűsítve a dolog: 3V-os jelről kell egy külön áramkört kapcsolni.
(#) sjbenedek hozzászólása Okt 10, 2008
Nagyon meg tudnál örvendeztetni, ha az említett képet elküldenéd.

Benedek

Annak idején én "meg is vettem" 3 ezerért a leirást.
Ami nem igazán használható,egy rém szülemény 3 méteres rotorral viharvédelem nélkül. Az árakat ugy számolta,hogy 100 ezer a szélkerék inverter és akkuk nélkül,és az alkatrészeket tartóoszlop,generátor,áttételt,csapágyak,tengelyek stb méhtelepen szerezzük be.Persze az ember csak ugy egy-két látogatás alatt megtalálja a jó dolgokat a méhtelepen.2,8 Kw a generátor,de nem az előállított energia!ezzel a súllyal és lapát geometriával jó ha 6m/s nál megmozdul.
A naptornyát láttam,nem csoda hogy nem mutugatja van róla képem.Hát nem egy stabil srapabiró építmény ,inkább egy házi tákolmány,ennek ellnére müködik,de csak 1 év garit ad rá,de egy év alatt nem térül meg a befektetés.Igy nem vágtam bele.
(#) proli007 válasza moltam hozzászólására (») Okt 10, 2008
Hello!

Idézet:
„...de lehet,hogy hulyeség”

Ön nyert! Tényleg az. De hamár a szimulátorban rajzoltad, akkor miért nem használod?

Egyébiránt, azt kel tudni, hogy mennyi az inverter fogyasztása, mennyire terhelhető a 3V, és kikapcsolt állapotban ez a feszültség mennyi..
Mert az egészet egy NPN tranyóval, és egy bázis ellenállással megoldható. (Esetleg darlington tranyó alkalmazásával, de annak kissé több a maradéka. Fet elég netszes a három volt miatt, de megpróbálható.)

Szóval a megoldás egyszerű, csak a mért értékeket kell tudni.

üdv! proli007
(#) Router válasza moltam hozzászólására (») Okt 10, 2008
A monitor alaplapján volt az inverter vagyis van csak két fet kiégette magát a nyákból, szószerint átégett alattuk az áramkör és semmihez nem lehet forrsztani+ a fél táp meghalt de szerencsére a vezérlő kap áramot így kép van, háttér nincsen, ezért kellett külön invertert beletennem.
(#) Router hozzászólása Okt 10, 2008
Sziasztok!

Problémám a következő:
Adott egy LCD monitor halott alaplapi inverterrel és ennek pótlására beletetem egy másik monitorból származó invertert amivel plusz külső tápról tökéletesen megy. A gond az, hogy miután a monitor már kikapcsolt, az inverter továbbra is kapja az áramot amitől fehér a kijelző. Nem akarom állandóan ki/bekapcsolgatni a tápot ezért azt találtam ki, hogy egy úgymond remote szálat húztam le a monitor standby ledjéről, tehát amikor bekapcsol a monitor, megjelenik 2.8-3V körüli fesz a kivezetett szálon.

Most azon agyalok, hogy ezzel, hogy lehetne kapcsolgatni mondjuk egy relével az inverter 12V-os tápját.

Választotkat előre is köszönöm!
(#) még1MbR hozzászólása Okt 8, 2008
Sziasztok!
Nem tudom, volt e már esetleg szó pic-es feszültségszint figyelésről. Mire is gondolok?
Adott egy 12V-->300V egyenáramú inverter, egy vakus villogóé. Ennek a villogási mintáit szeretném piccel megoldani, tehát azt, hogy vagy 8 féleképpen tudjon villogni.
Eddig okés.
A gondom csak az, hogy pár másodperc után túl tud futni az inverter nagyfeszültsége, amennyiben nem villantom el a csövet, eléri a 4-5-600V-ot is, ezt meg már a 400V-os kondi nem nagyon szereti
Arra gondoltam, hogy a pic egyik bemenetét fel lehetne használni fesz. figyelésre, amint elérné a fesz. a 300V-ot, lekapcsolná a pic az inverter tápját.

Milyen gyakorlati megoldás lenne a legegyszerűbb, legcélravezetőbb, mit mondanak a tapasztalt rókák?
Esetleg lehet, hogy nem is érdemes a picre bízni ezt, van valami bevált tranyós kapcsolás is?
Rutintalan vagyok sajnos, szívesen tanulnék valami jó tippből Köszönöm szépen előre is!
(#) Dzsos válasza cimopata hozzászólására (») Okt 6, 2008
Sziasztok!

Annak idején én "meg is vettem" 3 ezerért a leirást.
Ami nem igazán használható,egy rém szülemény 3 méteres rotorral viharvédelem nélkül. Az árakat ugy számolta,hogy 100 ezer a szélkerék inverter és akkuk nélkül,és az alkatrészeket tartóoszlop,generátor,áttételt,csapágyak,tengelyek stb méhtelepen szerezzük be.Persze az ember csak ugy egy-két látogatás alatt megtalálja a jó dolgokat a méhtelepen.2,8 Kw a generátor,de nem az előállított energia!ezzel a súllyal és lapát geometriával jó ha 6m/s nál megmozdul.
A naptornyát láttam,nem csoda hogy nem mutugatja van róla képem.Hát nem egy stabil srapabiró építmény ,inkább egy házi tákolmány,ennek ellnére müködik,de csak 1 év garit ad rá,de egy év alatt nem térül meg a befektetés.Igy nem vágtam bele.
(#) cimopata válasza kissanyi hozzászólására (») Okt 5, 2008
Az inverter "lespórolását" a 12V os hálózattal oldaná meg. Ez meglehetősen merész gondolat.
Szinte minden háztartási elektromos gépet idesorolt.
Kivételként hagyta a hűtőt, a mosógépet.
A világítást még aránylag könnyedén meglehetne oldali 12V-os rendszerrel, de hogy a rádiót, TV-t számítógépet, konyhai kisgépeket, hajszárítót és az egyéb apróságokat hogyan lehet megoldani szimpla 12V ból, az kérdéses.
Ráadásul egy 3kW-os rendszerben 12V esetén 200A teljesen átlagos, áram. Ehhez azért eléggé vastag rézvezeték kellene, ami szintén nem olcsó.
Tehát a 12V-os háztartás eléggé megvalósíthatatlannak tűnik ekkora teljesítménynél.
(#) kissanyi válasza cimopata hozzászólására (») Okt 5, 2008
Negyven amperórás körüli a legolcsóbb is 25 000.
Ebből kellne egy kocsiderékkal.
Az inverter, vagy mindegy hogyan nevezzük, millió körüli összeg. Bolti áron.
maga az építmény is százezrekben mérhető.
(#) mex válasza WaRL0 hozzászólására (») Okt 5, 2008
Hello. köbzoli helyett mondanám:azért szükséges bifillárisan tekerni,hogy teljesen egyforma huzalhossz adódjon,és igy biztositott a szimmetria is. Tekercselés után viszont az egyik huzal végét a másik kezdetével kell összekötni,és ez lesz a középkivezetés!!!
Amit még meg kellene emliteni:ez az inverter nem szabályzott,a terhelés függvényében változik a kimenő fesz,és érzékenyebb készüléket nem érdemes táplálni róla,mert a kimeneti hullámforma messze nem szinusz.
(#) sirály12 hozzászólása Szept 28, 2008
Egy problémával fordulnék hozzátok.

Adva van egy kis atx-es táp, ami 12V-ról megy.
Ez lenne az: Bővebben: Link

Ez nem stabilizálja a 12V-os ágat, és ez sajnos baj, mert akkuról, töltőről, kocsiban akarom használni. Ezért kellene nekem egy olyan stabilizátor rajz, ami 8-16 V bemenő feszültségből pontosan 12V-ot ad ki és kb 5-6 A-rel lehet terhelni.

Gondolom kell majd egy inverter, és abból stabilizálni a feszültséget.

Az elképzelésem egy tl494-es inverter, olyan 15-16V ra dolgozna,(durván) és ebből stabilizálni a feszt 12V-ra.
(#) tiggersoft válasza ldani hozzászólására (») Szept 28, 2008
Nagy valószinüséggel a fénycső inverter trafójának lazult meg a tekercselése.A szigetelés alá ragasztót juttatva elmúlasztható a sipolás...
(#) Thomas10100 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 23, 2008
Jaja, ez egy jó pont, hogy csak az inverter rossz.

Én a trafó meghajtó FET-ekre tippelek, holnap kiforrasztom őket, és ránézek a GATE-jükre.

Köszi az eddigi segítséget!
(#) Lánglurkó válasza csaba1959 hozzászólására (») Szept 23, 2008
Szia!

Az inverter rajza is sokat segítene vagy ha meg van, akkor az egész rádió kapcsrajza is érdekelne.
Én a tűzoltóságot hallgatom rajta
(#) csaba1959 hozzászólása Szept 23, 2008
1980 óta javítok ílyen "rádiókat a máv tulajdonába ha kell mindenbe tudok segíteni rajz táp inverter és tapasztalt
(#) Thomas10100 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 23, 2008
Jaja, ad képet inverter nélkül
(#) Lánglurkó válasza Z31 hozzászólására (») Szept 22, 2008
Ha 24V-ra állítom, akkor is kapcsoló üzemben dolgozik az inverter. Eredetileg egy tűzoltóautóban volt, s már ott is ugyanigy müködött.

Ha lefénymásolható a könyv, akkor elmennék személyesen is érte.
(#) Z31 válasza erobi82 hozzászólására (») Szept 21, 2008
Nem olyan egyszerű amit szeretnél. Az inverter +12voltbol csinál -24 v-ot. Amit a hangszóróban hallasz az inverter szűretlensége. Vagy gyenge a tápod az inverter működéséhez.
Nekem van elfekvőben egy vadi új 30 éves titán tápom. Ha gondolod írj megegyezünk
(#) erobi82 válasza Lánglurkó hozzászólására (») Szept 21, 2008
Ha jóltudom ez a közismert neven TITÁN.Hát nemigazán egyszerű a dolog olyannyira hogy ezt nem is átalakítással oldották meg hanem úgy hogy közvetlen 24V-ot adtak be neki.Ehhez gyártottak anno egy szalagkábelen lógó relét, aminek a másik végén egy olyan csati van ami az eredeti inverter helyére dugtak be.
(#) bbalazs_ válasza Brienter hozzászólására (») Szept 20, 2008
Biztos, hogy nincs 12V az inverter fele?
Az ottani elkok hany voltosak?
A BIZTOSITEKON HANY VOLT VAN??? elotte/utana
kb most kerdezem harmadszor...
(#) Thomas10100 válasza pipi hozzászólására (») Szept 19, 2008
Jó lett. 10sec-ig kellett a menu gombot nyomni.

Viszont van más:

Egy idő után kikapcsol a monitor vagy újraindul.
Ilyenkor mintha villogna a fénycső, és a LED is villog.

Ha leveszem a fényerőt akkor bírja elég sokáig.
Ez neon öregedés? Vagy inverter hiba inkább?

Ha várok vele kicsit, akkor utána megint jó.
full fényerőn kb 20sec, levett fényerőnél akár töb perc is.

De addig tökéletes a kép.
(#) FREDDI válasza dobrovics hozzászólására (») Szept 18, 2008
A tanácsom annyi lenne először is, hogy mindig keresd ki a neten, és nézd meg több helyen . Másodszor, hogy az árakon kívül a gyártó általi adatokat is nézd meg alaposan, más gyártókkal és készülékekkel hasonlítsd össze, nézzed a teljesítmény/ár arányt.

Einhell cen 160/1-F Ez tudja a 3,2-es pálcát, viszont ez egy trafós gép, szerintem váltóáramu (már mint kimenet).

Einhell ISG 1000/1Ez mondjuk inverter, de nagyon gagyi. Nézd meg a "Bekapcsolási ido 80 A esetén: 15%". Ez azt jelenti, 80A-ral 1,5 perc heggesztés, 8,5 perc szünet. És a 80A nem túl sok, sőt! A 2,5-hez talán elég. Az amit először mondtál, az még mindig jobb választás, az legalább a 2,5-öst viszi valószínűleg rendesen. A 3,2-höz már a 160-as kellene (a gyári adatok szerint is, vagy nagyobb).

Itt egy árusítós oldal Én azért fogok magamnak csinálni, mert amit készítek az a boltban 200 körül van. Az anyagára csak 20 lesz, legalább is remélem megáll annyiból. A legfontosabb félvezetők 10 körül vannak összesen. Persze ha a valódi árát nézem az egésznek, nekem is lesz vagy 70, ugyan is az idő pénz. Tehát a saját magamnak végzett munka is az, csak ezért nem kell zsebbe nyúlni, és bármikor van rá fedezet .

Ez is hasonló mint amit választottál előszörNézd csak meg az adatlapját:BI. 35 % ( 10 min ) 150 A (üzemidő/pihenés). Pedig ez egy "160"-as. Na ezért építek én magamnak.

Választani te választassz, én a 140-est javaslom amit először néztél. Ha sima trafós is jó, akkor amit néztél az elvileg jó. Ez az én véleményem. Ezt a választ már megítam tegnap is, csak az xp összedőlt . Az részletesebb volt. Egyébként van 200-as nálunk is az RX-7 ből, ZX7200II DereKer XLS dokumentum 75452+ áfa. Én ezt venném a helyedben. Ez "elvileg" viszi a négyes pálcát, az a gyakorlatban azt jelenti, hogy a 3,2-höz tökéletes, a négyessel nagyokat nyög. Javítsatok ki, ha tévedek .Ez egy másik cég Itt csak a 160-ast láttam. Fogj egy telefont valamikor, vagy csak írj nekik levelet. Aztán okosabb leszel. És rengeteg nézelődés a google-n. Újabb oldal, hegesztő típusok keresőbe, és ígytovább. De ennél olcsóbbat ami hegeszt is nem hiszem hogy találsz. Persze nem ismerem az általad írt hegesztőt konkrétan, a netről ennyit látok belőle, tehát a minőségre így nincs garancia. De aki egy ilyen sorozatot kiad, az már valamilyen szinten mérvadó, hogy tud valamit. Máskülönben csődbe megy.

Papp FerikeKöszönöm a jótanácsot, de nem élek vele. A 200V elég kell hogy legyen. Az oroszok a hyper-bika, 50A es biztosítós betápu hegesztőjében is bírják a 200V-os diódák . Persze védelem is lesz nekik, az oroszok is raktak egyébként. Én viszont nagyon masszív védelmeket fogok tenni mindenhova. Attól lesz igazán üzembiztos, és ha beüt egy hiba, csak minimális csere szükséges, mert leáll, és a félvezetőket a védelmek megóvják. Készítettem már ilyent pld. tv és monitor javításhoz . Sorozatosan ette volna a tranyőkat és feteket amíg a próbák során megtalálom a hibát, így viszont nem kellett cserélnem egyet sem. Egy 100nF volt a hibás, minden bekapcsolásra szétverte volna a teljes sorrmeghajtót. Hát erről ennyit.

Az meg a másik, hogy erősen hajlok a 200kHz-es inverter felé, ahhoz meg igen csak jó lesz. Egyébként a meghajtó fetek meg a szekunder shottkyk összesen 6500 pénz lesz áfástul. Ezek bírják a 200kHz-et is ha kell,és ezekkel lehet folyamatosan varni akár négyes pálcával is (12fet és 16 dióda, IRFP460 és MBR20200CT). Én csak egyszer építek heggesztőt.

A 200kHz-es vezérlők: LM5030 NATIONAL, UC3808 TEXAS. Asszem a gyártókat nem kell ecsetelnem, ezekben a cuccokban meg lehet bízni. Hogy maga a hegesztő milyen lesz, az a kapcsolástól, méretezéstől, megépítéstől nagyban függ, pld. a szórt terekkel vigyázni kell a vezérléseknél stb.

Nem nagyon van összerakva az anyagom inverter ügyben, épp most pótolom. Azért néhány rajzot, egyebet felteszek. e71_wykres_1053.jpg: a ferritmagon átvihető teljesítmény és a frekvencia összefüggése (hogy miért is jó a 200kHz). slua121.pdfEgy kis elmélet egyenirányításból, by Laszlo Balogh-tól a Texas-tól. (ugye a Texas fejlesztette ki a TL494-et is, ami ma is a fél világot hajta szó szerint ). XENTA100 KAPCSOLÁS + KÉPEK.RAR No comment. klim240_1.gif, klim240_2.gif Ez a kedvencem, ebből fogok valamit építeni, de biztos hogy lesznek módosítások. Ez az, amit feljebb már említettem. Azt hiszem előbb ezt csinálom meg, mielőtt a 200kHz-es teljeshullámúval próbálkoznák. Persze ez sem teljesen félhullámú, ez is az elméleti anyagban vázolt teljeshullámú kimenetet adja, csak itt egy tekercsel oldották meg.
Következő: »»   238 / 258
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem