Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Hali!
Sajna multisim nekem nincs telepítve. inverter helyett lehet nand kapukkal (7400). A kapu két bemenetét összekötöd, és úgy viselkedik, mint egy inverter.
Hi
Ha aktuális még a problémád akkor szerintem a az lcd-n lévő panel és az lcd közti szalagkábel kezd elengedni, nekem is volt már ilyenem, megoldás az volt hogy szét boritottam az lcd-t, és vasalóval ovatosan az összes szalagkábelt áthúztam. Másik, olvastam régebbről inverter problémáról. Vettem egy samsung moncsit, és a jelenség az volt, hogy begyujtott és 2mp mulva kikapcsolt a háttér fény. Letöltöttem a vez ic (bit3015) doksiját, és ott azt irta ha a 4 es láb nem kap min 300Mv-ot akkor automatikusan lekapcsol, mert szerinte nem jó az egyik cső. De a csövek jók, méregettem 3 napg mindent(kondikat kiiktattam, félvezetőket mind, átforrasztottam ninden smd-t) nem jártam sikerrel, probáltam becsapni, rákötöttem 1,5-ot de azt is lehuzta valamiért. a 4-es láb -0,10 mv oit mértem(szkóppal is) egyszerűen kikötöttem a lábat és láss csodát a monitor él és virul.
Arra a vezetékszakaszra gondolsz, amit az oszcilloszkóp kitakatr!? Ha megtévesztő akkor javítom.
![]() A diódás részben tudom, hogy igazad van! DE Más célra van fenntartva a 4075-ös megmaradt kapuja, s ezért nem diódáztam... Amúgy 5db diódával valóban kiváltható a funkció! ![]() A kapcsolás müködne az inverter nélkül is! (A T2 folyamatosam mülödik.) De ekkor az első inpulzus pontos időzíténe nem garantált. S ezért lett vezérelhető oszcillátor kialakítva... ( Viszont igy egy kicsit szélesebb lehet az első jel. De közel egyforma!!! ) ![]()
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy ilyenem: inverter 5v Autóban akarom használni ahol csak 12v van. Hogyan tudnám megoldani? Esetleg valaki összetenne nekem egy 12v --> 5v tápot? Ilyesmit találtam ez jó lehet hozzá? Csak kicsit sokallom az árát...
A labortáp és a motorkerékpár fesszabályó eléggé más téma....
Itt egy rajz 48/12V-ra, de az IRF3710 elvileg 100V-ig is jó.
Én úgy gondoltam hogy,ezt kérte ,de ha nem akkor sem sokáig tart átalakítani.Csak egy + inverter kell ,akár tranzisztoros is lehet,és a resetet kell átvariálni.Gondolom az 555 kapcsolás is áttervezhető gyorsan.
Például két CMOS 4069, ebben 6db inverter van. Azért kell kettő mert 7db szegmensünk van.
A hét darab inverter bemenetére kötöd az áramköröd közös anódos kijelzőt igénylő kimeneteit, és az inverterek kimenetére pedig 1-1 ellenállással rákötöd a közös katódos kijelzőt. De szerintem sokkal egyszerűbb venni közös anódos kijelzőket.
Hi!
inverter logikai IC-vel lehet megoldani, ha a jelszint kb. 5 V-os. Vagy lehet PNP tranyóval kapcsolni (így), és akkor fordítva is tudsz kapcsolni.
Köszi!!ezt részletesebben,le tudnád írni?milyen inverter kell hozzá?
Szia!
ez mekkora teljesitmény összesen? mert 5-800W-tól felfelé olcsóbb az aggregátor mint az akku+inverter.. ráadásul az idő is lényeges az akkunál.. ilyen helyen az akku töltést is gyári cuccal oldanám meg 230v-ról. mert ha a feszültség ugrálás miatt" elszáll "vmi az gáz+ drága !
Végül is, megoldható 4017-esekkel is, csak kapuzgatni kell.
A rajz 18 ledes futófényt mutat, két számlálót két VAGY-kapu, és három NAND-kapu köt össze (ebből az egyik, mint inverter dolgozik). Ha az első végigszámolt, le lesz tiltva az órajelénél a változás, a másodiknál meg fordítva, akkor lesz engedélyezve; ha a második is végigér, kezdődik elölről. Azért írtam 18 ledeset, mert a számlálókon a Q0 kimenetet nem tudjuk így villogásra használni, az elsőé állandóan aktív lesz, míg a második számol, és fordítva. A Q1 ... Q9 kimenetek és a ledek közé illik valami meghajtó, ez nincs a rajzon, sem az órajel-generátor, na meg az IC-k táplábai sem, ezek értelemszerűen ott vannak a helyükön ![]()
Hello!
Nekem van egy ilyen kis szirénám, amit a helyi menők szoktak pittyegtetni. Namármost ez tertalamz egy HEF4069-es ic-t, egy trafót, meg egy pár ellenálást meg kondit meg 2 rranzisztort. Námármost feltételezem, hogy a kondik vagy ellenálás értékével lehet frkit állítani. Hogyan határozzam meg, hogy hogan lehet? Mert ehhez az ic-hez találtam adatlapot de ez valami hex inverter, nem tudom, ez mit csinál.
Üdv!
Lenne nekem egy problémám, amiben segítséget szeretnék kérni. Van nálam egy bontott 15"-es LCD monitor (szerverkonzol volt), amiben - úgy néz ki - megpusztult a CCFL inverter. Bekapcsoláskor pár tized másodpercig megpróbálja felkapcsolni a háttérvilágítást, ekkor nagyon halvány fény látszik, aztán ez lekapcsol, de amúgy a monitor teljesen jól működik. Az invertert kiszedtem és szétszereltem, tettem fel ide képeket róla: Bővebben: Link A fénycső jónak tűnik, mert egy PC modding-os inverterrel, külső tápról meghajtva a monitor használható. Csak ugye a fényerőszabályozás ezt nem tudja szabályozni, de legvégső esetben benne fogom hagyni a monitorban. (Ez egy elfogadható megoldás lehet hosszabb távon is?) A kérdés az lenne, hogy mit lehet erről az inverterről vajon kideríteni (az IC-re írtak alapján én nem találtam semmi értelmeset a neten), illetve ha esetleg építeni akar az ember egy invertert, akkor honnan, hogyan induljon el. Gondolok itt pl. pont a fényerőszabályozás problematikájára, hogy miként szokták ezt csinálni az ilyen cuccok, vagy mit mérjek meg ezzel kapcsolatban (ha jól tévedek, egy 6 eres kábel megy az inverterre a meghajtó elektronikáról). Előre is köszönök minden segítséget!
hát ez az ingyen energia ugy látszik nem fog menni, én viszont kérdeznék amire lehet van válasza valakinek akksiról megy egy 1000w max1200w inverter ha beindul a motor és tölt a generátor akkor az inverter lekapcsol valószínőleg a magas tőltőfesztől,kérdésem mivel lehet visszavenni a feszt hogy ne lépje túl mondjuk a 13v-ot ha tud valaki bevált dologról ilyen esetben akkor kérem a hasznos hozzászólását
Az autó PC -nek én ajánlok neked egy ITX alaplapot. Minden rá van integrálva, rendkívül kis méret és fogyasztás. Ehez lehet kapni ITX házat, amiben benne van a feszültség átalakító, DC 12 V -kell csak neki, kb 60W. Egyébként ilyet már láttam élőben beszerelve egy autóban. A képernyő egy érintőképernyős 8" TFT volt. Az XP fut rajta királyul, egy megbuherált szoftvert futtatott rajta, vezérelte a fejegységet, volt rajta navigáció, stb.. A TFT is ment 12 V -ról, így semmilyen inverter nem kellett neki. Egy szűrő után direktbe bekötve az akkura és királyul ment. A gép olyan kicsi volt, hogy simán befért az anyós ülés alá, és mivel passzív hütésű volt, gyakorlatilag hangtalan volt. A HDD 2,5" -es Laptop vinyó, így bírja a rázkódást, és gyakorlatilag hangtalan az is. Marha jó volt. A srác azt mondta, hogy kb 120 - 130 -ból kijött az egész. Megjegyzem, mindent újonnan vett. Gyakorlatilag ennyi pénzért annyi szolgáltatást kapott, amit más úton több százezres nagyságrendben lehetne elérni.
Egyébként, ha nem akarsz hatalmas videó teljesítményt, és autóba DVD -t írni, akkor javaslom keress egy alacsony fogyasztású integrált lapot. Pl. egy régebbi cerkásat. Laptop HDD -t, Laptop optikát. Így, ha ügyes vagy, akkor a max teljesítmény 40 - 50 W, ami ugye azt jelenti, hogy max 5A az áramfelvétel. Tudom, hogy itt az építsd magad a kihívás, de erre kapsz készen is áramkört. Bővebben: Link Szerintem ennyi pénzért nem érdemes görcsölni, és nem is biztos a siker. Ha mégis építed a tápot, akkor sok sikert hozzá, szurkolok neked, ha van jó ötletem, akkor írok.
Miért nem jó az inverter? Kevesebb gond van vele.
Sziasztok
Én azt szeretném megkérdezni, hogy a különböző inverter hullám típusokra gondolok, melyik milyen készülékhez használható? Négyszög Kvázi sinus Módosított sinus Sinus-os Gondolok itt arra, hogy mondjuk egy hűtőszekrényt melyikkel lehez a hűtő élettartamára veszély nélkül alkalmazni? Vagy PC-hez, dvd-hez, LCD-hez melyik típus a megfelelő?
sia lehar!! birok szerezni hasáb mágnest a mérete 50mm/20mm/8mm de maradnom kell a 24v nál a 48v inverter nagyon drága
![]() ![]()
Szia !
A kamera leírásában (user manual) le szokták írni a bemenő feszültség tartományát. Ott mit írnak? Én is használok 12V-os zselésaksit amit állandóan töltök 14V-ról soros ellenállással csepptöltéssel, de 12V fölé nem szokott menni a feszültsége.. Viszont sokat használva leesik a fesz 11V-ra, amitől az eddig leírt módszerek (soros stabilizátorok) csődöt mondanak.. Ezért neked egy DC/DC inverter kell ami a 12V-ból csinál 16V-ot, majd azt valami 78xx vagy LM317-el stabilizálod 11V-ra. Minden más módszer megbízhatatlan.. Mindenesetre én sorosan 1-2 diódával megelégednék a helyedben ha nem töltés alatt álló (vagy csak csepptöltésen levő) aksit kötök rá... Valószínű hogy a kamera 7.4V-os akksival megy aminek Te csak a akku-töltő bemenetére adod a feszt, így nem látom problémésnak a pár voltos fesz.ingadozást...
Rendben, köszi a válaszokat mindkettőtöknek, akkor a PIC mellé teszek egy MAX232 őt, és az inverter nem kell mert az illesztő elvégzi az invertálást is egyben.
Köszönöm.
Köszönöm, az zavart meg hogy szilva lentebb azt írta a PIC és a MAX232 közé kell egy inverter még. Tehát nem kell az inverter...Akkor a PC helyére egy az egyben beköthetem a PIC et? Még a zeneres megoldás sem kell? Bocsi hogy ennyire a számba kell rágni de ketten kétféle megoldást javasoltatok amik ütik egymást...
A modul rá van kötve, a PIC et szeretném illeszteni a PC helyére. Akkor most kell az inverter vagy nem? Kezdek kissé összezavarodni...
![]()
Akkor már max232-t is tehetnél, hamár a modul is olyan. 100nF kondenzátorokkal kb. akkora hely kell neki, mint az inverter+zenernek.
inverternek jó lesz a schmitt triggeres is. Én inkább kvarcot használnék, de ha be tudod 2-3% alá célozni az eltérést, akkor jó lesz az RC is. Máskor próbáltam 5% eltéréssel 56k sebességen kommunikációt, de nem volt stabil.
Jó hogy szóltál, köszi. Kereshettem volna...
![]()
Nem tudom, melyik USART-okban van, de mintha a 18F2550-esében találkoztam volna ezekkel a negáló bitekkel. Ha nincs, akkor az elég kellemetlen, mert vagy külső inverter (de akkor már inkább MAX232), vagy szoftvere USART...
ÜDV!
Kérdés hogy naponta milyen hosszú ideig kell az a 2KW. Mert ha csak rövid ideig akkor nem kell 2KW teljesítményű napelemkapacitás. Elég az inverternek és az akkuknak elbírnia ezt a teljesítményt. Ki kell számolni hogy kb mennyi KWh-ra van szükség egy nap és ez alapján megtervezni a napelemkapacitást. Sajnos én nem vagyok jártas ezekben a dolgokban de szerintem ha figyelembe veszed a napelemek, akkutelepek, inverter árát, egy bizonyos teljesítmény fölött már inkább megéri az aggregátor. És akkor még nem említettük a napelemek és az akkuk élettartamát valamint az akkuhelyiség téli fűtését.
egy szélgenerátor, inverter, transzformátor és egy védelmi egység ha nem forog eléggé akkkor ne égjen le acucc és letiltja.
Házilag olcsón megépíthető. Pl. egy 100 amperes autógenerátor 5000-res fordulaton lead 1200-1500wattot. Az a lényeg hogy minél magasabban legyen a szélkerék. Kell hozzá jó sok akumlátor és nagyteljesítményű inverter.
Meg valami alkatrész hegy amiből elő tudod állítani mert amugy ez egy igen drága vállalkozás!!! (Napelem, inverter, trafó stb.)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |