Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   810 / 848
(#) Erick válasza mex hozzászólására (») Dec 14, 2007
Csá!!
Na az a baja hogy mikor most nemrég először bekapcsoltam volt fesz szépemn ment le fel ahogy kell!!!
Utána állítottam az áramot fel le ment az is szépen,utána feltekertem 5A ra és bevillant tiz amper a multin és eltűnt minden fesz és áram a kimenetről???
A baja valyon mi!!!
(#) mex válasza Erick hozzászólására (») Dec 14, 2007
Imádkozhatok éppen,de nem hiszem,hogy megoldja a dolgot... Mérni kellene,közzétenni az eredményeket,ja meg konkrétan közölni mit értesz a "nem működik alatt".
(#) Erick hozzászólása Dec 14, 2007
Helló!!!
Gyors segítségre lenne szükségem!!
Megépítettem a PCB féle labortápot(0-24V,0-5A)
És nem akar működni most hogy megvan a doboza pedig mult héten elsőre működött valaki segítsen rajtam lécci!!!!
(#) Attila86 válasza hapro hozzászólására (») Dec 11, 2007
Amin most dolgozom labortáp, az 40V-os és 7A-t tud, kapcsolóüzemű előszabályozó van benne és négydigites panelmérő (9999-et ír ki max.). Ez mindennel (dobozzal, trafófal) együtt 20k-ból jön ki.

Kis átalakítással az általam itt a hobbielektronikán is publikált labortápegység is képes végülis 40V-ra és 5A-ra. Ez végülis csak hűtőborda és ventillátor kérdése. Meg az árammérő söntöt kellene kicserélni és kész is.

A Conradnál köztudottan minden nagyon drága.
(#) hapro válasza Attila86 hozzászólására (») Dec 10, 2007
Sziasztok!

köszi az infókat mindenkinek...

Attila86 esetleg ....(itt szöveg volt).......

üdv.:

Zoli

Ezt privátban kellene, mert:

XVI §. A fórumon a segítségkérés lényege, hogy ha valamit nem tudunk, akkor megkérdezzük a többiektől hogy tudnánk azt megoldani. Nem pedig az, hogy beírjuk "ki csinálja meg helyettem".

szabi83
(#) Benzol hozzászólása Dec 10, 2007
Meg egymilliós szóp
(#) Benzol hozzászólása Dec 10, 2007
Ha jól láttam van ott 300ezer forintos tápegység is
(#) KTobi válasza KTobi hozzászólására (») Dec 10, 2007
Megtaláltam, valószínüleg ez az a tápegység. Újonan 65kHUF. Ha ez, akkor legalább van némi adatod róla.

Tóbi
(#) KTobi válasza hapro hozzászólására (») Dec 10, 2007
Szia!

Mintha láttam volna valamelyik Budapesti webárúházban ezt a képet, megpróbálom megkeresni.

Üdv. Tóbi
(#) Attila86 válasza hapro hozzászólására (») Dec 10, 2007
Az nem duplán szimmetrikus. Csak godolom áramot és feszültséget is mér mindkét ágban külön-külön.
Én 40k-t biztos nem adnék érte. Pláne nem 60-at.
(#) mex válasza hapro hozzászólására (») Dec 10, 2007
A 40 pénz is bőven elég amit adnál érte látatlanba....
(#) hapro hozzászólása Dec 10, 2007
Sziasztok!

Érdeklődök, hogy szerintetek ezért a tápegységért mennyit lehet adni max?
Semmi adatot nem tudok róla, csak ez a képem van... de folyamatban van az adat kérdezés.
Gondolom szimmetrikus tápegység, áramkorlátos, meg duplán szimmetrikus.

köszi a válaszokat.

üdv.:

Zoli

0b2_1_big.jpg

(#) fongab válasza Erick hozzászólására (») Dec 9, 2007
RX = 0,2ohm. 2,5A –nál az hány volt? D2 = 0,5-0,6V
D műveleti erősítőnek, lesz eltérése?
Vagy az egyiket csökkented vagy a másikat növeled.
(#) kerteszsasa válasza Erick hozzászólására (») Dec 9, 2007
Hello
Nekem is ez volt a problémám először.
Köss Rx-el párhuzamosan még egy ugyanolyan ellenállást és jó lesz
(#) PCB válasza Erick hozzászólására (») Dec 9, 2007
Szia !

"D" jelü müveletinél méregess és gondolkozz.

Üdv!
(#) Pafi válasza Erick hozzászólására (») Dec 9, 2007
Idézet:
„Megépítettem a pcb féle tápot”

Majd keresgélni fogom, hogy hol is van ez...

2,5 A? Mekkora feszültségen?
(#) Erick hozzászólása Dec 9, 2007
Csőztök!!
Megépítettem a pcb féle tápot és az a baj hogy a feszt szépen tudom szabályozni 0-25v ig mivel 26v a tápfesz.,de az áramnál 5A helyett csak 2.5A-t ad le!!!???
Szerintetek mi lehet a baj????
A trimmert már próbáltam és nem segít???
Segítségeteket előre is köszönöm!!
(#) tuxpingu hozzászólása Dec 6, 2007
bocs, elfelejtettem, szeretném a fesz. szintet szabályozni, kb 0 és +-30 v között....
(#) Slope válasza Erick hozzászólására (») Dec 6, 2007
Veszel egy kis paneltrafót (pár négyzetcentin elfér), és építesz neki egy kis tápot. Én is azt csináltam, mert az elem nem volt szimpatikus.
A trafó tudjon 12VDC körüli értéket produkálni, arra mehet egy 7808-as 100mA-es stabkocka.

Az árammérő söntöléssel sem nagyon kell vesződni... fogsz egy 1Mohm-os helikális trimmert és leosztod vele a sönt feszültségét. Nagyon precízen be lehet állítani.
(#) tuxpingu hozzászólása Dec 6, 2007
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy valakinek van esetleg egy kettős labortáp kapcs. rajza?
(#) zetef válasza mex hozzászólására (») Dec 4, 2007
Köszi, sikerült megoldani és tényleg ez volt a gond. Pedig anno megcsináltam külön trafó, külön tápot mindkettőnek de ugytünik akkor pont rossz ágban próbáltam az áramerősséget mérni (nekem a negatívban jó). Köszi mégegyszer!

üdv. zetef
(#) Erick hozzászólása Dec 4, 2007
Sziasztok!!!
Azt szeretném kérdezni hogy meg akarom építeni a pcb-féle tápot,és lenne egy bolti a panelmüszerem és hogy a táplálását az elemes megoldáson kívül hogy lehetne megoldani ugy hogy ne menjen tönkre???
(#) mex válasza zetef hozzászólására (») Dec 3, 2007
Külön,külön táp mindkettőnek. Pazarlásnak tűnik,de megoldja.
(#) zetef hozzászólása Dec 3, 2007
Sziasztok,
kis segítségre lenne szükségem, labortápomhoz van két 7107-es LED-es alapműszer, egyik feszültség másik áramerősség mérését végezné. Hosszú ideje csak a feszültségmérő van bekötve mert az ampermérővel együtt már nem csípik egymást. Olvastam itt is, volt hasonló probléma, kipróbáltam sok lehetőséget hogy pozitív-negatív ágba mértem az áramot, külön tápellátás stb. de nem sikerült megoldanom. Tudtnátok ebben valamit javasolni?

A jelenlegi bekötés ábráját mellékeltem.

mérés.jpg

(#) kerteszsasa válasza Djatis hozzászólására (») Nov 17, 2007
Köszönöm mindenkinek a segítséget; sikerült megemelnem az áramkorlátot. Képeket a ki mit épített topicba rakok.
(#) Djatis válasza kerteszsasa hozzászólására (») Nov 17, 2007
Ha 10 A akarsz és a trafóis megfelel ennek akkor az áramkorlátozó Rx ellenállást azt a 0,2 ohmosra tegyél még párhuzamosan egyet vagy kettőt is.
A másik meg hogy a belső P3 potit állítottad mert azzal lehetne meghatározni mekkora legyen a kimenő áram.
az van sorbakötve az előlapi P1 potival.
Nekem meg hát megoldotta az ingadozási problémát egy 150 mikros 200 voltos kondi a kimeneten.
Viszont más is van bár ez nem egy egetverő de terheletlenül fürészjel jön ki a kimeneten.
Ha már csak egy leddel vagy egy kerékpárizzóval is leterhelem akkor már meg is szűnik ez a probléma.
Tegyek a kimenetre egy állandó műterhelést ?
(#) Erick válasza mtomihun hozzászólására (») Nov 17, 2007
Kedves Mtomihun!!!
Azt szeretném kérni hogy ha tudja,küldje már el nekem a kapcsrajzokat,beültetési rajzokat és nyákterveket a labortápjáról!!!

Segítségét előre is köszönöm!!
(#) fongab válasza kerteszsasa hozzászólására (») Nov 17, 2007
Elfogy, a feszültség. Azért nem megy, 3A fölé. D2 dióda helyett, kettőt tegyél be. Így a 0.6V helyett, 1,2V lesz. Vigyázz így 6A lesz a kiszedhető,a P3 állítani kell. Vagy a Rx helyére 0,12ohm.
(#) kerteszsasa válasza PCB hozzászólására (») Nov 17, 2007
Én arra gondoltam hogy a D műveleti rősítő előtti oszrón kellene álítani, pl R13-at változtatni. Csak mielőtt belebarmolok inkább megkérdezem. Végigolvastam az egész topicot, páran írták hogy sikerült megemelni a terhelhetőséget, de azt hogy mit változtattak azt nem
(#) PCB válasza kerteszsasa hozzászólására (») Nov 17, 2007
Szia !

"D" müv.er-t, az hajtja az áramot.

Üdv!
Következő: »»   810 / 848
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem