Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Szia !
30V tápfesz alá ne menj. IC 2,3,8,9,10 lábán mennyi feszültség van ? T2 bázisán mennyi fesz van ? Üdv!
r7 =1,8k
és levettem 18 ra a pufferfeszt ,de nem megy így sem
Szia !
Az kicsit sok ![]() Tapasztalatok azt mutatják akkor működik jól a táp, ha a feszültség 30V - 33V maximum. Én mondjuk nem is próbáltam ennél többel, de akik 35V-37V körül adták a tápot, azok mind szivtak vele ahogy olvastam. R7 -nek tegyél be 1K -t Üdv!
37 Volt
Szia !
Öszintén megmondom nem tudom, hogy mi különbség van, De ha 30V van az IC 4. lábán akkor ott a zéner olyan mintha nem is lenne. Próbálj nagyobb ellenállást eléje tenni (R7) Mekkora a pufferelt tápfeszed ? Üdv!
bzx 55c 27
átcsesztek ?
bzx bocs
ez egy sima kicsi zpd 27 ,olyan ,mint 1n4148 ,jó ez ?
eddig 3 ból 2 vel ezt csinálja
Szia !
Idézet: „a z2 -n pedig folyamatosan 30 V -ot mérek” Mármint az IC 4. lábán van 30V ? Akkor nem jó a zener. Nézd át valamit elkötöttél..... Üdv!
ok...
az van ,hogy megépítettem ,de nem megy.... poti csavargatva (p2) 3,4 v , aztán hirtelen 29-30 a z2 -n pedig folyamatosan 30 V -ot mérek
Hello, nem füstöl az el, mert mindössze 0,06W disszipálódik rajta
Sziasztok !
Az lenne a hozzánemértő kérdésem ,hogy az első hozzászólásban közölt kapcsolásban (táp) ,miért van a kimeneten egy 10k ellenállat (r15)? Nem fog az elfüstölni negyed watton ? köszi
Én szépen sorbamennék a részegységeken és méregetnék. Nézzük ezt a kapcsolást, mert ezen az értékek is fel vannak tűntetve.
http://sala.sallala.hu/elektronika/szab_dc_tapegyseg/kapcsrajz_eagle1.jpg Negatív táp jó? ic3 négyes lábán, vagy ic2 4-es lábán -5,6V fesznek kell lennie. ic1 állítja elő a referencia feszültséget. Kimenetén 10V körüli stabil fesznek kell lennie. (D8 feszültségét erősíti a kétszeresére, D8-on eső fesz 5-6V körüli. ic3 figyeli az áramot. Az invertáló benetenén 0 és 1,4V közötti feszültség van, terheléstől függően. Ezt hasonlítja össze ic1 referenciafeszültségével. (Pontosabban a leosztott referencia feszültséggel. Terhelés neélkül a kimenetének 10V fölött kell lennie. ic2 háromszoros erősítésű. A neminvertáló bemenetén 0-10V közötti fesznek kell lennie, a feszbeálító potitól függően. A nem invertáló bemenetén pedig a kimeneti fesz harmada, vagyis itt is 0-10V körüli fesz lehet. Normál esetben t1 nyitott, vagyis kollektorfeszültsége a feszbeállító potitól függően változik. A bázis feszültségét r13 -r14 osztó állítja be. Vagyis nulla volt alatt kell lennie. Hát a hibaelhárításhoz annyira nem értek. A fentieket a kapcsrajzóból le lehet olvasni. Szerintem nem jól kötötted be a tranyókat, vagy elfüstölt valamelyik. Más baja nem nagyon lehet. A pufferfeszültség mennyi? Ha az eredeti kapcsolást építetted meg, akkor nem kizálrt, hogy elfüstöltek az ic-k. Ugyanus a tl081-ek a tápfeszültséglimitjök határán működnek. Keresd vissza egy korábbi hozzászólásomat ezen a lapon: http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_1560_5_ASC.html?pcount=1...110271 megírtam egy kis ismertetőt a tuningolásról.
Sziasztok!
Legyen szives, aki megépítette ezt a tápot:Bővebben: Link. És tapasztalt olyat, hogy vagy csak -0.6 vagy 33 voltot ad le közte semmit, áramkorlátozója működik. Már kicseréltem egy csomó alkatrészt. Mivel már volt szó erről a tápról, ezért át átnéztem vagy hatszor, és meg is kérdeztem egy olyant aki valószínűleg jobban is ért hozzá mint én, de sajnos semmi . Esetleg ha valakinek van valami ötlete azt szívesen veszem . De ha nem, akkor jöhet az újraépítés .Előre is köszönöm!!!
Van 500 méter szilikoncsöved???
Nem akarsz nekem (el)adni belőle egy keveset?
Szia!
akkor ez így jó 5let? akkor így csináljam majd meg? és azt is meg tudom oldani hogy a vezeték esetlegesen le ne olvadjon szilikoncsővel van vagy 500 méter üdv!
Szia !
Áramkorlát ha nem tévedek. Üdv!
Az áramkorlát (ha jól látom).
Ha az áram meghaladja a beállítottat, T2 kinyit és nyitja T1-et, ami bekapcsolja a LED-et (gondolom túláram a felirata vagy CC) és nyitja T3-at, ami a kimenőfeszültséget csökkenti, amíg a beállított max. áram vissza nem áll. Átmegy a táp áramgenerátoros üzembe.
hello. valaki segítsen hogy ezen a kapcsoláson a bekeretezett rész mit csinál mert nekem sehogy se működik.
Sziasztok! Kaptam egy házi gyártmányú labortápot, de elég lestrapált,müködik csak egy két kábel leszakadt meg 2 telj-tranyó hiányzik és ebben szeretnék segítséget kérni, vagy ötleteket, jó lenne feltámasztani!
(#119759)-itt vannak képek róla. Elöre is köszi: Doncso
Szia !
Idézet: „az az igazság hogy nem szeretném szétfúrni a bordát inkább matad a derékszügű lemez” Idézet: „a sima részre kifúrnám a trnyó hegyét és akkor felfekszik rá teljesen bemenetelnék a csavarnak” "(#119421) nem ezt mondtam " Ez tényleg jó ötlet Üdv!
Elvezetheted a tranzisztort a paneltől a hűtőbordáig vezetékekkel nyugodtan. Labortápnál, DC szinttel ez nem gond.
vagy van fobb 5letem szerintem ez lessz a legjobb
4 bordára teszek 4 tranyót mégpedig úgy hogy: a sima részre kifúrnám a trnyó hegyét és akkor felfekszik rá teljesen bemenetelnék a csavarnak és a lábakról a kábelt behúznám bentre ez így jó lenne? üdv! Idézet: „ Az igazi az lenne ha helyetcsinálnál a bordák közt a tranyónak és magára a bordára fogatnád fel. (igy használod ki a hűtőbordát a legjobban)” az az igazság hogy nem szeretném szétfúrni a bordát inkább matad a derékszügű lemez
Szia!
félreértettél arra a felületre szeretnék alulemezt amire fel kell (kéne) szerelni a tranyókat hogy összekössem a 4 bordát vagy ez nem fontos? mert valaki azt mondta h ha 1 bordán van minden úsz a jó üdv!
Szia !
Az igazi az lenne ha helyetcsinálnál a bordák közt a tranyónak és magára a bordára fogatnád fel. (igy használod ki a hűtőbordát a legjobban) Ha ezt nem tudod megoldani, akkor fogasd fel minimum 5mm vastag L alaku alulemezre, és a borda sima része felöl. (igy már leromlik a hűtés) Ha egy alulemezt a bordák felöl teszel és arra teszed a tranyót a hűtése nagyon rossz lesz. Üdv!
Szia!
ahonan bontottan alulemezre fel volt fogatva az egész és nem tudom hogy jó lenne -e úgy hogy: a bordákat felfogatom 1 alulemezre ami betakarja az egész hűtőfelületet és azza 1 derégszögű lemezt amin a tranyók vannak ez így jó lenne? üdv!
Szia !
Idézet: „milyen vastag legyen a derékszögű lemez?” Tökmindegy, elbírja a bordák súlyát. Üdv!
Szia !
Az ellenálláson nem áramot mérsz, hanem az azon eső feszültséget. Ezzel a feszültséggel működteted a műszert. Tehát ha az az ellenállás 0.1 ohm akkor 2A -nél 200mV lesz az azon eső feszültség. Ezt a feszültség fogja az ampermérőd feldolgozni, attól függően, hogy milyen műszered van. Példának írom: Van egy analóg műszered ami ampermérésre van skálázva, tegyük fel 5A-t mutat végkitérésben és ehhez a végkitéréshez 500mV -t feszültség kell. Akkor ez a 200mV a műszered skáláján 2A-t fog mutatni. Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |

. Esetleg ha valakinek van valami ötlete azt szívesen veszem
. De ha nem, akkor jöhet az újraépítés