Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
igen,azt hiszem az.mert a három vezeték,ami vastagabb,ha a középsőtöl mérem,a két szélsőhöz,akkor 16V,ha a két szélsőt,akkor 32V.
szia !
32V AC-ból hogyan lesz 16V ? Milyen tarfó ez, 2x16V AC ? Üdv!
de egyenirányítva,csak 16v jön ki,meg van még mellette,amin,16AC jön ki.
Szia !
Az kicsit sok lesz. 35V max puffer feszültségig ideális. Üdv!
Sziasztok!!lenne egy kérdésem.Szünetmentes táp-nak a trafója,amiböl,32V AC jön ki,az jó,a PCB-féle táphoz?
A 741-nek köze nincs hozzá, az csak vezérli a teljesítmény tranyókat. Neki oly mindegy hogy azokon 1,2,5,10A folyik.
már eddig is kérdeztem de úgylátom mindenki elment nyaralni!
741 IC szerintetek elbír 10 A? neten kerestem de nem láttam ami ilyen jellegű információt tartalmazna! csatolom a rajzom! vagy: az lenne a kérdésem szerintetek mely alkatrészek értékét kéne megváltoztatni,hogy 10A-os lehessen??vagy tudtok adni egy már megépített és bevált 0-35V 10A-os tápot?(stabilizált,10A túláramvédett)
sziasztok!
A múltkor kérdeztem a véleményetek a Rádiótechnika tápegységéről. az akkori igényeimet bőven kielégítette,(0-35V;5A) de azóta változtak a dolgok az lenne a kérdésem szerintetek mely alkatrészek értékét kéne megváltoztatni,hogy 10A-os lehessen?? vagy tudtok adni egy már megépített és bevált 0-35V 10A-os tápot?(stabilizált,10A túláramvédett) lécci segítsetek!! előre is Köszi!!!
Szia !
Csak azért kérdeztem mert ma egy kicsit szkeptikus vagyok már magammal szemben, mióta egy másik topickban a frekit alaposan elszámoltam ![]()
OK... a rajz nem az enyém, hanem RT-s... csak belepofáztam, de jól látod a beállítás menetét.
Mindig értelemszerűen.
Szia !
Lehet rosszul értem (ma előfordulhat) Két poti van egy trimmer és egy szabályzó. Tehát a trimmert teszi minimum áramkorlátra, de az áramkorlát szabályzópotit azt maximumra, és terheklés mellett a trimmert állítja be úgy, hogy a kimenő fesz 2A -nél essen vissza. Ezután már bármekkora terhelést adhat neki, mert a szabályzóval nem tud 2A főlé szabályozni. Üdv!
Ok... akkor a puffer jó.
2,5 amper/mm^2-tel kell számolni kb. Nem kell rövidzárral terhelni... ráteszel egy 12 volt 40....45 wattos izzót ( vagy több darabból ) 12 volt kimenőfesz állásban, minimális áramkorláttal. Soros digit oké. Ez úgyis enne kb 3,5 ampert; aztán feltekered gyorsan a potit 2 amperig és kész ( közben a kimenő leesik, az ne zavarjon...), égőt leveszed, kimenő visszaáll 12 voltra.
Ha kétutas egyenirányítás után puffereled, akkor 1.41421 szerese lesz a puffer feszültség.
Javítsatok ki ha tévedek.
Ha jol értem a puffer fesznek kb 60%-kal nagyobbnak kell lennie mint a kimenet?
Nem a puffer, hanem a trafók sec oldala ennyi. Pufferelve 34-35 körül van. Az 1mm-es huzal csak max 2A?
Ezt a 2 ampert hogy állítsam be? Soros digit műszer+rövdzár és a trimmerrel?
2 amper max; csak 26 volt üresben a puffer?
Legalább 30-32 voltnak kellene lenni - a kimenet meg terhelve 24 jó lenne. Az előzőkben még 28-29 voltról beszéltél a kollektorokon.
A max kimenő feszt -a trimmerrel- mennyire állítsam, ha 2db (egyforma) 12V-os 75W-os trafóm van sorbakötve, és üresjáratban 26V?
Az áramkorlátot hogyan, és mennyire állítsam (1mm-es mindkét trafó sec. oldala)? :eljen: Működik! Ferci csaszi vagy! Pontosan behatároltad a hibát, nekem csak meg kellett keresni az okát. Az történt, hogy a 3054 bázisárra menő vezeték forrpontja elvált a nyáktól, amit nem vettem észre, mert nem volt látványos. Így a direkt összekötés ellenére a 1613 kollektrorán ott volt a fesz, a mellette 1cm-re lévő kábelen ami átmegy a 3054 bázisára, azon meg nem. Amatőr hiba, de hát ez a masodik cucc amit építek. Szóval ezt gyorsan javítottam, és azonnal minden helyrejött. Szabályozható a fesz és az áram, minden működik, a rövidzárvédelem is. Szóval fullosan jó lett. :nevetes1: Jöhet a dobozolás!
Egyébként megvan ez a rajz úgy is az RT-ben, hogy ki vannak rajzolva a műv.er. darabok is... arra kellene ráírnod a fesz értékeket, sokkal szemléletesebb, mert így nehéz golyózni.
1613: E=33.9; B=28.5; C=34.1
3054: E=0; B=0; C=34.1 3055: E=0; B=0; C=33.6 Akkor a 3054 bázisa nem kapja meg a 1613 emitterét... a rajzod után...
A kollektrok az 5-ös pontra vannak kötve (R6 mellet jobbra).
A tranyókon testhez képet: 1613: E=33.9; B=28.5; C=34.1 3054: E=0; B=0; C=34.1 3055: E=0; B=0; C=33.6
Ha az IC 1-es és 8-as lábán 28,5 volt van , akkor a 1613 bázisán is az van kb, tehát kellene nyitni a többinek is... mérd a bázisokat, emittereket, Rx-et, hol akad el a fesz.
A közös kollektorokat bekötötted?
Összerraktam a PCB féle 0-24V tápot, de sajnos nem megy. A kimeneten stabilan 0V van.
Pár mérést csináltam, aqki tud legyenszíves segítsen please segítsen! (minden fesz érték a testhez képest: IC lábakon mért fesz értékek: 1=28.5; 2=0; 3=0; 4=29.7; 5=3.2; 6=3.2; 7=10.0; 8=28.5; 9=0; 10=7.9; 11=0; 12=23.1; 13=28.4; 14=0 A két zéneren 6.8V és 29.6V van (pedig 27V-os a zéner). Az ellenállásokn ezeket mérem: R5=0; R10=23.2; R8=0; R14=0; R4=8; R11=28.6; R1=3.2; R3=3.2; R2=3.2; R7=29.8; R9=28.6; R12=0; R15=0; D3=0; D4=0 Bocs a hosszú postért, de gondoltam hátha ez segít a hibajavításban. A táp pdf-jét mellékelem.
A jelen esetben nem valószínű, hogy a szekunderben összekötheted a kis tekercseket, mert nem tudjuk, melyik hány amperrel terhelhető ( nem írtad le ).
Ha nem egyforma a huzal, akkor a legvékonyabbra kell tervezned... ilyen feltétellel nyugodtan sorbakötheted mindet és ellenőrzöd minden alkalommal, összeadódtak-e a feszültségek. Tehát, akkutöltésre biztos nem lesz jó a fentiek miatt..
Ha ellenfázisban kötöd össze őket, akkor a két feszültség különbségét kapod.
Köszi szépen a segitséget, sokat tanultam már most.
Ha pl. sorbakötök 2 kivezetést akkor mi lesz? Úgyértem, akkor a fesz összeadodik nem? Mert akkor kb 14V ~ kijönne, az meg már lehet elég is. (ha össze tudom kötni a megfelelöket) |
Bejelentkezés
Hirdetés |