Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » JLT-02 analóg forrasztóállomás
 
Témaindító: unterlaci, idő: Márc 22, 2007
Lapozás: OK   122 / 122
(#) mcfly78 hozzászólása Nov 30, 2018 /
 
Sziasztok!
Megépítettem régebben a Vzoole-féle állomást remekül működik,csak mostanában gondoltam jó lenne valami hőmérséklet kijelzőt faragni hozzá.Kérdésem: van -e valami megoldás erre vagy másik állomást kéne építeni?(pl Attila86 félét)Köszönöm a választ.
(#) Dante hozzászólása Jan 10, 2019 /
 
Üdv! Kaptam nemrégiben használtan egy SMA 050 forrasztóállomást, ami elvileg ugyanez csak más néven. Bekapcsoltam a legkisebb fokozaton aztán pár perc múlva máris füstölve olvasztotta az ónt. Lekapcsoltam a villanyt, akkor látom, hogy izzásig fűtötte a hegyet. Nekiesek majd méricskélni, csak eddig nulla szabadidőm volt foglalkozni vele. Addig is van esetleg valamilyen típushiba vagy egyéb tipp, milyen irányban érdemes keresgélni?
Úgy sejtem nem egy bonyolult kapcsolása lesz és tudomásom szerint termisztoros a páka. Tehát gondolom vagy a termisztorral illetve annak visszacsatolásával lehet probléma, vagy magával a vezérléssel. Előbbi eset nem fáj különösebben, mert egyébként is terveztem lecserélni a pákát. Utóbbi esetben meg jobb híján legfeljebb megépítem bele az egyik itteni vezérlést.
(#) qvasz2 válasza Dante hozzászólására (») Jan 10, 2019 / 1
 
Inkább hőelemes lesz. És ha a gyári páka a gyári állomással ezt műveli, akkor én a vezérlést gondolnám halottnak. Különösen a kapcsoló elemet kéne megvizsgálni (általában egy BT triak)
(#) rockersrac válasza Dante hozzászólására (») Jan 10, 2019 / 1
 
Kép van esetleg a pákáról konkrétan? Amúgy ha már átépítesz, én a helyedben Rex-c100 hőfokszabályzóval csinálnám! Nekem 3 éve hibátlanul megy a pákám vele. Ebayen szilárdtestrelével együtt kb 4000ft egy ilyen szabályzó. Pici átalakítás kell neki( a relét ki kell venni, és betenni a helyére két átkötést, mert a relék nem szeretik a nagyon sűrűn ki-be kapcsolgatást... ha nem kap hőelemtől jelet, vagy ellenállástól(pt100) értéket, letiltja a kimenetet.
(#) Dante válasza rockersrac hozzászólására (») Jan 12, 2019 /
 
Köszi az instrukciókat mindkettőtöknek. Csatoltam képeket az állomásról, illetve érkeztem végre szétszedni, így a vezérlésről is mellékeltem fotót. Még nem nagyon elemezgettem, de elég gyanús, hogy a műveleti erősítő egyik lába így kilóg a foglalatból.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2019
(#) Temela válasza Dante hozzászólására (») Jan 12, 2019 / 1
 
Szerintem páka. Nekem is van ilyen (led soros) a hőelem ment ki két pákában is. A páka 2 ezer körül kapható, jobb változat pedig 4 ezer körül. Érdemes másik pákával próbálni először. A led soros annyival több, hogy jelzi a fűtést és aktuális hőmérsékletet.
(#) Poli válasza Dante hozzászólására (») Jan 12, 2019 / 1
 
Szia!
Nézd meg a műveleti erősítő lábkiosztását, mert a foglalathoz képest fordítva van benne.
(#) Dante válasza Temela hozzászólására (») Jan 12, 2019 /
 
Jelentem a probléma úgy látszik megoldódott, az LM358P műveleti erősítő kilógó 1-es lába volt a probléma oka (pont az 1-es kimenet). (Felmerül bennem, hogy gyárilag így rakták össze, és aki eddig használta az így használta vagy ő babrált bele, vagy csak próbált volna, mert az aljában a 4 csavarból 3 db már csillag fejű volt, de 1 db még a kétkörmös spanner fejű biztonsági csavar.) így most úgy tűnik működik, már csak azt nem értem, miért van fordítva a foglalatban vagy a foglalat van fordítva beforrasztva, ennek még utánanézek.
Egyébként ez is jelzi a fűtést, a piros LED ezt szolgálja. Eddig pár perc után halványodott, illetve a potit tekergetve erősödött, de most már egyértelműen be-ki kapcsolgat. Én is akarok majd venni hozzá egy kék nyelű pákát, mert van pár Weller TCP hegyem a kattogóshoz, aztán abba elvileg jól passzol, és még a kábele is jobb talán.
(#) Dante válasza Poli hozzászólására (») Jan 12, 2019 /
 
Köszi, nagyon jó meglátás. Én arra jutottam, hogy a foglalat van fordítva. (Látszik, hogy még az eredeti forrasztás, tehát gyárilag követhették el ezt, és könnyen lehet, hogy a kilógó lábat is. Talán ezért a gyártási minőségbeli különbség miatt olcsóbb is annyival, mint a tolópotis SL10-N.) Mivel a kilógó lábat helyretéve most szépen működik is, így valószínűleg helyesen jártam el.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2019
(#) Alkotó válasza Dante hozzászólására (») Jan 12, 2019 / 1
 
Mellékeltem egy kapcsolási lehetőséget. Ez segíthet tisztázni néhány kérdést.
(#) Temela válasza Dante hozzászólására (») Jan 12, 2019 /
 
. Szerencsés.
Következő: »»   122 / 122
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu