Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Hello
Azt akarod megtudni,hogy melyik a primer tekercse,hogy ne a szekundert kösd a hálózatra? ![]() ![]() Ezt általában ugy szoktam megállapitani,hogy kimérem a két végét ellenállás mérővel,és ahol több ohm-ot mér,az a primer tekercs,vagy ahol vékonyabb a vezeték a szekunder tekercs vezetékétől,akkor az is a primer! Ha nem ezt akartad megtudni,hanem azt,hogy tényleg hogy van tekercselve Ez a trafó ugy van tekercselve,hogy több kivezetése van,amely kivezetéseken eltérő feszültséget mérhetsz! A kapcsolóbol azért jön ki egy vezeték,mert a a trafó kivezetésének eggyik polaritását kapcsolja arra ez egy vezetékre! Ez a kapcsoló pont ugyanugy müködik,mint a vasutnál a forgóasztal! Csak az a mozdony tud kijönni,amerre az asztal "áll" itt csak azt a feszültséget tudod használni,ahol a kapcsoló zárja az épp arra rákötött feszültséget! Nem tudom érthető vagyok-e? de sztem nem igazán... ![]() Pontosan nem tudtam mire vagy kiváncsi!
Köszi
Euz tényleg pontatlan,nem megfelelő válasz volt! DE ha a zárlat,vagy ha véletlen ![]() ha viszont a zárlat nem emészt fel nagyobb áramot,mint 3 ampert,akkor tényleg én lettem volna a kakuktojás ![]() ![]() ![]()
Sziasztok!
Szétszedtem, egy másik akkutöltőt, amiben ilyen trafót találtam (ld: kép) A kimeneti feszültség 3,4V-tól 14,4V-ig változtatható egy forgókapcsolóval. Ez a trafó hogy lehet tekercselve? Mert a kapcsolóból csak egy vezeték megy a diódákhoz, a másik a trafó egyik kivezetéséből jön. Deniel Idézet: „Zárlatvédelem megoldható egy 3A-es sorbakötött biztivel” Ne vágjunk már fát ![]() Egy tápegység akkor ér valamit ha az szabályozható, mint feszültség mint áram szempontjából. Labortáp, ez nálam olyan feszültségforrást jelent amit univerzálisan lehet használni javításkor, élesztéskor. A zárlatvédelmet nem egy 3A-s biztinek kell ellátnia mert mi van ha amit javítok az 2A-be belehal ? A labortáp nem dugótáp ! tápegység rajz: http://torolt_link6/webtartalom/kapcsolasok/tapegyseg/tap.pdf Üdv!
Hi
Örülök,hogy tudok segiteni ![]() Szoval az a talált tápegység 30V AC? ha igen "nyert" ügyed van Én tudok egy 3A-es 1,2-26V szabályozható tápot! Zárlatvédelem megoldható egy 3A-es sorbakötött biztivel Áramerősség,és feszültségmérő nincs hozzá,de azt is lehet "mellékelni" A kapcsolást kiprobáltam,sajna nem hobbielektronikárol van ![]() A rajzon látható kimeneti fesz pontatlan,ugyanis 5k potival 24 V maximum,4,7 potival pedig 26V maximum,a lomex-ban csak 5k volt! Én egy 32V-os AC ![]() ![]() Még annyit,hogy 1N4007-es diódát használunk mind a 2-nél,és 50 V-os kondikat Üdv:Gyorsfagyasztott Pulykafilé ![]() ![]()
trafód legyen kettős szigetelésű.
Olyat nem lehet csinálni, hogy a trafó kimenetéről párhuzamosan 2 szer veszem le a feszültséget (pl 12V), külön egyenirányítva, és stabilizálva, majd a végén sorba kötve nem kaphatok 2 szer akkora feszt (24V) ?
Vagy ez nagy hülyeség? Deniel
Sziasztok!
Van itthon egy trafóm régi akkutöltőből. 12V 6,3A van ráírva (de terheletlenül 19,9V-ot ad le) Ebből lehetne valami jókis labortápot építeni? Deniel
Mondták mások, hogy nehezen megoldható amit szeretnék, ezért maradtam a 30V 3A-nél!
Azért ezt rendesen alább adtad! A 30V 3A elég messze van a kitűzött céltól.... Nem is az áram - mert az csak trafó, tranyó meg hűtés kérdése - hanem a feszültség. 35V kimenőhöz kell legalább 38-40V pufferfesz és ez nem mehet feljebb terhelés nélkül sem a kommersz műveleti erősítők használatánál. Ekkora áramhoz darlington áteresztő (még inkább 3-as darlington) kell, ami min 1,4 (2,1)V-al magasabb kimenőfeszt vár a műv-erősítőtől mint a kimeneti fesz.
Ezek a korlátok csak spec. alkatrészek vagy más kapcsolástechnika (pl lebegő táp) alkalmazásával hidalhatóak át.
thx, én nem is tudtam volna, nem tom hogy kell...
De a probléma még adott! Help!
Nem lehettt volna tömöríteni? Vagy kisebb képméretben feltölteni? IRFAN, ACDsee, Photshop...
![]()
Na erre a tápra gondoltam...
Én köszönöm a pontot!
Bye Sheffield ![]()
Köszönöm! Ezekre gondoltam, és még IC-m is van hozzá! Tiéd a pont!
A tápegység meg van oldva! Találtam egy 0-30V 3A-eset! Köszönöm!
A hiba oka:gerjed a műveleti erősítő....
rakj a zénerrel párhuzamosan egy 100pF körüli kondit. (csak arra nem emlékszem melyik is...de aszthiszem az A jelű -referencia- a bűnös)
Feszültség mérő 1
Feszültség mérő 2 ez ugyan az mit az előbbi csak Topi kreált hozzá egy frankó leírást! Áramerősség mérő Remélem tudtam segíteni! További jó fórumozást! Sheffield ![]()
Szia Tom19!
A rajzot amit be raktál nekem megvan építve, de van egy kicsi hibálya. Nem mindig indul be az áramkör! Még nem sikerült rájönnöm a hiba okára. ![]()
Sziasztok!
Kezdem azzal hogy, végig olvastam minden tápegységet fórumot, de egyikben sem találtam választ! Tehát szeretnék építeni egy komolyabb labor tápegységet! Amit szeretnék: -Legyen állítható feszültség: 35V kell max, a min nem nagyon számít, mondjuk 2-35V-ig -Zárlatvédelem legyen rajta és max 5A-t tudjon leadni A többi már csak extra! -Felvett áram kijelzése(7 szegmenses LED kijelzőn, egy tizedes jegyig: 3.5A) -Kimeneti feszültség kijelzése ( ez is mint az áramfelvételnél) Külön külön is küldhettek kapcsolásokat, én már talán össze tudom rakni! Tehát ha valaki egy tápot küld, más meg a fesz kijelzést, valaki pedig az áramfelvétel kijelzését! Nekem van egy kiszemelt áldozatom tápegység ügyben, de átalakításra szorulna, hogy azokat tudja amiket leirtam. Csatolom a rajzát! Köszönöm a segítséget előre is!
Hy!
Van itt olyan aki megépítette a rádiótechnika évkönyv '02-es számából a labortápot? Kellene egy kis segítség mert nem igazán megy...
Ahogy én tudom, azt csak kézzel tudod megoldani/utólag módosítani.
A kapcsolási rajz nekem a szovjet TV-khez adott stílusú, áttekinthetetlen. Némi átrajzolás után már jobban tetszik (nekem).
Na igen .
De ezekben nincs leírva pl.:A tápoknak hogy csináljak szélesebb fólicsíkot autóruterral!
Csak halkan jegyezném meg, hogy két fórumtéma is foglalkozika az EAGLE-s problámával:
EAGLE Nyáktervező; Eagle 4.16 nyáktervező... :nezze: Érdemes azokba is beleolvasni. Az RT ÉK 2005 / 137-oldalon van leíris az EAGLE 4.0-ás verzió használatáról. A főbb utasitásokat mutatja be. ![]()
Nekem így első ránézésre úgy tűnik mintha túl lenne bonyolítva a kapcsolás. Egyébként én általában ExpressPCB-t használok.
Proteus
Ez ezerszer jobb mint az eagle. Én is kökat küszködtem az eagle hülyeségeivel, aztán ráakadtam a proteuszra, ez nagyok király.
Talán most .
A nyákfélén az alkatrészek értékei öszzekeveredtek! Köszi ha tudtok segíteni . Megyek aludni , holnap fojtköv. Jóélyt ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |