Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Jó lesz ez még valamire (újrahasznosítás)
Lapozás: OK   26 / 27
(#) pucuka válasza Epu2 hozzászólására (») Máj 23, 2018 /
 
Természetesen lehet készíteni többféle módon is, de nem egy háromtörzsű (gondolom háromfázisú) trafót 1:1 -ben felhasználni, aminek jó kicsi a belső ellenállása. Azzal csak szikráztatni, égetni lehet, de nem ívet húzni.
Létezik ugyan az ellenállásos hegesztés, amikor a két hegesztendő, összeszorított fém közti átmeneti ellenállás felizzik, (ponthegesztés) de az nem ívhegesztés.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2018
(#) Gafly hozzászólása Jún 4, 2018 / 1
 
(#) Frankye válasza Gafly hozzászólására (») Jún 5, 2018 /
 
Úúúúúúúúúú.....
Ez már a súlyos kategória!
(#) rockersrac válasza Gafly hozzászólására (») Jún 5, 2018 /
 
Na jó. Ez már meredek.
(#) tothbela válasza Gafly hozzászólására (») Jún 5, 2018 /
 
Nem értem mi a probléma, akkor is lebukott volna ha az asszonynak adja. A biztonsági őr kezébe mégsem adhatta!
(#) Temela válasza tothbela hozzászólására (») Jún 5, 2018 /
 
Én inkább azon bosszankodnék, ha az ilyen balféknek sikerülne.
(#) tothbela válasza Temela hozzászólására (») Jún 6, 2018 /
 
Én nemrégen vittem ki ilyen "szekus" (így hívják a dolgozók) farmert egy bevásárlóközpontból. Na nem állt szándékomban ellopni, csak a diák pénztáros nem tudta leszedni. Azt ajánlotta, vigyem a blokkal együtt a vevőszolgálathoz ahol majd leszedik róla. Velem volt a lányom meg a párom, meg egy tele bevásárlókocsi, és mondtam nekik hogy menjenek előre, én majd megyek később. A párom elsőre nem értette hogy mit variálok, aztán leesett neki, hogy így nem fogja a biztonsági őr végigtúrni a kocsit. Megálltam a sorompónál, és csak a farmert lógattam be. Természetesen sziréna, de úgy láttam emberi módon kezelik az ilyen helyzetet is. odajött az őr, és mivel már vártam, meg lengettem neki a blokkot nem vert agyon.

Egy másik bevásárlóközpontban is aktiváltam egyszer a sorompót, ugyanis használok pillanatforrasztót, és vettem a villamossági boltban egy méter tömör rézvezetéket, amit összehajtogatva a farzsebembe tettem. Olyan szerencsésen sikerült hajtogatni, hogy azon a frekin rezonált, ahol azok a lapos biztonsági rezonáns lapkák. Később pár alkalommal kísérletet tettem arra, hogy megviccelem a cimborámat, de soha többet nem sikerült arra a frekire hangolni a vezetékgalacsint.
(#) Udvari Zsombor válasza tothbela hozzászólására (») Jún 6, 2018 /
 
Egyszer vettünk nekem egy iskolatáskát a "kínaiba" és valahogyan bennefelejtette a bal***z pénztáros a csipogót. Addig nem volt gond míg egyszer ki nem találtam hogy suli után valamiért elmegyek a Tescoba. Na, bemenéskor prímán "megtülköltettem" a kaput! Át is nézték a táskámat majd miután megállapíották hogy ott olyan típusú csipogót nem használnak, végre beengedtek, de azért mikor mentem kifelé már messziről mutattam az őrnek a blokkot meg az új termékeket és így nyugodtan ki is engedett! Végül itthon kinyisszantottam ollóval a csipogót és nemes egyszerűséggel kihajítottam a kukába...
Szóval, távozáskor jól nézzétek meg a kifizetett termékeket ha "kínaiba" vásároltok!
(#) tothbela válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 6, 2018 /
 
Nem csak a kínaiban árulnak ilyet. A Decathlon vagy (vagy valamelyik hasonló) boltban egy kabátot vettem vagy 10 éve, és ott rendesen leszedték róla a csipogót. Majd pár héten keresztül spontán boltokba befelé csippantottam. Gondolom különböző boltok különböző szekut használnak, így maradt mindenhova egy. Otthon szétszedtem a kabátot, mert kivehető belső van benne meg gallérba tekert csukja. 8 darab különféle ráragasztott, bele vart stb csippanó volt benne. Erre még rájön a nagy gomb alakú, amit a vásárlás helyén szedett le az eladó. nem tudom hogy 17 ezer soknak számít e vagy nem, de ettől drágább dolgokon is legfeljebb kettő különbözővel találkoztam eddig. Szerintem tehettek volna még bele előre kibiztosított kézigránátot, meg egyik zsebébe egy skorpiót, a másikba egy marék fekete özvegyet.
(#) rockersrac válasza tothbela hozzászólására (») Jún 8, 2018 /
 
Ma már nincs ilyesmi decathlonban, RFID alapú a rendszer, és a kasszánál is ez alapján blokkolnak. Én kiszedtem itthon minden vásárolt termékből az rfid részt, hátha tudom még valamire használni. Majd egyszer ha lesz rfid olvasóm, megnézem egyáltalán felismeri-e az olvasó, stb.
(#) rockersrac válasza tothbela hozzászólására (») Jún 8, 2018 /
 
Látom nem csak én járok így. Egy időben dolgoztam a T-kom egyik alvállalkozójánál, hálózat építő/szerelő munkakörben. Budapest belvárosi rész volt a területem, és a Dob utcai ,,székházból" indultunk utunkra. Apósommal dolgoztam együtt, két pici munka volt hátra, külön váltunk. Én bementem a dob utcánál a boltba. A következők voltak nálam: kb 20méternyi Cat5 utp kábel, egy telefon, meg pénztárca. Pénztárca nem lehetett, mert az olyan ezer éves példány, hogy akkoriban még csak beszéltek róla hogy lesz rfid. Na most szép meg jó minden, egész addig amíg be nem léptem a boltba. Éktelen visítás. Néztem nagyokat, hogy ez mi a fene. Nálam nem igen volt semmi ami becsipoghatott volna, ugyanis az utp kábelt előtte 10 perccel tekerte le apósom saját kezével, az eredeti nagykerből nagy tételben(átlag heti 2 doboz fogyott/ fő, és 10 fő dolgozott ott) És valami csodás úton a cat5 kábel simán becsipogtatta az áruvédelmi kaput. Lopni ha akartam volna sem tudtam volna, mert konkrtétan egy zsebe volt a nadrágnak, az is telefon-pénztárca kombóval vastagon tömve, így kifelé már nem kellett megállnom. Azóta sem tudom hogy a fenébe jött ez össze.
(#) Szasza9668 hozzászólása Aug 10, 2018 /
 
Sziasztok!

18650 cellákat power bankon kívül mire lehet használni?

Üdv!
(#) pipi válasza Szasza9668 hozzászólására (») Aug 11, 2018 /
 
Bármire ami akkuval működik
Pl sláger itt a fórumon is az akkus csavarbehajtó/fúrógép (nekem is van 3, a negyedik most készül a fiamnak)...
Bővebben: Link
Bővebben: Link
Bővebben: Link
Én pl csináltam "zenedobozt" a gyerkőcnek, DFPLAYER mp3 játszó, ócska üzenetrögzítő (jó sok nyomógombja van), tp4056 töltő, 1db 18650 akku. Amelyik gombot nyomja a gyerek, a hozzátartozó gyerekdalt játsza Az unokám imádja...
Milyen jó volt, hogy annakidején nem dobtam ki az üzenetrögzítőt.
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2018
(#) NaSa2 hozzászólása Júl 20, 2020 1 /
 
Sziasztok!
Lehet nem találó a cím, de jobb nem jutott eszembe!
Nagy lomtalanítás közben jutott eszembe, hogy régebbi, elavult, vagy végül is bármilyen megfelelő készülékek milyen sok jó dolgot rejtenek, de még jobban átgondolva, az jutott eszembe, hogy az egész hasznosítható sok esetben.
Sok mindenben megvan a szükséges stabil táp, kapcsolók, be-kimenetek.
Konkrétan, van több vékonykliensem, szép, kicsi. van rajta sok USB, kapcsoló hűtőborda stb.
Arra gondoltam, kivágom az alaplap közepét, behelyezem a saját áramköröm, összeforrasztom a szükséges USB csatlakozókat, a táp ellátás megoldottá válik, a soros portra beforrasztom az egyéb "nagyobb" áramot használó kimeneteket.
Anyagilag biztosan jobban jövök ki, mint doboz táp, csatlakozók stb.

Valaki készített már ilyesmi "átalakítást"? (újrahasznosítást)?
(#) Doky586 hozzászólása Júl 20, 2020 / 4
 
Nekem is van egy kenyérpirítóm. Lomjaim rendezésekor bukkantam rá. Szeretném átalakítani fúrógéppé.
Ahogy nézem a hálózati kábele alkalmas erre.
(#) nagym6 válasza Doky586 hozzászólására (») Júl 20, 2020 /
 
Csak egy tokmányt kell ráhegeszteni, kézi hajtású fúró máris kész. Kábel sem kell.
(#) lazsi válasza NaSa2 hozzászólására (») Júl 21, 2020 /
 
Dobd ki az alaplapot belőle (az alkatrészek egy része felhasználható).
Készíts egy pontosan ugyanakkora nyáklapot, mint amilyen benne van, a csatlakozók, rögzítések, stb... legyenek pontosan ugyanott, ahol most vannak.
A feliratokat nagy eséllyel nem tudod szépen eltüntetni, de ha mázlid van, öntapadós matricával át tudod ragasztani.

Lesz egy készüléked, ami nem optimális kialakítású. Kicsi az esély, hogy pont annyi és olyan csatlakozóra és kapcsolóra lenne szükséged, mint ami benne van, tehát lesznek felesleges dolgok vagy lyukak a dobozon. Tervezéskor kötve leszel dolgokhoz, amiket egy készített / vásárolt, megfelelő doboz esetén te magad választhatsz meg.

Ha a haverokat akarod ugratni, hogy a te vékonykliensed mire képes, akkor ez egy remek lehetőség... Egyébként meg, ha az ráfordított idődet is figyelembe veszed, nem biztos, hogy jobban jársz vele, mint egy új dobozzal...

(Régen próbálkoztam hasonlóval... Lett egy működőképes, ámde kinézetre "funkció-idegen" valami, amivel annyira nem dicsekedtem senkinek sem...)
(#) nedudgi válasza NaSa2 hozzászólására (») Júl 21, 2020 /
 
Ha az laplapot megvágod, beláthatatlan, megjósolhatatlan következményei lehetnek: például zárlat. Ahogy előttem írták, teljesen új nyákot kell gyártanod, ami esetleg elég pazarló lehet.
Az megoldás, hogy a csatlakozóknak csinálsz öcsipanelt, amit a kütyüdhöz úgy csatlakoztatsz, ahogy jólesik.
(#) moltam hozzászólása Júl 14, 2021 /
 
Helo.
Hozzájutottam egy csomó feleslegessé vált régi upc beltérihez, nagyrészt újak, még sok dobozban van. Nem tudom mit kezdjek velük, gyanítom egyben nem sok értéket képviselnek, kutyának se kellenének... Azt találtam ki hogy a házak a vashulladékba, a panelokról pedig leszedem ami kell aztán mennek e hulladéknak kilóra. Van vagy kettő újabb szép karakteres vfd kijelzővel és sata vinyóhoz felkészített táppal, azokat meghagyom, de abból is csak a táp panel kell. Tud valaki gyors bontási módszert, amivel haladósan tudnám lepucolni az alaplapokról a hasznos alkatrészeket? Valami nagy rezsóval gondoltam alámelegíteni, aztán felülről meleglevegős pákával rásegítve csak kapkodni le ami kell, de még sosem próbáltam ki ezt a módszert.
(#) Gafly válasza moltam hozzászólására (») Júl 14, 2021 /
 
Dugasztáp mindig jól jön...
Szokott benne lenni cuki hűtőborda, az is gyakran fogy amatőr berkekben.
A doboza is pont jó hobbi projektekhez.

Haverom annó fogott egy nagy újságot (Szabad föld, Pravda, stb.) és nekiesett hőlégfúvóval. Amikor már nagy büdös volt, akkor hozzácsapta.
Nem embernek való vegyes SMD alkatrészeket válogatni.

Hozzál Csabára pár tucattal, utána is ráérsz szétizélni...
(#) kaqkk válasza moltam hozzászólására (») Júl 15, 2021 /
 
A vfd kijelzőket még lehet hasznosítani Csabán a nixis csapat asztalánál "lobogtasd meg "
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2021
(#) teddysnow hozzászólása Dec 14, 2021 /
 
Sziasztok,
5 mm-es UV LED-ekből mit lehet építeni?
(#) nedudgi válasza teddysnow hozzászólására (») Dec 14, 2021 /
 
A hullámhossztól függ. EPROM törlő, fertőtlenítő, diszkófény, rovarcsapda.
(#) lazsi válasza teddysnow hozzászólására (») Dec 14, 2021 /
 
Ha szerzel hozzá olyan anyagot, ami UV-re láthatóan világít, akkor rejtett világítású feliratot.
Ha ez az anyag folyadék / por alakú, akkor ebből a célfelületre ábrát vagy szöveget festesz és lelakkozod. Az UV LED-del megvilágítva láthatóvá válik.

Lehetséges, hogy egy tönkrement fénycsőbe behelyezve (ha el tudod vágni az üveget anélkül, hogy eltörne...) világításra tudod késztetni.
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2021
(#) kaqkk válasza teddysnow hozzászólására (») Dec 14, 2021 /
 
És talán nyák levilágító ...
(#) teddysnow hozzászólása Dec 14, 2021 /
 
Köszönöm a tippeket, a fertőtlenítőre rá is keresek. Köszönöm szépen.
(#) Gafly válasza teddysnow hozzászólására (») Dec 14, 2021 /
 
A csodalámpa is jó.
Vettem is hozzá LED-eket, hogy lássam hova pipilt a kölcsön macska.
Aztán hamarabb sikerült visszadni, mint megépiteni.

Ne nézegesd a "fényét", ha még nem mondták volna...
(#) giskard válasza teddysnow hozzászólására (») Dec 14, 2021 / 1
 
A legfontosabb: pénzvizsgáló (mert ebben a világban jó és sok pénz nélkül nehézkes)
(#) uniman válasza teddysnow hozzászólására (») Dec 14, 2021 /
 
Ha nem ismert a kisugárzott UV fény hullámhossza, akkor lutri, hogy pontosan mire használható!
Pl. a 365+405Nm UV LED-ek körömlakk szárításhoz...
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2021
(#) Udvari Zsombor válasza uniman hozzászólására (») Dec 15, 2021 /
 
És ha csak olyan, mint a játékként árusított "láthatatlan tintás" tollban? Azzal ha mást nem is, de legalább foszforeszkáló dolgokat fénylésre lehet késztetni.
Következő: »»   26 / 27
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem