Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kábel TV fejállomás
 
Témaindító: creative, idő: Jún 30, 2006
Lapozás: OK   1 / 2
(#) creative hozzászólása Jún 30, 2006 /
 
Hello!

Most kábel tv-s szakik segítségét szeretném kérni... Gondolom vagyunk egy páran akik szeretnék élvezni a digitális műhold szép csatornáit de sűrün emlegetik az ősöket, hogy minden tv-hez külön beltére kell.. Így gondoltam egy merészet! Most épp egy kábel tv-s cégnél dolgozom és látom, értem, hogy hogyan működik egy fejállomás és gondoltam, hogy egy pár hipertunerral egy két számitógépes műholdkártyával ki lehetne szedni AV-ra az összes csatornát azt is amit a volt Matáv ami most T szolgáltat meg azt is amit műholdról lehet fogni... Nah innentől kezdődik az én kálváriám egy KF keverő olyan 9000től (monó) 50000ig terjed (ez mar sokat tud) és ezek még csak a régi AV bemenetes rf kimenetes kis fekete kockák amik csatorna kf-re kevernek egy digitális már szóba se jöhet... szóval arra kellene nekem valami megoldás hoyg hogyan lehet házilag ilyen kf keverőt csinálni erre kellene valami kapcsolás aztán a behangolással én már elbajlódok tudok kérni a cégtől minden műszert ugyhogy nem gond... Szóval szakik légyszi segítsetek mert már csak ez hiányzik a tervemhez hogy meg tudjam csinálni a saját fejállomásom olyan 80-100csatornával (Egyébként a matávosat azért kell ujra keverni mert rettentő mód szétszórták a csatornákat ezért max 10csatornát lehet még közéjük tólni és egy érzékenyebb tv már nem tudna szelektálni. Mielött bárki azzal vádolna, hogy garázdálkodok ez csak a mi házunkban lesz majd fogható nem terhelek vissza a hálózatba.
Előre is köszi a segítséget
(#) Kera_Will válasza creative hozzászólására (») Jún 30, 2006 /
 
Hali!

Háát izé kell 1 csomó oszci ami tv csatinként ketyegnek ... lehet LC / Qvarcos alapú PLL modulátorok.

Csak kicsit sok dobozka lesz abból ...
Tehát elvileg 5-10 csatira jók lehetnek régi videjók ból kibányászott RF kimenet 30-40 catija közé tekerhető kis modulátorai. Ezek után meg jó sok kis pll-ke amik csatinént kell megcsinálni.

pl I2C-s PLLek jók lehetnek mert akkor 1 PIC el végig lehetne zongorázni a programokat ... 1esével az I2C / IIC sinen a PICel.
Háát ha sok közel 1 forma PLL IC-t találsz akkor ócsóbban lehet beszereztetni. Akár 1 Referencia kavicsal lehetne az összeset hajtani .
Szóval csak vmi ócsó PLL IC- meg hozzá való AV modulátort kéne keresgélni ...
(#) mrkatona válasza creative hozzászólására (») Jún 30, 2006 /
 
Szia! Te egyszerre sok csatornát akarsz nézni otthon? Ha saját használatra csinálod akkor mi a jó ebben?

Nem kötekedni akarok csak nem értem az értelmét.



Itt egy modulátor kapcsolás,csak 80-100 darabot kell építeni belőle!
(#) mrkatona válasza creative hozzászólására (») Jún 30, 2006 /
 
(#) patexati válasza creative hozzászólására (») Jún 30, 2006 /
 
Azt meg tudnátok mondani egy műholdtuner csak egy csatornát képes egyszerre venni vagy többet?Ja és működik UPC-vel is?? Köszike
(#) G-Lex válasza patexati hozzászólására (») Jún 30, 2006 /
 
Az adás vétele úgy történik, hogy a vevőd beáll 1 frekire és csak azt adja tovább. olyan mint a házimozin a subszűrő. csak mélyhangokat ereszti át.

PC-s tunerek tudnak olyat is, hogy a szűretlen jelet kiküldik a szoftvernek és a szoftver párhuzamosan akár több csatornát is meg tud jeleníteni, mert matematikai algoritmusokkal szűri ki a megfelelő csatornát. és ugye windowson is egyszerre több progi futhat.
Másik alternatíva (nem tudom, hogy működik e) az, hogy olyan gyorsan váltogatod a vevőn a csatornát, hogy párhuzamosnak észleled a vételt. A számítógép is így dolgozik. amíg csak 1procis gépek voltak az oprendszer minden proginak adott egy minimális időt, hogy használja a procit majd továbbadta a jogot egy másik alkalmazásnak. De olyan gyorsan tette mindezt, hogy Te azt hitted egyszerre fut 5 progi. pedig mindig csak egy futott...
(#) patexati válasza G-Lex hozzászólására (») Jún 30, 2006 /
 
Kábelhálózaton működő digitális csatornák is foghatók vele ha nincsenek kódolva?
(#) Sebi válasza creative hozzászólására (») Jún 30, 2006 /
 
Nagy fába vágod a fej-szédet...
Az a tapasztalatom, hogy 6...8 csatornamodulátornál többet házilag igen nyűgös lesz közösíteni. A gond az lesz, hogy mindegyik mászkál egy kissé, és hajlamos lesz két szomszédos csatornán dolgozó egymásba csúszni, aztán a TV - típustól függően - próbálkozik ráálni hol egyikre, hol a másikra. A kvarccal stabilizált mod. jó lenne ebből a szempontból, de honnan szerzel ennyi pontos csatornakvarcot?
Erre van kitalálva a pilotjeles PLL mod. ami közös referenciakvarchoz állítja be a csatornát, így ha mégis kúszik (egy nagyon keveset), akkor minden csatorna odéébmegy, de mind egyirányba és a köztük lévő frekitávolság nem változik.
G-Lex: nem igazán tudom elképzelni, hogy real-time képet adna egy csatornasöprögető módszer... több gigahertzes ismétlődéssel kellene váltogatni a csatornákat, pláne UHF-en. A PIP-es TV-kben 2...3 különálló tuner van.
(#) creative válasza Sebi hozzászólására (») Jún 30, 2006 /
 
Hello!

Azért mert szeretnék bizonyos modon sokat tanulni illetve kiserletezni nem feltetlen vagyok de te tudod semmi sem ugy keszult el hogy mindenki azonnal ravagta hogy ez tuti jo lesz es ezzel is csak azt akarom elerni hogy meg tobbet tudjak a kabel tv-k rol es a parabolakrol igy sztem nem vagyok orult csak talan egy kicsit az idot amit ra kell szanni az belefer ami anyagilag kell hozza azt majd kitermelem es amit tudok bontok tehat itt nagyreszt a kiserletezesen lesz a hangsuly... viszont a pll-s kozos kvarcos oszcillalas erdekelne ha vki tudna errol egy rajzot dobni azt megkoszonnem akarcsak ugy hogy tudjam mirol van szo


elore is koszi
(#) Sebi válasza creative hozzászólására (») Júl 2, 2006 /
 
Nem bántó szándékkal tettem be !
Itt sztem mindenki aki igazán szereti az elektronikát, az 1 kicsit . Visszaemlékszem, hogy az első csöves erősítőm alu sasszijába zsebkéssel faragtam a 18-as lukakat a csőfoglalatoknak.
Megpróbálok kutakodni PLL ügyben, sajnos ezekre a dolgokra mostanában nagyon vigyáznak (üzlet).
(#) creative válasza Sebi hozzászólására (») Júl 2, 2006 /
 
Azert koszike neadj isten valaki hozzajut egy kapcsolashoz azonnal szoljon
(#) creative válasza creative hozzászólására (») Júl 2, 2006 /
 
Skacok egy dolgot nem értek itt forgatom a hiradastechnika konyvemet és az info ez benne

Az uhf sáv csatorna kiosztása CCIR és OIRT rendszer esetén

21-69 csatornáig képvivő 471,25MHz-855,25MHz ig

Kábelcsatornák kiosztása
Alsó sonder csatornáktól a hipersávig

s1-s41 105,25MHz-463,25MHz ig

Tehat ezt akarhogy szamolom vagy 41 csatorna kabel tv-s módban vagy 48 csatorna ccir rendszeru uhf savban ami még mindig nagyon keves es akkor azt nem ertem hogy a kabeltv-s cegek hogyan sugaroznak 60-70csatornakat es miert vannak 200programhelyes tv-k kellene valami info arra hogy valojaban hany csatornat lehet kisugarozni milyen modon es mekkora frekin milyen savszellel es mekkora csatorna tavolsaggal plz help me
(#) dbase válasza creative hozzászólására (») Júl 2, 2006 /
 
tvnetwork freki kiosztása....
A válasz a kérdésedre az előző linkben van.Én ennél a cégnél dolgozom,és ugyebár hipersávos készülék nélkül nincs sok csatorna.És még így is van hely 48MHz-től ami nincs kihasználva, vagy lehet a viszirány megy ott.Enyi...
(#) creative válasza dbase hozzászólására (») Júl 2, 2006 /
 
Ez már elég jónak tünik szerinted még hany csatornaval lehet ezt kiboviteni? kb mennyi az a csatorna mennyiseg amit ki lehet sugarozni?
(#) Sebi válasza creative hozzászólására (») Júl 3, 2006 /
 
Az úgynevezett kábelTV csatornák ill. frekisávok az éterben más célra használatosak. Azért, hogy rosszabb minőségű kábelen (vagy hosszabb távolságra) tudják a jelet elvinni, a kábeles cégek elérték, hogy - mivel a szabad térbe ezek a jelek nem jutnak ki - használhassák ezeket a VHF csatornákat a zárt hálózatukban.
Természetesen azóta a kábelek csillapítása (és ára)a fejlesztések folytán jelentősen csökkent, tehát nincs akadálya hogy akár a teljes UHF tartományban, minden csatornán továbbítsanak jeleket. A TV tunerek plafonja - most nem nézek utána - valahol 850MHz körül van. A szokásos 7-8MHz csatornaosztással kiszámolhatod mennyi fér el az UHF tartományban...
(#) creative válasza Sebi hozzászólására (») Júl 3, 2006 /
 
Hello

Egy kérdés ha nem használok AM-VSB szűrőt a csatorna keverő kimenetén akkor mekkora távolságra kell eltennem egymástól a csatornákat?
(#) Sebi válasza creative hozzászólására (») Júl 3, 2006 /
 
Ez az előtte lévő áramkörtől függ, de talán inkább a felharmonikusokkal lesz a baj.
(#) creative válasza Sebi hozzászólására (») Júl 3, 2006 /
 
epp azt szamloltam hogy a felharmonikusok mennyire jatszanak kozre de ehhez nekem keves a tudasom
(#) creative válasza creative hozzászólására (») Júl 3, 2006 /
 
Csinalnek en am-vsb szurot de nem talaltam rola semmit
(#) Fülöp Zsolt hozzászólása Dec 9, 2006 /
 
Valaki tudna szerezni ill. küldeni egy rajzot hogyan is lehetne úgymond"lelopni"egy pár csatornát a TV-re hogy ne unatkozzak

előre is köszi
(#) Lac hozzászólása Feb 3, 2007 /
 
Engemis érdekelne a dolog. Sajnos elg silány nálunk a kábel szolgáltatás(20 csatorna ebből 10 német). A UPC meg sajnos itt nem köt be ezzel az indokall: "Nincs lárátás a műholdra". Ezért összefognánk egy páran. Várok segítséget.

Előre is köszönet Lac.
(#) Fülöp Zsolt hozzászólása Feb 18, 2007 /
 
Az előző üzenetem óta szereztem egy pár kapcsolást dolgokról pl.Paprabola anntenna készítés és méretezés,illetve finomhangolások.
Ha valakit érdekel megpróbálom feltenni a kapcsolást.
(#) Lac hozzászólása Feb 19, 2007 /
 
Engem érdekelne.
(#) Lac hozzászólása Feb 19, 2007 /
 
tt egy csatornakiosztás:
(#) gery.88 hozzászólása Okt 8, 2011 /
 
Lenne egy kérdésem:
Az ólom akkumulátorok azért mennek tönkre mert szulfátosodik az ólomlamella!? Igaz?
(valami ilyesmit olvastam)
És állítólag ha az aksi töltése nem folyamatos hanem úgynevezett impulzustöltés, akkor ez a rárakódott kosz lejön róla és így nem megy tönkre az akksi.
Erről hallottatok e vagy olvastatok e valamit?
Mert ha ez igaz akkor nem kellene 3-4évente új akupackot venni ami így elég költséghatékonnyá tenné ezt a beruházást.
(#) Poc válasza gery.88 hozzászólására (») Okt 8, 2011 /
 
Van ilyen,regenerálásnak hívják.De az a baj hogy nem igazán találok semmi konkrétat a neten,hogy hogyan csinálják.Ha az akkuk nem hordósodtak ki akkor tudnak neki valamit tenni amitől jók lesznek még.Lehet kapni ilyen regeneráló töltőt,de nem igazán bízom bennük,mert ha ilyen egyszerű lenne akkor nem épült volna erre külön cég.Szerintem!
(#) V L válasza gery.88 hozzászólására (») Okt 8, 2011 /
 
Igen ha nem szárad ki és lehetőleg a max töltött állapotban tartod, és olyan típus ahol a lemezek tasakban vannak a cellazárlat megelőzésére akkor már csak a szulfátosodást kell megakadályozni és erre van kész hazai cucc ami nagyon jó működik. Bővebben: RegenerálóRegeneráló
Nekem egy dízelben a legolcsóbb akku már hat éves, és kétszer már nulláig volt kisütve generátor hiba miatt.
Az árát már sokszorosan behozta.
(#) sandercross hozzászólása Szept 14, 2012 /
 
Helló!

Nemrégen kerültem egy kábel tv szolgáltató céghez.
A céget elhagyta a fejállomás technikus. Tudna-e *

Törölve. A He nem szolgáltató hanem fórum .
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2012
(#) Massawa válasza creative hozzászólására (») Szept 14, 2012 /
 
A mai kábel TV-k (tisztelet a kivételnek) a 108-860 MHz-es sávot használják a TV jelek átvitelére. Ebböl könnyü kiszámolni, hogy hány 7 és 8 MHz-es analog csatorna fér el - édeskevés.
Ezért térnek át meglehetösen gyorsan a digitális jelátvitelre, ahol ugyanekkora sávba 6-10x több TV csatornát tudnak berakni. Már van olyan hálozat is, ahol mindössze 8 analog csatorna maradt.......

Ha valaki nagyon igyekszik lehet, hogy még tud ocskavas áron analog fejállomást is szerezni......

Eddig a nagyok még el tudták adni keletebbre, de már oda sem kell, igy lehet, hogy megjelennek akár a valamelyik internetes kinálatban is.
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2012
(#) sandercross hozzászólása Szept 16, 2012 /
 
Helló! Fejállomás technikában tud valaki segíteni? privi-ben?
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem