Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kábeltévés hibák, elosztás
Lapozás: OK   2 / 17
(#) tgpetrjan válasza tgpetrjan hozzászólására (») Jan 6, 2008 /
 
találtam 1 ien alkatrészt a splitterek közt hogy:HPF-85M ez lehet a média szűrő? ebből kellene minden tv kivezetésre 1?
(#) wattamper válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Jan 6, 2008 /
 
Rátok néztem ,én nem vagyok modi de télleg ,beszéljünk szépen.A leválasztás fontos holnap lefotózok nektek egy HP szűrőt amit miszoktunk betteni a modemes tv osztásokba.a magenta színu kábeltévé ajánlásával.
(#) wattamper válasza wattamper hozzászólására (») Jan 6, 2008 /
 
Csak azért nem most mert fáradt vagyok na meg nem találom a catv-s ládám nagy a kupi a lakásban mert felújitok.
(#) oldman válasza tgpetrjan hozzászólására (») Jan 6, 2008 / 1
 
Igen ez egy High Pass Filter 85 MHz Magyarul egy felüláteresztő szürő 85 MHz határfrekvenciával. Ez felett kezdődnek a rádió (88-108 Mhz) és TV csatornák. Feladata kettős
1.) Az internet forgalom távoltartása a TV vevő(k) től - zavar
2.) A kábelmodem elválasztása a TV -ktől - A TV bemenetek ne zavarják a modem forgalmát.
Ebből következik hogy a legegyszerűbb ha a kábel első osztása 1/2
> egyik ág közvetlenül a kábel modemhez,
> másik a felüláteresztőn keresztül . (Ez az ág tetszés szerint osztható, szükség esetén erősítő beiktatásával) a TV vevőkhöz.
Ha először osztjuk pl.:3 v. n felé akkor minden TV elé kell egy szűrő. További probléma, hogy ekkor a kábelmodem erősen csökkentett jelet kap és az adás irány csillapítása is nagyobb lesz. (Akkor még nem beszéltünk az illesztetlenégek által okozott problémákról) )
(#) Bártfai Ferenc válasza dbase hozzászólására (») Jan 6, 2008 /
 
nálunk: 130Mhz-850Mhz-ig vannak a Tv-jelek

és ezen dolgozik a net: Frequency 35000000 Hz
Signal To Noise Ratio 35.3 dB


(#) Bártfai Ferenc válasza dbase hozzászólására (») Jan 6, 2008 /
 
szerimtem egy ilyen jó lenne az előbb leírt frekik "net/Tv" szétválasztására :1 interfész visszirány 65MHz 1/10dB csillapítással, 2 TV csatlakozás 6dB csillapítással, galvanikus leválasztással
ti hogy gondoljátok?
(#) Bártfai Ferenc hozzászólása Jan 7, 2008 /
 
amúgy szerintem egy 2-es iránycsatolt splitter jó a modem meg a tv szétosztáshoz... ti hogy látjátok????
(#) BTO válasza deniel hozzászólására (») Jan 7, 2008 /
 
nagyszintü elosztást csinálnak ien osztókkal mert ahova ezek be vannak kötve ,ott még van jel dögivel ,ennek a 8-s osztónak a leágaira kötik a lakások felé menő kábeleket.
(#) BTO válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Jan 7, 2008 /
 
a lakásba elhelyezhető készüléket száma általában 3 db.ha körbe megy a lakáson a kábel akkor DC-8 DC-6,vagy DC-6 és HS-2 elosztást kell alkalmazni,a kábelhossz fügvényében.85Mhz-s szürőket pedig a TV-s ágakba beszerelni.
a modem Webes felületén le lehet olvasni az adás és a vétel szintet dBmV-ba .az ideális 45dB/0 dB,de +/- 10 dB vel is müxik minden rendesen.
(#) tgpetrjan válasza oldman hozzászólására (») Jan 7, 2008 /
 
akkor nekem most 3 szűrő kell minden tv hez (alul vagy fölül áteresztő?) márkát tudnátok mondani de vmi elterjedtet mert Békéscsabai vok és nem terem minden sarkon 1 elektro bolt
(#) oldman válasza tgpetrjan hozzászólására (») Jan 7, 2008 1 /
 
Ha nem külön ágon van a kábelmodem akkor igen, minden TV hez 1 szűrő.
De jobban jársz ha rendesen megcsinálod a hálózatot!! A Net nem jól tűri a barkácsolást!
Szűrőt a szolgáltatónak kell biztosítania! De csak 1 db-ot.
Ha nem igazodsz el próbálok egy vázlatot feltenni.


(#) oldman válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Jan 7, 2008 /
 
Elvileg jó, de ha szélessávú a splitter a TV bemeneten megjelenik a kábelmodem jele és zavarhatja a vételt. Bár ez TV és splitterfüggő.
(#) wattamper válasza tgpetrjan hozzászólására (») Jan 7, 2008 /
 
HALI énis csabai vagyok ,az illésházi-rákoczi sarkán van a flash elektro bolt gyuriék segítenek neked és van is hp szúrőjük.én is segítek ha tudok.de csak hétvégén leszek elérhető fizikailag.hag üzenetet itt a forumon .
(#) Ryki hozzászólása Jan 8, 2008 /
 
Hy evry ván. Én pont 2007 eúlt év december 24 én csináltam a házunkba a kábel TV fejesztst
Teljesen jó let bár kb 2 napom rá ment, mert kábeleztem is rendesen. 2 szintes házunk van alsó szint 2 tv 1 számítógép, felsőszint 2 tv 1 számítógép. Minden teljesen jó és nem kellett szerelőket hívni hogy oldják meg a dolgokat. Egyedűl annyi malőrt vétettem hogy a cábelmodemnél nem figyeltem a 2 írányú komunikációra és azt is erősítő útán kötöttem, miútán 10 percig gondolkodtam hogy miért nem jó a net padlásra fől 2 ős elosztó a főágra és a net direktbe megy éscsak a tv jelet erősítem.. simán jó
(#) Bártfai Ferenc hozzászólása Jan 8, 2008 /
 
Erre mifelénk olyan szélessávú a kábbelnet, hogy 2x2 sávos kábbel kell neki
(#) tgpetrjan hozzászólása Jan 8, 2008 /
 
a net részt nem bántom azt megcsinálta a szerelő jóra csak a tv részhez nem nyulhatott vmiért(vagy nem akart)
a szerelő az meg hát kicsit Of-os mert kicsit (szépenmondva) szelburdi szegényke és sztem (az elöző munkái alapján) én jobbra megtom alkotni nah akk érdekelne a segítség 3 db mien szürő kéne?
(#) zsuscsinyo hozzászólása Jan 8, 2008 /
 
Sziasztok!

Én azt szeretném megoldani hogy egy tuner modullal (videóval) visszaküldeni a kábelre a számítógép AV-ját. Próbáltam itt a 3. splitter-rel a szobában de zavaros a kép és egy szép kis földhurok is keletkezett, valószínű hogy a fő elágazáshoz kellene bekössem? Csak a 4. splittert nehéz megközelíteni mert a tetőeresznél van. Rajzot mellékeltem.

Előre is köszi!

Image.jpg
    
(#) Bártfai Ferenc válasza zsuscsinyo hozzászólására (») Jan 13, 2008 /
 
Figyelj csak... arra nem gondoltál, hogy azért lehet zavaros a jel, mert egy másik (TV) csatorna majdnem ugyanazon a frekvencián megy mint a video-d? nekem is volt ilyen gondom régebben.... ha az a gond.. akkor a video hátulján a tunnernél lévő kis potival tudod orvosolni a problémát
(#) dbase válasza zsuscsinyo hozzászólására (») Jan 13, 2008 /
 
Egy 2es osztó 2 kimenete között a csillapítás 22 db, közösítőnek lehet használni, a bemenetre 3,5dB a csillapítás.
Ezt azért írtam le, mert ha nem a főágba rakod, hanem egy végponthoz, egy tv elé 2es osztóval, ugy hogy a tv van egyik kimenten, a modulator a másik kimenten, így visszafele tolná a jelet, csak az osztókon esne sorba kiki milyen messze van.De az a tv amelyik mellette van, az meg 22-vel kevesebbet kap, ami nem is kép.Ajánlatos az elejére berakni.Esetleg leföldeni az osztókat, és a modulátort kipróbálni PC nélkül, mert szerintem az csinálta rá a hurkot.
(#) BTO válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Jan 13, 2008 /
 
na neked 5 TV kell akkor érdemes csillagpontosan kábelezni a készülékekhez,1 DC-6-s asszimetrikus osztóból elmész a kábelmodemedbe az egyenes ágára kötsz 1 85MHz-s felüláteresztő szürőt ,azt bekötöd 1 erősitőbe ,monjuk 1 ienbe :
http://www.ostelsat.hu/?action=cikk&subaction=R82290
azerősitést majnem maxra tekered,aztán beraksz 1 ien csillapitót:
http://www.ostelsat.hu/?action=cikk&subaction=R50101
aztán mögé kötsz monjuk 1 ien osztót:
http://www.ostelsat.hu/?action=cikk&subaction=R60106

a csillapitás szabályzót meg bejátszog hogy ne kapjanak tul sok jelet a TV-id

házilag ne tököréssz elosztóval mert max oat tudsz csinálni mint a Tescos 150 ft-os .de azok 80% szarok szó szerint, igy 18 év tapasztalatából mondom.
(#) BTO válasza zsuscsinyo hozzászólására (») Jan 13, 2008 /
 
a video kimenetét azt az első osztás előt kéne bekötnöd 1 2-s osztóval ,mert a video modulátorja KB 70dB-t ad ki ,de ha 4 TV vételre vagy elosztva akkor igy már elfogy a bejövő antenna jeled és mindenhol szemcsés lesz a kép.
de mint irták előtte lődd be a video kimenetét 1 oan csatornára ahol nem jön tv kép be ,de legalább 2 csatornával feljebb mint a legfelső csatorna mert a video kimenetén megjelenik a hangvivő alul is a képvivő -5.5 vagy 6.5 MHz-vel.
a legjobb megoldás az az lenne ha vennél 1 modulátort ami nagy szintü és 1 DC9 cel közösitenéd be a kábel elején.persze oat kéne venni ami állitható vagy az UHF sáv tetején ad ki ha ott nincs TV csatorna a kábelen.
(#) zsuscsinyo válasza BTO hozzászólására (») Jan 13, 2008 /
 
Na beruháztam egy normális RF modulátorra (képet mellékeltem). Mivel szóbajött a csillagpontos bekötés szerintem maradok annál, mivel ennek a modulátornak van be és kimenete igy meg van oldva a közösítő, vagyis ez már automatikusan mellérakja a jelet. és a modulátor után tenném ezt az erősítőt (kép mellékelve) a szűrő után. Remélem jó az elképzelésem.
(#) (Felhasználó 1542) válasza zsuscsinyo hozzászólására (») Jan 14, 2008 /
 
Nem tudom van-e lcd tv-d ;de érdekelne,hogy milyen képet ad a modulátor egy nagyképernyős tv-n?
Pontosan milyen gyártmányú ez a modulátor és hol lehet kapni?
(#) zsuscsinyo válasza (Felhasználó 1542) hozzászólására (») Jan 14, 2008 /
 
Nincs LCD TV-m de sima TV-n kiváló képet ad, amugy a D-audio-nál rendeltem. 3280HUF volt most már csak megépítem és kész is a remekmű. Az hogy milyen márka azt nem tom az van ráírva hogy Xtra sound. 9-12V a tápellátása de célszerű valami stabil neki. Én 12V-ról nyomom minimális az áramfelvétele 90mA. Csak ajánlani tudom. ITT: D-Audio
(#) BTO válasza zsuscsinyo hozzászólására (») Jan 15, 2008 /
 
azt hiszem jó lesz,csak azok a dugós ,hüvelyes csatlakozások a modulátoron idővel le KH-sodhatnak akkor kissé meg kell tekergetni a helyükön és ujra jó lesz a kontakt,de kb 1 év kell a KH-ra persze ez attol is függ mennyire párás a környezet.
erősitő honnét van??meg lehet kukkolni neten? a boltot?
(#) BTO válasza (Felhasználó 1542) hozzászólására (») Jan 15, 2008 /
 
annyit elfelejtettem hozzátenni ha van kábeles neted,modemed akkor annak a jelét legelőről kell kivenni 1 DC-6-l és berakni mögé 1 85mhz-s fellüláteresztő szürőt ,de ha nincs kábelmodemes neted a dolog tárgytalan,de ha lesz akkor igy kell megoldani majd.
(#) Bártfai Ferenc válasza BTO hozzászólására (») Jan 17, 2008 /
 
Nagyon köszönöm a segítséged. amúgy csak 4 Tv+ modem... de így fogom megoldani ahogy te leírtad... amúgy az erősítő az a jobb jelminőség miatt kell gondolom. a felüláteresztőszűrő meg azért, hogy a Tv-k ne kapjanak a modem jeléből. jól gondolom? "javítsatok ki, ha tévedek... én nemigazán vágom a híradástechnikát
(#) BTO válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Jan 17, 2008 /
 
a felüláteresztő szürő az nem azért kell hogy a TV ne kapjon modem jelet ha nem forditva,mert a TV dugós csatija könnyebben le KH-sodik és igy alacsony frekis zaj juthat vissza az internetes modem müködési frekijére,és agyonvághatja a netet.az elosztókon érzéssel 11-s villással huzd meg a csatikat,hogy jó legyen a kontakt és ne lazulhassanak fel.
nagyon sokszor ien hibákat háritunk el a szakadozó net hibáknál.
(#) Chrisman válasza BTO hozzászólására (») Jan 18, 2008 /
 
Hello Gyerekek!

Szóval én is UPC-s vagyok és ha érdekel titeket akkor tartok egy kis előadást.
Szóval a KTV-s elosztásokhoz azért kell tektronik vagy pct elosztókat (ezek tiousok) használni mert a teljes sávot és a fix csillapítás értéket ezek biztosítják nem érdemes fabrikálni mert egy normális üzletben 3-400 forint egy ilyen. volt egy kép belinkelve egy nagy ezüstszínü dobozról ezeket az upc-sek szedték le milehet ez megjegyzéssel nah az egy régi előfizetői tap. ez arra szolgál, hogy a közel 100dBuV-s jelböl csillapitson neked egy 75-80dBuV körülit ami kell egy lakáshálózatba. Ami a netet és a ktv-t szétválasztja az egy sima leágazó és a tv-s ágba egy visszirányú szűrő van beleaplikálva. Tudni kell hogy a KTV hálózatok visszirányosak tehát 100mega alatt (5-85) nem feléd jön a jel hanem tőled a központig ezért meg ne próbáljátok a modem felé leágaztatott kábelt megbontani mert a lakás és a központ távolságától függően akár 1000 internetes előfizetőnek is eltudod b---ni a netjét és ha kiderül, hogy te voltál az komoly feljelentéssel jár ugyanis a tv-k ezen a frekin zajt termelnek lsd: KF freki 38,9MHz, a modemen lévő f csati mindig és állandóan legyen szorosva húzva villáskulccsal!!! de ne tépjétek le a csatlakozót. A modulátor minden esetben 625váltósorral dolgozik tehát lcd-n sz-r a képe és nem kell 3-4ezer forintér venni ilyeneket fogsz egy régi videót szétszeded és meglepődsz hogy amibe dugod az antennát az egy ugyanolyan ezüst szinü doboz mint ami a daudio-s feketében van. Ha van rá igény akkor írok egy komplett cikket ktv hálózattól az optikán át az előfizetőig és vissza beleértve az egyéb eszközöket pl erősitők osztók leágazók modulátorok fejállomás felépítése működése..... ha valami valakit még érdekel szóljatok nyugodtan szivesen válaszolok.

Üdv Chrisman
(#) Bártfai Ferenc válasza Chrisman hozzászólására (») Jan 18, 2008 /
 
Én tartanék igényt a cikkre.... nagyon érdekel mostmár a dolog... amúgy nem kezdek el házilag kontárkodni... hanem megveszem amit kell
Következő: »»   2 / 17
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem