Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kábeltévés hibák, elosztás
 
Témaindító: Bártfai Ferenc, idő: Jan 5, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   16 / 16
(#) eSDi válasza pls hozzászólására (») Jan 10, 2019 /
 
Comtech

Az EDA 10/6-C egy Interaktív előfizetői csatlakozó, ezt kihagyni nem lehet. Az adatforgalmazás (net és telefon) bele fog szólni a TV adásba, mert nem lesz mi leválassza. A H2772 kihagyásával nem tudom mi lehetett a probléma, az csak egy passzív elosztó. Lehet az a 4dB csillapítás hiányzik a rendszernek és elképzelhető, hogy sikerült úgy tönkre mennie, hogy abban a sávban nagy lett a csillapítás. A HD adásnak nem nagyobb jelszint kell, hanem nagyobb sávszélesség, valószínű magasabb frekin is csücsülnek. A sorszámozás pedig nem jelent semmit, a szolgáltató megadhatja, hogy hova tegye a TV a csatornát.
(#) pls válasza eSDi hozzászólására (») Jan 11, 2019 / 1
 
A csatornák számozása azért lényeges, mert ahogy keresés közben megfigyeltem, a legalacsonyabb frekvencián kezdi a TV a keresést. Így a nagyobb sorszám nagyobb frekvenciát jelent.
Az, hogy a 100 feletti csatornák voltak a rosszak, úgy gondolom azt is jelenti, hogy a magasabb frekvenciák voltak rosszak. Vagy nem jól gondolom?

Ha lesz időm, még kísérletezek vele, de mivel most jó, másra szánom az időt. Ha valamire jutok, írok róla.
(#) teglascs hozzászólása Feb 26, 2019 /
 
Sziasztok,
Telekom kábeltévés kérdés: egy ugyanazon aljzaton "lapostévé" szépen megtalálja az éppen elérhető adókat, viszont a DVB-C STB egy csak részben (kevesebbet, rosszabb minőségben).
Arra gondolok, hogy esetleg a jel nem elég neki, így megpróbálkoznék egy antennaerősítővel.
A kérdésem az lenne, hogy milyen erősítőt vegyek, melyik paraméterére figyeljek (MHz, dB, stb)?
Köszönöm!
(#) Zsolt 73 válasza teglascs hozzászólására (») Feb 26, 2019 /
 
Szia !

Van egy ilyen erősítőm. Számomra felesleges, ha eljössz érte, Neked adom . Budapest XV. kerület.
(#) teglascs válasza Zsolt 73 hozzászólására (») Feb 26, 2019 /
 
Szia,
köszönettel elfogadom!
(#) lacusska hozzászólása Máj 8, 2019 / 1
 
Kedves Téglascs!
a kérdésedből nem derül ki hogy a TV-d HD vagy SD felbontásu-e. a TV től nagyon sok minden függ, ha a keresésnél csak a DIGITÁIS vételeket állitod be keresési felttelnek akkorez feltehetőleg nincsen. ha HDs a tv d akkor sok müszor lesz kétwszer mert beállitja a HDs és az SD s csatprnákat is. feltehetően nem old meg semmit az erősitő. ha beállitod a digitálist és az analógot is akkor mégtöbb db számu adaód lesz, de az analógok jelentősen rosszabb minőségüek. Ha van kérdésed szivesen segitek benne. nwm tudom hogy a telekomos vételhez használsz e valamiféle dekódert v hasonlót? (amit fekete dobozkánt jelölnek. üdv.
(#) teglascs válasza lacusska hozzászólására (») Máj 9, 2019 /
 
Szia,
köszi a választ, de prózaibb volt az ok: időnként a szolgáltató átszervezi a frekvenciákat és a programokat. Amikor a STB-on elindítottam egy teljes keresést (több órán át tartott), akkor meg lett az összes program.
(#) luluzulu hozzászólása Aug 22, 2019 /
 
Sziasztok!

Egy olyan problémám van hogy a kábel Tv-t kellene szétosztanom. A nehésség az hogy a bejövő kábelt kell ketté ossztani az egyik fele megy az egyik TV-hez a másik fele megy egy kb 70m re levő elosztóhoz ahol még két részre oszlik, majd onnan még kb 15m re vannak a TV-ék. A meszi tv-k képpe nem a legjobb jó sok rizzsel meg szórva, ha csak az egyiket kötöm be elosztó nelkül akkor elfogathó a minőség.
Erősítő bekötése megoldaná a problémát? Ha igen milyet szerezek be?
Következő: »»   16 / 16
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu