Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kameramozgató kocsi
Lapozás: OK   4 / 4
(#) karikusz válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 5, 2015 /
 
Nem rossz a cucc. Autós rendezvényeken szeretném használni Canon gépet fog cipelni. A sint mivel csináltad? Milyen aluprofil? Még pár képet tudnál küldeni?

Köszi.
(#) Massawa válasza karikusz hozzászólására (») Ápr 5, 2015 /
 
A sin egy tipikus alu profil. Ugy alakitottam ki, hogy logva is vagy forditva is tudjon kamerát cipelni. (Azaz a sin alul is meg felül is lehet). Én nem veszödök DSLR kamerákkal, mert itt alapbol videofelvételekröl van szo. Igy két kisméretü, de jo minöségu mini kamerát használok (gopro és JVC, amit a profi studiokban is elfogadnak).
Ez jot tesz, amikor cipelni kell.
A szánra egy forgo fejet is tudok szerelni vagy egy gimbalt a kamera forgatására vagy stabilizálására. Még igy is joval 1 kg alatt vagyok a mozgatando tömeggel. Az egész akkura is müködik, 2 darab 11Ah LiIon, ha a forgofej vagy a gimbal is rajta van. Ha nincs, akkor 1 akkuval is megy.
A szánt egy zsinor huzza és az egész egy masszivabb kameraállványra csavarhato. Van hozzá egy saját fejlesztésü programozo egység, ahol a 2 motor mozgását viszonylag széles határok között tudom programozni ( sebességet, idöt, lépést ill. az ismétlödö mozgások számát). Még azon gondolkodom, hogy bizonyos esetekben szinkronizálni kell a kamerával. De ez még csak a gondolat szintjén van meg.
(#) karikusz hozzászólása Ápr 5, 2015 /
 
Én rákerestem a neten az aluprofilokra de nem láttam olyat ami megfelelő lenne ilyenre. Praktiker...stb. ilyen környéken nézelődjek?

Én DSLR-ezek mert ilyenért nem veszek egy GoPro4 Black-et, hogy értelmes minőséget kapjak, bár még az is nagyon butítja a képet.

Most ezt láttam, szerintem jó stabilnak néz ki:
(#) Massawa válasza karikusz hozzászólására (») Ápr 5, 2015 /
 
A képminöségröl lehet orákig dumálni, de semmi értelme nincs. Egy biztos, hogy még 4k-ig is sok szempontbol jobb ilyen felvételekre a vérbeli videokamera. A DSLR meg csinálja azt amire tervezték - remek fényképekre. Egy mozgo kamerára nem kell szuper ( nehéz) objektiv, egy nagylátoszögü sokkal jobb, viszont a minikamerák sok mindent tudnak amit a DSLR még nem. ( és olcsobbak is).
A sint én is sokáig kerestem - elöször én is a drylin lineáris vezetékekkel dolgoztam ( azt ismertem korábban is), amig össze nem futottam ezzel a sinnel - ami könnyebb és 3+1 T vezetéke van.
A sin attol függ mit akarsz mozgatni. A studiokban olyan is van ami a kamerát a kameramannal együtt mozgatja, de olyan felvételektre, mint amit te is beraktál arra nem kell kameramann meg drága kamera sem ( lásd a Forma1 kameráit), viszont jo ha lehet a kocsi mozgását programozni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2015
(#) karikusz hozzászólása Ápr 5, 2015 /
 
Én DSLR+ halszemmel ilyet csináltam: Bővebben: Link
Az ismerősöm GoPro 3 Black +-sza szinte semmit nem látott. Most alkalmi vétel volt egy sony hdr-as20, így megvettem. Az közel annyit lát mint a DSLR, de még mindig a DSLR szebb minőséget csinál. Ez a kettő párosítása most megfelel, most már az eszközöket kell bővítenem, azért gondolkodom a sínen.

Uhh most látom, hogy át lett dobva a topic-om egy másikba. Olvasgatok is vissza ötleteket meríteni (köszi Admin)
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2015
(#) Massawa válasza karikusz hozzászólására (») Ápr 5, 2015 /
 
Nekem is van DSLR kamerám ( egy drága Nikon), de már sajnálom, hogy pénzt adtam rá. Valoszinü, hogy veszek egy olcsobb Sony alfát ( még gondolkodom, hogy mi legyen a Nikon lencsékkel, amik egy része még a filmes korszakbol maradt meg), videozásra azonban továbbra is a videokamerákat használom. Egy idöben gyorsitott - time lapse meg lassitott - super slomo- felvételekre használtam a fényképezögépeket, de ma már ott is a videokat használom. A JVC pl 150kép/s -t tud. ( képminöség meg a fénytöl is nagyon függ. )
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2015
(#) Massawa hozzászólása Ápr 11, 2015 /
 
Elkészült a slider vezérlése is. Ime a kép:

Ezt a kb 115 cm-s utat most 50 perc alatt teszi meg. Még az akkus tápegység hiányzik illetve a gimbal nincs most rajta, mert ahhoz kell az akku.

image.jpg
    
Következő: »»   4 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem