Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kamion Szimulátor
 
Témaindító: Szityka, idő: Aug 1, 2014
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Szityka hozzászólása Aug 1, 2014 /
 
Sziasztok!

Szimulátort szeretnék építeni, konkrétabban Euro truck Simulator 2-höz. A "terv" az, hogy kulcsal indítható legyen a kamion. Alább kerestem pár videót Youtube-on. Sajnos erről magyar leírást nem találtam, hogy miként lehetne ez kivitelezhető. Így hozzátok fordultam! Lehetőleg magyarul, ugyanis nem nagyon értek a mikroelektronikához.
Bővebben: Link
Bővebben: Link2

A Másik amit meg szeretnék csinálni, az pedig a ebben a videóban van. Egy autónak a műszerfalát szeretném még rákötni, ppersze ez nem kimondottan a kamion szimulátorhoz. Itt viszont jó lenne, ha ugy lehetne megcsinálni, hogy az index visszajelző, elakadásjelző, fordulat és a km/h mérő, benzin, víz stb. is működne! Remélem nem nagy dolog megcsinálni, és kivitelezni. Várom segítő válaszaitokat!
(#) Buvarruha válasza Szityka hozzászólására (») Aug 1, 2014 /
 
Üdv

Előbb szerintem a ledes villogón kellene túlesni, mikrokontroller nélkül ez esélytelen és még azzal is kihívás lenne egy gyakorlott építkezőnek.
(#) kaqkk válasza Szityka hozzászólására (») Aug 1, 2014 /
 
A váltó elkészítéséről itt egy videó. Az indítás egyszerű : veszel egy kulcsos kapcsolót és egy erre feláldozható billentyűzet bármelyik gombjára ráforrasztod majd arra a billentyűre konfigurálod a játékban az indítást
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2014
(#) Szityka válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 1, 2014 /
 
A Váltó nem lényeg, ugyanis van egy Logitech G27-em, meg 2 DB Logitech Extreme 3D Pro-m. Szval ez az oldala a dolognak kivitelezve van. Csak ez a kulcsos módszer ami még hátra van, visszább olvasa a műszerfalas dolog elvetve, ha ennyire bonyolult. A kulcsos kapcsolóból bármelyik jó, tehát egy 3 állású 220V-os megfelel, vagy csak a 12V-os lenne jó?
Továbbá, akkor gondolom a billentyűzet mindegyik gombjára köthetek akár kulcsos kapcsolót, vagy egy 12V-os nyomógombot, esetleg "sima" kapcsolót?
(#) kissi válasza Szityka hozzászólására (») Aug 1, 2014 /
 
Köthetsz, csak az a gond, hogy ezek a kapcsolók "prellegnek", azaz egy kapcsolás hatására akár 8-10 alkalommal is záródik az érintkezőjük --> lehet, hogy egy váltással 10-be teszed !
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2014
(#) Szityka válasza kissi hozzászólására (») Aug 1, 2014 /
 
ahogy mondtam, a váltás nem lényeg...az megvan oldva a G27 saját H-Váltójával. A gombok, és kulcsos kapcsoló az a gyújtás, indítás, tankolás, helyzetjelző, tompa, refi, difizár, kürt stb. parancsokra lenne beállítva. Ezeket a fentebb említett módon, a bill gombjaira kötött kapcsolók, és nyomógombok segítségével oldanám meg, ha ez lehetséges. csak konkrétumok kellenének, hogy milyen kapcsolók, és nyomógombok lennének jók erre a célra. Jó a 230V-os, vagy mindenképp 12V-os kell, meg számít-e az Amper, esetleg az ellenállás?
(#) kissi válasza Szityka hozzászólására (») Aug 1, 2014 /
 
Bármelyik funkciót ismételheti többször, a váltást csak példának írtam !
Egyébként mindegy a kapcsoló, nem tudsz olyan kisfeszültségű vagy áramú kapcsolót venni, ami nem lesz ide jó ( ha eltekintünk a prelltől ! ) , de először nézd meg a billentyűzetedet, hogy meg tudod-e oldani ( kivezetések !) !
(#) Szityka hozzászólása Aug 6, 2014 /
 
Ha ebből rendelek ebből kettőt, és pl. Az "előrét" a szétszedett USB Billenytűzet G gombjàra kötöm, a "Balra"-t meg pl a H-ra, akkor ez működni fog nekem úgy, mint ebben a videóban? vagy ehhez teljesen màs poti kell, meg egyéb màs dolgok is?
(#) Szityka válasza kissi hozzászólására (») Aug 7, 2014 /
 
Az előző hozzászólàshoz valami?
(#) kissi válasza Szityka hozzászólására (») Aug 7, 2014 /
 
A billentyűzet billentyűi nyomógombként funkcionálnak, azaz ha a kiválasztott eszközödön van nyomógomb, amit megfelelő módon tudsz működtetni, akkor a billentyűzet megfelelő gombjával párhuzamosan kapcsolva tudod az adott funkciót működtetni!
Idézet:
„vagy ehhez teljesen màs poti kell, meg egyéb màs dolgok is?”

A billentyűzeten nincs poti, így ezt nem tudom értelmezni, illetve a linkelt eszköz adatlapjában nekem sok a kínai hieroglifa, így nem volt kedvem bogarászni !
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem