Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kávéfőzőgép hiba
 
Témaindító: patexati, idő: Nov 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   50 / 72
(#) mezjoc hozzászólása Feb 6, 2021 /
 
Sziasztok!
Philips Saeco Xsmall kávéfőzőnk zacc-tartálya (rendszeres karbantartás ellenére) vizet tartalmaz. Általában sok vizet "fogyaszt" a gép. Bekapcsoláskor megy a pohárba, és a csepptálcába is. Kb 4-5 kávé után újra fel kell tölteni a víztartályt. Mi lehet a hiba oka?
(#) aramis válasza mezjoc hozzászólására (») Feb 13, 2021 /
 
Én is jártam így , nekem a fűtőbetétbe menő cső hollander volt fel lazulva és ott folyt el a víz. véletlenül vettem észre mert kerestem az okát. Nem tudni ,hogy lazulhatott fel, megjegyzem előtte szervizben volt és közölték a tulajdonossal hogy repedt a kazán, 50 ezer a javitás. Azért hozta el.
(#) aramis válasza kendre256 hozzászólására (») Feb 14, 2021 /
 
Szia! Valóban eljutottam idáig. Tehát a logikai panelen lesz a probléma.Bekapcsolt a daráló
köszönöm mindenkinek.
(#) mezjoc válasza aramis hozzászólására (») Feb 14, 2021 /
 
Köszönöm a hozzászólásodat. A hiba kereséséhez le kell szedni a burkolatot? Jó lenne egy fénykép, ha csináltál annak idején. Keresek a YouTube - on valami videót.
(#) aramis válasza mezjoc hozzászólására (») Feb 14, 2021 /
 
Megfogod látni azonnal mikor levan szedve a burkolat beinditod és máris látszik ahogy folyik a viz vagy a kazánból rosszabbik eset vagy a kazán tetején a fütő egység csöve vagy a fütőegység repedt meg de mindenképp fogod látni hol folyik a víz.
(#) user1914 hozzászólása Feb 15, 2021 /
 
Szevasztok!
Keresem a következő panelen a power IC tipusát, nagyon lerobbant a teteje, SO8-as és 1 lába hiányzik.
Link a panel kinézetről.
Ha esetleg valakinek így jobban felismerhető kép.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv. M.
(#) JZoli válasza user1914 hozzászólására (») Feb 16, 2021 /
 
Hát ez egy link kb 60 képpel. Miből gondolod, hogy kitaláljuk melyik is a tiéd? Jobban járnál, ha egy képet feltennél a saját panelodról, és leírnád a kávégép pontos típusát. Biztos több segítséget kapnál.
(#) user1914 válasza JZoli hozzászólására (») Feb 16, 2021 /
 
Szevasz!
Köszi az információt.
Szerintem minden leolvasható a linkről beírva a "googlébe", és az aktuális kép mindenütt az első helyen látható, a kis ablakban még rá is van nagyítva.
Mégegyszer köszi a segítséget.
Esetleg ha valaki felismerné, vagy van ilyen panel a kezébe, megírná nekem nagyon megköszönném.
Üdv. M.
(#) aramis válasza kendre256 hozzászólására (») Feb 19, 2021 /
 
Szia! A feti képen látható R7 R8 ellenállás a bekepcsoásteszt alatt simán elég . megtudnád mondsni melyik alkatrész okozza.?
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2021
(#) aramis válasza kendre256 hozzászólására (») Feb 19, 2021 /
 
Szia ! Az előző oldalon a JURA kávéfőző panel rajzon az R7-R8 100 ohm ellenállás a bekapcsolási teszt során elég . Megtudnád irni m okozza a zárlatot?
(#) VIM hozzászólása Feb 19, 2021 /
 
Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék ehhez a kávé és teafőzőhöz, hogy a benne lévő nyolc lábú IC az mi volna (talán egy 555)? A készülék az úgy működne szabályosan, hogy a billenő kapcsolóval elindítva a főzést egy 12V-os relének meg kellene húznia ami kapcsolja a fűtőbetétet, ezt visszajelzi egy a kapcsolóban lévő LED. Ez a folyamat cca. 40 percig folyamatosan melegen is tartja a főzetet a lefőzés után, majd automatikusan kikapcsol a főző. Most nem indul (kapcsol) a relé. Egy 12V-os zenert kicseréltem mert az zárlatos volt (oda-vissza átvezetett) de ettől nem javult meg. A tápfeszültséget jónak mértem, 11.8V. Az IC ismeretlen, nem olvasható rajta semmi felirat. A kérdés, mit építenek ebbe az időzítőbe (vagy mibe), hogy nem kapcsolja a relét?
Bővebben: Link
Bővebben: Link
Bővebben: Link
Bővebben: Link
Bővebben: Link
(#) JZoli válasza aramis hozzászólására (») Feb 21, 2021 /
 
A kazán nem melegít állandóan? Mert az X4-es triak gyanús lehet, vagy a C4-es optocsatoló. A két ellenállás azért ég el, mert állandóan nagy áram folyik rajtuk. Ez csak akkor lehet ha a fenti két alkatrész közül valamelyik zárlatos.
(#) JZoli válasza VIM hozzászólására (») Feb 21, 2021 /
 
Ezt a neten találtam:
Kávéfőző, mint a témában. A kapcsoló bekapcsolása után a dióda kigyullad, majd kialszik, és nem történik semmi. Hallja a relé be- és kikapcsolását.
A fűtés működőképes. Mitől tart a váltó vagy sem. Ez a kapcsoló csak impulzust ad a rendszer elindítására, de mi tartja fenn, vagy miért ne?
A táblán van egy KB-3151C szimbólum és egy nyolc tűs integrált áramkör felirat nélkül.
P.S.
Javítottam, és minden úgy működik, ahogy volt.
A C3-0.47µF / 275V kondenzátor bizonyult a tettesnek. Cseréltem a C1-470pF / 1kV-t is.
Talán hasznos lesz valakinek.
A link:Bővebben: Link
Ez egy fordítóval készült szöveg azért ilyen. Talán segít a javításban.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2021
(#) VIM válasza JZoli hozzászólására (») Feb 21, 2021 /
 
Köszönöm. Ezekkel a kondenzátor mérésekkel és cserékkel kezdtem de nem vezetett eredményre. A mérések kb. a 10%-os tartományon belül estek de cseréjük egy közelebbi értékhez sem volt jó. A zener meghibásodása szerintem tönkretette azt az ismeretlen IC-t ami talán PIC lehet, nem 555 ilyen hosszú idejű időzítésre. Közben úgy lett megoldva a működés, hogy ki lett iktatva az elektronika egy ki-be kapcsolóval, nincs elektronika. Legalább nem fogyasztja feleslegesen az áramot 40 percig csak addig amíg ki nincs kapcsolva, addig kapcsolgat a klixon.
(#) Joe_001 válasza VIM hozzászólására (») Feb 21, 2021 /
 
Szia. A zener zárlatos lett? Akkor lehet megvédte az IC-t, ha elég gyorsan ment tönkre. Párhuzamosan van benne az áramkörben. Hacsak valami extrém feszültséglöketet nem kapott. (Villám, sztatikus kisülés.)
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2021
(#) JZoli válasza VIM hozzászólására (») Feb 21, 2021 / 1
 
Ha visszarajzolod akkor ki lehet deríteni, hogy 555-ös ic van benne, a 4-8-as láb a tápfesz, a 3.as a kimenet, ha így van egy próbát megér.
(#) kaninjo válasza VIM hozzászólására (») Feb 21, 2021 / 1
 
Szia VIM!

Érdemes lenne ellenőrizni, nincs-e hajszálrepedés a NYÁK-on. Lehet csak "képhiba", bejelöltem két gyanús részt. Mintha repedés lenne...
Esetleg az oxidált átkötéseket is megérné cserélni.

Üdv,
Kaninjo
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2021
(#) VIM válasza JZoli hozzászólására (») Feb 21, 2021 /
 
Hát ez igaz csak még ez a jelölés sem látszik, hogy hol kezdődik az egyes láb, ki kellene forrasztanom a nyolc lábat, hogy az alatta lévő beültetési képről ez megállapítható legyen. Köszönöm a segítséget de mostanra már megoldódott a "komfort elektronika" kikerülése, így nem okoz több fejtörést és felesleges fogyasztást.
(#) VIM válasza kaninjo hozzászólására (») Feb 21, 2021 /
 
Szia! Ezekkel kezdtem az elején, hogy nagyítós hibakeresés, majd alkatrészek mérése, cseréje, tápfesz mérés és mégsem indul. A panel már úton van a szelektív gyűjtő felé de előbb kiszedem belőle a relét, mert az biztosan jó (kipróbáltam), azért kár volna.
(#) zeusmaior hozzászólása Feb 22, 2021 /
 
Üdvözlök mindenkit! Egy CATLER gép egy automata tisztítási ciklus után ,,részben,, megadta magát. A főzési ciklus elindításakor a csepptálcába engedi - belül - a forró vizet, a fejhez nem enged, ill. a nyomásmérője sem mutat emelkedést, tehát nem dugulás. A gőzölő funkciója rendesen működik. Optimális esetben a fejtől engedi vissza a nyomással a vizet a csepptálcába, ami kávéval - kevert- , de most egyenesen tiszta víz van a csepptálcában. A 3 utas szelep a ludas? Ha igen azt hogy tudnám tesztelni- kimérni- ill. lehet annak letapadása, vagy kuka? A feltöltött fotón melyiket ellenőrizzem? A ??? is egy szelep, csak 2 utas? Előre is köszönöm ha valaki segíteni tud!
(#) Policepityu hozzászólása Márc 13, 2021 /
 
Üdv Krups ea81 5.-ös hibakód mit takar?Átfolyásmérőt és mikrókapcsolót cseréltem, a gőz karon jön forró viz, de mindig önteszt után calc és clean gombok villognak, ötletek?Köszi
(#) kávészem válasza Policepityu hozzászólására (») Márc 13, 2021 /
 
Szia! 5-ös hibakód: átfolyás nulla, dugulás. Sok sikert, üdv.
(#) Policepityu válasza kávészem hozzászólására (») Márc 13, 2021 /
 
Szivattyú gond is lehet?Egy teljes takaritás kellene a rendszebe?
(#) péter71 hozzászólása Márc 31, 2021 /
 
Sziasztok!
Saeco Odea Giro Plus gép rendesen tisztítva elmosva, és 2-3 hetente eldugul. Nem vízköves, lágyított vízzel van használva. Napi 1 max 2 adag van főzve. A hiba is megvan, mindig a KPE dugattyúnál, Szétszed kimos megint egy darabig jó. Miért csinálja eszt? Ugyan ez a gép van nekem is. Én is lágy vízzel használom,kb ugyan annyi adagot főzök vele, de még a három év alatt sosem csinált ilyet.
(#) proli007 válasza péter71 hozzászólására (») Márc 31, 2021 /
 
Hello! A lágy víz alatt mit értetek? Mert ha ioncserélt a lágy víz, akkor abban visszamaradt gyantatörmelék, ráolvadhat akármire. Ha desztillált víz az a "lágy víz" akkor abban ez nem lehetne.
(#) btamas81 válasza péter71 hozzászólására (») Márc 31, 2021 /
 
Kpe dugattyúnál hogy dugul el? Vagy mitől lesz dugulása?
(#) péter71 válasza btamas81 hozzászólására (») Ápr 2, 2021 /
 
Hello. A kávétól,valószínű. Bekapcsoláskor van egy átmosás,ott is épp csak csöpög a víz a kifolyón.
Darálás, tömörítés után,csak pár csepp kávé folyik ki,az is nagyon lassan. A krém,vagy kávészelep ami van a KPE tetején,az jó,mert cserélgettem az enyémmel,és működik. Szétszedem a KPE dugattyút,szűrő le, átmosom vízzel,összerak,és megint pár hétig jó. Az enyémen ugyanazok a beállítások,ugyan az a kávé, még soha nem csinálta. Ugyan az a gép.
(#) péter71 válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 2, 2021 /
 
Hello. Oscar vízlágyító párnát használok,már három éve,mind a két gépnél. Nyoma sincs vízkőnek, a víz tartály olyan,mintha most csomagoltam volna ki. Évente cserélem.
(#) btamas81 válasza péter71 hozzászólására (») Ápr 2, 2021 /
 
Az alsó vagy a felső szűrőnél dugul el?
Ha a szűrő eldugul a kávétól akkor azt nagyon apróra darálja a gép. Attól, hogy elformára van állítva a két gép, nem biztos, hogy ez nem darál apróbbra, mint a tied.
Még ezt is megérteném ha régifajta gép lenne ami nem öblít, de ugye ez öblítős. Tapasztalataim alapján az öblítősöknek nem szokott a szűrője koszos lenni. Én először a kávékifolyóját mosnám ki, szoktak érdekes dolgok lenni benne. Azonkívül, a tömítéseket cserélném (kazánkifolyón kettő, kpe-n a nagy, szépen megzsírozni), plussz a kpe pipát is megnézném, hogy nincs e elrepedve.
Még valami. Nekem az egyik gépembe valami jóképességű beletett egy rugót meg egy zsugorcsövet(?) a kazánkifolyójába. Hogy mi volt a célja nem tudom. Mondjuk a kávét adta, viszont minimálisat öblített.
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2021
(#) péter71 hozzászólása Ápr 2, 2021 /
 
Köszi. A pipát nem néztem,de a tömítések újak,és zsírozva is van . Esetleg a darálást állítom durvábbra.
Következő: »»   50 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem