Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kazettás magnó (deck) javítása
 
Témaindító: damien, idő: Júl 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   134 / 181
(#) Tomi94 válasza tepege hozzászólására (») Okt 26, 2019 /
 
Szia!

A gumigyűrű méretei: 9.1x4.7x2.3 mm (külső-belső átmérő, magasság). Lapos tömítésként velük párszáz Ft-ból legyártatható.
(#) tepege válasza Tomi94 hozzászólására (») Okt 27, 2019 /
 
Üdv köszönöm holnap intézem is.
(#) gépromboló hozzászólása Okt 27, 2019 /
 
Sziasztok!
-Röviden a kérdésem: lehetséges, hogy magnók különbözőképpen adjanak vissza felvételeket?
-Bővebben: észrevettem, hogy a Nakamichi által felvett kazettáim kisebb hangerővel játszódnak le a Sony deckemen, mint a Nak-on. Eddig nem volna gond, de a mérőkazettám (az a drága) mindkét gépen azonos kimeneti hangerőt produkál (500mV), míg egy másik kazettára felvett azonos frekvenciájú jel, ami a Nak-on szintén 500mV kimenetet eredményez, a Sonyn lejátszva már csak 350mV. Most próbáltam ki, visszafele is hasonló a helyzet, a Sonyn felvett jel, ami a Sonyn 500mV-ot ad ki, a Nak-on csak 415mV-ot eredményez. Na most mi a különbség a két gép, vagy a két kazetta között?
Érti ezt valaki?
Összesítve: beállítókazetta: 400Hz 500mV mindkét gépen
más kazetta: a felvételt készítő gépen (szintén 400Hz) 500mV, a másikon alacsonyabb
Valaki magyarázza meg, mert beledilizek!
(#) Tomi94 válasza gépromboló hozzászólására (») Okt 27, 2019 / 1
 
Ha a beállító kazetta nem valaki referenciának elfogadott gépén készült, hanem tényleges teljessávos felvételt tartalmaz, ahogy eredetileg kell legyen, akkor ez magyarázhatja az eltérést. A teljes sávon ugyanis tökmindegy, mi a fej magassága, a 2xnegyedsávos saját felvételen meg nagyon nem. Ha ez az eltérés, valamelyik gép fejmagassága (nem összekeverendő a magasakat befolyásoló fejmerőlegességgel) el van tekergetve.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2019
(#) gépromboló válasza Tomi94 hozzászólására (») Okt 27, 2019 /
 
A referencia kazetta tényleg teljes sávos, akkor ez lehet a különbség oka. Köszi!
Netán tudsz valami forrást, ahonnan be lehet szerezni fejmagasság állító segédeszközt? A Sony esetében a fejmagasság fix (valami kis műanyag izébe kell az egyik oldalát a fejnek beakasztani, a másik oldal persze állítható a merőlegesség miatt.
A Nakamichinál alátét lemezkékkel állítható a fejmagasság, lehet, hogy egyszer valaki hozzápiszkált, de nem tudom megállapítani, hogy jó-e vagy sem. Szemre biztosan nem.
(#) Tomi94 válasza gépromboló hozzászólására (») Okt 27, 2019 /
 
eBay-nél jobbat nem tudok tanácsolni. Szerintem ebben az országban egy kézen meg lehetne számolni, hány ilyen sablon van, vagy legalábbis, hogy hány szakember rendelkezik vele..
(#) doktor válasza gépromboló hozzászólására (») Okt 27, 2019 /
 
Néhány száz dollárért beszerezhetőek, többek között ők is forgalmaznak
willy@willyhs.com

Vélelmezem, néhány készülék javítása miatt , biztosan nem éri meg.
(#) gépromboló válasza doktor hozzászólására (») Okt 28, 2019 /
 
Nos igen, tutira nem hozná vissza az árát. Azért a céget megnéztem (willyhs.com), korrektnek tűnik. Azt hiszem felejtős lesz ez a fejmagasság dolog részemről (hacsak a kisördög nem bújik belém), amúgy sem tervezem a Nakon felvett zenéket más decken lejátszani, egy készüléket hagyok meg magamnak (a többit már kiszórtam vaterára), az meg a Nak BX-125. Nyávogása specifikációkon belül van, stabil, lassan az előfokban is kicserélgetem a szükséges alkatrészeket, hogy a teljes frekvenciatartományt egyformán játssza le, szóval ő lesz az én Hegylakóm. Az Egy, aki marad.
(#) doktor válasza gépromboló hozzászólására (») Okt 28, 2019 /
 
Ez /is/ nagyon tisztességes cég,és ami a lényeg, nagyon sok után gyártott minőségi alkatrész elérhető náluk.
A probléma ott van , hogy messze vannak, valamint a posta költség megdrágult,és a NAV is figyel.
Az általuk is favorizált beállító sablon, jelenleg hazánkba is javító szakembereknél is megtalálható.

A legtöbb készülék önmagához/ saját felvétel/ általában elfogadhatóan szól, de mindig van, ami másképpen /jobban??/ szól.
(#) tepege hozzászólása Okt 28, 2019 /
 
Üdv-valaki tud mondani véleményt -bármit-a BASF deckekről?Konkrétan egy D 6135 és egy D 3035 lenne .
(#) Tomi94 válasza tepege hozzászólására (») Okt 28, 2019 /
 
Csak képen láttam még ilyet, de szinte biztos, hogy ezek Japánban készültek a megrendelt feliratozással. Mechanikusan elég tartósnak tűnnek, a hangjuk a teljesen középszerűtől a meglepően jóig bármilyen lehet.
(#) tepege válasza Tomi94 hozzászólására (») Okt 28, 2019 /
 
Megtetszett egy-a 6135-ös-és elhoznám
(#) tepege hozzászólása Okt 29, 2019 /
 
Üdv-még mindig rs-tr333 és amióta fentebb irtam most megint kiszedte a szalagot de nem gyűrte egyből megállt de most a játszós oldalon igy gondolom nem köthető egy kazettafészekhez a gond.Új görgök-panasonic 13-as 2-es tengellyel,új szijak-szóval mit hagytam ki?Sztem capstan nem kotyog,minden olyan jónak tűnik-nekem mint kezdőnekKuplungot még nem faragtam-vki tud okosat?-mert egyre több fincsi kazit kapok-veszek és vigyáznék rájuk...
(#) Tomi94 válasza tepege hozzászólására (») Okt 29, 2019 /
 
A típushibás fogaskerék cserélve van már?
(#) tepege válasza Tomi94 hozzászólására (») Okt 29, 2019 /
 
Üdv-igen szinte akkor mikor kérdeztem kicseréltem
(#) gépromboló válasza tepege hozzászólására (») Okt 29, 2019 /
 
Megkérdezhetem, hogy a kazettákat honnan veszed? Hátha engem is érdekelne egy néhány.
(#) tepege válasza gépromboló hozzászólására (») Okt 29, 2019 /
 
"Comcéd"néni ágyneműtartójából meg a szekrényéből
(#) gépromboló válasza tepege hozzászólására (») Okt 30, 2019 /
 
Akkor nemsemmi lehet a néni, hogy kincseket rejteget!
(#) gépromboló hozzászólása Nov 1, 2019 /
 
Srácok, tudom, hogy nem ide való kérdés, de félig azért ide illeszthető: a deckek hangját szeretném egy átalakított Ipod dokkolóra átküldeni (csak műhely célokból, mielőtt bárki elájulna), de a gépek kimeneti impedanciája magas, a dokkolóé meg alacsony, így a hosszú kábel, hiába jó minőségű árnyékolt, szép nagy búgást szed össze. Szeretnék egy impedancia átalakítót készíteni, de hiába kerestem rá itt a fórumon, valahogy nem találtam a megfelelő topicot. Ha valaki tudna egy egyszerű rajzot, vagy a megfelelő téma linkjét, megköszönném.
(#) Tomi94 válasza gépromboló hozzászólására (») Nov 1, 2019 /
 
A legegyszerűbb megoldás, hogy a deck fejhallgató kimenetét használod. Az 8-32 ohmra van kitalálva.
(#) pucuka válasza gépromboló hozzászólására (») Nov 1, 2019 / 1
 
Idézet:
„így a hosszú kábel, hiába jó minőségű árnyékolt, szép nagy búgást szed össze”

A búgást nem az árnyékolt kábel minősége szedi össze, valahol földhurkod van.
Az árnyékolt kábelt kis impedanciával kell meghajtani, és nagy impedanciával terhelni. Az árnyékolt kábel minősége a kapacitásában jelentkezik, ami viszont a magashangok csökkenésében jelentkezik.
Az előző topikban javallt fejhallgató kimenet megfelelően alacsony kimeneti impedanciájú, de még a hangfrekvenciás kimenet néhány száz ohmja sem túl sok. A búgást nem ez okozza.
(#) gépromboló válasza pucuka hozzászólására (») Nov 1, 2019 /
 
A földhurok tipp jó, rácuppantam a dologra és úgy tűnik, meg is van a ludas, mert a készülék (a dokkoló) a rátákolt RCA bemenet testén szép nagy zajt csinál, amint hozzáérek akár kézzel is. Persze kihúzott audio kábellel néztem. Majd megnézem, hogy mit tudok ezzel kezdeni.
(#) mapi65 hozzászólása Nov 2, 2019 /
 
Sziasztok! Ki tudna nekem tanácsot adni hogyan lehet Pioneer CT676 -on DEMO módot bekapcsolni? Bocsi de most ez a llegnagyobb problémám.
(#) gépromboló hozzászólása Nov 2, 2019 /
 
Heuréka! Kész van a Nakamichi BX-125! Korábban említettem, hogy az előfok féloldalas, ha a magas hangokról van szó. Nos, miután már majdnem minden alkatrész ki lett cserélve az előfokban, sor került a Q102/Q202 párost tápláló 27K-s ellenállások cseréjére is, meg a (szerintem) visszacsatolásért felelős 180K-s ellenállók cseréjére, amitől végre a két oldal magashang visszaadása végre szinte tökéletesen helyreállt, nincs többé több decibeles különbség, bőven fél decibel alatt van.
Ma beállítottam mindent és a pár napja említett fejmagasság problémára is találtam megoldást egy eredeti Polydor kazetta formájában oly módon, hogy a kazit lejátszottam a Nakkal is, meg a Sonyval is és a Nak laza 5dB-el magasabban játszotta le, mint a Sony. Szóval a Sony feje a csámpás, a kérdés már csak az, hogy ezen én hogyan tudok segíteni...
Ja, a képen csak a bal oldal van, mert a jobb ugyanaz, csak az alkatrészek kettessel kezdődnek.
(#) pucuka válasza gépromboló hozzászólására (») Nov 2, 2019 /
 
Hogyan csámpás, félre van kopva, vagy csak ferdén áll?
(#) Gafly válasza pucuka hozzászólására (») Nov 2, 2019 /
 
A másodikra szokott lenni egy csavar. Az első meg nagyon durva esetben, ránézésre is látszik.
(#) gépromboló válasza pucuka hozzászólására (») Nov 2, 2019 /
 
Úgy csámpás, hogy nem jó a fejmagasság, ráadásul nem is állítható. Amúgy be van állítva és nem kopott. Azt hiszem készítek egy tükrös kazettát és azzal nézem meg, hogy miként is áll a fej...
(#) pucuka válasza gépromboló hozzászólására (») Nov 3, 2019 /
 
Nekem régen erre volt egy műanyag karocska, tükörrel a végén. Szerintem ma is lehet szerezni hasonlót. Azzal bekukucskálva tudod a fej magasságát beállítani, a merőlegességet pedig olyan kazetta lejátszásával, (jobb híján) amelyen túltengenek a magas hangok.
Ha tekergeted a másik oldali csavart, fülre is érzékelhető, hogy mikor áll a rés merőlegesen. A magasságot az "egyik" egyébkén valószínűleg rugós csavarral állíthatod.
(#) gépromboló válasza pucuka hozzászólására (») Nov 3, 2019 /
 
Ja, nekem fogorvosi tükröm van, használom is, de a tükörkazettával felülről láthatsz mindent, nem nehéz csinálni egyet, a jutyubon van róla videó. A merőlegesség már rég be van állítva, de a Sonynál pont az este legyártott kazetta segítségével láttam meg, hogy a szalag bizony szeret felmászni picit a fejen levő villa egyik ágára, tehát a magasság nem jó. A helyzet az, hogy erre a gyár nem adott beállítási lehetőséget (értsd: a fejet csak be kell akasztani a helyére), így magam kell majd kitaláljak valamit. ha ez megvan, jöhet megint a merőlegesség...
(#) pucuka válasza gépromboló hozzászólására (») Nov 3, 2019 /
 
Ha felmászik a szalag, akkor előre dől a fej kicsit. Jusztírozd be, az alaplemez óvatos görbítésével.
A szalagos nagy magnókban ezért van három rögzítőcsavar.
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2019
Következő: »»   134 / 181
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem