Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kenwood erősítő javítása
Lapozás: OK   2 / 8
(#) aflmor válasza genya123 hozzászólására (») Dec 12, 2009 /
 
Hát mert ugye, nem hiszel az embernek!
Megspóroltál volna egy utat.
A következőért ne adj 27-et, az irreális. Régi cucc ez már. (ilyen alkatrészutánpótlás ismeretében, na meg amire használjátok.)
Amúgy orvosolható a probléma, (csak most nekem nincs rá energiám)
Rajz elő, végfok kiszór, előfok után, pl. 7294-el bele egy új vég., örül.
(#) genya123 válasza aflmor hozzászólására (») Dec 12, 2009 /
 
nem vettem új erősítőt hanem a kenwood volt 27000ft
(ami elromlott)
én meg nem értek annyira az elektronikához csak a villanyszereléshez....
(#) jozsika22 hozzászólása Feb 8, 2010 /
 
szevasztok van egy kenwood ka1030-as erősítőm és az a gondom vele hogy az egyik oldal sokkal halkabban szól mint a másik mi lehet a baja (én nem sokat értek ehhez) érthetően magyarázza el nekem valaki ne szakszavakkal(nyák? meg ilyesmi)
(#) Imi65 válasza jozsika22 hozzászólására (») Feb 8, 2010 /
 
Ennek lehet 15-20 oka, ezt senki nem tudja Neked megmondani, ezek közül melyik.
(#) muimui hozzászólása Ápr 6, 2010 /
 
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy van nekem egy Kenwood KRF-V5030D erősítőm. Bontóban vettem 2000-ért. Viszont itthon vettem észre, hogy a bemenet, és videó kimenet panel hiányzik belőle. Eddig időhiány miatt csak annyit csináltam vele, hogy bedugtam a konnektorba, de arra nemcsinált semmit. A kérdésem az, hogy szerintetek, anélkül a panel nélkül belehet-e izzitani a erőlködőt, Mert az erősítő rész benne van. Vagy csináljam meg az erősitőt, és készitsek bele egy bemenetválasztót, és egy rds-es rádió tunert? Én szívem szerint annak örülnék a legjobban, ha belehetne inditani igy, mert csak az erősitő része fontos. A kapcsolási razot csatolom
(#) yohnsee hozzászólása Máj 14, 2010 /
 
Üdv mindenkinek!
Ha még van türelmetek, akkor én is egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.
A helyzet: Kenwood KR-A5010. Mikor a Tuner (rádió) szól, akkor látszatra semmi gond, de ha közben rádugok bármelyik bemenetére (Aux/tape/video) jelet, akkor a rádió kicsit lejjebb halkul, és tisztán hallatszik benne a rádugott jel (zene)
Ha viszont az Aux/tape/video bemenetet használom, akkor a rádió sistergését hallom bele a zenébe, jó erősen. Igazából mindegy neki, hogy adón hagytam-e vagy sem a rádió részt, amikor másik bemenetet választok, belesistereg.
Plusz, egy 7812-es és egy tranzisztor (2sd1266), ami úgy hiszem, hogy az előfok tartozéka, erősen melegszenek (~50 celsius-lemértem), ezek közül a tranzisztort cseréltem, más okból. És miután kicseréltem, jöttem rá, hogy egy LC7820 IC is melegszik. Nyákfelirat alapján, ez felelős a bemenetek választásáért. Lehet, hogy túl egyértelmű a kérdésem, de ez okozhatja a jelek egymásra keverését?
Köszi, üdv
(#) yohnsee válasza yohnsee hozzászólására (») Máj 14, 2010 /
 
És amit még elfelejtettem: Ez a bizonyos LC7820 egy CMOS IC, ennek nem szabadna szintén 50 fok körüli hőmérsékletre hevülnie?
(#) djdozerboy válasza aflmor hozzászólására (») Nov 4, 2010 /
 
Bocs de volna nekem is 1 kenwood ka 880sd tipusú erőködőm....és hasonló a helyzet a "GENYA123"nevű emberkével...meg lehet javítani?és ha igen menyibe kerülne?(annyira bonyolult dolgokat ne írj nem vagyok "elektroteknikus"...csak nagy körvonalakban hogy mit kéne kicserélni...előre is köszi csá...
(#) yohnsee válasza yohnsee hozzászólására (») Nov 5, 2010 /
 
Régen nem járt erre senki...most már mindegy, mert szétszedtem, a belsejét teljesen kivettem, a dobozát hamarosan felhasználom, mert az azért jól néz ki.
djdozerboy: fentebb vázolták a hozzáértők, hogy hogyan kell nekikezdeni, miket kell kiméregetni, én annyival toldanám meg, hogy én úgy szoktam nekikezdeni, hogy először megmérem a főbb alkatrészeket, hogy kapnak-e tápfeszültséget. (IC-k, tranzisztorok,stb.)
Csao
(#) djdozerboy válasza yohnsee hozzászólására (») Nov 5, 2010 /
 
köszi megnézem...
(#) djdozerboy válasza yohnsee hozzászólására (») Nov 5, 2010 /
 
hali csak annyit kérdeznék hogy amik a képen meg vannak számozva esetleg elszineződik ha rossz? mer a 4-es számú cucc elég banrás....
(#) kadarist válasza djdozerboy hozzászólására (») Nov 5, 2010 /
 
Szia!
Kapcsold ki a kép méretezését a feltöltésnél és akkor nem lesz ilyen kicsi a kép. Semmit nem lehet látni.
(#) djdozerboy válasza kadarist hozzászólására (») Nov 5, 2010 /
 
pf bocsi...ez a kép eleve ekkor
(#) yohnsee válasza djdozerboy hozzászólására (») Nov 7, 2010 /
 
Ezen az oldalon van a service manual a Te erősítődhöz. Ebből már ki tudsz indulni, meg tudod keresni melyik alkatrész bajos, mi az értéke eredetileg.

Üdv

Service Manual
(#) djdozerboy válasza yohnsee hozzászólására (») Nov 9, 2010 /
 
köszönöm szépen....
(#) yohnsee válasza djdozerboy hozzászólására (») Nov 10, 2010 /
 
(#) dovv hozzászólása Júl 2, 2011 /
 
Sziasztok.
Az a kérdésem lenne, hogy egy kenwood krf 5050 erősitő távirányitója néha vezérli, máskor nem a készüléket. A készülék ovatos ütögetése után általában müködik.
Elképzelhető, hogy a nyák, vagy valamelyik forrasztás törött? Köszi
(#) Maszatomy válasza Maszatomy hozzászólására (») Júl 2, 2011 /
 
Még mindig megvan ez a vacak (KRF 4550). Időközben rájöttem, hogy addig működik a távirányítóval amíg egy gombot meg nem nyomok a DVD (JVC) távirányítóján, aztán kiakad és többet nem reagál a saját távirányítója .

Hogy nálad mi lehet nem tudom, javaslom kapd szét (néhány csavar és pattintó), és nézd meg nagyító alatt az előlapi panelt, esetleg forraszd át a lehetséges pontokat! Ha már eddig eljutottál lemoshatod az előlapot is.

Üdv.
(#) Orbán József hozzászólása Márc 12, 2012 /
 
Üdv!

Valószínű STK van benne, tud valaki bővebbet?

Kenwood_Basic_M_1_A

Bővebben: Link

1000 köszönet...
(#) reloop válasza Orbán József hozzászólására (») Márc 12, 2012 /
 
Üdv! Elektrotanyán van rajz. TA2040 van benne.
(#) Orbán József válasza reloop hozzászólására (») Márc 12, 2012 /
 
Vedd köszönetemet! Vettem egy ilyet rosszan, ha a vége halott, ebek harmincadjára megy a belseje...
30 $ / db-ja ennek a kimenő erősítő IC-nek.
(#) Orbán József hozzászólása Márc 14, 2012 /
 
Valami furmányos dolgot csináltak itt Kenwoodék.
Kis teljesítményen a TA2030-TA2040 páros más üzemmódban van, mint amikot teljesen kinyitják a csövet... Ezzel együtt nem túl nagy qualitásokkal rendelkező végfok, de nagyon jó mért paraméterekkel.
Ahogy láttam, több készülékükben is használták és egész komoly feszültségről +/- 64V kb.
Az előfokozat érdekesen hajt meg egy érdekes teljesítmény meghajtó fokozatot...
Elemzést kérek hozzáértőtól, köszönettel.
Ha lehet...

DSC_0056.JPG
    
(#) Orbán József válasza Orbán József hozzászólására (») Márc 14, 2012 /
 
Bocs, látom már..remélem jól.
A következő rajzon látszik, valamilyen érték alapján eldönti egy spec IC - komparátor, hogy rengeteg a téren a nép, nyomni kell a hangerőn és bekapcsol még két végtranyót a TA2040-ben.
A két vastagon húzott kimenet két kis Ohmos teljesítmény ellenálláson közösítve kiiramlik a kimenetre, némi fojtó és párhuzamos RC körítéssel.
Érdekes.

DSC_0058.JPG
    
(#) hagiel hozzászólása Máj 20, 2012 /
 
Sziasztok! Olyan Problémám akadt, hogy van egy kenwood KAC-624- es típusú erősítőm és egy bizonyos idő után felmelegszik, és elhalkul a láda. A tranzisztorokat kivettem belőle, azok jók. esetleg ha egy kapcsolási rajzot valaki tudna nekem küldeni, megköszönném!
(#) mrkevin hozzászólása Júl 26, 2012 /
 
Sziasztok!

Kaptam egy Kenwood KRF-4070D-t hibásan. Úgy döntöttem nekiállok és megcsinálom. Az első lépések viszonylag könnyen mentek, mivel az egyik STK ki volt csípve belőle. Gondolom kiment és tiltott az erősítő, ezért elcsípkedték a lábait, hogy bekapcsoljon. Ezt kicseréltem, és most jön is hang szépen a hangszórókon. Viszont most jön a fekete leves. Ha valamelyik bemenet bármelyik oldalára jelet adok, az kijön az összes hangszórón. Vagyis ha csak a jobb csatornán van jel, akkor is szól a bal hangszóró, nem is kicsit. Uez a helyzet az erősítő saját teszthangjaival. Bármelyik csatornára küldi, az összesen jön a "zúgás". Talán annyi a különbség, hogy amelyikre kellene jönni, az a hangszóró picivel hangosabb. A sorroundokon viszont nincs akkora erősítés, azok valamivel halkabban szólnak, pedig uazt a teszthangszórót teszem rá.
Gyorsban annyit megnéztem, hogy a deckre menő jelnél is keveredik-e már, de ott rendben van. Tehát ha csak a jobb oldalra adok jelet, akkor a deck-en a monitoron is csak a jobb oldalon tér ki a kivezérlésmérő.

Találkozott valaki már hasonló hibával ennél az erősítőnél?

service manual itt
(#) proba válasza mrkevin hozzászólására (») Júl 27, 2012 /
 
Legszebb hiba a műhiba.Aki kicsípte az STK-t az valahol összekötött /elvágott/átalakított valamit hogy a használónak ne hiányozzon az egyik oldal...szerintem.
(#) Travolta válasza mrkevin hozzászólására (») Júl 27, 2012 /
 
Ket dolog lehet. Vagy a kimenetet vagy a bemenetet kozositette valahol. Elmeletem szerint, mivel a vegfokot csipte ki, a kimenet lehet valahol kozositve. Ezeknek nezz utana.
(#) mrkevin válasza Travolta hozzászólására (») Júl 27, 2012 /
 
Rendben, megnézem, bár nem láttam forrasztásnyomokat a lapon. A végfokot valószínűleg azért csípték ki, mert hibás végfokkal nem kapcsol be az erősítő, nem hinném, hogy ott bármit alakítgattak volna, mivel a két front és a center egy végfokon van (STK-443).
Hétvégén nekiesek oszcilloszkóppal, végigkövetem a bemenetet, hogy honnan romolhat el. A kapcsolási rajzában annyit láttam, hogy van egy bemenet választó ic, onnan megy egyből a végfok felé, majd átmegy pár tranzisztoron, amik testre húzzák a jelet, ha a mute gombot benyomjuk, és onnan már megy is be a végfokba...
(#) mrkevin válasza mrkevin hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Na megnéztem. A végfok bemeneti oldalán még minden rendben van. Tehát a kimeneti oldalon van valami gond. Zárlat nincs, elvileg rendben van, de valami mégis rossz kell hogy legyen. Van egy visszacsatolás, és mivel mind az 5 csatornán áthallás van, és csak a visszacsatolásnál van közösítve mind az 5 így valami a körül lesz, de ez csak tipp. Ha esetleg van valaki, aki nagyobb szaktudással bír ezena területen és segítene, azt megköszönném.
(#) mrkevin válasza mrkevin hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Ja még annyi, hogy ha rákötök hangszórót a kimenetre, akkor ahogy hangosítom, úgykezd el egyre jobban torzítani, viszont fülhallgatóval nem csinálja (vagy max nagyon nagy hangerőn, amikor már a füles sem bírná)
Következő: »»   2 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem