Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Keverőerősítő átalakítás
 
Témaindító: KisNiko, idő: Aug 17, 2019
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) KisNiko hozzászólása Aug 17, 2019 /
 
Szép jó napot mindenkinek!

Van egy eléggé idős (1990) 16+8 sávos LEM Compact system 16-8 sávos keverőerősítőm, sajnos konkrétat nem tudok mondani, mert a címkéje eléggé karcos, olvashatatlan. Szerencsétlen eléggé rossz állapotban van, az egyik panelja el is volt törve, az is úgy van össze toldozva-foltozva, potijai nem igából jók, szóval több sebből vérzik a dolog.

Na mármost, kitaláltam, hogy erősítőként szeretném használni, keverő nélkül. A keverőt szépen le is választottam az erősítőről, hogy én majd a line-in-ről használom. Azonban a probléma a következő.

Egy ideig szépen szól, majd egy rövid idő után (gondolom valami melegszik) elkezd elhalkulni, amíg teljesen el nem halkul, majd lök egy nagyot a hangfalakon, és szépen visszajön a hang az eredeti kb felére, de az is torzan.

Kikapcsoláskor szintén lök egy nagyot, de nem azt a pukkanós fajtát (mint amikor rossz sorrendben kapcsolod le az erősítőt és a keverőt.)

Ez mitől lehet?


Válaszokat előre is köszönöm, további szép napot!
(#) szikorapéter válasza KisNiko hozzászólására (») Aug 17, 2019 /
 
Tápfeszek nem maradnak ki valamelyik oldali? Ellenőrizd elsősorban a tápfeszültséget, a hűtőbordát mennyire melegszik. Ha a hűtőborda érinthetetlenül forró ott valamelyik végtranyó folyton vezet.
(#) pipi válasza KisNiko hozzászólására (») Aug 17, 2019 /
 
Esetleg "rosszul" választottad le, valószinűleg kell soros kondi a jelbemenetekkel, anélkül lehet elmászik belül valami DC szint, és elmelegszik.
Ha már szét van szedve, méricskélni kell a jó és az elhalkult állapotban, felírni a szinteket, és elgondolkodni megfelelőek-e
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2019
(#) KisNiko válasza szikorapéter hozzászólására (») Aug 17, 2019 /
 
Egyáltalán nem melegek. Amit láttam rajta (igaz a tápon) hogy 2 db 4700µF 35Vkondi volt már cserélve. Ezek a kondik 1-1 tranzisztorra mennek rá (ezeket is cserélték már, szerintem a kondikkal egyidőben) az egyik egy LM7915-ös (ha jól tudom ez feszt stabilizál) a másik egyenlőre nem tudom hogy mit csinál. Na tehát ezeknek a tranzisztoroknak a hűtőbordájánál meg van barnulva egy kicsit a panel, de szerintem ez még a cseréjük előtt barnult meg, mert jelenleg nem melegednek túl. Ettől függetlenül ajánlott őket cserélni? (Őket karikáztam be)

Sajnos azt nem tudom, hogy melyik szálon mennyinek kell kijönni, semmi jelölés nincs ezzel kapcsolatban (és természetesen típusmegjelölés sincs, hogy utána tudjak nézni, hogy konkrétan mennyinek kell kijönni). Na mindegy. A holnapi napot végigméricskélem.

Két végfok panel van egyébként benne, egyenként is ugyan az a hibajelenség, meg együtt is. Megpróbálom elküldeni a képeket a panelokról.

Viszont egyébként az érdekesség, hogy megtörténik az elhalkulás, torz. Rendben oké. Kikapcs, bekapcs (nem nagyon hagyva időt arra, hogy lehűljön az a valami), és megint szépen szól egy kis ideig, és kezdődik minden elölről. Holnap megpróbálok videót készíteni, és feltölteni, mert elég “faramucin” sikerült megfogalmazni a dolgokat.
(#) Tomi111 válasza KisNiko hozzászólására (») Aug 17, 2019 /
 
Szerintem az lesz, amit pipi írt feljebb: kell a soros kondi a jelbemenetre.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem