Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki hol gyártatja a NYÁK-ot ?
 
Témaindító: kaqkk, idő: Ápr 16, 2018
Témakörök:
Lapozás: OK   61 / 66
(#) bitmixer válasza lóri hozzászólására (») Júl 19, 2023 /
 
Kösz, így már értem, de még most sem tudom, melyik volt az a kép, illetve hozzászólás. Miért nem válaszgombbal írtad, mint most nekem? Talán az érintett sem vette a lapot...
(#) lóri válasza bitmixer hozzászólására (») Júl 20, 2023 /
 
Nincs mit. Azért írtam neked, mert te válaszoltál. Általában ebből sértődés van, azért nem írok senkinek, csak úgy megjegyzem, jobbító szándékkal.
(#) devergo74 hozzászólása Aug 1, 2023 /
 
Sziasztok!
KiCad-et használok, és ebbe a programban található a JLCPCB-nek a gerber -készítő beépülő modulja. Ha ezzel a pluginsel készítem el a gerber fájlt, akkor ezt egyből lehet küldeni gyártásra?
Feltöltöttem az oldalukra, ott látszódik minden.
(#) Frankye válasza devergo74 hozzászólására (») Aug 1, 2023 /
 
Ha az oldalukon a megjelenítőben jónak látszik, akkor jó eséllyel a gyártában is jó lesz.
(#) devergo74 válasza Frankye hozzászólására (») Aug 1, 2023 /
 
Megfelelően látszódik, na majd kiderül, ha rossz, szerintem szólni fognak.
(#) Alkotó válasza devergo74 hozzászólására (») Aug 1, 2023 /
 
Azért érdemes alaposan tanulmányozni a megjelenítő által mutatott képet, mert eltérő lehet a "jó/rossz" megítélés nálad és a gyártónál.
Pl. őket nem érdekli ha neked egy felirat rossz helyen van, hiányzik két kötés, vagy összeér két alkatrész stb., pedig ezek fontosak lehetnek majd a felhasználás során.
(#) devergo74 hozzászólása Aug 17, 2023 /
 
Sziasztok!
A JLCPCB-nél rendeltem meg a nyákokat, az lenne a kérdésem, kifizettem a költséget amennyibe kerül a gyártás, ezekután további költség még várható?
Vagy ezzel befejezetnek tekinthető a vásárlás?
(#) Ódenka válasza devergo74 hozzászólására (») Aug 17, 2023 /
 
Valamint a szállítást és az adót a Gyártó felé kifizetni. Más nincs.
(#) devergo74 válasza Ódenka hozzászólására (») Aug 17, 2023 /
 
Az felszámolták ha jól láttam, még a nyák rendelésekor.
Köszi az infót
(#) Ódenka válasza devergo74 hozzászólására (») Aug 17, 2023 /
 
Minden rendben fog menni, korrekt Szolgáltató.
(#) bitmixer hozzászólása Aug 27, 2023 /
 
Tegnap órákat töltöttem el azzal, hogy megpróbáltam JLC-nél rendelni egy új panelt. Semmi extra, többször gyártattam már velük hasonlót. Többszöri próbálkozásra sem sikerült, kétségbeesetten kerestem magamnál a bajt, amiért hiányolja a BOARD réteget, és emiatt a saját Gerber nézegetője nem jeleníti meg. Végül online chat-ben nyugtattak meg, hogy majd az ő embereik megnézik, mi a baj, és jóváhagyásra küldenek egy képet. Így is történt, leokéztam, azóta gyártásban van. Mondjuk a Gerberük még most sem mutatja helyesen, de remélem, minden rendben lesz...
Valakinek volt már hasonló tapasztalata?
(#) Alkotó válasza bitmixer hozzászólására (») Aug 27, 2023 /
 
Ha nem sért valamilyen titkot, akkor tedd fel ide azt a tömörített állományt, amit elküldtél nekik. Így lehetőség nyílik mások számára is a megnézésre. Ez alapján már lehetne valamit mondani.
Találgatás szintjén, előfordulhat olyan, hogy amit generáltál állományokat, az valamiért "nem az igazi" ezért nem mutatja jól az automatikus megjelenítő. De ennek ellenére a gyártó mégis meg tudja fejteni, ezért akár még jó panelt is tud készíteni.
(#) bitmixer válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 27, 2023 /
 
Magánban elküldöm neked, ott folytassuk! Kösz!
(#) pipi válasza bitmixer hozzászólására (») Aug 27, 2023 /
 
Hali!
A jlc oldalán több nyáktervezőhöz van segédlet hogyan "szeretik" megkapni a gerbert. Nézted már?
https://jlcpcb.com/help/catalog/180-PCB-Files-Preparation
(#) niedziela válasza bitmixer hozzászólására (») Aug 27, 2023 /
 
Te vagy a több ezredik aki abba a hibába esik, hogy az online nézegetőjük alapján gondolod jónak, vagy a rossznak a fájljaidat.

@pipi
Minden gyártó egyformán szereti megkapni a fájlokat, rétegenként amire szükséged van.

t*b_silk
t*b_soldermask
t*b_layer (réz sávok)
t*b_solder paste
board_outline
ha van belső réteg akkor azok is, de az hobbiban nincs.
t*b top és bottom oldal, értelem szerűen ha nincs top_layer akkor azt nem kell küldeni, ha nincs bottom_solder paste akkor azt sem kell küldeni.
Szóval mindig azt kell küldeni ami van, plusz a furat fájl.

Mindenki ez alapján gyárt.
(#) pipi válasza niedziela hozzászólására (») Aug 27, 2023 /
 
Nem a rétegekkel van a baj, hanem a bennük lévő formátummal... A "gerber" belül többféleképpen nézhet ki, generáláskor egy csomó paraméter megadható, a gyártók ezt leírják hogy milyen formátumban szeretik. Nézz rá a linkre amit küldtem
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2023
(#) bitmixer válasza pipi hozzászólására (») Aug 27, 2023 /
 
Mindkettőtöknek: azt az ismertetőt természetesen már áttanulmányoztam, mindent aszerint csinálok. Mint írtam, korábban több nyákom gond nélkül átment, most először fordult ez elő.
Itthon a GerbMagic-kel ellenőrzöm őket küldés előtt, ez is jó volt, de a JLC-nél a Board réteget hiányolta. Úgy látszik, a Gerbereknek is lelkük van
(#) bitmixer válasza niedziela hozzászólására (») Aug 27, 2023 /
 
Bocs, ennyire azért nem vagyok kuka. Mivel eddig az ő gerberükkel is mindig sikerült megnéznem mindent, most joggal merült fel bennem, hogy mi történt?
(#) lóri hozzászólása Szept 1, 2023 /
 
Sziasztok!
Az lenne a kérdés, ha új megrendelő vagyok a jlc-nél, akkor van valami ingyenes csomagküldés, első alkalommal, ha jól értettem.
Ez csak egyféle nyáknál lehetséges, vagy akkor is, ha ötfélét adok le?
(#) BZoli94 hozzászólása Szept 9, 2023 /
 
Sziasztok! Kínából szeretnék kész, szerelt NYÁK-ot rendelni. Olvasgattam ezt a fórumot, de nem találtam ilyet, - többnyire szereletlen panelek kerülnek megrendelésre.
Szerelt NYÁK rendeléssel van valakinek tapasztalata? PCBway szimpatikus nekem, de eddig csak egy magyar gyártót próbáltam ki, és onnan is csak üres NYÁK-ot.
Olyanok érdekelnének, hogy mennyi idő alatt jön meg, ha így kérem, illetve, hogy a szerelt alkatrészek jól működnek-e...?
Köszönöm előre is!
(#) jefflynn válasza BZoli94 hozzászólására (») Szept 10, 2023 /
 
Nem írtad, hogy proto (pár db) vagy sorozatgyártás. JLC-nél van ilyen szolgáltatás, de csak SMD-t ültetnek be. Olcsóbb verzióban csak egy oldalra, drágábban megcsinálják mindkét oldalt. Célszerű olyan alkatrészeket használni, amik raktáron vannak náluk. Rendeltem már ilyet, nekem nem volt velük komoly bajom, de csak 5-10 db-os szériák voltak. Rengeteg olyan cég van Kínában, ami teljes gyártást, összeszerelést vállal (nem csak SMD, nyákot is legyártatja stb.), egyet próbáltam, és pár rendelés után feladtam. Biztos van közöttük jó, megbízható, de akivel én kapcsolatban voltam, az nem vált be. Minden rendelésben elrontott valamit, több száz panelt küldött el úgy, hogy egy-két alkatrészt cserélni kellett, meguntam. Szóval ebben nem tudok tanácsot adni.
(#) BZoli94 válasza jefflynn hozzászólására (») Szept 10, 2023 /
 
Köszönöm a választ! Viszonylag kis darabszámról volna szó. Elsőre amúgy sem rendelnék 2-nél többet, hogy meglássam, működik-e. Közben amúgy találtam egy hitelesnek tűnő bemutató video-t...
(#) lóri válasza lóri hozzászólására (») Szept 11, 2023 /
 
Na, akkor megválaszolom magamnak. Szombaton leadtam, nincs ingyenes szállítás hatfélénél. Lehet, hogy a pcbway-nál van ilyen lehetőség, csak kevertem.
(#) Zsarka hozzászólása Okt 2, 2023 /
 
Szép napot mindenkinek! JLCPCB oldalán szeretnék egy olyat hogy ők beépítenék a passzív smd elemeket . Hogyan lehet ezt kieszközölni ?
(#) niedziela válasza Zsarka hozzászólására (») Okt 2, 2023 /
 
PCB Assembly
De nem hátrány ha eltudod mondani majd mit szeretnél.
(#) Zsarka válasza niedziela hozzászólására (») Okt 3, 2023 /
 
Köszönöm
(#) ink hozzászólása Okt 4, 2023 /
 
Sziasztok! Van egy eps kiterjesztésű fájl(nyák terv). Ebből hogyan kreálhatok gerber fájlt?
(#) lóri válasza ink hozzászólására (») Okt 4, 2023 /
 
Szia! Nem tudom, hogy jó-e, de ezt találtam:Bővebben: Link
(#) Alkotó válasza ink hozzászólására (») Okt 4, 2023 /
 
Ha csak birtokolni akarod a panelterv rajzát GBR formátumban, akkor arra biztosan találsz valamilyen konvertert.
De feltételezve, hogy gyári módszerekkel panelt akarsz gyártatni, akkor már nem találsz közvetlen megoldást. Ahhoz nem elég a panelkép (szükségesek a rézoldalak, a maszkok, a feliratok, a furatokat leíró állomány, a kontúr, stb.). Ezeket akkor éred el a legkényelmesebben, ha berajzolod a tervet egy paneltervező programba, ami aztán szinte automatikusan legenerálja ami kell.
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2023
(#) gerry válasza ink hozzászólására (») Okt 4, 2023 /
 
Beimportáltam Eagle-be méretarányosan. Fel kell pakolni az alkatrészeket és összekötözgetni! Kiindulásnak jó! Eagle ver. 6.4.0
Következő: »»   61 / 66
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem