Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nagyon elegáns gratulálok.
A lépcsős téma is érdekelne én is már régóta gondolkodom rajta. Nálunk könnyen kivitelezhető lenne mivel itt minden évben lebontjuk a házat és újraépítjük
Szép lett, gratulálok! :kalap:
Azt szabadna megkérdeznem, hogy kinél csináltattad a nyákot?
Üdv!
Végre elkészült a PicKit2 klónom. Köszönök mindent Topinak , és Levinek. ( A nyák nem görbe, a nagyító miatt néz ki így.) T.:Márk A felesleges entereket kiszedtem --vicsys
Igaz hogy még nem múltidő de már majdnem megépült
(már többször használtam így félkészen is ) a szuperflux ledes levilágítóm ,Érdekességei : 24db szuperflux led a táp egy 12v 70W os halogén inverter (kapcsoló üzemű táp) csak előterheléssel hajlandó elindulni ezért van a panelon a 24v 10w os szofita égő , és a magas frekvencia miatt a mezei 5A os egyenirányító szó szerint izzott ezért pc tápból bontott 3 lábú dupla diódákből állítottam össze az egyenirányító hidat a panelra került még a pices időzítő és a relés kapcsoló fokozat már csak a doboz készítés van hátra
Szinte még meleg annyira új. Motorola MC68331 fejlesztőpanel, minden port tüskesorra kivezetve. Egyoldalas nyák fotózva, laminálható lötstop-fóliával (ezt még gyakorolnom kell, de azért nem lett rossz, adtam is magamnak egy erős kettest rá
Hozd ki az ellenőrződ, beírok egy ötöst!
De jol nez ki!
-lot-stop, hogy csinaltad??
Kettest akkor milyen lenne az ötös ? Nagyon penge !
A lötstopra a választ a nyák készítés kérdésekben találod itt Még kísérletezek a jó eredményért, ha van valami megosztom veletek.
Ez jól néz ki, tetszik. Kipróbálom én is.
Ilyenkor elgondolkodom, hogy azért biztosan vannak ufo-k közöttünk akik ilyeneket tudnak csinálni
![]() Gratulálok.
Méghogy kettest magadnak.
Meg méghogy kísérletezel a jobb eredményért? :eek2: Ez elképesztően szép. De tényleg gyönyörű. Grati hozzá. A másik oldaláról töltesz fel képet? Megnézném...
Töltök, de csak délután
(egyébként pár átkötés, tüskesor és passzív alkatrészek) Azért csak kettes, mert itt-ott bugyborékos lett a fólia laminálás után, és lejött, meg nem volt elég hosszú a levilágítási idő, előhívásnál meg is mattult picit.
Sziasztok!
Eleg nagy a gondom, epitettem egy H-hidat ami nem akar mukodni. A 14 labu XOR IC-t az aramkorbol kiveve kozvetlen a 3-as vagy a 6-os stb vezerlo labakon keresztul vezerelve a hid kulon-kulon agait se mukodik megfeleloen. Peldaul 3asrol vezerelve egy LED-et a motor helyen tokeletesen mukodik azonban a 6osrol vezerelve 3-400 mA-t vesz fel, es a tranzisztorok nagyon melegednek. Motort vezerelve meglepo modon 8V-os megtaplalast alkalmazva a motor forog, azonban csak 2.5 V jut ra, es a tranzisztorok megintcsak nagyon melegednek. Mi lehet a gond szerintetek? Koszi elore is a segitseget!
Jól gondolom, hogy csak a felső oldali tranzisztorok melegszenek?
Azt hiszem igen, bar nehez meghatarozni, nem akarom hagyni hogy leegjenek(ha mar meg nem tortent..
)
Az a baj, hogy a felső oldali NPN tranzisztorok földelt kollektoros kapcsolásban mennek, így az emitterükön a fesz mindig egyenlő a bázisfesz minusz 0,6V = 4.4V kb. Te meg ráerőltetsz a kollektorra 8V-ot, így a tranzisztoron marad kb. 4V, ami nagyon megnöveli a disszipációt. A megoldás, hogy PNP-ket használsz felül.
De ne itt folytassuk ezt, mert ez nem az a topik
Ez akkor is nagyon szép lett.
A hátulja. Ennél többet nem is érdemel ez a részlet, csatlakozók, passzív alkatrészek, átkötések, mert kétoldalasat házilag nem szeretek csinálni. Köszönöm az elismerést
Hello!
Nézd át az XOR igazságtáblázata szerint, hogy miként működik ez a kereszt kapcsolás! üdv! proli007
Hali!
Szeretném nektek megmutatni mit építettem. Ebben a kis dobozban található egy Subwoofer- alul áteresztő,sztereó hangszínszabályzó és egy sztereó előerősítő.
Egyedi dobozolás.
Kompakt és hordozható!
Spagetti design, festékes vödörben.
Nem búg?Végül is nem rossz az ötlet...csak hát, hogy is mondjam...
Ez egy jégkrémes, vagy festékes doboz? Ahogy nézem, 230V-os hálózati műszercsatlakozó is szerelve van bele. Ez veszélyes üzem így. Meg látom, hogy kusza dróthalmaz is helyet kapott a dobozban. ez így tényleg veszélyes. Gondolom ez csak amolyan próba darab, ezután rendes, az elektronikai készüléknek megfelelő "csomagolást" kap majd a kütyü.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

)