Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   476 / 1708
(#) vtsoftware válasza interferi hozzászólására (») Szept 20, 2009 /

Aztaaa, ez nagyon tuti.
Grati hozzá, ez tényleg nagyon szuper...
(#) K.Leslie válasza Panhard hozzászólására (») Szept 20, 2009 /

Idézet:
„Hali. Egy kicsit tuningoltam a kocsimat, riasztó távirányítóról is lehet indítani. PIC vezérli.”

Üdv!
Ez tetszik! Szabad többet tudni róla? Pl. annyit, hogy én is meg tudnám építeni?
(#) Gery válasza M.Béla hozzászólására (») Szept 20, 2009 /

Köszi!
A kanna tényleg jó ötlet, majd átgondolom a pontos kivitelezést
(#) geri303 válasza edgaar hozzászólására (») Szept 20, 2009 /

Hello!
Elkészült az óra kijelzése ahogy beszéltük tegnap, első percben felvillannak a következőben kialszanak körbe a mp LED-ek.
Itt van róla egy :Videó
(#) bankimajki válasza geri303 hozzászólására (») Szept 20, 2009 /

Ez nagyon király gratula
(#) edgaar válasza geri303 hozzászólására (») Szept 20, 2009 /

Király! Pont erre gondoltam magam is
Van már valami terv dobozolás-ügyileg ?
(#) geri303 válasza edgaar hozzászólására (») Szept 20, 2009 /

Arra még nekem nincs
De lehet csak fellógatom a könyvespolcra. És kap elé kék fóliát, persze kivágva a piros kijelző helyén.
(#) Panhard válasza geri303 hozzászólására (») Szept 20, 2009 /

Úgy nem lenne jobb, ha a kettőspont is másodpercenként villogna?
(#) san398 válasza geri303 hozzászólására (») Szept 20, 2009 /

Szuper az óra, gratulálok! Én is szerettem volna már régen ilyen órát utánépíteni de sehol nem találtam információt, rajzot róla a neten. Ha úgy döntesz, hogy elérhetővé teszed a teljes dokumentációt akkor biztos megépítem. Lehet arra számítani, hogy közkincsé teszed a dokut? Észrevettem a videót nézve, hogy a hétszegmenses kijelzők között a két pont gyorsabban villog mint ahogy a másodperc ledek kigyulladnak, elalszanak. Érdekelne, hogy ez a két pont mi alapján villog eltérően?
(#) geri303 válasza Panhard hozzászólására (») Szept 20, 2009 /

A doksit nem tudom még mindig, hogy elérhető lesz-e.

A villogásra: olyan órája már mindenkinek van ami másodpercenként villog, ilyen meg csak nekem bee bee .

AS szabvány szerint villog (ahogy sikerül)
Amúgy x timer megszakítás után vált. Nem tudom, hogy fogom e szinkronizálni, nekem így jobban tetszik. Olyat a boltban is tudok venni.
(#) vicsys válasza SALáta hozzászólására (») Szept 20, 2009 /

Na ezért nincs rajta másodperc.

ppp.JPG

(#) Szebence válasza vicsys hozzászólására (») Szept 20, 2009 /

Wáó Valóban ne legyen rajta másodperc
(#) SALáta válasza vicsys hozzászólására (») Szept 20, 2009 /

Még az 1x40 karakteres sem elég... maximum ha nincs dátum.
(#) vicsys válasza SALáta hozzászólására (») Szept 20, 2009 /

De igen mert csak 26 karakter a leghosszab idő (dátum nélkül) 19:49:49=> IIIIVX:IIIIVXXXX:IIIIVXXXX
(#) mark.budai válasza SALáta hozzászólására (») Szept 20, 2009 /

De a 2x40-es elég lenne...
(#) Hp41C válasza vicsys hozzászólására (») Szept 24, 2009 /

Sziasztok!

Ha a számokat jobbról balra kell olvasni, nem a órának kellene a jobb oldalon lennie?
(#) Hujikolp hozzászólása Szept 24, 2009 /

Üdv!

Készülget az órám nekem is szép lassan, most a forrasztási folyamatnál tartok. Csináltam az smd ic-kről egy fotót, szerintem baromi jól sikerült Maga az óra elkészülése még hátrébb van, sok a munka lesz vele Természetesen kézi forrasztás
(#) mate_x válasza Hujikolp hozzászólására (») Szept 26, 2009 /

Szia!
A nyákot is te készítetted, csak mert tök jó rajta az a forrasztás védő bevonat !
(#) MolnarG válasza mate_x hozzászólására (») Szept 26, 2009 /

Szerintem gyártatta, ha jól látom furatgalvánozott, azt pedig házi körülmények között elég nehéz lenne reprodukálni.
(#) Hp41C válasza vicsys hozzászólására (») Szept 26, 2009 /

Szia!

Ahogy az 50-es szimbólimát definiáltad, lehethe 2-est is definiálni egy karakternek. Ekkor a leghosszabb idő csak 20 karakter lenne....
(#) vicsys válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 26, 2009 /

...és akkor a négy is elférne 2 digiten. Hm. Kipróbálom, köszi a tippet!
(#) uli hozzászólása Szept 26, 2009 /

Sziasztok! elkészült végre a sztereó erősítőm. 2 TDA2030as dolgozik benne. A doboz még nem 100%os, nem ártana lefújno az egészet, de már így is jól néz ki szerintem. Szólni is szól
uli
(#) Hujikolp válasza MolnarG hozzászólására (») Szept 26, 2009 /

Üdv!

Igen, gyártott, furat-galvanizált, meg helyenként elég közel mennek a vezetősávok. Ráadásul eléggé kétoldalas lett. Szerencsére igen jó lett a nyák, így könnyű vele dolgozni
(#) K.Leslie válasza kiskacsa2009 hozzászólására (») Szept 27, 2009 /

Üdv, nem láttam, hogy kaptál-e választ
Idézet:
„Valamint nem értem, hogy miért nem működik "pont" üzemmódban (Videó13), amikor a 9-es lábat a földre húzom. (jumperrel)

A dot/bar váltáshoz Vss re kell húzni nem GND re. Nekem így megy a lambda monitor.
(#) hadnagyakos válasza uli hozzászólására (») Szept 27, 2009 /

Én is pont elkészültem az erősítőmmel. Egy hestore.hu-s 2X50W KIT dolgozik benne.
A doboza hulladék parkettalapból, az előlap pedig figyelmeztető táblából készült.

Lehet, hogy egy kicsit túlzásba vittem a Ledeket...
(#) vicsys válasza hadnagyakos hozzászólására (») Szept 27, 2009 /

Idézet:
„Lehet, hogy egy kicsit túlzásba vittem a Ledeket...”
Igen, de jól kompenzálja ezt a túlzást a hűtőfelület mérete.
(#) MolnarG válasza hadnagyakos hozzászólására (») Szept 27, 2009 /

Vicsys kolléga arra akar célozni, hogy használj nagyobb hűtőbordát, hacsak nem akarod megsütni a végtranzisztorokat vagy a tda-t.
(#) hadnagyakos válasza vicsys hozzászólására (») Szept 27, 2009 /

A dobozban már nagyobb hűtőborda van, az csak a próbakor volt rárakva, mert nem volt itthon más.
(#) lobbooo hozzászólása Szept 28, 2009 /

Sziasztok!

Nemrég alakítottam át egy kedves barátom házimoziát,eszt szeretném megosztani veletek.Ugy kezdődött,hogy megnézte az enyémet és utána elégedetlen volt a sajátjával... Megkért ,hogy nézzem meg mit lehetne kezdeni az övével,hogy jobb legyen.Teljesen szétbontottam a cuccot,hát meglepő volt a látvány...Tda7269A ból 2db, egy 7360bridge kötve és és 7296 sub-nak,ezekkel még nem is volna gond.A trafó már másfél órája ált mikor kibontottam és még mindig 45fokos volt.Az előfokozat tápjának a korlátozó ellenállása körül a panal feketére égve, a kiskondik körülötte kipuposodva,mindez egy alig 5-6 éves készüléknél.
Elöször is kicseréltem az égett ellenálásokat és a kis kondikat,0,5W-os ellenálás volt benn kicseréltem 2W-ra - pont ez illet a panelba - így megmértem üzem közben a hőmérsékletet,stabil 70 C még ezzel is...,de ez már elfogadható.A régi trafó szimmetrikus 14,21 és Mono 12V ot szolgáltatott.Tettem bele egy toroid 320W szimmetrikus 18-,24-, és Mono 12V feszültségű trafót.Kicseréltem a sub táp kondikat - 4700µF helyett 10000µF - és kivettem a TDA7296-ot, és betettem egy TDA7294-et.Kicseréltem a diódákat is a tápban egy 10A-es Gratz-re,majd a két TDA7269A távolítottam el,és a helyükre TDA7265-t tettem, itt is a táp Gratz 10A-re lett cserélve,a 4700µF elkók viszont itt megmaradtak.Az elő fokozatban JRC IC vannak azok igen szép hangzást biztosítottak,ezért megmaradtak,de foglalatot tettem be nekik,hogy cserélhetők legyenek.Itt még az elkókat ahol lehetett tantálra cseréltem.
Össze állítottam neki 28mm vastag MDF-ből egy dobozt és tölgy furnérllal bevontam majd vízpáccal és selyemfényű lakkal kezeltem.A Sub hangszóró egy Ground Zero GztW25T lett.Még egy ventillátor szabályzó áramkört és egy 120mm-es 1000/perc fordulatú,gumibakos halk ventit is kapott,hogy ne égessük el a bordát! Így most 4*25W + 1*20W + 1*82W és nagy dinamika tartalékkal,erőteljes effektekkel.
Régen 4*11W + 1*20W + 1*35W nulla dinamikával.A kis hangfalak még a közeljövőben kerülnek átalakításra,lényegében a rear-t kell teljesen lecserélni,a többihez alig kell hozzányúlni.
(#) lobbooo válasza lobbooo hozzászólására (») Szept 28, 2009 /

és a többi...
Következő: »»   476 / 1708
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem