Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   150 / 570
(#) kicsibalu hozzászólása Jan 18, 2013 /
 
Bocsánat a Dupla HSZ-ért de kaptam egy olyan információt hogy lehet a hőcserélővel van a baj amit remélek hogy nem mert 60.000Ft
(#) Nirbi hozzászólása Jan 18, 2013 /
 
sziasztok! Annyi hasznos hozzászólást láttam ezen az oldalon, hogy regisztráltam, talán tudtok segíteni. Stiebel Eltron Primus kombi cirkóm van. A problémám az, hogy a fűtés indulásával, vagy a melegvíz megnyitásával nem indul be a nagy láng (nem modulál). Szerelő kétszer volt, nem tudott semmit hozzászólni, ráadásul Szombathelyen most már nincs is hivatalos szervízelője a Stiebel-nek. Szétkaptam a kazánt, és ahogy megmozgattam a vezetékeket, egyszerre megindult a nagy láng. A végén arra jutottam, hogy a vezérlő panelre ültetett csatlakozó mozdításával indul meg a láng, működik is 1 napig, aztán megint meg kell mozgatni a panelcsatlakozót. Két képet mellékelek, az egyiken egy érzékelő, aminek a két piros vezetéke van a panelre kötve, a másik pedig maga a panel, ahol egy 4-es csatlakozóba fut a 2 piros vezeték.
Szerintetek szimplán kontakt hiba, vagy szakadás a panelen, vagy ezt az érzékelőt kell kicserélni.
Na meg a melegvizem sem az igazi, bár ahogy olvastam az oldalon, szerintem egy savazás segítene rajt. Csak akkor ad igazán meleg vizet, ha félig nyitom meg a csapot, egyébként csak langyosat, na meg a nyomás sem az igazi.
Ötlet valakitől? Hálás lennék.
(#) kokaix válasza toro hozzászólására (») Jan 18, 2013 /
 
Hol tudnám kizárni (milyen csapot kell elzárni, kinyitni)? Nem tudjuk ezeket.
(#) csocsi1 válasza VIM hozzászólására (») Jan 18, 2013 /
 
Sajnos csak most kerültem gép közelébe mert ugye dolgozni is kell. Amit írtál most átnéztem és rendesen be van programozva a termosztát át néztem kétszer is és az mitől lehetséges, hogy ha levettem a termosztátot és bekapcsolt a kazán most még megpróbálom vízkőteleníteni hátha az segít vagy már csak a ráolvasás fog segíteni rajta. De köszönöm az eddig nyújtott segítséget ha ez sem segít akkor szerelőt kell hívnom hozzá pedig nem sok bizodalmam van feléjük már volt aki átvágott de gondolom nem mindenki ez a fajta.
(#) DoDo69 válasza kicsibalu hozzászólására (») Jan 18, 2013 /
 
Nem tudom mi baj lehet egy hőcserélővel , ami nem lyukas nincs összeszakadva a belső csővel. El van dugulva, üledékes. Kikellene szedni , átmosni kisavazni max. De találkoztam olyan szivattyúval, aminek a járókereke úgy el volt dugulva ,hogy a víz nem ment át rajta, így nem tudott nyomni.
(#) VIM válasza csocsi1 hozzászólására (») Jan 18, 2013 /
 
Ne szedd szét a kazánt! Semmi köze a termosztátnak a vízkőtelenítéshez. Nem azért nem akar fentebb menni a hőmérséklet, mert vízköves volna a kazánod. Ha a kazán előremenő hőfoka 65-75fokos, akkor a termosztát akkor fog majd kikapcsolni ha ezzel a fűtőközeggel felfűtöd a helységedet. Ezt pedig a termosztát programja határozza meg, amit megadsz neki intervallumot egy adott hőfokkal. Ha nem változtattál a gyári beállításon, akkor most a diagramm szerinti a hőfoklépcső.
(#) Nirbi válasza csocsi1 hozzászólására (») Jan 19, 2013 /
 
Idézet:
„Ne fűtse túl a helyiségeket! 20°C felett már relatíve drágán, közel 7% többlet költség ellenében lehet csak + 1°C-kal emelni a hőfokot.
. Nem a legjobb megoldás, mert ha kell a 23 fok, akkor kell.
Az előremenő víz hőfokát kellene megnézni, ha ez csak 65-70 fokos, akkor az életben nem lesz a lakásban 25 fokod, hacsak nincsenek túlméretezve a radiátorjaid. Legalább 85 90 foknak kell lennie. Ha a visszatérőben is túl forró lenne, 80-85, akkor nem ártana kitisztítani a rendszert, de nem savazással.
SENTINEL X400
Cikkszám: Sentinel X400

Ezt a terméket régi központi fűtési rendszerek esetében ajánlott használni az iszap és a lerakódások eltávolítására. A Sentinel X400 lebontja és diszpergálja a korróziós folyamatokban keletkező törmeléket, amely nagyrészt vasoxidból áll, így az a rendszer átmosásával eltávolítható. A termék funkciója az, hogy szuszpendálja a törmeléket a vízben. A Sentinel X400-at a rendszer térfogatát figyelembe véve 1 %-os mennyiségben kell hozzáadni a fűtési rendszerben levő vízhez; ez azt jelenti, hogy a rendszerben levő minden 100 liter vízre 1 litert kell belőle számolni. Egy régi rendszer BS7593:1992-nek megfelelő kitisztításához a Sentinel X400-at több héten keresztül kell keringetni a rendszerben, ha lehetséges normál üzemi hőmérsékleten és maximális szivattyú térfogatáram mellett úgy, hogy a rendszer minden szelepe nyitott helyzetben van. Ezt a műveletet addig kell folytatni, amíg a rendszer kívánt teljesítménye vissza nem áll. Ha a fűtőrendszer nagyon elszennyeződött, hosszabb keringetési időszakot (ez egészen 6 hétig terjedhet) javaslunk; a termék azonban nem tisztít ki egy teljesen elzáródott csövet. Gyors tisztítás érhető el, ha a Sentinel X400-at átmosató berendezéssel (Jet Flush) kombinálva alkalmazzák. A rendszert újrafeltöltés előtt át kell mosni, és Sentinel X100 inhibitorral vagy inhibitort tartalmazó Sentinel X500 fagyásgátló adalékkal kell kezelni.
(#) csocsi1 válasza VIM hozzászólására (») Jan 19, 2013 /
 
Köszönöm a segítséget de a termosztát nem a gyári beállításon van és még most se megy feljebb a hőmérséklet de viszont kisavaztam a kazánt és ami kijött belőle olajos sár szerű valami gondolom ez az egész rendszerben van mint ahogy Nirbi is írta csak az lenne a kérdésem még, hogy ezt a SENTINEL X400at hogyan tudom bejuttatni a rendszerbe mivel ez zárt rendszer.
(#) Nirbi válasza csocsi1 hozzászólására (») Jan 19, 2013 /
 
Ez a lerakódott iszap, amire én is gondoltam.
Engedd le a rendszerből a vizet, utána az egyik radiátor szelepét leveszed, beleöntöd a SENTINEL-t, és mielőtt feltöltöd a rendszert, A RADIÁTOR SZELEPET ZÁRD VISSZA. (Én egyszer már nagytakarítást végeztem emiatt). Szóval ezután töltsd fel a rendszert. Légteleníts, ne csak a szivattyúnál, hanem a radiátoroknál is. Ezután simán használhatod az adalékkal töltött rendszert, de 6 hétnél tovább ne hagy benn, utána van egy másik szer, amit viszont újratöltéskor tegyél bele, hogy az ilyen gondokat megelőzd. (SENTINEL X 100) Attól függően, hogy a rendszerben mennyi iszap, vízkő, rozsda.. Stb volt, állítom, hogy a kazán fogyasztása is 10-25%-al csökken. Én 12 év után csináltam egy ilyen nagytakarítást. Tuti műkszik.
Nézz körbe a neten, de ha jól emlékszem, Zalaegerszegről rendeltem a terméket, mert ott volt a legolcsóbb, és a szállítási ktsg sem volt drasztikus.
(#) csocsi1 hozzászólása Jan 19, 2013 /
 
nem tudom de most már nagyon elegem van ebből a kazán bol most felraktam a régi tekerős termosztátot és ugyan az a jelenség de amikor a két vezetéket rövidre zártam akkor se történt semmi a kazán nem kapcsolt majd egyszer csak magától elindult pedig nem volt bekötve semmi termosztát.
(#) Gafly válasza csocsi1 hozzászólására (») Jan 19, 2013 /
 
Az nem úgy volt, hogy a termosztát csere (még a digitálisra sem) nem oldja meg a szervi bajokat?
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2013
(#) csocsi1 hozzászólása Jan 19, 2013 /
 
de igen cseréltem és akár melyiket kötöm be 21- 22 fok fölé nem engedi a kazánt a radiátorok pedig végig melegek.
(#) deka78 hozzászólása Jan 20, 2013 /
 
Üdv.
Újabb probléma merült fel a Radiant RSF 20E típusú kazánommal, a múlt hét óta időközönként elkezdte az "1"-es hibakódot (lángblokk) dobálni és nem gyújtott be, csak ha ki, majd bekapcsoltam a főkapcsolót. A tegnapi napon végre egyszer láttam mit is csinál valójában. A begyújtáskor az égősornak csak az egyik fele gyullad be, majd 1-2 mp. elteltével begyulladna a másik fele is, de addigra letilt a kazán és dobja a hibakódot. Ez a jelenség eddig csak 2-3 naponta jelentkezett, de tegnap már egy nap alatt 3-szor. Eléggé idegesítő tud lenni, amikor az embernek hajnali 3 kor kell lemenni a szuterénba bekapcsolni azt a sz@rt.
Esetleg találkozott már valaki hasonló jelenséggel?
(#) DoDo69 válasza deka78 hozzászólására (») Jan 20, 2013 /
 
Szia! A féloldalas lángképet , okozhatja: koszos égősor , alacsony indítási nyomás . Ha régen volt tisztítva , lehet itt az ideje. Gázcsap elzár , égőtálca kivesz , zuhanyt neki , megszárít, visszarak ,szivárgást ellenőriz . ....A gáznyomást műszeresen ellenőrizni. Első körben.
(#) toro válasza deka78 hozzászólására (») Jan 20, 2013 /
 
A gáznyomást kellene megemelni 2,8-3,0 mbárra!
(#) kokaix válasza toro hozzászólására (») Jan 20, 2013 / 1
 
Sikerült leengedni a tágulási tartályból a vizet. Aztán töltöttünk bele levegőt, de azt a nyomásmérő nem méri csak a vizet és vizet is töltöttünk bele. Majd kiderül, hogy jó lesz-e.
(#) kissi válasza kokaix hozzászólására (») Jan 20, 2013 /
 
Idézet:
„Aztán töltöttünk bele levegőt, de azt a nyomásmérő nem méri”
Autós pumpával szoktam megnyomni, azon van nyomásmérő, a víznyomásmérő persze, hogy nem méri!
Steve
(#) toro válasza kokaix hozzászólására (») Jan 20, 2013 / 1
 
Ok. De írtam, hogy csak a levegőt kell először felpumpálni, majd a vizet ráengedni!
(#) zseron hozzászólása Jan 20, 2013 /
 
paneljét ha lehet megjavítom,,30-40-50 ezer helyet jóval kevesebb,,Meg kell nézni-vizsgálni
milyen jellegű a hiba ,,
(#) deka78 hozzászólása Jan 21, 2013 /
 
Na végre!!! Most ment el a szerelő, akit muszáj volt kihívnom, mert nem segített a kazán begyjutásán a tisztítás sem, egyébként szerintem nem is volt koszos. A szerelő állított a gáz nyomásán, és végre normálisan begyújt (remélem holnap is jó lesz).
Köszönöm a tippeket.
(#) Nonfredite hozzászólása Jan 21, 2013 /
 
Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni!Van nekünk egy Ariston Clas24/28 kombi,turbó gázkazánunk.Kb.3 hónapja üzemeltünk be.Nem volt semmi gond,a fűtés most is szuper.A meleg vízzel van bajunk.Felmelegíti,forró,de épphogy felmelegíti le is kapcsol.Vagyis egy kád vizet nem tudunk engedni mert forró-hideg-forró-hideg,stb.Semmi hibát nem jelez a kazán,ki lett légtelenítve minden,nincs lerakódva sehol semmi.Ötletek,tippek?Várom!Előre is köszönöm!
(#) Bejus válasza toro hozzászólására (») Jan 21, 2013 /
 
Köszönöm a válaszodat! Még csak annyi szeretnék kérdezni, hogy nem árt-e a kazánnak ill. a radiátoroknak a fagyálló? Vagyis, hogy amit megspórolok egy-egy fűtési szezonban, azt nem fogom kamatostul kifizetni pár év múlva?
(#) toro válasza Nonfredite hozzászólására (») Jan 21, 2013 /
 
Nagy eshetőséggel a kazán beüzemelésetek 15-20 percig tarthatott!
Egy kazán üzembehelyezésekor ildomos megmérni a beállított gáznyomások értékeit-, szobatermosztát kapcsolását-, kazán fűtő és HMV hőmérsékletét.
A HMV készítésnél az előlapon beállított értéken kell, hogy tartsa a hőmérsékletet, un. modulációs szabályzással.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2013
(#) toro válasza Bejus hozzászólására (») Jan 21, 2013 / 1
 
Ha polipropilén fagyállót használsz, az alumínium radiátorral is bátran fűthetsz.
(#) toro válasza Tgyuszi hozzászólására (») Jan 21, 2013 /
 
Sajna lerakódott a fűtőköri hőcserélő. Vasiszap, erről többet olvashatsz régebbről.
(#) BCS1 hozzászólása Jan 22, 2013 /
 
Sziasztok!

Szeretnék elvi segítséget kérni.
Van egy Ariston TX23 mffi turbó kazánom, 7 éves.
Eddig rendben működött, de idén hetente 1x, 2x leáll "túlmelegedés" és "gyújtáshiba vagy vízhiány" piros LED-es hibával. Hozzáteszem idén volt először karbantartva és a szerelő mindent rendben talált, még csak koszos sem nagyon volt..
Ha reset-et nyomok azonnal indul és működik.
Még nem sikerült elkapnom a hiba pillanatát. Szivattyúhiba, dugulás okozná??
Léci segítsen aki ért hozzá!
Köszönöm!
(#) Nonfredite válasza toro hozzászólására (») Jan 22, 2013 /
 
Köszönöm szépen a választ!Annyit hagy kérdezzek már meg ilyenkor mi a teendő?Mindenképp Aristonost kell hívni vagy esetleg valahogy belehet állítani?Köszönöm!
(#) Nonfredite válasza Nonfredite hozzászólására (») Jan 22, 2013 /
 
Meg még annyi,elfelejtettem az előbb,hogy van a könyvbe egy 222-es szerelőknek való kód.Esetleg abba nem lehet átállítani?
(#) kokaix válasza toro hozzászólására (») Jan 22, 2013 /
 
Úgy csináltuk. Egyébként hány bar-nak kéne lennie a nyomásnak? Mert megint kezd csökkeni de most csak piciket (fél bar).
(#) bbalazs_ válasza kokaix hozzászólására (») Jan 22, 2013 /
 
Fel bar az nem kicsike.
Következő: »»   150 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem