Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   149 / 570
(#) csocsi1 válasza VIM hozzászólására (») Jan 16, 2013 /
 
Szia a termosztát computerm Q7 már egy másik termosztáttal is ezt csinálta ezért gondoltam, hogy elromlott a termosztát és be kötöttem egy újat az elem ről nem tudom milyen feltöltötségű az üzletben vettem bekötése pedig a leírtak alapján történt. De lehet,hogy megpróbálom veszek egy új elemet és gondolom a tartós elemet érdemes berakni.

A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2013
(#) VIM válasza csocsi1 hozzászólására (») Jan 16, 2013 /
 
A kazán 1. és 4. pontja között volt az áthidalás, amit ha kivettél, annak a helyére kellett kötni a Q7 1. és 2. pontjait, amit az elektronika által vezérelt relé kontaktusai fognak kapcsolni. A kazán többi kapcsai más célt szolgálnak a termosztát csatlakoztatását illetően.
(#) csocsi1 hozzászólása Jan 16, 2013 /
 
A régebbi termosztát ugyan ez a fajta volt én csakugyan úgy kötöttem be ahogy volt a kazánhoz én nem nyultam mert ott ugyebár ez a vezeték ami a termosztáttol megy az be van kötve az elektronikai dobozba tehát én azt nem bántottam de a régi termosztáttal is működött rendesen csak mostanában jelentkezett ez a probléma most kicseréltem az elemet de semmi nem változott.Nem tudom lehet, hogy akazánrész ellene vízkövesedve. Ez nem tudja ezt a gondot okozni?
(#) qbi hozzászólása Jan 16, 2013 /
 
sziasztok.ferroli combi cirkóhoz kérek segitséget.melegviz használatnál kb 5mp után lekapcsol,majd kb15mp mulva vissza,ki-be kapcsolgat.kicseréltem a hmv szenzort,semmi változás.
(#) VIM válasza csocsi1 hozzászólására (») Jan 16, 2013 /
 
Ha rövidre zárod a vezetékek végét a Q7-nél akkor mit csinál a kazán? Mert az ugyanaz volna, mint ha benn volna az átkötés a sorkapocsban és nem venné figyelembe a termosztátot a kazán, csak az előremenő hőfokot tartaná. Lehet, hogy a relé nem ad szabályos záró kontaktust a Q7 kimenetén.
(#) VIM válasza qbi hozzászólására (») Jan 16, 2013 /
 
Szia! Nem a HMV szenzor figyeli az előremenő hőfokot, az csak a saját hőfok beállításához modulálja a lángot. Mivel bitermikus a hőcserélő, így a biztonsági termosztát fog megszólalni ha: elégtelen a víz áramlása vagy vízkövesedés miatti a túlmelegedés de lehet az előremenő NTC rossz értéket közöl a vezérlővel magasabb hőfokon. Hidegen (20fokon) hozzávetőlegesen 10-12kohm, melegen (80fokon) 120ohm körüli az elfogadható érték, de a közbenső értékeknek is ilyen arányban kellene változnia a jó működéshez.
(#) csocsi1 hozzászólása Jan 16, 2013 /
 
Rövidre zártam ahogy írtad a kazán elkezdett működni, mikor vissza kötöttem a termosztátra most már azt elértem, hogy 23 fokig fel melegszik de tovább még mindig nem.
(#) sava hozzászólása Jan 16, 2013 /
 
Sziasztok! Erdeklodnek,hogy esetleg nem tudja valaki mi tortenhetett a kazannal,(Beretta) ,egy-ket honap leforgasa alatt lassacskan eltunt a halozati melegviz,mar a gazlangot sem kapcsolja annyira vekonyan folyik,vagyis mar alig csepeg. a futtes tokeletesen mukodik.Koszonom
(#) Bejus hozzászólása Jan 16, 2013 /
 
Üdv!
Mivel más kérdésre már kaptam ezen az oldalon kitűnő válaszokat, így most egy másik problémával is szerencsét próbálok.
Télen nem lakott, (Buderus) kombicirkós házban mit javasoltok?
Temperálni, leereszteni a radiátorokat és a kazánt vagy fagyállóval feltölteni a rendszert.
A bajom az, hogyha a fűtésszerelőt kérdezem, az azt mondja, hogy a vízvezetéket eresszük le, a fűtés meg temperáljon. Ő minden tavasszal és ősszel jönni szeretne... be- és kiüzemelni.
Ha a fagyálló üzletben kérdezem , akkor ott azt tanácsolják, hogy töltsem fel... mert ők meg eladni szeretnének. Én meg itt állok tanácstalanul... és a temperálás meg iszonyat sokba kerül!
Nekem a fagyállós tetszene a legjobban, de nem tudom van-e hátránya... a kazánnak nem árt-e!? Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) kokaix válasza toro hozzászólására (») Jan 16, 2013 /
 
A tágulási tartályt hol kell leereszteni?
(#) toro válasza sava hozzászólására (») Jan 17, 2013 /
 
Egyszerű - elvizkövesedett!
Mivel bitermikus, a fűtés körben másik csövön kering a víz.
(#) toro válasza kokaix hozzászólására (») Jan 17, 2013 /
 
A rendszerhez csatlakozási pontnál.
(#) toro válasza Bejus hozzászólására (») Jan 17, 2013 /
 
Melyik típusú kazánod van?
U102-24K vagy U012-24k?
(#) VIM válasza csocsi1 hozzászólására (») Jan 17, 2013 /
 
Ha a rövidzár működtette a kazánt és visszakötve a "Q7"-re nem szabályoz, akkor minden bizonnyal a termosztát elektronikája téves értéket közöl a relés végfokkal és így a kazán nem a kívánt hőmérsékleten fog lekapcsolni. Szerintem Te nem változtattál a gyári beállításon ami a 11. és 12. oldalon található a leírásában és a termosztát ezen (gyári) beállításokat veszi alapul. Tessék átprogramozni a napi elvárásaidnak megfelelően és akkor minden rendben lesz.
(#) Tgyuszi hozzászólása Jan 17, 2013 /
 
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni, amennyibe valakinek volt már ilyen problémája.
Oceán Luna típusú falikazánom van. A fűtés müködik tökéletesen, ha a melegvízet kapcsolom a kazán elkezd erősen zugni. Ahogy tekerem lefele a melegvíz hőfokszabályzóját úgy enyhül a zúgás. Ha teljesen leveszem a hőfokot, csak hidegvíz folyik és nincs zúgás. Kb. 1 hónapja tisztítottam a hőcserélőt mert már nagyon el volt tömődve. A váltókapcsolóba szintén cseréltem gumi membánt. Minden müködött tökéletesen, de most megjelent a zúgás. Tegnap leszereltem a vízmelegítő radíátort és átmostam, de nem sok szeny jött ki. Úgy tünik, hogy tiszta, pedig a zúgás a radiátor felöl jön.
(#) Bejus válasza toro hozzászólására (») Jan 17, 2013 /
 
Azt hiszem U052-24/28T ... vagy K. A betűt nem tudom, és most megnézni sem
(#) toro válasza Bejus hozzászólására (») Jan 17, 2013 / 1
 
Ok. U052-28T. Tárolós.
Megoldható propilén glicollal a fagymentesítés, de refractometerrel meg kell nézni az értékét.
A kazán vezérlés tudja, ha leesik a kazánérzékelők hőmérséklete 5 fok alá bekapcsolja a fűtést. Ehhez azonban a kazánnak üzemkész állapotban kell lenni.
Feszültség alatt-, fűtőkör feltöltve-, gázrendszer működőképes!
(#) toro válasza Tgyuszi hozzászólására (») Jan 17, 2013 / 1
 
Nem a vízkő, hanem a vasiszap a gondod!
Át kell mosni a rendszeredet.
Olvass vissza régebbi írásokat!
(#) istiorban hozzászólása Jan 17, 2013 /
 
Sziasztok! Baxi kondenzációs kombi gázkazánom meleg víz szolgáltatása egyre gyengében folyik. a hőfok megfelelő,savazás megtörtént, ennek ellenére nincs változás. Mi lehet még az oka? Köszi a választ előre is. Isti.
(#) VIM válasza istiorban hozzászólására (») Jan 17, 2013 /
 
Szia! Ha minden vízvételezési helyen egyformán gyatrán jön a víz akkor a bemeneti vízszűrőt kellene megnézni, ha pedig csak egy bizonyos helyen jön rosszul akkor ott a csap kifolyó vízszűrőjét kell megtisztítani.
(#) VIM válasza Tgyuszi hozzászólására (») Jan 17, 2013 /
 
Szia! Ha mindent kitisztítottál akkor ennyi idő alatt nem volna szabad elrakódnia újfent a hőcserélőnek. Minden bizonnyal rosszak az áramlási viszonyok a kis körben mikor a HMV vételezés történik. Az expanziós tartály nyomása remélhetőleg kifogástalan állapotban van, vagy mégsem? Ha vízkőmentesítést alkalmazol, használhatsz 20%-os foszforsav tartalmú szert, de még ezzel is marad vissza lerakódás a cserélő belsejében.
(#) kokaix válasza toro hozzászólására (») Jan 17, 2013 /
 
Pontosabban merre található ez? Le kell ereszteni az egész rendszert?
(#) toro válasza kokaix hozzászólására (») Jan 17, 2013 /
 
Ha ki tudod zárni a kazánt a fűtőkörtől, akkor csak a kazánról kell leengedned. A tágulási tartály alján van általában 1/2" külső menetes csatlakozással.
(#) Tgyuszi hozzászólása Jan 18, 2013 /
 
A víz jön kifogástalanul, csak akkor zúg csúnyán, amikor rákapcsolom a melegítést.Ha csökkentem a vízhőfokot, úgy csendesedik a zúgás hangja. A kazán már 14 éves, amúgy kifogástalanul müködik. Régeben volt vele probléma, a szerelő úgy javította, hogy aztán minden héten hívni kellett, és a 10-est elvette. Elég furcsa hibák jöttek akkor elő, aztán egyedül javítottam, azóta nem volt semmi baja. Különben én a vízmelegítő radiátorra tippelek, de gondolom az már nem 2000 Ft.
(#) qbi hozzászólása Jan 18, 2013 /
 
sziasztok.VIM-nek köszi a segitséget.Megprobálkozok a vizkőmentesitéssel,ha kitudom szerelni a tüzteret.
(#) kicsibalu hozzászólása Jan 18, 2013 /
 
Sziasztok!(Szép napot)

nagy problémánk van így tél folyamán. Van apósomnak egy Ariston Tx 23 MI kazánja.
A hibajelenség a következő: Működés közben hatalmas zajt csap (mintha kalapálnának a belsejébe a burkolat alatt, gyakorlatilag túl forralja a vizet.) valamint állandó jelleggel kigyullad a piros LED aminek a következtében a kazán gyakorlatilag leáll.Több tippet is kaptunk mér vele kapcsolatba. Ezek közül az egyik egy tisztító folyadék aminek a neve : santaure 2 ami elvileg a rendszerbe töltve a vízkövet és az iszapot távolítja el a csövekből. A hiba még ezek után is fennáll. A lakás hideg a javítása meg nagyon drága. Most jelen helyzetben ha a fűtés szabályozót a kazánon nullára állítom a meleg víz szabályozót bárhova állítom nem gyullad ki a hibajelző LED. Amint a fűtést felkapcsolom a kazánon emelek a fűtés szabályozón pár perc elteltével igen zajos kattogó hangot adva kigyullad a piros led és csak a reset gomb megnyomása után áll helyre. Sajnos ezt gyakorlatilag már 5-6 percenként teszi. Kérem a tisztelt fórumozók mihamarabbi válaszát! További szépe napot kívánok!
(#) DoDo69 válasza kicsibalu hozzászólására (») Jan 18, 2013 /
 
Szia! Ha jól emlékszem ez egy bitermikus hőcserélős készülék ? Nincs benne váltószelep és nincs benne másodlagos hőcserélő. Ha így van , akkor a szivattyú lehet nem forog , és azért forralja a vizet. A melegvíz készítéshez nem kell a szivattyú, ezért műkszik . Szivi elején , csavarka , kitekered ,széles csavarhúzóval megtekered a tengelyt , mivel lehet csak levan ragadva. Pici víz ha folyik nem baj. Ha indítod a fűtést látszik ,ha forog a tengely. Ha forog , még attól lehet, hogy nagyon eldugult a hőcserélő, az oldott üledékektől.
(#) kicsibalu válasza DoDo69 hozzászólására (») Jan 18, 2013 /
 
Szia! Köszönöm a gyors választ! a szivi forog nincs leragadva. Olvastam még valahol valami elektronikai megoldást ami alapból nincs integrálva a kazán alaplapjára. valami kis 150Ft-os alkatrész. A tisztító folyadék kb 2 napja lett a radiátorba töltve. Nem tudom mennyi ideig kell benne hagyni mivel a csomagolás nem írta
Most lett hozva egy nagy kompresszor hogy át legyen fújva az egész rendszer. Hátha.
(#) DoDo69 válasza kicsibalu hozzászólására (») Jan 18, 2013 /
 
Az elindítás után pár perc alatt felforralja a vizet, a lángot nem veszi vissza kicsire? Lehet csak a fűtési NTC nem jó. Egy kompresszor átfújja a levegőt ,de a szivattyú nem nyom csak vagy 300mbart..
(#) kicsibalu hozzászólása Jan 18, 2013 /
 
A víz felmelegszik 80 fokra és a két piros led felgyullad és a kazán kikapcsol. A két lámpa a könyv szerint a következő hibára utal: Túlmelegedés kontroll és a Gyújtás hiba vízhiány.

Következő: »»   149 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem